Margriet Spijksma Podcast

Margriet Spijksma, personal soultrainer, levensstrateeg, blogger, podcast, fablife,

Ontdek & doe wat je leuk vindt. Mijn missie is vrouwen te laten zien en ontdekken dat het leven pas écht leuk wordt als je doet waar je van houdt. Het belangrijkste doel is dat je gaat inzien wat voor een power impact jij gaat hebben als je doet wat je écht leuk vindt. Thema’s als zekerheid, gezondheid, financiën en jezelf kleinhouden komen hierbij aanbod. Live can be so Fabulous!

All Episodes

Dit is wat rust je wil vertellen (en hoe je daar beter naar leert luisteren) In de tijd dat ik nog van alles deed dat niet bij me paste, stortte ik me vaak op andere dingen om dat te verbloemen. Dat leren we: wegdrukken wat we niet leuk vinden, in plaats van het uitspreken. Zelfs als ons lichaam aan de bel trekt, negeren we de signalen. We nemen geen rust zodat we niet hoeven luisteren. En dat terwijl rust ons zoveel te vertellen heeft. Hoofd vol ideeën Veel mensen worden ziek als ze op vakantie zijn. Als er geen to do’s meer zijn om je achter te verstoppen, krijgt je lichaam de kans om je te vertellen hoe het ervoor staat. Dan ontstaat ruimte om te kunnen voelen wat je niet en juist wél graag wilt. Daarom kom je na je vakantie vaak met een hoofd vol ideeën weer thuis.   De crux is om jezelf niet meteen weer te verliezen in de waan van de dag. Want dan trek je als vanzelf het blik smoezen weer open: het is te duur, het komt nu niet uit, niks werkt mee, enzovoorts. Poor me, dat heb ik zelf ook vaak gedacht. Maar als jij verandering wilt, ben jij de enige die daarvoor kan zorgen.    Horizontale energie vs verticale energie Voor verandering is de juiste energie nodig. Horizontale energie – zoals je het altijd al deed – gaat je niet helpen. Je moet gaan voelen. Met verticale energie respecteer je waar je van houdt, luister je naar je gevoel, verzamel je de juiste mensen om je heen en maak je plannen behapbaar. Waar horizontale energie gebaseerd is op je denken en op externe factoren (wat jij denkt dat je omgeving van jou verwacht), gaat verticale energie uit van intuïtie en innerlijke kracht (wat jij diep vanbinnen voelt en wilt). Stroomt de energie horizontaal, dan richt je je op de buitenwereld. Als de energie verticaal stroomt, luister je naar jezelf. In de praktijk Zolang je in een horizontale energie zit, ben je geneigd om direct in de doe-modus te gaan. Heb je een idee, dan werk je dat het liefst meteen tot in detail uit. Vervolgens loop je vast. Je neemt te veel hooi op je vork waardoor je overweldigd raakt en je schuldig gaat voelen omdat je alles onmogelijk in een keer kunt doen. 

Sep 29

13 min 2 sec

Door mezelf tegen te komen word ik elke keer opnieuw getest. In podcast #48 vertel ik je hoe ik daar mee omga, hoe ik het leuker maak en wat dat oplevert. 

Aug 19

9 min 57 sec

Als je denkt ‘ik moet terug naar mijn gevoel’, dan betekent het dat je je gevoel onderweg bent kwijtgeraakt, natuurlijk niet dat je geen gevoel meer hebt. Maar het zegt je wel dat er echt iets aan de hand is. Als je in je hoofd zit en niet bij je gevoel kan, slurpt dat enorm veel energie. Je hoofd denkt wat, je gevoel wil wat anders, je hoofd zegt ‘kan niet’, je gevoel zegt ‘laten we het proberen’. Maar terug keren naar je gevoel is eigenlijk heel simpel. Met mijn online programma ‘In 30 dagen terug naar je gevoel’ ontvang je elke ochtend een berichtje. Na die training kan je met mijn trucjes binnen no-time van je hoofd weer in je gevoel zitten. Je komt gegarandeerd op the point of no return; het moment waarop je je afvraagt ‘waarom heb ik dit niet eerder gedaan?’. Je knapt er zo van op!   In deze podcast vertel ik je waarom het zo waardevol is uit je hoofd en in je gevoel (en je hart) te gaan zitten. Pick a horse and ride it! Onmetelijk veel plezier, Margriet

Jun 2

16 min 9 sec

Ik heb me ervoor geschaamd, eerlijk is eerlijk. Ik heb het gevoel gehad dat ik 'dom' was dat eens kon zeggen waarin ik wilde ondernemen. Duizend dingen vond ik leuk. Soms ging ik ergens  voor, en dan... toch weer niet. Een ondernemingsplan schrijven? Het lukt met niet. Ook hield ik niet van netwerken, had ik geen startkapitaal. En toch wilde ik niets liever dan er vol voor gaan. Maar hoe dan?!  In deze podcast neem ik je mee, hoe ik wél vond wat echt bij mij paste. Hoe ik mijn eerste ton omzette het eerste jaar en alle apen en beren op mijn pad heb overleeft. 

