Да, България!

Константин Павлов

Подкастът на Да, България!

All Episodes

Със Свилен Овчаров, юрист и експерт на „Зелено движение“ по транспорт, кандидат за общински съветник от „Демократична България“, разговаряме за ползите от изграждането на крайградска железница, за проблемите и необходимите…Цялата публикация "Епизод 48 - Свилен Овчаров за пешеходния транспорт и крайградската железница"

Sep 2019

63 min

С Виктор Чаушев, експерт от ПП ДСБ към Постоянната комисия по Транспорт и туризъм към СОС, кандидат за общински съветник от „Демократична България“, разговаряме за перспективите и необходимите реформи в…Цялата публикация "Епизод 47 – Виктор Чаушев за градския транспорт в София"

Sep 2019

67 min

Със Симеон Ставрев, член на Националния съвет на „Да, България!“ и отговорник на Тематична работна група „Регионално развитие и транспорт“, разговаряме за перспективите и належащите реформи на развитието на автомобилния…Цялата публикация "Епизод 46 – Симеон Ставрев за булевардите и автомобилите в София"

Sep 2019

45 min

С Тома Белев от „Зелено движение“ и с Любомир Костадинов, ръководител на Тематична работна група „Екология“ в „Да, България!“ разговоряме защо София вече не е толкова зелена столица, каквато беше.…Цялата публикация "Епизод 45 – Тома Белев и Любомир Костадинов за зелена и чиста София."

Sep 2019

66 min

С Божидар Божанов, експерт по дигитално управление, обсъждаме какво е дигитален гражданин и защо е необходимо гражданите на София да са дигитални? Защо „Демократична България“ предлага SofiaID и каква е…Цялата публикация "Епизод 44 – Божидар Божанов за София като дигитална столица"

Sep 2019

42 min

Разговаряме с Иван Лалев, председател на МО „Сердика“ в София и член на Националния съвет на „Да, България!“ за видеоклипа, който той подготви, с идеите на „Демократична България“ за управление…Цялата публикация "Епизод 43 – Иван Лалев за разрешаването на проблема с отпадъците в София"

Aug 2019

46 min

Символично, 42-ият епизод на подкаста на „Да, България!“ ще даде отговори на някои въпроси от живота и Вселената и най-вече – кой е кандидатът на „Демократична България“ за кмет на…Цялата публикация "Епизод 42 – Представяне на арх. Борислав Игнатов , кандидат за кмет на София от „Демократична България“"

Aug 2019

30 min

С Михал Сотиров, член на Националния съвет на „Да, България!“ и специалист по здравен мениджмънт, който професионално се занимава със спортна инфраструктура, разговаряме за това какво е необходимо на един…Цялата публикация "Епизод 41 – Михал Сотиров за градската инфраструктура и активния начин на живот"

Aug 2019

73 min

С Ангел Стефанов, председател на местната организация на „Да, България!“ в район „Овча купел“ в София, разговаряме за фигурата на обществения представител в местната власт и за Декларацията на „Демократична…Цялата публикация "Епизод 40 – Ангел Стефанов за омбудсмана на София и декларацията на Демократична България срещу провежданата в момента процедура"

Aug 2019

35 min

Разговаряме с адв. Димитър Калдамуков, член на НС на „Да България!“, за правните последици от теча на данни от НАП. Ясно ли е вече кой носи отговорността за катастрофата? Какво…Цялата публикация "Епизод 39 - Димитър Калдамуков за правната страна на теча на данни от НАП"

Aug 2019

59 min

С Божидар Божанов, член на Изпълнителния съвет на „Да, България!“ обсъждаме технологичната страна и политическия ефект един от най-грандиозните течове на лични данни в света – от българската НАП. Опитваме…Цялата публикация "Епизод 38 – Божидар Божанов за технологичната страна и политическия ефект от теча в НАП"

Aug 2019

36 min

С Виктор Минчев, член на Националния съвет на „Да, България!“ правим опит да обясним на по-достъпен език процесите, които текат в българската енергетика. Разговаряме за причините цената на едро на…Цялата публикация "Епизод 37 – Виктор Минчев за скъпия ток и за далаверите в енергетиката"

