De Tennis the World Podcast

Hugo Straver

Welkom bij de Tennis the World podcast. De podcast voor de tennisser die beter wil worden en zich graag laat inspireren en informeren door de experts van de sport.

All Episodes

De service is de belangrijkste slag in tennis. Of dat voor jou ook zo is, ligt natuurlijk aan je spel. Misschien gaat jouw service al super goed. Dan wil je dat vooral ook zo houden. Het probleem is alleen dat veel mensen in de koudere maanden minder gaan serveren met als gevolg dat tijdens de voorjaarscompetitie problemen ontstaan. Dat willen we zien. Luister naar deze podcast en ontdek wat jij kan doen om je service doelgericht te gaan trainen en sluit je aan bij het PROgressie-PROgramma als je hier hulp bij wil krijgen.

Nov 1

7 min 20 sec

Timing = het aanpassen van de slagbeweging en het voetenwerk aan de beschikbare tijd.
 Soms hebben we veel tijd, soms hebben we weinig tijd. De kunst zit hem in het omgaan met die tijd om de bal heerlijk te gaan raken.

 In deze podcast help ik, Hugo Straver, je verder. Wil jij doelgericht aan de bak met je spel als SPELER?
 Wil je beter spelen en vaker winnen?

 Probeer dan het PROgressie-PROgramma uit voor een hele maand via https://tennistheworld.nl/programma/ en gebruik de code ‘PODCAST’. Wil jij groeien in competentie als TRAINER? Wil je inspiratie ontvangen in oefenvormen en je kennis vergroten?

 Probeer dan het PROgressie-PROgramma voor trainers uit voor een hele maand via https://tennistheworld.nl/trainer/ en gebruik de code ‘PODCAST’.

 + 1 PO-punt per maand!

Oct 4

11 min 13 sec

Rogier is opleider, leercoach, onderwijsontwikkelaar en helpt onder andere de trainers uit Nederland met de skills die nodig zijn om goed les te kunnen geven. Tennisles geeft Rogier zelf ook nog en zit daarom midden in dit vak, wat het interessant maakt om met elkaar te praten. Luister hiernaar als tennisleraar, bekijk https://www.tennistheworld.nl/trainer om elke maand aan je competentie te werken en 1 PO punt per maand te krijgen. Ga naar https://bureaugoals.nl/ om meer te weten te komen over Rogier Belien

Sep 6

1 hr 12 min

In deze podcast serie ‘Practice Makes Progress’ neemt podcast host Hugo Straver je mee richting progressie op de tennisbaan. In deze korte podcast afleveringen deelt hij concrete tips die je direct kan toepassen wanneer je na het luisteren de baan op gaat. Dit keer 3 tips om het dubbelspel te winnen aan het net. Dit is ook het thema in september binnen het PROgressie-PROgramma! Wil je toegang tot alle online cursussen van Tennis the World, elke maandag een nieuwe training en tip ontvangen en in contact komen met gelijkgestemden tijdens events? Bekijk dan https://tennistheworld.nl/lidworden/ en word lid van het PROgressie-PROgramma! Volg Tennis the World op Instagram: https://www.instagram.com/tennisthewo... Facebook: https://www.facebook.com/tennistheworld Volg mij (Hugo Straver) op: Instagram: http://instagram.com/hugostraver

Sep 1

5 min 57 sec

Dennis Kockx is eigenaar van Tennis Academy Kockx - omgeving Amersfoort - meerdere keren veteranen kampioen van NL en dus ervaren speler en coach. In deze podcast gaan Dennis Kockx en Hugo Straver in gesprek over hoe jij je het beste kan voorbereiden op de competitie (of toernooien) en op je best kan spelen. 

We gaan in op: - Wie is Dennis Kockx? - Waarom is er een verschil in niveau tijdens trainen en wedstrijd spelen? - Wat kan je ruim voor je toernooi/competitie doen om goed voorbereid te zijn? - Wat kan je net voordat jij je wedstrijd start doen om ready te zijn? - Hoe kan je het beste spelen tegen verschillende speltypes? Beluister deze podcast en zet ‘m op tijdens de competitie!

Aug 23

1 hr 3 min

Dennis Sporrel is ervaren tennistrainer bij de valide en invalide tennissers. Nu hoofdtrainer bij de KNLTB, eigenaar geweest van zijn eigen tennisschool en hij heeft met Esther Vergeer gewerkt. In deze podcast gaan Dennis Sporrel en Hugo Straver met elkaar in gesprek over coaching. Hoe word je een goede coach, waar moet je rekening mee houden en met wat voor spelers krijg je te maken? Ontdek het in deze podcast!