Feb 18

40 min 48 sec

Veel mensen vragen mij of ze de wel of de niet moeten gaan ondernemen.  Past het wel bij mij? Is het haalbaar? Ik zeg doen! Ga ervoor

Jun 2020

9 min 8 sec

Heb jij dromen?  Ik had heel lang geen dromen. Ik was er wel lang naar opzoek, maar vond dat het voor mij niet zorgde voor een meerwaarde.  Nu droom ik elke dag. Het maakt mij gelukkiger en zorgt ervoor dat ik dag op dag opsta met een doel!

Jun 2020

11 min 42 sec

Een vraag waar we allemaal wel antwoord op zouden willen hebben is: ‘Hoe ga je om met tegenslag en verdriet?’. Ook ik heb me dit velen malen in mijn leven afgevraagd, ik heb in mijn leven immers veel verdriet meegemaakt. Inmiddels heb ik er toch wel behoorlijk veel over geleerd. Deze inzichten deel ik in deze podcast. Ik hoop je enorm te kunnen inspireren hoe jij kunt omgaan met je verdriet.   Wat ga je ontdekken in deze podcast? Dat iedereens verdriet er mag zijn Waarom eerlijk zijn naar jezelf helpt in het omgaan met je verdriet Waarom je verdriet niet moet gaan stapelen  Heb jij een vraag voor mij? Dat kan! Mail naar team@margrietspijksma.nl en ik ga je vraag beantwoorden. We krijgen heel veel vragen binnen maar ik ga zeker mijn best doen om jouw vraag te beantwoorden. Plezier!

Oct 2018

22 min 4 sec

Veel vrouwen die ik train en spreek zeggen vaak “Weet je wat het is Margriet? Ik ben zo ongeduldig”. In mijn nieuwe podcast aflevering vertel ik je over ongeduld en de power van plezier. Wauw, een hele podcast over plezier, écht de power van plezier. Hoe leuk is dat? Wat ga je ontdekken in deze podcast? * Waarom plezier weerstand oproept * Waarom mensen zich ongeduldig noemen * Dat plezier hét medicijn is tegen ongeduld * Wat plezier bijdraagt in het leven Heb jij een vraag voor mij? Dat kan! Mail naar team@margrietspijksma.nl en ik ga je vraag beantwoorden. We krijgen heel veel vragen binnen maar ik ga zeker mijn best doen om jou vraag te beantwoorden, tot snel.

Aug 2018

6 min 21 sec

In deze podcast vertel ik je over mijn visie over het ware nieuwe werken. Er is een verschil tussen fysieke en mentale groei. Naarmate je mentaal groeit, verandert je visie ook. Door de jaren heen heb ik duizenden vrouwen getraind en hierdoor heb ik veel kennis en inzicht gekregen. Door deze ervaring zie ik dat er een waar nieuw werken aan het ontstaan is. Ik wil je leren wat het grote verschil is tussen mannen en vrouwen en hoe belangrijk het is om te onderzoeken dat ook jij écht doet en weet wat jij wilt. Wat ga je ontdekken in deze podcast? * Wat het verschil is tussen fysieke en mentale groei * Waar het huidige nieuwe werken over gaat * Het (carrière)verschil tussen mannen en vrouwen * Wat mijn visie is over het ware nieuwe werken * Hoe jij ontdekt dat je gaat doen waar jij écht van houdt Heb jij een vraag voor mij? Dat kan! Mail naar team@margrietspijksma.nl en ik ga je vraag beantwoorden. We krijgen heel veel vragen binnen maar ik ga zeker mijn best doen om jou vraag te beantwoorden, tot snel.

Jul 2018

16 min 38 sec

In deze podcast interview ik Patrick Kicken, voormalig radio dj bij Veronica en heeft één van de populairste Podcasts in Nederland ‘Leven zonder Stress’.  Patrick kreeg een aantal jaar geleden een burn-out waardoor hij van de radio verdween en zijn leven opnieuw vormgaf.   Wat ga je ontdekken in deze podcast? * Wat je naam over jou zegt * Hoe Patrick zijn leven omgooide na een burn-out * Waarom bij jezelf blijven zo belangrijk is Heb jij een vraag voor mij? Dat kan! Mail naar team@margrietspijksma.nl en ik ga je vraag beantwoorden. We krijgen heel veel vragen binnen maar ik ga zeker mijn best doen om jou vraag te beantwoorden, tot snel.

