Borrmästarpodden - Sveriges första och enda podd för sprängare, borrare, operatörer och maskinister som borrar i berg. Från Epiroc.

Epiroc Sverige

Borrmästarpodden är sveriges första och enda borrmästarpodd som går på djupet om borrning i berg och hjälper dig som borrare att bli en riktigt mästare.

Podden leds av Epirocs borrmästare Stefan Löfdahl och Johanna Paues Darlington, redaktör för Epirocs Bitz Magazine. I varje avsnitt tas olika ämnen upp inom borrning i berg där Epirocs experter delar med sig om initiativ, råd, säkerhet och innovationer som kan hjälpa dig att maxa dina färdigheter och bli en riktig borrmästare.

Trailer
Trailer 20 sec

All Episodes

Fler produktionstimmar, färre skador på riggen och lägre totalkostnad. Det finns mycket att vinna på att ha koll på ditt borrstål. Så häng med när vi gästas av borrstålsspecialisten och även kollega Vladimir Polic och diskuterar allt som har med borrstål att göra.

Jul 5

44 min 16 sec

Säkerhet på berget. Det är något som ligger högst upp på priolistan i bergbranschen. Men vad innebär det att vara säker på berget? vad måste man tänka på? och vad är det för säkerhetsrutiner som man bör följa?

Jun 29

29 min 20 sec

I det här avsnittet gräver vi ner oss i riggens hjärta, nämligen borrmaskinen! Den är en hel vetenskap i sig och tillsammans med experten Peter Backman som är Epirocs produktchef för borrmaskiner diskuterar vi allt från borrmaskinens delar, de vanligaste felen till hur mycket man kan påverka borrmaskinens hållbarhet genom att ha koll på andra delar av riggen.

Jun 23

33 min 53 sec

I detta poddavsnitt pratar vi om fjärrstyrning! Att man som operatör inte sitter i hytten på riggen och borrar, utan snarare vid en dataskärm en bit ifrån. Är det något vi strävar mot, generellt?

Jun 16

30 min 43 sec

Att vara borrare är ju knappast ett yrke man skaffar sig om man vill vara ren under naglarna och klä sig fin. I dagens avsnitt diskuterar vi livet ute på berget! 

Jun 7

25 min 42 sec

Idag ställer vi frågan ifall man kan borra med öronen? Är det ens möjligt att vara en så skicklig borrare att man bara med hörselns hjälp kan höra hur borrningen går?

May 31

30 min 26 sec

Att sätta sig in i borriggens borrsystem är inte helt enkelt – bara namnen får många att klia sig i huvudet. Stefan hjälper dig att förstå hur borriggens borrsystem funkar och hur det lönar sig att ha koll på det.

Apr 14

29 min 43 sec

Håller du koll på din maskin? Dagligt underhåll på din maskin kan vara helt avgörande för både plånboken och arbetsglädjen. Stefan tipsar om vad du bör göra!

Mar 24

28 min 9 sec

Att både göra och arbeta efter en borrplan hör till vardagen som operatör. I detta avsnitt går vi in på konsten att placera borrhålen helt rätt i berget för att få till sprängningen så effektivt som möjligt och hur går det till med ett hålnavigeringssystem.

Mar 18

21 min 50 sec

Äntligen är vi igång! Det diskuteras om hur man blir en effektiv operatör, vilka aspekter bör en operatör fokusera på och hur tänkter man kring borrmeter egentligen?

Mar 16

18 min 29 sec

Johanna Paues Darlington och Stefan Löfdahl går på djupet om borrning i berg och hjälper dig som borrare att bli en rigktigt mästare.

Mar 15

20 sec