Wil jij progressie in je spel als speler? Ga naar https://tennistheworld.nl/lidworden/ 
Ben je een trainer en wil je groeien in competentie en behoud van je licentie? Ga dan naar https://tennistheworld.nl/trainer/

Aug 9

1 hr 1 min

In deze podcast serie ‘Practice Makes Progress’ neemt podcast host Hugo Straver je mee richting progressie op de tennisbaan. In deze korte podcast afleveringen deelt hij concrete tips die je direct kan toepassen wanneer je na het luisteren de baan op gaat. 4 tips voor meer zelfvertrouwen. Wil je toegang tot alle online cursussen van Tennis the World, elke maandag een nieuwe training en tip ontvangen en in contact komen met gelijkgestemden tijdens events? Bekijk dan https://tennistheworld.nl/lidworden/ Volg Tennis the World op Instagram: https://www.instagram.com/tennisthewo... Facebook: https://www.facebook.com/tennistheworld Volg mij (Hugo Straver) op: Instagram: http://instagram.com/hugostraver Check de podcast op Spotify: https://open.spotify.com/show/1uv9X0A... Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/nl/podcast...

Aug 2

10 min 49 sec

Frits Don is hypnotherapeut, professioneel tennisser geweest en helpt mensen momenteel op het mentale, emotionele en psychologische vlak. Frits Don heeft veel bekende en onbekende namen (in de tenniswereld) begeleid en geholpen om de motor beter te laten draaien. In deze podcast hebben Frits Don en Hugo Straver het over hoe jij als speler en mens kan zorgen voor een beter draaiende mentale motor. We gaan in op vragen als:- Wat is hypnotherapie en hoe kan dat tennissers helpen? - Hoe ga je om met wedstrijdzenuwen? - Hoe laad je je persoonlijke batterij op? - Het verschil tussen Federer en Kyrgios (naast alle titels)? - En nog veel meer… Beluister deze podcast met aandacht en wij hopen dat je er veel aan hebt. Meer over Frits kan je vinden op https://www.praktijkfritsdon.nl/ en de Tennis Wall University vind je op https://tenniswalluniversity.com/

Jul 26

1 hr 26 min

In deze podcast serie ‘Practice Makes Progress’ neemt podcast host Hugo Straver je mee richting progressie op de tennisbaan. In deze korte podcast afleveringen deelt hij concrete tips die je direct kan toepassen wanneer je na het luisteren de baan op gaat. Tip 1 gaat over slim serveren. Tip 2 gaat over van jezelf leren. Tip 3 gaat over hoe je wedstrijd kan omkeren. Wil je toegang tot alle online cursussen van Tennis the World, elke maandag een nieuwe training en tip ontvangen en in contact komen met gelijkgestemden tijdens events? Bekijk dan https://tennistheworld.nl/lidworden/  Volg Tennis the World op Instagram: https://www.instagram.com/tennistheworld/ Facebook: https://www.facebook.com/tennistheworld Volg mij (Hugo Straver) op: Instagram: http://instagram.com/hugostraver Check de podcast op Spotify: https://open.spotify.com/show/1uv9X0AtsBb5LJWQZm1jL4?si=BHPDPeb0S3WFaITYITpAtg Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/de-tennis-the-world-podcast/id1509929743

Jul 5

8 min 29 sec

Peter Starke van https://demindsetacademie.com/ ging zich na de pedagogische - en sportacademie specialiseren in tennis. Na hoofdtrainer van onder andere de grootste club van Nederland te zijn geweest heeft hij  17 jaar voor de KNLTB gewerkt in diverse functies (regiocoach, coach junior Daviscup). Peter is binnen het team de 'ervaren rot' die in zijn carrière vele drempels (persoonlijk en zakelijk) is tegengekomen  en zich gaandeweg is gaan ontwikkelen in mindset. Peter heeft de hoogste opleidingen binnen de NLP afgerond en zijn specialisatie is (top)sport en NLP. Zijn motto is: mensen helpen het zelf te doen. Daar hebben we het over in deze podcast: mentale weerbaarheid, zelfvertrouwen en zelfcoaching.