Oct 2017

44 min 23 sec

In deze podcast beantwoord ik de vraag van Corina. Corina mailt mij haar verhaal en zegt: “Margriet hoe stop ik mezelf altijd klein te houden? Ik ben altijd mezelf aan het wegcijferen. Ik weet altijd alles voor iemand anders maar voor mezelf ho maar. Ik wil dit niet meer. “ Het is belangrijk dat je hier mee ophoudt. Ga staan waarvoor je van houdt. Ga niet automatisch alles voor iedereen doen. Wat ga je ontdekken in deze podcast? * Waarom wij vrouwen onszelf zo klein houden * Hoe je er voor zorgt dat je gaat staan waarvoor je van houdt Heb jij een vraag voor mij? Dat kan! Mail naar team@margrietspijksma.nl en ik ga je vraag beantwoorden. We krijgen heel veel vragen binnen maar ik ga zeker mijn best doen om jou vraag te beantwoorden, tot snel.

Apr 2017

6 min 8 sec

Invloed hebben of beïnvloed worden. Als je er bij stil staat, wat worden we dan toch veel beïnvloed hè. In deze podcast vertel ik je over mijn gesprek met Jacqueline. Over hoe universeel dit is en hoe vaak ik dit toch hoor. Jacqueline vertelde mij dat ze altijd van het een in het ander rolt, al haar hele carrière. Toen ze studeerde ging ze vaak naar feesten toe. Ze zei: “Ik fietste dan ’s ochtends door mijn studentenstad en dan had ik vrijheid, voelde ik me ‘king of the road’.” Dat weet ik ook nog, hoe vet was dat. Ook al had ik geen geld of wat dan ook, je had de hele wereld aan je voeten liggen. Wat een fantastisch gevoel. Totdat je afstudeert, dan wil je het niet maar dan word je beïnvloed. Want dan wordt er gezegd “weet je ga anders daar maar werken, want je moet ook blij zijn dat je werk hebt.” Dat is natuurlijk de angst van iemand anders die op jou parkeert. Of de angst of de jaloezie of gewoon een opmerking terwijl degene het niet eens doorheeft. We worden zó makkelijk beïnvloed door een ander. In deze podcast hoor je: * het verschil tussen invloed hebben en beïnvloed worden * waarom vrouwen zich zo laten beïnvloeden * wat voor impact beïnvloeden kan hebben * waarom invloed hebben zo belangrijk is

Mar 2017

8 min 23 sec

Waarom doen we niet wat we écht willen? In deze podcast vertel ik je waarom het allemaal zo ingewikkeld is. Waarom je droom tegelijkertijd je blinde vlek is. In je hart weet iedereen, jij ook, wat  je écht wilt. Het stomme is dat we het gewoon niet doen. Kies jij voor guilty or pleasure? 

Jan 2017

9 min 7 sec

Vandaag een vraag van mijn naamgenoot, Margriet. Margriet mailt: “Wat kan ik doen? Ik ga elke dag met buikpijn naar het werk. Op vrijdag hang ik mijn jas thuis op en denk ik laat het weekend alsjeblieft lang duren.”  Margriet, dit is niet ok.   Wat is de eerste stap wat ik kan doen

Dec 2016

6 min 59 sec

“Ik heb een leven waarin ik altijd voortkabbel.” Deze mail kwam van Evelien en eigenlijk ook van Jessica. In deze podcast gaat het over voortkabbelen. Evelien schrijft: “Ik doe wat ik doe, ik weet het eigenlijk niet, ik doe eigenlijk niet wat ik echt leuk vindt maar dat is gewoon zo. Als dit tot het […]

Dec 2016

6 min 49 sec

Lucia mailde mij een vervelende mail maar wel met een goede vraag. Lucia zit burn-out thuis en zegt: “Hoe kan ik hier uit komen want ik weet niet hoe ik dit oplos. “ Er is een sleutel om hier uit te komen. Het is heel jammer dat het zover heeft moeten komen.   Ze schrijft […]

Dec 2016

6 min 49 sec

Deze podcast gaat over de vraag die ik heb gekregen van Karin. Karen vraagt: “Wat doe je als je omgeving niet achter staat, wat jij écht wilt gaan doen?” Dat is heel erg lastig als je omgeving niet wil, wat jij gaat doen. Karin is getrouwd, is juriste bij een grote verzekeringsmaatschappij en de impact […]

