De CAD & Company Podcast

CAD & Company

In de CAD & Company Podcast komen iedere week interessante onderwerpen aanbod over de bouw, industrie, installatie, civiel en technologie.

All Episodes

In deze aflevering gaan Rob en Eva in op het onderwerp 'Samen Slim Verbinden'. Dit is tevens het thema van de CAD & Company Universiteit 2021.  Hoe gaan bedrijven in de bouw, industrie, civiele techniek en infra beter onderling samenwerken? En hoe kan digitalisering hier bij helpen?

Sep 16

28 min 51 sec

Recent publiceerde de ING een rapport waarin het stelde dat het digitalisatietempo in de bouwsector is de laatste jaren afgenomen. In deze podcast gaan Rob Oud en Jan van der Doelen in gesprek over dit onderwerp.

Sep 1

37 min 31 sec

Sinds kort is er een nieuwe standaard voor het beheren van data, de ISO 19650. Dit is een internationale norm voor het beheren van informatie over de gehele levenscyclus van een gebouw, met behulp van BIM. Maar hoe creëer je data met de inzet van ISO 19650 en welke waarde heeft deze data? Jeffrey Man (BIM Manager bij Sweco) vertelde in een interview met Collin van Kooten (Manager Operatie bij CAD & Company) welke waarde deze data heeft voor zowel Sweco als voor zijn klanten.

Mar 8

26 min 37 sec

Welke keuzes maak je als jong bedrijf in een volwassen sector en hoe richt je je IT-systeem in als je met een schone lei mag beginnen? Georges Teheux (General Manager van APT Dredging Solutions) sprak hier in een interview over met Tom Teillers (Sales Manager bij CAD & Company).

Feb 12

18 min 18 sec

Een fysiek product dat leidt tot een efficiënter bouwproces en een digitaal proces wat dubbel werk voorkomt. Dat is precies wat Homeblocks doet in samenwerking met Giesbers InstallatieGroep. Wat dat precies inhoudt bespraken Jelle Pouw (BIM Coördinator bij Giesbers InstallatieGroep) en Tom Teillers (Manager Sales bij CAD & Company) in een interview.

Jan 22

21 min 7 sec

Hoe doe je steeds meer met dezelfde groep mensen? Tom Teillers (Sales Manager bij CAD & Company) sprak hierover met Emile van der Starre (CEO bij Holland Marine Lifts).  Holland Marine Lifts (HML) ontwerpt en produceert scheepsbouwliften. Ze doen dit onder andere voor Damen Shipyard, IHC en Heerema. Emile van der Starre is HML 18 jaar geleden samen met zijn vader begonnen aan de keukentafel. Vandaag de dag telt het bedrijf zo'n 25 medewerkers.  Holland Marine Lifts is continue stappen aan het maken om hun engineerings- en bedrijfsprocessen te verbeteren. Zo zijn ze bijvoorbeeld overgestapt naar 3D-engineeren, hebben ze een PDM-systeem geïmplementeerd en zijn ze bezig met de implementatie van een nieuw ERP-systeem.

Jan 14

25 min 41 sec

Hoe kan een Gebiedsinformatiemodel (GIM) worden ingezet als ondersteuning bij het planvormingsproces? Nauk van der Donk (GIM Pionier bij het Rijksvastgoedbedrijf) sprak hier tijdens de #CU2020 over met Collin (Operationeel Manager bij CAD & Company). In het interview hebben zij het over de technische uitdagingen rondom het revitaliseringsprogramma van vastgoed Defensie.

Jan 7

24 min 51 sec

De overheid verwacht straks geen perfect opgeleverde infrastructuur, maar perfect opgeleverde data. In deze video gaat Marcel Sukel in op de rol als overheid en opdrachtgever. Wat wilt de overheid nou met data en hoe regelen we dat dan goed? Met welke dilemma’s worstelen we?

Dec 2020

24 min 45 sec

Voor de nieuwbouw van de AFAS-experience heeft AFAS vanaf dag één gekozen voor een maximale beleving. Dankzij het virtuele gebouwmodel hebben zij vóór de realisatie al een volledige beleving gehad van het nieuwe kantoor/evenementenhal. Daarnaast heeft het geholpen in het nemen van ontwerpbeslissingen voor en tijdens de bouwfase. Nu de AFAS-experience is opgeleverd neemt AFAS belangrijke data uit het BIM-model mee om te gebruiken in hun eigen systemen. Als gebouweigenaar hebben zij aangestuurd op een virtueel gebouwmodel. Naast het visueel inzichtelijk hebben voor de realisatie, is het hergebruik van data na voltooiing voor ons van belang. In dit interview vertelt Ton van der Veldt (mede-oprichter van AFAS) je  er alles over.

Dec 2020

25 min 54 sec

Domera V.O.F is gespecialiseerd in drijvende woningen. Als winnaar van de woonbootverkiezing van het jaar (2018) weet Maarten Vroegindeweij hier alles van. Domera onderscheidt zich niet alleen door zijn unieke drijvende woningen, maar ook door zijn unieke transparante communicatie. Hoe dat is geregeld, en hoe de klanten hierop reageren, hoor je in onze nieuwe podcast!

Nov 2020

20 min 37 sec

Rob Oud (Inspirator bij CAD & Company) sprak met Walter Dopplmair (Vice President van Autodesk EMEA, Territory Sales) over de huidige ontwikkelingen bij Autodesk.  Rob en Walter spraken onder andere over:    Hoe je als bedrijf wel degelijk kan groeien tijdens een crisis. De groei van BIM 360 in het afgelopen jaar (dankzij de digitale transformatie). Hoe Autodesk haar klanten tijdens de crisis ondersteunt. Wat je kunt verwachten van de Autodesk 2022 applicaties! De transitie naar het Software as a Service model. Wat je kunt verwachten tijdens de virtuele Autodesk University 2020 (17-11-2020 t/m 20-11-2020).

Nov 2020

28 min 19 sec

Microsoft is constant in ontwikkeling en sinds maart dit jaar is die ontwikkeling natuurlijk in een stroomversnelling geraakt. Vandaag de dag is iedereen wel bekend met de chat- en vergadermogelijkheden van Microsoft Teams. Maar Teams is meer dan alleen een vergaderapp en daarnaast heeft Microsoft nog veel meer applicaties die het thuiswerken faciliteren. Eva de Groot (marketing manager bij CAD & Company) sprak met Michel Bouman (Territory Channel Manager Modern Work bij Microsoft) over de recente ontwikkelingen bij Microsoft.

Nov 2020

26 min 39 sec

Mitsubishi Elevator Europe heeft voor een nieuwe standaard lift de gehele keten van verkoop tot productiegereed geautomatiseerd. Dit hebben ze gedaan door middel van een zogenaamde liftconfigurator.

Nov 2020

20 min 5 sec

We zitten met z'n allen midden in de Coronacrisis. Welke lessen kunnen we trekken uit de eerste golf? In deze podcast vertelt Rob Oud (inspirator bij CAD & Company) twee lessen die we al geleerd hebben. We gaan namelijk richting een hybride werkomgeving en we moeten onze productieketens herzien.

Oct 2020

53 min 13 sec