I dag lyfter vi

Styrkelabbet

I dag lyfter vi är en podd om träning, idrott, kost och hälsa. Och så mycket mer. I varje avsnitt möter Philip Wildenstam och Sandrine Quignaudon gäster som tänkt, upplevt och känt, för att peta i getingboet som är våra liv. Podden produceras av Styrkelabbet.

Trailer för ”I dag lyfter vi” – en ny podd från Styrkelabbet
TrailerE 4 min 44 sec

All Episodes

Ett vemodigt avsnitt i dag, när Philip och Sandrine tar farväl av podden. Vi pratar om varför ”I dag lyfter vi” läggs ned, vad vi gillat mest med att göra podden och vad vi lärt oss av gästerna.   Ett stort tack till dig som lyssnat! Vi hörs igen i andra kanaler. <3   ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Oct 17

49 min 34 sec

Styrkelyftaren Matilda Vilmar har världsrekord i bänkpress och fler medaljer än vi orkar rabbla. Och fler ska det bli.   Talanger kommer och går inom styrkelyft, men få består. Det som verkligen gör Matilda speciell, är hur konsekvent hon är – och att hon fortfarande utvecklas och lyckas hålla sig skadefri, år efter år.   I dag ska vi alltså snacka om kärleken till knäböj, bänkpress och marklyft här i podden, tillsammans med en av Sveriges absolut vassaste lyftare. Vi pratar även om vad tjusningen är med att tävla i utrustad lyftning, Matildas jobb som idrottslärare och hur det är att leva och träna tillsammans med en partner som också uppvisar lite talang inom sporten.   Hålltider: 00:00 - Försnack 03:35 - Dagens gäst: Matilda Vilmar Mer av Matilda: På Instagram ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Oct 10

1 hr 9 min

Daniel Berglind forskar på och arbetar med folkhälsa, framför allt kring barn och fysisk aktivitet.   Men vad betyder folkhälsa ens och varför ska vi bry oss? Och hur mycket vet vi säkert gällande effekterna av fysisk aktivitet?   Välkommen till ett avsnitt av I dag lyfter vi som tar oss bortom löpsedlarnas slagkraftiga rubriker! Vi pratar om allt ifrån Daniels forskning på hur förskolor ska lyckas få barn att röra på sig mer, till hur vår miljö påverkar hur feta vi blir. Och om Daniels egen träningsresa, så klart, där det mesta verkar handla om att träning ska smaka brunt.   Om du bor inom Region Stockholm och vill hjälpa Daniel och hans kollegor att samla in hälsodata, ladda ned Hälsometern! Här hittar du appen för iOS, här finns den för Android.   Hålltider: 00:00 - Försnack 04:25 - Dagens gäst: Daniel Berglind Mer av Daniel: På Twitter På Google Scholar Rörelseprojektet - strategi för fysisk aktivitet på Stockholm stads förskolor Ladda ned Hälsometern för iOS Ladda ned Hälsometern för Android ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Oct 3

1 hr 32 min

För tolv år sedan fick Henrik Wahlström diagnosen bipolär sjukdom. Först i år bestämde han sig för att berätta det för hela världen, genom hans populära Instagramkonto @henrikwahlstroem.   Han gjorde det för att inleda en konversation om psykisk ohälsa i allmänhet och bipolär sjukdom i synnerhet. Och gensvaret var större än han vågade hoppas på. För psykisk ohälsa finns överallt – och vi behöver prata om det mer, för att göra oss av med stigman och skambeläggande.   I dag får vi höra Henriks historia. Från åren som ung vuxen med en gnagande känsla av att allt inte alltid stod rätt till, och självmedicinering med alkohol, till att lära sig mer om hur han själv fungerar, med hjälp av en korrekt diagnos, och få verktygen att möta världen även när den är upp och ned.   Vill du stötta Henriks insamling till Hjärnfonden (och klicka hem hans produkter), besök uppochner.nu!   Hålltider: 00:00 - Försnack 03:40 - Dagens gäst: Henrik Wahlström Mer av Henrik: På Instagram uppochner.nu Insamlingen till Hjärnfonden ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Sep 26