Jun 21

53 min 50 sec

In deze aflevering is Tjerk Bogtstra te gast. Tjerk is coach geweest van onder andere Raemon Sluiter, Jan Siemerink, Martin Verkerk en het Davis Cup Team. Momenteel is hij eigenaar van BK Tennis Academy in Doorn waar ze talentvolle spelers naar het hoogste niveau proberen te brengen. Tjerk is zelf ook een zeer goede speler geweest, heeft veel ervaring als coach en haal uit zichzelf en de mensen die hij coacht het maximale. In deze podcast gaan we in gesprek over het onderwerp ‘Hoe haal je het maximale uit jezelf?’. Ben je dus een ambitieuze speler, luister dan naar deze podcast! Tjerk deelt onder andere hoe hij het maximale uit zichzelf haalt, hoe jij dat kan doen (als coach of speler) en wat je kan afleiden van succes. Tjerk, bedankt voor dit gesprek. Jij als luisteraar:
- Deel de podcast op Instagram en tag @tennistheworld - Volg de podcast op Spotify, YouTube of een ander medium waar jij op luistert. - Laat ons weten wie jij graag in de podcast ziet verschijnen.

Jun 7

1 hr 29 min

Rolstoeltennisser Maikel Scheffers deelt in deze podcast zijn verhaal. Maikel is nummer #1 geweest in het enkelspel EN dubbelspel! Hij heeft maar liefst 7 Grand Slams gewonnen.

In deze podcast ga ik met Maikel in gesprek over zijn carrière, de doelen die hij heeft en welke mindset er bij komt kijken om die te behalen.

May 24

40 min 24 sec

Bart Heuvingh is prestatiepsycholoog en topsportbegeleider bij AZ. In deze podcast hebben we het over talentontwikkeling en de bijpassende mindset en leefstijl.

In mijn ogen is dit onderwerp onderdeel van een sterk fundament om prestaties te leveren, en daar is Bart het helemaal mee eens.
We hebben het over - de groei mindset vs de statische mindset. - of je vaardigheden vooral afhangen van talent of inzet. - de leefstijl waar je naar kan kijken om optimaal te presteren. - voorbeelden van topatleten. - hoe je als ouder of coach een sporter verder kan helpen met ontwikkelen. Veel plezier met het beluisteren van deze podcast!
Abonneren mag :)

May 10

1 hr 17 min

1,5 jaar geleden had ik zelf een tenniselleboog en dat zorgde voor veel frustratie en pijn. Jij als fanatieke tennisser loopt een grotere kans op deze blessure doordat je veel tennist. Wellicht heb je er al last van, of wil je weten hoe je het voorkomt. Ik wist er 1,5 jaar geleden niet zoveel van (helaas), maar nu is dat anders want… Ik heb een podcast opgenomen met Bauke de Boer (fysiotherapeut en zelf fanatieke tennisser) en Etienne Hartevelt (Strength & Conditioning trainer binnen tennis). Ik bracht dus de training en revalidatie bij elkaar. Beluister deze podcast via Spotify of kijk op YouTube. We delen misvattingen, meest gemaakte fouten en oplossing voor deze blessure. Als bonus delen we in de podcast ook oefeningen voor een goed herstel. Bekijk deze oefeningen op www.tennistheworld.nl/tenniselleboog Daarnaast heb ik vorige week hard gewerkt aan de informatiepagina van het PROgressie-PROgramma. Klik hier om deze nieuwe pagina te bekijken en te ontdekken hoe je altijd en overal stappen kan maken in je spel. Samen naar het het volgende niveau!

Apr 26

48 min 28 sec

In deze podcast is niemand minder dan Sven Groeneveld te gast!Voor het brede publiek in Nederland misschien niet direct een bekende, maar aan de top kent iedereen hem.Sven heeft meerdere Grand Slams gewonnen als coach, heeft gewerkt met Monica Seles, Maria Sharapova en Tommy Haas (om maar een paar namen te noemen). Sven deelt hoe hij deze toppers coacht, hoe dit in zijn werk gaat in combinatie met de betrokken ouders en de leermomenten tijdens zijn carrière. Ruim voordat ik begon met de podcast had ik al wat pogingen gedaan om met Sven in contact te komen. Vanaf de start van de podcast stond hij op #1. En nu is een interview een feit. Onwijs trots natuurlijk heel cliché maar: geef niet op. De aanhouder wint! :) Like en abonneer op YouTube en Spotify om de komende podcast afleveringen niet te missen. Voor de challenge ga je naar www.tennistheworld.nl/challenge en gebruik je de code ‘PODCAST’ voor 50% korting!

