El podcast de Prettywines

El podcast de Prettywines

Cada quinze dies, recomanem un vi i parlem de tot allò que ens passa pel cap. Dins el programa Penedès en Xarxa, de ràdio Vilafranca.

All Episodes

Avui us presentem el PPCP: el pla perfecte per confinar-se al Penedès. I és que, així com està el món, millor quedar-se a casa!

Mar 2020

16 min 59 sec

Quatre vins i algunes viandes per gaudir del Carnaval i de les set setmanes d’abstinència que vindran després!

Feb 2020

17 min 5 sec

Vins i herbes és un binomi que existeix des de l'antiga Grècia però que no deixarà mai de sorprendre'ns. Avui parlem de "la mítica" el nou cava de Josep Masachs amb unes aromes que no us deixaran indiferents!

Feb 2020

17 min 5 sec

Hem anat d'excursió a l'Alt Camp, hem descobert un macabeu brisat de l'Edu SanRomà i l'hem acabat maridant amb uns bons colçots de Valls. I a tu? t'agraden les calçotades!?

Jan 2020

16 min 11 sec

El primer podcast de l’any el dediquem a fer alguns propòsits gastronòmics per tastar al llarg del 2020. T’hi atreveixes?

Jan 2020

16 min 38 sec

Fa uns dies sortia a la premsa una notícia que apuntava com cada català es gasta, a l’any, 33’63 euros en vi. Aquesta xifra, que per alguns ens queda curta, a altres els obra un món de possibilitats. Avui, idees per regalar vi aquest Nadal o com invertir els millors 33,63 euros de la teva vida en vi.

Dec 2019

15 min 54 sec

Si els catalans hem sigut capaços de posar de moda la col kale, el bimi o el romanesco, estic segura que també podrem fer-ho amb els espigalls, un tipus de col autòctona del Garraf que des de fa uns anys pagesos i institucions estan intentant recuperar, potenciar i reivindicar.

Nov 2019

16 min 8 sec

Tres històries boniques que han envoltat el món del vi, del formatge i del cafè. No te les perdis!

Nov 2019

17 min 54 sec

Fem una revisió de la Castanyada i ens apropem al món dels vins dolços, dels pinyons (considerats actualment producte de luxe) i els panellets.

Oct 2019

17 min 18 sec

Aprofitem que fa uns dies que la nostra llengua va aprovar 510 neologismes (entre ells el “sexe vainilla” ?¿?) per donar valor a una de les paraules més estimades pels amants del vi i encar no reconeguda al diccionari: ENOTURISME!

Oct 2019

17 min 30 sec

Us presentem un vi ben especial, un vi de gel! Un producte típic del fred del Canadà a Alemanya però que Gramona s’ha empescat la manera de reproduir-lo al Penedès. I ho maridem amb quatre productes que, si bé no ho sembla, tenen un ADN 100% català.

Oct 2019

17 min 55 sec

No sóc ni crítica literària ni tampoc una devoradora de llibres, però aquí van tres recomanacions que he llegit aquest estiu. Que necessiteu un vi per acompanyar la lectura? què us sembla aquesta garnatxa blanca del Celler Tarroné?

Sep 2019

17 min 57 sec

Sabieu que al món hi ha més de 10.000 varietats diferents de raïm? que la més plantada de totes és una varietat de raïm de taula anomenada Kyoto i que està a la Xina? Sabríeu dir-nos d’on és la varietat ‘Periquita’? Al Penedès en xarxa hem dedicat una secció a parlar de varietats de raïm…. i de totes, n’hem escollit una de ben particular i nostrada: la picapoll.

Sep 2019

16 min 59 sec

Parlem de vins brisats i aprofitem per presentar un dels projectes més interessants que envolten el vi català: la verema solidaria. Ara que ja ho tenim tot a punt per la verema 2019, portem a l’estudi un dels vi resultants de la verema solidària 2018, el xarel·lo Brisat de can ràfols dels caus.

Sep 2019

16 min 13 sec

Acabem la tercera temporada de vins al Penedès en Xarxa fent un resum del Primer Curs Radiofònic de Viticultura. Durant tota la temporada hem tocat conceptes com tannins, llevats, sulfits, autòlisis, antocians, escumosos i avui ha tocat fer-ne un petit resum. Final de curs (sense exàmens) però amb uns grans consells per gaudir del vi durant l’estiu (i sempre!)

Sep 2019

16 min 22 sec