1 hr 22 min

Alex Danielsson är Farbror Fräs med hela styrketränings-Sverige. Och få lämnas oberörda av denna varmblodiga livsnjutare, som varvar tunga marklyft med ännu tyngre buteljer.   Det kanske mest fascinerande är att Alex hade hunnit fylla femtio när han och kollegan Andreas Guiance startade Tyngre.se tillsammans. Hur lätt var det egentligen att lämna tryggheten som chefredaktör inom en stor koncern och byta bana i livet, när vänner och bekanta såg det som ett galet beslut? Vad motiverade honom att jaga 270 kg marklyft för bara några år sedan – och varför i hela friden satsar han på att kubba Lidingöloppet nu till helgen?   Och vilken roll har Bo Derek och Tarzan spelat i hans liv?   Det är dags att grotta ned oss i Alex historia, från tonåren till i dag. Nittio minuter är sällan anständigare än så här!   Hålltider: 00:00 - Försnack 05:00 - Dagens gäst: Alex Danielsson Mer av Alex: På Instagram På Twitter tyngre.se Tyngre Radio på Spotify ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Sep 19

1 hr 34 min

Om du lyssnar på vår andra podd, Styrkelabbet podcast, så är det här avsnittet med Nadim Ghazale en repris. Om inte, grattis! Du har en härlig intervju med Sveriges mysigaste polis framför dig. Avsnittet släpptes ursprungligen 16 november 2020, och var den första intervjun Philip och Sandrine gjorde tillsammans.   Det här är alltså inspelat före Nadims sommarprat i Sommar i P1 för några månader sedan, som blev ett av årets populäraste avsnitt. Vår plan är att bjuda tillbaka Nadim i början av nästa år, när hans bok är släppt, för att prata mer om boken och allt som utspelade sig i bakvattnet av sommarpratet.🙂   Nedan följer den ursprungliga avsnittsbeskrivningen:   Snut, crossfitter och känd från tv-shop! Nadim Ghazale kom till Sverige från Libanon som sjuåring. I dag är han kommunpolis i Borås, flitig deltagare i expertpanelen i Veckans brott på SVT, krönikör och engagerad samhällsdebattör.   Så vad har träningen fyllt för roll i hans liv, både som privatperson och i tjänsten? Vad krävs egentligen fysiskt för att klara polisutbildningens antagningskrav? Och hur jobbar han mot sina egna och andras fördomar, som både invandrare och polis?   Välkommen till första avsnittet i vår nya intervjuserie! Här planerar Philip och Sandrine att möta både väntade och oväntade gäster, för att prata om vilken roll träning, idrott och kost fyller i just deras liv – men också låta samtalet sväva iväg dit det bär.   Hålltider: 00:00 - Försnack 04:30 - Dagens gäst: Nadim Ghazale Mer av Nadim: På Instagram På Facebook Sommar i P1 ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!  

Sep 12

59 min 11 sec

Anna Jinghedes meritlista är lika imponerande som unik: tandläkare, polis, kriminaltekniker, rättsodontolog och värd för en av Sveriges populäraste podcasts, Över min döda kropp.   I dag bjuder hon oss på ett intimt samtal om hennes liv och karriär. Från innebandy, tennis och karate, till arbetet med att identifiera kroppar efter tsunamin i Thailand och forskningen på dödligt våld mot barn. Hur skiljer sig arbetet som kriminaltekniker mot vad vi ser på tv? Hur lyckas hon hålla sig professionell i mötet med död, elände och mörker? Och vilka verktyg har hon för att inte bli bitter och hård?   Vi ser självklart även till att få en uppdatering om hur det går med hennes och Lena Ljungdahls debutroman!   Hålltider: 00:00 - Försnack 05:30 - Dagens gäst: Anna Jinghede Mer av Anna: På Instagram Över min döda kropp på Instagram Se Anna tävla i käpphästhoppning Podden Över min döda kropp ÖMDK:s podstore ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Sep 5

1 hr 6 min

Från Sveriges sämsta basketspelare i division 2 till att vinna På spåret i SVT. Journalisten Johar Bendjelloul har en meritlista få kan matcha.   Så var kommer hans drivkraft ifrån?   I sista avsnittet inför sommaruppehållet, kastar vi oss in i Johars värld. Varför har han ett vältummat ex av Arnold Schwarzeneggers ”Encyclopedia of Modern Bodybuilding” i bokhyllan? Varför slutade han dricka alkohol? Och varför borde vi fråga våra gäster om vad de tar i raka marklyft i stället för bänkpress?   I intervjun gästspelar även hans alter ego Johar Untz. Vi ber om ursäkt för det.   I dag lyfter vi är tillbaka med nya gäster i slutet av augusti. Ha en skön sommar, kompis!   Hålltider: 00:00 - Försnack 06:15 - Dagens gäst: Johar Bendjelloul Mer av Johar: På Twitter C U in B3RLIN av Josefinito och Johar Untz (Spotifylänk) Stiftelsen Malik Bendjellouls minne ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Jun 27