Apr 12

1 hr 22 min

Mattheo Knoop deelt in deze podcast waarom het zo moeilijk is om als sub-topper naar het hoogst haalbare niveau te gaan. Hij heeft het hierover het belang van een versterkende omgeving die hier en daar ontbreekt, maar ook weer op veel gebieden zeer sterk aanwezig is (support ouders, Quick, Prince, Mijn Racket Beverwijk). In deze podcast leer je hoe je de 4 pijlers (techniek, tactiek, fysiek, mentaal) kan toepassen, hoe Mattheo dit aanpakt en welke 3 dingen jij vaker zou moeten doen. Mattheo en ik gaven op deze dag een offline training. Dit doen we voor de fanatieke leden van ons PROgressie-PROgramma. Online helpen we bij Tennis the World fanatieke clubspelers met het boeken van progressie op elk aspect. Offline brengen we ze bij elkaar om samen te groeien. Als je hier meer informatie over wilt krijgen, ga dan naar www.tennistheworld.nl

Mar 29

49 min 42 sec

We mogen weer dubbelen en laat ik nu precies een podcast hebben opgenomen met Sander Arends waarin hij zijn verhaal, maar ook zijn dubbel skills deelt. Sander is momenteel nummer 82 van de wereld in dubbelspel (op het moment van publiceren). Hij gaat in op zijn jeugd, zijn kijk op ontwikkelen en deelt hoe het nu met hem gaat. Daarnaast deelt hij dubbel tactieken die voor jou van waarde kunnen zijn tijdens de competitie en toernooien.

Mar 15

1 hr 3 min

Errol Esajas is de oprichter van SPC Rijnmond. Door de jaren heen is Esajas lange tijd werkzaam geweest bij verschillende bonden waaronder ook de KNLTB. Errol verhoogde het niveau van Kiki Bertens door haar beter te laten bewegen op de baan. En dat moeten we alles tennissers: beter bewegen. Dus geniet en leer van deze podcast.

Mar 1

1 hr 7 min

Mark Schadenberg is slaapcoach en weet daardoor als geen ander hoe belangrijk het is om een goede nachtrust te hebben om vervolgens beter te presteren gedurende de dag. Laten wij als tennissers dat nou precies willen: beter presteren. In deze podcast ga ik, Hugo Straver, in gesprek met Mark over hoe jij je beter kan gaan voelen naast de baan, beter kan slapen en daardoor ook beter kan presteren op de baan. Mocht jij meer informatie willen over hoe je daadwerkelijk beter kan slapen, dan moet je dit zeker laten weten. Dan nemen Mark en ik een 2e podcast op!

Feb 15

58 min 32 sec

Door goede voeding ga je ook beter presteren op de baan. Maar wat is goed voor ons? Waardoor gaan we beter presteren? Miriam en ik (Hugo Straver) kijken naar de voorbereiding, tijdens en na een wedstrijd. Je kan de podcast ook beluisteren op Spotify en Apple Podcast. Als je aan de bak wil volgens een plan om 1 (of meer) niveau vooruit te gaan, ga dan naar www.tennistheworld.nl/lidworden Voor vragen aan Miriam kan je mailen naar miriamvan_reijen@hotmail.com

Feb 1

44 min 44 sec

Matwé Middelkoop was te gast in de Tennis the World Podcast. Hij staat nu nummer 47 van de wereld in het dubbelspel en staat al meerdere jaren in de top 50. Hij is nu 37 jaar oud en op zijn 31e ging hij na denken over wat hij moest doen met zijn carrière. Matwé deed het goed als enkelspeler, maar binnen de ATP wilde en kon hij verder komen. Maar hoe?! Hoe heeft hij het voor elkaar gekregen nu te staan waar hij nu staat? Hoe heeft hij van Federer weten te winnen in de dubbels? Voornamelijk 3 dingen: Kiezen; Bestuderen; Hard werken. 3 dingen die jij ook kan gaan doen, ook als je geen prof meer wil/kan worden. Kies je er nu voor om rustig aan te doen met je spel? Of ga je ervoor om 3 keer in de week op de baan te vlammen. Matwé koos ervoor om van single naar het dubbelspel te gaan. ALL-IN! Ga je jezelf dingen bijleren, of geloof je erin dat je uitgeleerd bent? Matwé ging de beste dubbelaars bestuderen en leren via video, iets wat jij ook kan doen! En uiteraard hard werken. Kies ervoor om doelgericht te trainen. Leer elke week dingen bij. Pas het toe op de baan. Wil je kiezen voor progressie, bijleren via online trainingen en hard aan de bak gaan met je spel? We hebben de oplossing voor je: het PROgressie-PROgramma. Maak de keuze.