Jul 2019

71 min

Разговаряме с Михал Сотиров, член Комисията по номинациите, член на Националния съвет на Движението, за процедурата по номинации за местните избори за кандидатите на „Да, България!“ в обединените листи на…Цялата публикация "Епизод 36 – Михал Сотиров за процеса на номиниране на кандидати за местните избори"

Jul 2019

32 min

С Христо Иванов, председател на „Да, България!“ и съпредседател на „Демократична България“, разговаряме за политическите цели, които „Демократична България“ си поставя на предстоящите местни избори. Разговаряме и за политическите цели…Цялата публикация "Епизод 35 – Христо Иванов за номинациите за местните избори и за поуките от НАП и от Истанбул"

Jul 2019

53 min

С Ангел Нейчев, кинолог и член на Националния съвет на „Да, България!“ разговаряме за политиката по отношение на домашните любимци в София и в България.  Трябва ли всички кучета да…Цялата публикация "Епизод 34 – Ангел Нейчев, за отглеждането на кучета и планираните промени в закона"

Jul 2019

50 min

С Радостина Петрова, граждански активист в областта на градската среда, разговаряме за реконструкцията на Западен парк.  Защо Западен парк изглежда като след погром? Какво предвижда обществената поръчка за ремонт на…Цялата публикация "Епизод 33 – Радостина Петрова за ремонта на Западен парк"

Jul 2019

35 min

С помощта на Алина Добрева, член на НС на „Да, България!“, кандидат за евродепутат на изборите през май и  специалист по европейски въпроси, опитваме да навлезем по-дълбоко в процесите в…Цялата публикация "Епизод 32 – Алина Добрева за липсата на източноевропейци на четирите най-високи поста в ЕС"

Jul 2019

69 min

С Мариян Руменов, член на НС на „Да, България!“, изключително запален по футбола и следящ отблизо футболните новини по множество медийни канали, също и доброволен треньор по футбол на деца…Цялата публикация "Епизод 31 – Мариян Руменов за футбола, МВР и Прокуратурата"

Jul 2019

57 min

  С Емил Джасим, учител и историк, член на НС на „Да, България!“, разговаряме за новите учебници по история за 10 клас – за изискванията, на които трябва да отговорят,…Цялата публикация "Епизод 30 - Емил Джасим за новите учебници по история"

Jul 2019

57 min

С Георги Илиев, член на ИС на „Да, България!“ обсъждаме какво представлява „консервативния“ план на Софийска голяма община за Борисовата градина. Какви обекти предстои да бъдат изградени в парка? Чия…Цялата публикация "Епизод 29 - Георги Илиев за плановете на общината за Борисовата градина в София"

Jul 2019

35 min

Разговаряме с лидера на „Да, България!“ и един от лидерите на „Демократична България“ Христо Иванов за политическия живот, който не излезе във ваканция през юли и за LEGO-то на властовата…Цялата публикация "Епизод 28 - Христо Иванов за конструкцията на властта и за шансовете на местните избори"

Jul 2019

56 min

Продължението на разговора с проф. Георги Касчиев от епизод 26. Колко уязвима е АЕЦ „Козлодуй“? Справя ли се България със сигурността на ядрената енергетика? По какъв начин са свързани ядрените…Цялата публикация "Епизод 27 – проф. Георги Касчиев за българската ядрена енергетика"

Jun 2019

37 min

Разговор с проф. Георги Касчиев за ядрената катастрофа в Чернобил. Колко близо до истината е сериалът „Чернобил“? Как всъщност са се появили атомните електроцентрали? Имало ли е дефекти на реакторите…Цялата публикация "Епизод 26 – Проф. Георги Касчиев за сериала „Чернобил“ и за България през 1986 г."