Dec 2016

7 min 28 sec

In deze podcast behandel ik de vraag van Carla. Carla zegt: “Ik vind het heel lastig om er achter te komen wat ik wil. En als ik dan iets bedenk dan heb ik daar de opleiding niet voor.”  En dat is iets wat veel vrouwen vaak weerhoudt. De vraag is natuurlijk, gaat een opleiding jou […]

Dec 2016

4 min 47 sec

In deze negentiende podcast behandel ik, Margriet Spijksma, de opmerking van Ilse die herkenbaar is voor heel veel vrouwen;   ‘Ik weet wel wat ik wil, maar alles wat ik graag wil, daar is geld voor nodig en dat heb ik niet’   Ilse mijn eerste vraag is, heb je het geld niet of heb […]

May 2016

3 min 46 sec

In deze achttiende podcast interview ik, Margriet Spijksma, de inspirerende Albert Sonnevelt. Albert is psycholoog, oprichter van de Albert Sonnevelt opleidingen, expert in leven zonder stress en coach van vele executives in het bedrijfsleven.   Ik ken Albert als een gepassioneerde man; ‘als ik het niet meer kan dan stop ik ermee, zolang ik nog […]

May 2016

31 min 55 sec

In deze zeventiende podcast behandel ik, Margriet Spijksma, de vraag van Carla;   ‘Hoe vind ik mijn passie?’   Zijn we niet allemaal jaloers wanneer iemand écht een passie heeft? Ik was dat eerder zeker, maar nu weet ik hoe het voelt om een passie te hebben. Ik train vrouwen om te gaan doen wat […]

May 2016

5 min 37 sec

Ook in deze zestiende podcast wordt er door mij, Margriet Spijksma, een vraag beantwoord die ik heel veel voorbij hoor komen wanneer ik vrouwen train in het ontdekken van wat zij écht willen;   ‘Hoe kan ik nou weten of ondernemen iets voor mij is?’   Ilja stelt mij deze vraag via de e-mail en het eerste wat mijn boerenverstand zegt is ‘het is iets voor je, anders heb je deze vraag niet’. Ondernemen is echt een big thing, want je neemt afscheid van je zekerheden maar gaat voor vrijheid. Maar het is natuurlijk wel maar zo groot als je het zelf maakt. Verwacht alleen niet dat je direct weer bent waar je gestopt bent, je bent namelijk met iets nieuws begonnen.   Als je wilt ondernemen, dan is er maar één manier; door het te ervaren! Ook vertel ik in de podcast dat ik het nooit alleen doe. Er zijn zoveel leuke businessmodellen die echt bij jou kunnen passen en waardoor je ook echt goed geld kunt verdienen, want dat is belangrijk. Ik geloof ook heel erg in het woord ‘belangrijk’. Wat is je belang en wordt daarmee rijk.   Dus ga het ervaren en dan kun je altijd daarna zeggen ‘dit was het niet voor mij’. Het leven vraagt ondernemerschap, actie, elke ochtend als wanneer je uit bed komt. De podcast sluit ik af met nog een paar krachtige tips, met als afsluiter ‘Make it happen’!     Wat ga je ontdekken in deze 16e podcast?   Vraag jij jezelf af of ondernemen iets voor jou is, dan weet je het antwoord al; ja! Ondernemen is een big thing, ga het ervaren maar verwacht niet dat je direct bent waar je gestopt bent. Bepaal wat je belang is en wordt daarmee rijk Make it happen!  

May 2016

6 min 3 sec

Herken je dit? Je wilt iets heel graag, maar aan het einde van de week ben je nog geen stap dichter bij dit doel gekomen omdat je je hebt laten afleiden door andere dingen. Niet omdat die andere dingen meer urgentie hadden maar omdat je aan het uitstellen bent wat je eigenlijk graag wilt doen. […]

May 2016

5 min 23 sec

Onlangs had ik, Margriet Spijksma, het genoegen om Fabiënne Chapot, de oprichtster van het mooie tassen- en schoenenmerk Fabienne Chapot, te mogen interviewen. Fabiënne dacht direct al groot, want FAB (zoals haar bedrijf eerder heette) is niet alleen de afkorting is van haar naam, maar ook van fabulous en heel belangrijk, het is internationaal inzetbaar. Ook […]

May 2016

26 min 22 sec

Met mijn bedrijf Fablife train ik, dagelijks vrouwen in weten wat ze écht willen. Vandaag beantwoord ik de vraag van Sabine;   ‘ik denk dat ik weet wat ik wel, alleen elke keer als ik daaraan denk dan denk ik meteen; maar dat kan ik niet, want er zijn andere mensen die dat al veel […]