Jan 11

59 min 1 sec

Flexibiliteit en mobiliteit is populair tegenwoordig. Je ziet Novak Djokovic in een split de bal halen, yoga oefeningen doen en influencers roepen over het belang van mobiliteit. Hoeveel zin heeft het voor jou om hier tijd aan te besteden in je route richting een betere tennisser?

Jan 5

42 min 29 sec

In deze aflevering van de Tennis the World podcast gaat Hugo Straver in gesprek met Sjeng Schalken. Sjeng neemt je mee in zijn reis over de wereld. De sprint die hij maakte in de jeugd, maar ook de lastigere periode die daarna kwam als speler. De kunst is dan om goed terug te komen. Dat deed Sjeng. Daarna is hij niet stil gaan zitten. Hij is gaan ondernemen en is zijn eigen kledingmerk gestart: Sjeng Sports.

Sep 2020

54 min 6 sec

In deze podcast bespreek ik met Frans Helmer hoe een tennisser beter kan presteren middels de juiste ademhalingstechniek.

Sep 2020

50 min 12 sec

“Topsport gaat vooral om "life-style". Daar zit wat ons betreft het verschil tussen talentvol blijven of succesvol worden. Je aanpak zal dagelijks gebaseerd moeten zijn op het ontwikkelen van alle vaardigheden die van invloed zijn op je prestatie.” Podcast tekst: Hugo Ekker bevindt zich al meer dan 40 jaar in het toptennis en dat was te horen. Uitspraken als “eerst geloven, dan zien” (ipv: “eerst zien, dan geloven” zoals we in Nederland teleurstellend vaak zeggen) en “je lifestyle maakt het verschil tussen talentvol zijn en succesvol worden” hadden impact. Het geeft de “High Performance” van Hugo Ekker en zijn Academy aan. Het is dan ook mijn doel om impact te maken met de podcast, zodat tennissers voor het maximale gaan. Of je nu trainer, amateurspeler of een top jeugdspeler bent. Eerst geloven. Een goede lifestyle. Dan zien. Veel plezier met luisteren.

Jul 2020

59 min 6 sec

Leon Bax, eigenaar van @2mynds, leert je hoe jij je mind kan trainen. Mediteren vanaf je woonkamer is leuk, maar kan je ook je rust vinden als je kinderen om je heen rennen?
Of beter gezegd: kan jij je rust bewaren en doen wat je moet doen als je matchpoint tegen hebt? Leon Bax leert je in deze podcast hoe je, net alls je spieren en skills op de baan, je mind kan trainen. Want je mind is trainbaar. Het gaat om meer dan alleen het lezen van een boek of het luisteren naar een podcast. Je moet tot actie komen. En die route heeft Leon Bax. Benieuwd. Luister dan naar deze aflevering!

Jul 2020

1 hr 42 min

In deze aflevering deelt Hugo Straver, de host van de podcast, 7 tips die jou deze zomer naar het volgende niveau kunnen tillen. Kunnen, want het is aan jou of je het ook echt gaat uitvoeren. Deze tips vatten grotendeels samen wat er in de afgelopen podcasten is genoemd. Hugo blikt terug op de podcasten en komt vooral met praktische tips.

Jul 2020

21 min 26 sec

Podcast #10 met Raemon Sluiter Raemon Sluiter spreekt over zijn tijd als kind, het ontstaan van zijn 2 backhands, het spelen tegen Federer, zijn stop als speler en de tijd met Kiki Bertens. Veel onderwerpen. Veel inspiratie. Veel lessen. Zeer leerzaam. Onwijs leuk!