Jun 2019

55 min

С Антонина Душева, член на Националния съвет на „Да, България!“ разговаряме за сигналите, получени на горещата линия на „Демократична България“ в изборния ден и в изборната нощ. С какви нарушения…Цялата публикация "Епизод 25 – Антонина Душева за изборните нарушения"

Jun 2019

37 min

Разговор с Иван Лалев, член на НС на „Да, България!“ и председател на местната организация в район „Сердика“ в София за това какво означава да си „представител на коалиция“ по…Цялата публикация "Епизод 24 – Иван Лалев като представител на „Демократична България“ по време на изборния ден"

Jun 2019

29 min

С Даниел Неделчев разговаряме за начина, по който протекоха българските избори за евродепутати в Никити, в Халкидики, където той беше председател на секционна избирателна комисия. Колко масово гласуваха българите в…Цялата публикация "Епизод 23 – Даниел Неделчев за гласуването в Халкидики"

Jun 2019

38 min

Разговор с Николай Петков, Веселина Гайдарджиева и Ивайло Начев за подготовката за и за преминаването на изборния ден, от гледната точка на застъпниците и членовете на СИК. Как се подготвя…Цялата публикация "Епизод 22 – Веселина Гайдарджиева, Ивайло Начев и Николай Петков за изборния ден"

Jun 2019

58 min

Със Стоян Михайлов, член на НС на „Да, България!“ и социолог, разговаряме за избирателната активност на европейските избори, качеството на избирателните списъци и резултатите от изборите. Защо наблюдавахме скандал между…Цялата публикация "Епизод 21 – Стоян Михайлов за работата на социолозите по време на избори. Анализ на изборните резултати"

Jun 2019

45 min

Разговор с председателя на „Да, България!“ и един от лидерите на „Демократична България“ Христо Иванов за политическите последици от отминалите европейски избори. Обединени ли са демократите? Какво представлява обединението „Демократична…Цялата публикация "Епизод 20 – Разговор с Христо Иванов за резултатите от европейските избори"

Jun 2019

49 min

Михаил Панайотов: „Това което ни очаква е вълнуващо, а не страшно. Чакат ни трансформация на работните места, а не загуба на работни места.“ За Михаил Панайотов, 16-ти в листата на…Цялата публикация "Епизод 19 – Михаил Панайотов за четвъртата индустриална революция"

May 2019

34 min

В осемнадесетия епизод на подкаста говорим отново с Алина Добрева, седма в листата на „Демократична България“, с преференция 107, много скоро след 16-тия епизод на подкаста. Говорим за съществуването на…Цялата публикация "Епизод 18 – Алина Добрева за парламентарната реформа в ЕС"

May 2019

47 min

Разговор с адв. Емил Георгиев, десети в листата на „Демократична България“ за европейските избори на 26 май (преференция 110) – за правовата държава, за приоритетите му в ЕС, за авторските…Цялата публикация "Епизод 17 – Адвокат Емил Георгиев, реформата на ЕС и правовата държава"

May 2019

49 min

Разговор с Алина Добрева, на седмо място в листата на „Демократична България“ за евроизборите на 26 май за начина, по който работят еврофондовете и за възможностите да бъде подобрена ефективността…Цялата публикация "Епизод 16 – Разговор с Алина Добрева за бъдещето на Европейския съюз и еврофондовете"

May 2019

42 min

Как българите в Европа се подготвят за Европейските избори? Разговор с един човек в ЕС, един извън ЕС и един почти по средата 🙂 С Боян Юруков разговаряме за проекта…Цялата публикация "Епизод 15 – Избори в чужбина. Разговори с Боян Юруков, Мануела Малеева и Мария Спирова"

May 2019

56 min

Какво са фалшиви новини? Разговаряме с Александър Кръстев откъде идват и как се използват фалшивите новини. Каква е разликата между жълта журналистика и фалшиви новини? Как ни влияят и как…Цялата публикация "Епизод 14 – Разговор с Александър Кръстев за фалшивите новини и пропагандата"

May 2019

36 min

Тринадесети, фатален епизод на подкаста на „Да, България!“, с призив за гласуване с No. 13 в бюлетината 🙂 Откриване на кампанията на „Демократична България“ за изборите за Европейски парламент през…Цялата публикация "Епизод 13 – Откриване на кампанията на „Демократична България“. Интервю с Мария Спирова"

