REAALI

Mikael Elmolhoda

Blogi: www.reaali.fi

TK, teologian maisteriopiskelija, psykologian aineopiskelija. Työhistoria nuorisotyössä.

All Episodes

Mistä uskontojournalisti unelmoi? Miten journalismilla voidaan puuttua uskonnollisiin väärinkäytöksiin? Mitä merkitsee journalistin etiikka? Näistä ja monista muista kysymyksistä lähdin juttelemaan teologisessa tiedekunnassa graduaan työstävän monilahjakkuuden Janica Pörhösen kanssa :)

Feb 7

37 min 35 sec

Miten kohdata taikauskoiset käsitykset todellisuudesta ja pahoista hengistä? Onko ok kaveerata jonkun kanssa vaan säälistä? Miten antaa fiksusti keskusteluapua nuorisotyössä? Tarvitseeko omia kykyjä selittää yliluonnollisesti? Mitä pitäisi ajatella etsikkoaikaopista? Näistä ja muista suurista kysymyksistä pidettiin Emilian kanssa tiukka Questions & Answers -sessio :)

Jan 22

46 min 48 sec

Mitä pitäisi ajatella ihmisen psykologisesta tarpeesta kontrolloida, selittää ja ennustaa elämänsä tapahtumia? Miten samanlaisia kokemuksia voidaan tulkita eri tavoin uskonnosta riippuen? Aiheesta kanssani juttelemassa on tuttu podivieraani ja valtiotieteilijäkaverini Saana Lehtinen!

Jan 5

30 min 23 sec

Sinulla on tekemistä. Sinä et tee sitä. Sen sijaan katsot leffan <3 Oi leffat, leffat, mikä lahja olettekaan maailmalle. Joskus myös ärsytys. Joskus myös muumitrauma. Näistä ja monista muista aiheista tarjoamme Emilian kanssa teille älyllisesti säkenöivän juttutuokion :)

Nov 2020

37 min 30 sec

Hei sinä, joka joskus eksyt lukemaan wikipediasta randomeja historian fun facteja vaikka sun piti tehdä jotain ihan muuta! Tässä on jakso juuri sinulle: kolme kiehtovaa tarinaa kristinuskon varhaisvaiheista mun hyvän kaverin Topias Meriön kertomana :) 

Oct 2020

38 min 46 sec

Henkisyys ja tee-se-itse -uskonnollisuus on nykyään in. Mukavasti läpsytellään kokoon itselle sopiva maailmakatsomus ja ka-ching, kauppa on tehty. Jokaiselle löytyy kyllä jotain, mutta mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?  Juttelen aiheesta Saana Lehtisen kanssa, joka tekee gradua self help -kulttuurista ja elämäntapavalmentajista :)

Oct 2020

33 min 15 sec

Miten kohdata erilaisuus seurakunnassa? Mitä vastata ihmiselle, joka uupuu korkeiden moraalivaatimusten alle? Miksi uskonnonharjoitus pitää sovittaa ihmisen psykologiseen rakenteeseen? Vieraana Tampereen Helluntaiseurakunnan nuorisotyön johtaja Jake Lindqvist, joka katselee näköalapaikalta myös Helluntaikirkon nuorisotyön suuntaa.

May 2020

31 min 58 sec

Mikä nykyajassa ajaa ihmisiä kohtelemaan toisiaan huonosti? Miten online disinhibition effect toimii? Kohtelemmeko toisiamme itseisarvoina vai välinearvoina? Mietitään yhdessä! :)

May 2020

33 min 29 sec

Miltä tuntuu, kun kulissit särkyvät? Hyökkääkö saatana, jos kysyt liikaa kysymyksiä? Millaista on oman inhimillisyyden kohtaaminen? Juttelen näistä ja muista elämän ihmeellisyyksistä Antitodistukset-jaksosta tutun Jyri Uurtimon kanssa :)

May 2020

27 min 54 sec

Uskotko vapaaseen tahtoon? Millä perusteella? Onko joillakin ihmisillä vapaampi tahto kuin toisilla? Tempaisen pohdinnat aiheesta innoittajanani Aku Visalan teos Vapaan tahdon filosofia.

Apr 2020

37 min 37 sec

Elämme kulttuurissa, jossa kokemuksilla päriseminen ja fiilisten hypettäminen ovat in. Miun teologikaveri Eveliina Rissanen on löytäny sellaiselle hyvää vastapainoa!

Apr 2020

27 min 5 sec

Tarinat ovat in, varsinkin suurista muutoksista kertovat todistustarinat. Mutta millaisia olisivat antitodistukset? Pitäisikö meillä olla enemmän tilaa myös keskeneräisille tarinoille? Juttelen aiheesta ex-pastorin, nykyisen blogistin ja tulevan kirjailijan Jyri Uurtimon kanssa! Jyrin blogi: www.jyrijuhani.com

Mar 2020

31 min 10 sec

Miten jumalakokemukset nousivat päähän? Pitäisikö mielipidepäästöjä leikata? Miksi totuus on niin vaikea laji? Koronakaranteeniasi piristämässä Mikael ja isä Oskari Juurikkala :)

Mar 2020

29 min 52 sec