1 hr 14 min

Kirsty Armstrong ville bli pilot eller astrofysiker. I stället blev hon en av Sveriges roligaste människor.   Under våren var hon aktuell som programledare för Big Brother i Sjuan, där hon fick ta emot både ris och ros för sin insats. Hur är det egentligen att stå i offentligen och bli en snackis på de smutsigaste delarna av nätet? Och är det verkligen sant att hon är en vidrig människa?   I dagens avsnitt bjuder vi på ett intimt och underhållande samtal med en komiker som lever livet i hundraåttio knyck och aldrig tvekar inför att ta plats. Vi pratar om hennes inställning till träning och hälsa, får historien om hur hon blev ölsommelier och planterar ett frö för Sandrines blivande standupkarriär.   Mycket nöje!   Hålltider: 00:00 - Försnack 04:50 - Dagens gäst: Kirsty Armstrong Mer av Kirsty: På Instagram Roastpodden på Spotify Twitterkontot hon vill radera ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Jun 20

1 hr 31 min

Fördomen om e-sportare är att de sitter vid datorn dygnet runt, är besatta av våld och lever på pizza och energidryck. Så i dag välkomnar vi e-sportveteranen Fredrik ”Jaegarn” Andersson till podden, för att utmana våra fördomar och lära oss mer om varför e-sport förtjänar att tas på allvar.   I dag är Jaegarn aktiv som coach för yngre Counter-Strike-spelare, expertkommentator för elitserien i CS:GO och utbildningsansvarig på Area Academy, samtidigt som han tävlar i CrossFit. Och han är lovligt trött på att en av Sveriges snabbast växande och största sporter fortfarande hålls utanför finrummet, av bland annat Riksidrottsförbundet.   Om du är det minsta nyfiken på gaming och e-sport (eller CrossFit!) så är det här avsnittet för dig. Du får självklart även veta hur Fredrik fick sitt smeknamn, vad han tar i bänkpress och hur ofta han skadar sig när han spelar padel.   Hålltider: 00:00 - Försnack 03:45 - Dagens gäst: Fredrik ”Jaegarn” Andersson Mer av Fredrik: På Twitter På Instagram På LinkedIn Area Academy Ninjas in Pyjamas ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Jun 13

1 hr 12 min

Under några magiska år på 00-talet vann mångkamparen Carolina Klüft allt som gick att vinna, inklusive svenska folkets hjärtan (och bragdguldet!).   Så när hon meddelade att hon avslutade satsningen på sjukamp inför OS i Peking 2008 – vad som sågs som Sveriges mest givna OS-guld i friidrott – blev många både besvikna och förbannade.   Hur kan en idrottare göra så mot oss? Hur kan hon påstå att glädjen är viktigare än att stå överst på pallen?   Det har snart gått ett decennium sedan Carolina la elitkarriären på hyllan, och i dag har vi förmånen att prata med henne om hennes fantastiska prestationer, vad som drev henne då och vad som driver henne i dag. Och om hennes nuvarande karriär, så klart, som verksamhetschef för Generation Pep och nybliven delägare i Camp Järvsö, som invigs i sommar.   Hålltider: 00:00 - Försnack 04:00 - Dagens gäst: Carolina Klüft Mer av Carolina: På Twitter På Instagram Generation Pep Camp Järvsö multimindlife.se ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Jun 6

1 hr 16 min

Amina Manzoor gillade pandemier innan det var coolt. På ett professionellt plan, förtydligar vi innan någon hinner fultolka oss.   Som vetenskapsjournalist med inriktning på medicinrapportering, stod hon unikt välrustad när covid-19-pandemin slog ned som en bomb förra våren. Ändå blev det gångna året kaos, med presskonferenser som skulle bevakas, en forskarvärld som producerade hundratusentals mer eller mindre välgjorda studier och en allmänhet som skrek efter tydliga besked.   Ovanpå allt valde hennes chefredaktör, Peter Wolodarski på Dagens Nyheter, att ta ställning mot tidningens vetenskapsredaktion.   I dag lyfter vi Aminas berättelse om pandemiåret. Om varför god vetenskapsjournalistik är viktigare än någonsin. Om hur arbetsmiljön på DN blev så ohållbar att hon sa upp sig. Och om hennes pinfärska bok om pandemier, så klart!   Hålltider: 00:00 - Försnack 03:20 - Dagens gäst: Amina Manzoor Mer av Amina: På Twitter På Instagram På Expressen Köp boken ”Pandemier! Från spanska sjukan till covid-19” här ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