Apr 2019

45 min

Отбелязваме 140 г. от приемането на Търновската конституция. Поздрав на Стефан Тафров, водещ кандидат на „Да, България!“, на второ място в листата на „Демократична България“ от Велико Търново, от мястото,…Цялата публикация "Епизод 12 – Сева Памукчиева за отбелязването на 140 г. от приемането на Търновската конституция"

Apr 2019

36 min

Разговор със Стефан Тафров – водещ кандидат на „Да, България!“ в общата листа на „Демократична България“. Разговаряме за опита, натрупан във вътрешните въпроси, за европейските въпроси, които вълнуват хората, за…Цялата публикация "Епизод 11 – Разговор със Стефан Тафров"

Apr 2019

37 min

Разговор с Александра Стеркова, Надежда Бачева и Христо Вълчанов за събирането на подписи за регистрацията на „Демократична България“ на европейските избори. Разговор с доктор Цветозар Цачев за събирането на подписи във…Цялата публикация "Епизод 10 – Как се събираха подписи за регистрацията?"

Apr 2019

42 min

Разговор с адв. Александър Иванов, член на Националната контролна комисия и с доц. Боряна Мусева, преподавател по право в Софийския университет. Кога имаме право да задействаме съдебните процедури и кога…Цялата публикация "Епизод 9 – Как да се защитим от обидни и клеветнически твърдения с Александър Иванов и Боряна Мусева"

Apr 2019

66 min

Разговор със социолога Стоян Михайлов, член на Националния съвет на „Да, България!“ за социологията и социологическите проучвания – с каква точност работят социологическите проучвания и защо трябва да четем не…Цялата публикация "Епизод 8 – Стоян Михайлов, социолог"

Apr 2019

51 min

Разговор с Велизар Шаламанов за националната сигурност и конференцията „Членството в НАТО – ключ към Европейския съюз“ и разговор с Христо Иванов за корупцията по високите етажи на властта, за…Цялата публикация "Епизод 7 – Велизар Шаламанов и Христо Иванов"

Apr 2019

58 min

Николай Христов: „В народното събрание има някакъв кръжок по неграмотно четене на евродирективи.“ В шестото издание на подкаста на Движение „Да, България“ ще чуете Божидар Божанов, Милен Петрински, Свилен Желев,…Цялата публикация "Подкаст на „Да, България!“ – Шести епизод"

Feb 2019

71 min

Разговор с Иво Мирчев, Антоанета Цонева и Христо Иванов за вътрешните избори в „Да, България!“ за определяне на кандидатите от Движението за общата листа на Демократична България на европейските избори…Цялата публикация "Да, България! подкаст – Пети епизод"

Feb 2019

73 min

Епизодът съдържа разговор за политиката и бюджета на София със Симеон Ставрев, Иван Лалев и Бойко Димитров. 03:50 – 29:40 => Разговор със Симеон Ставрев за инструмента за визуализиране на…Цялата публикация "Да, България! подкаст – Четвърти епизод"

Jan 2019

70 min

Христо Иванов: „Свободата в България изтича през пръстите ни. Въвеждането на гражданска конфискация, която няма нищо общо с доказването на някаква престъпна дейност, означава отмяна на частната собственост.“ В третото…Цялата публикация "Да, България! подкаст – Трети епизод"

Jan 2019

97 min

Във второто издание на подкаста на Движение „Да, България“ ще чуете разговор с Божидар Божанов за електронното гласуване и за причините, поради които се отлага въвеждането му у нас. В…Цялата публикация "Да, България! подкаст – Втори епизод"

Jan 2019

69 min

„Българската корупционна система все повече прераства в авторитарен режим.“ – Христо Иванов (0.00-4.05) => Актуални новини, свързани с „Да, България!“ (4.06-24.56) => Разговор за чиста София без изгаряне на отпадъци…Цялата публикация "Да, България! подкаст - Първи епизод"

Dec 2018

67 min

Cookie policy

We and our partners use cookies to personalize your experience, to show you ads based on your interests, and for measurement and analytics purposes. By using our website and our services, you agree to our use of cookies as described in our Cookie Policy.