May 2016

5 min 14 sec

Ik, Margriet Spijksma van Fablife, train vrouwen om te weten wat ze echt willen. Regelmatig leer ik daarbij vrouwen kennen die een diep verlangen hebben om voor zichzelf te beginnen, maar nog geen idee hebben waarin of hoe. Zo kreeg ik een e-mail van Christel die zegt   ‘Ik heb ook geen idee hoe ik […]

May 2016

5 min 12 sec

Met mijn bedrijf Fablife train ik, Margriet Spijkma, dagelijks vrouwen in weten wat ze écht willen. Regelmatig benaderen vrouwen mij via contact@fablife.com met vragen hierover. Ook Linda stuurde mij een duidelijke hulpvraag;   “Margriet hoe doe je dat nou, weten wat je echt wil? Ik loop er al heel lang mee rond dat ik gewoon […]

May 2016

8 min 15 sec

In de podcast van vandaag praat ik – Margriet Spijksma – met Jesse van der Velden, die een bijzonder gefocuste weg heeft afgelegd, van personal trainer naar expert op het gebied van voeding. Ik ken Jesse en ik weet dat zijn verhaal zeer inspirerend is en gelukkig wil hij dit verhaal met ons delen. Er […]

May 2016

34 min 36 sec

Mijn naam is Margriet Spijksma van Fablife. Ik train vrouwen in weten en doen wat ze echt willen. Vandaag behandel ik de vraag van Simone;   ‘Margriet ik weet heel goed wat ik wil, ik wil namelijk zo graag afvallen en waarom lukt het me nu nooit?’.   Deze goede vraag, waar veel vrouwen mee […]

May 2016

5 min 30 sec

In deze achtste podcast beantwoord ik, Margriet Spijksma, een vraag van Veronique waarvan ik weet dat deze heel herkenbaar is voor veel vrouwen;   ‘Ik wil graag iets anders, ik weet dat wat ik nu doe niet is wat ik wil, alleen ik heb moeite om mijn zekerheden te laten gaan. Ik houd van zekerheid […]

May 2016

4 min 36 sec

In deze zevende podcast beantwoord ik, Margriet Spijksma, een vraag van Susan. Susan zegt ‘Ik ben heel erg creatief, ik heb heel veel ideeën maar ik kan mijn creativiteit gewoon niet kwijt’. Ze zou zo graag iets met haar creativiteit willen doen dat ze al van alles geprobeerd heeft en iedere keer weer vastloopt.   […]

May 2016

4 min 47 sec

In deze zesde podcast praat ik met Marlies Dekkers, een van de meest inspirerende vrouwen van deze tijd. We kennen allemaal haar prachtige vrouwelijke lingerie en het verhaal hoe zij van succesvolle prijzen winnende ontwerpster in een faillissement terechtkwam en een sterke doorstart maakte.   Marlies groeide op in een arbeidersomgeving, waar het dromen over […]

May 2016

31 min 13 sec

In de eerste vier podcast afleveringen heb ik verschillende onderwerpen behandeld die regelmatig in mijn trainingen terugkeren. In deze vijfde podcast beantwoord ik, Margriet Spijksma, de vraag van Judith die ook een probleem heeft waar veel vrouwen tegen aanlopen die hun leven willen veranderen;   “Ik heb al van alles geprobeerd, maar ik heb zoveel […]

May 2016

5 min 56 sec

Hoeveel vrouwen vragen zich niet af ‘is dit het nou’? Deze vrouwen komen regelmatig bij mij terecht om hierachter te komen, zodat ze kunnen gaan doen wat ze diep van binnen écht willen. Ook Mariëlle stelde mij deze vraag via de e-mail. In deze vierde podcast vertel ik jullie wat ik tegen al deze vrouwen […]

May 2016

5 min 20 sec

Regelmatig ontvang ik, Margriet Spijksma, eigenaresse van Fablife, vragen van vrouwen die er hard aan werken om te gaan doen wat ze écht willen. In deze derde podcast aflevering geef ik advies aan Annelies. Annelies was voorheen hoofdkostwinner en bevindt zich nu in het proces van het opzetten van een eigen business waar zij blij […]

Apr 2016

6 min 7 sec

In mijn eerste podcast vertel ik, Margriet Spijksma, over mijn zoektocht naar geluk. Hoe ik van een ongelukkige jeugd in een besluitvaardige vrouw veranderde en besloot om mijn bedrijf Fablife op te richten, om andere vrouwen te inspireren ook te gaan doen wat ze écht willen.   Na een ongelukkige jeugd vertrok ik uit Friesland, ronde […]

Apr 2016

11 min 22 sec