Episch Onderwijs Podcast

Rene Katerbarg, Roy Keuter, Jeroen Lamberts

Dit is de Episch Onderwijs podcast! Een podcast voor iedereen die interesse heeft in onderwijs in de breedste zin van het woord. Met Roy Keuter, Jeroen Lamberts, René Katerbarg en regelmatig een interessante gast.

Naast podcasts maken wij informatieve en inspirerende video’s en blogs over allerlei onderwerpen binnen het onderwijs. Ons doel is om leraren in heel Nederland te informeren, te inspireren en te bekrachtigen!

All Episodes

Hoe overleef je jouw eerste jaren als docent? Welke problemen loopt vrijwel iedereen tegen aan, maar wordt te weinig over gepraat? In deze podcast delen we open en eerlijk onze eigen ervaringen en fouten die wij gemaakt hebben, zodat jij daarvan kunt leren!

Jan 21

1 hr 11 min

Hoe belangrijk zijn collega's voor jouw werkplezier? Kunnen ze jou ook verder helpen buiten de muren van de school? Hoe ga je om met conflicten op de werkvloer en ben jij zelf eigenlijk een leuke collega? In deze aflevering bespreken we alles dat met collega's te maken heeft en delen we een aantal heel persoonlijke verhalen, waar wij zelf van geleerd hebben.

Nov 2020

1 hr 5 min

Waar liggen jouw grenzen tussen werk en privé? Wat deel je bijvoorbeeld met leerlingen en ouders? In deze aflevering praten we over verschillende grenzen waar je in het onderwijs tegenaan zult lopen. Hoeveel van jezelf deel je bijvoorbeeld met jouw leerlingen? En hoe leer je ’nee’ te zeggen tegen je baas, wanneer je het eigenlijk al veel te druk hebt? In deze podcast bespreken we allerlei grenzen en delen we heel persoonlijke verhalen, waaruit wij over onze eigen grenzen geleerd hebben.

Sep 2020

1 hr 23 min

Waaraan voldoet een goede lesvideo en hoe kun je deze slim inzetten om jouw lessen efficiënter, doelgerichter en leuker te maken? In deze pilotaflevering geen gast, maar gaat Roy in gesprek met René en Jeroen. Samen maken ze al zes jaar lesvideo's onder de naam 'De Eco Show' en René heeft zelfs het complete lesprogramma van mavo-4 economie verfilmd. Laatstgenoemde gebruikt hij om volledig het systeem van 'Flipping the Classroom' toe te passen, waarbij zijn leerlingen thuis ter voorbereiding een lesvideo kijken en in de les vooral aan het trainen zijn op gebied van vaardigheden als rekenen en argumentatie. In deze podcast delen ze hun ervaringen en wordt er verteld hoe je zelf een dergelijke manier van lesgeven op zou kunnen zetten.

Aug 2020

56 min 45 sec