Jun 2020

1 hr 20 min

Trainen, trainen, trainen en dan word je vanzelf wel kei goed toch? Eat, Sleep, Train and Repeat is zo gek nog niet. Herstel wordt vaak onderschat. Het is van belang om sterker te worden en weer op je piek te kunnen presteren. In deze aflevering ga ik, Hugo Straver, weer in gesprek met Etienne Hartevelt en hebben we het over herstel. Leer & pas toe! Voor meer interessante info van Etienne ga je naar de site van Setpoint: https://www.setpointtennis.online/

Jun 2020

46 min 53 sec

In deze aflevering is te gast: Nathan de Veer. Waar we allemaal merken dat het mentale aspect van tennis ons meerdere malen te grazen neemt, doen we er vaak weinig aan. Het is ook een onderwerp dat lastig is om praktisch te maken. Dit is wat we in deze podcast wel hebben gedaan. Luister, leer en inspireer!

Jun 2020

52 min 7 sec

In de 7e aflevering van de Tennis the World Podcast heb ik gesproken met Robbe Ceyssens. Nu we voorlopig geen officiele wedstrijden kunnen spelen ontstaan er ook kansen. Over deze kansen heb ik het met Robbe gehad. We gaan het hebben over het belang van focus, het meten van je progressie en uiteraard hijzelf als coach van zijn vriendin en topspeelster Elise Mertens. Robbe is naast dat hij coach is ook altijd nog actief bezig op de baan en naast de baan. “Leading by example”. Want hoe kan en wil je iets leren van iemand die zelf niets doet? Al met al, een podcast waar ik onwijs blij mee ben en het luisteren waard is.

Jun 2020

52 min 25 sec

Ben jij benieuwd hoe Raymond Knaap de coach is geworden van Robin Haase, hoe je top-coach (en speler) blijft en hoe je mentaal gezien rust vindt op de baan? Luister dan naar een aflevering #6 van de Tennis the World Podcast. Heel gaaf om te spreken met Raymond. Een coach met veel ervaring, passie voor de sport en een drive om zelf nog altijd beter te worden. Zoals Raymond zelf zegt: Om aan de top te komen, moet je hard werken. Zodra je eenmaal bij de top bent, moet je dat ook blijven doen. En dat is misschien wel wat jij herkent op de baan: je staat voor… 6-2 5-3 en 40-30 in de game. Je speelde een goed spel waar je hard voor aan het werk was. Maar toen ging je anders spelen… Ontdek in deze podcast hoe je ook in deze situatie toch de wedstrijd naar je toe trekt. En nog veel meer! Raymond Knaap, bedankt!

May 2020

56 min 42 sec

Haal jij de dropshot of ben je net te laat? Win jij 3 setters of het jouw grootste nachtmerrie? Met Etienne Hartevelt ga ik in gesprek over hoe je fitter wordt als tennisser. Onwijs leerzaam en vol praktische tips. Voor meer interessante info van Etienne ga je naar de site van Setpoint: https://www.setpointtennis.online/

May 2020

32 min 40 sec

In deze aflevering ben ik in gesprek met Alex Reijnders. Alex is coach geweest van Jacco Eltingh en Paul Haarhuis en later ook van onder andere Sjeng Schalken. Een coach met veel ervaring en verhalen dacht ik zo! In deze aflevering deelt Alex hoe hij coach is geworden, wat hem zo ver heeft gebracht en geeft hij waardevolle praktische tips voor jou als fanatieke speler! Geniet van deze podcast en vergeet niet toe te passen wat je leert! ✌🏼

May 2020

56 min 48 sec

Jacco Eltingh won 6 Grand Slams in de dubbel, werd 2 keer wereld kampioen en is nu technisch directeur bij de KNLTB. Leuk al die successen, maar hoe is Jacco zover gekomen? Wat heeft hij ervoor moeten laten en hoe heeft hij deze reis ervaren? Laat je inspireren, motiveren en informeren in deze podcast!

May 2020

51 min 36 sec

In deze aflevering is Ruben Neyens te gast. Ruben deelt zijn kennis met vele trainers (Sharing is Caring)en zorgt ervoor dat spelers en trainers goede opleidingen en lessen volgen. We gaan het hebben over waarom Ruben de hele wereld over reist, het belang van een goede attitude, de balans tussen wedstrijden en trainingen en nog veel meer!

Apr 2020

48 min 55 sec

Ontdek in deze podcast waarom jij als fanatieke tennisser deze podcast niet moet missen. Hugo Straver stelt zichzelf voor, vertelt over Tennis the World en wat jij kan verwachten van deze podcast. Enjoy!

Apr 2020

8 min 51 sec