ATK-cast

IT-oikeuden Yhdistys r.y.

Keskustelua ajankohtaisista teknologiajuridiikan ilmiöistä mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Tuottajana IT-oikeuden Yhdistys r.y.

All Episodes

Episode Notes Digimainonta ja adtech lienevät ATK-busineksen kuumimpia teemoja. Juristitkin saavat tästä oman osansa erityisesti tietosuojasääntelyn seurauksena. Tämän jakson tarkoituksena on luoda katsaus digimainontaan sellaisena kuin se näyttäytyy tuon alan ammattilaisille. Miksi aihe on niin merkittävä? Miten markkina ja teknologia on kehittynyt? Ja tietysti, miten tämä kaikki liittyy juridiikkaan? Linjoilla isäntänä Otto Lindholm. Vieraina Santeri Jaakkola ja Joonas Saukkonen.

Nov 29

1 hr 18 min

IT-alallakin riidellään, edelleen. Miksi näin on? Miksi riitoihin edelleen ajaudutaan? Ja löytyykö sopimus- ja vahingonkorvausjuridiikan ytimestä jotain, mikä on IT-alalle kovin erityistä? Näistä teemoista käytiin pitkää pohdintaa ATK-castin riitajaksossa. Virtuaalistudiossa keskustelua ylläpitivät Daniel Stranius ja Otto Lindholm. Vieraskaartissa aikaansa ja asiantuntemustaan uhrasivat tällä kertaa asianajajat Kim Parviainen ja Tapio Rantala.

Jun 21

1 hr 37 min

Haastateltavana asianajaja Kalle Hynönen ja väitöskirjatutkija Pekka Tarkela. Mitä data on? Voiko sitä omistaa? Onko data öljyä? Miten datasta pitäisi sopia? Ja miten dataan tulisi säännellä? Haastattelijoina asianajajat Otto Lindholm ja Daniel Stranius.

Apr 1

1 hr 16 min

Miten meni ATK-vuosi 2020, ja mitä löytyy IT-juristin pöydältä vuonna 2021? Näistä aiheista on tällä kertaa keskustelemassa IT-oikeuden Yhdistyksen oma jengi. Äänessä ovat Otto Lindholm, Teemu Oksanen, Daniel Stranius ja Anni-Maria Taka yhdistyksen hallituksesta. Jakso on nauhoitettu tammikuun lopulla, joten esimerkiksi case Vastaamon viimeisimmät käänteet eivät vielä olleet tiedossa.

Feb 23

58 min 6 sec

Haastateltavana Nanoformin General Counsel Peter Hänninen. Tässä podcast-jaksossa keskustellaan terveysteknologiaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista ja erityisesti terveysdatan käsittelystä toisiolain mukaisiin toissijaisiin käyttötarkoituksiin. Haastattelijana juristi Anni-Maria Taka.

Jan 20

51 min 9 sec

Haastateltavana väitöskirjatutkija Tuulia Karjalainen sekä asianajaja Jukka Lång. Tällä kertaa podcastissa sukelletaan suoraan GDPR:n syvään päätyyn ja pohditaan, onko EU:n tietosuoja-asetus saavuttanut niitä tavoitteita, joita sille aikojen alussa, eli 2010-luvun alkupuolella, asetettiin. Haastattelijana asianajaja Otto Lindholm.

Dec 2020

1 hr 16 min

Haastateltavana IT-juridiikan veteraani Pekka Takki. Keskustelua IT-sopimuksista ja siitä, miten ne ovat kehittyneet aikojen saatossa. Haastattelijoina Maiju Klemola ja Daniel Stranius.

Nov 2020

35 min 21 sec