May 30

1 hr 39 min

När linebackern Carl-Johan Björk gjorde den osannolika resan från Täby Flyers till Amsterdam Admirals i NFL Europe, väcktes drömmen om att ta sig hela vägen till att spela i NFL.   Och han lyckades nästan.   CJ knep en plats i tre NFL-lags träningstrupper: Dallas Cowboys, Green Bay Packers och Cincinnati Bengals.   Eftersom amerikansk fotboll är en relativt liten sport i Sverige, är det svårt att förstå hur enorm sporten är i USA, hur litet nålsögat är för att lyckas bli proffs och hur mycket deras idrottskultur skiljer sig från vår.   I dag lyfter vi det brutala livet som spelare i NFL, Carl-Johans personliga upplevelser av sporten och utmaningarna som väntade när karriären var över.   Hålltider: 00:00 - Försnack 03:55 - Dagens gäst: Carl-Johan Björk Mer av Carl-Johan: På Twitter På Instagram NFL-studion på Instagram Hans NFL-krönikor på Aftonbladet ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

May 23

1 hr 59 min

Herman Geijer vet mer om zombier än de flesta. Inte minst om vad som krävs för att överleva när den oundvikliga zombieapokalypsen väl inträffar.   Visst, vi väntar fortfarande på just den farsoten, men befinner oss sedan över ett år mitt i en global pandemi. Vilka likheter ser Herman? Vad borde vi alla känna till och ha hemma för att stå bättre rustade när nästa katastrof inträffar? Är crossfit verkligen den optimala träningsformen?   Och varför borde du beväpna dig med en Hagalundsnyckel?   Med hjälp av Sveriges främsta zombieöverlevnadsexpert besvarar dagens avsnitt allt ovan och mycket mer.   Intervjun släpptes ursprungligen i vår andra podd, Styrkelabbet, den 23 november 2020. Här kan du ladda ned eller beställa Om krisen eller kriget kommer från MSB, som Herman nämner i avsnittet.   Hålltider: 00:00 - Försnack 04:20 - Dagens gäst: Herman Geijer om hur du överlever zombieapokalypsen (och andra katastrofer) Mer av Herman: Hans webbplats, full av bland annat bok- och filmrecensioner Boken Zombieöverlevnad: din guide till apokalypsen på Adlibris Boken Överlev katastrofen: 12 sätt att förbereda dig på Adlibris Boken Zombier, zombier, zombier: eller Omgiven av odöda på Adlibris Barnboken Bli en zombieöverlevnadsexpert! på Adlibris ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

May 16

1 hr 16 min

I mångas ögon handlar hälsa om att välja bort. Välj bort alkohol, välj bort socker, fett eller gluten. Välj bort lättja och förlustelser.   Krögaren Daniel Crespi gör tvärtom. Redan från barnsben har hans liv handlat om att söka efter och utforska livets goda, från odödliga rätter till fina viner, kubanska cigarrer och rysk fulsprit.   Det här är alltså en podd om träning, idrott, kost och hälsa – och i dag lyfter vi i hedonism.   Vi pratar även om hur Daniels restauranger och hotell har hanterat coronapandemin, hur väldigt många hundratals kilogram han egentligen har bänkpressat och padel, så klart.   Gå och samla hedoner nu!   Hålltider: 00:00 – Försnack 03:40 – Veckans gäst: Daniel Crespi Mer av Daniel: På Instagram På Twitter Boken Hedonisten hos Adlibris Boken 30 odödliga rätter hos Adlibris www.djuret.se www.laragazza.se www.theburgundy.se www.tweedbar.se ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

May 9

1 hr 11 min

Just nu sänds den tjugonde säsongen av dokusåpan Robinson och vi bjöd in Joanna Swica från lag Syd!   Hur väl stämmer det vi tittare får se egentligen överens med vad deltagarna upplever? Och varför ville hon ens utsätta sig för det hårda livet på en karg ö utanför Haparanda?   Välkommen till avsnitt 22 av I dag lyfter vi, där Joanna bjuder oss på ett intensivt samtal om hennes väg in i träningsvärlden, ”gula Blend under fläkten”-människor, ”Den stora hälsoresan”, Insta vs Reality och hennes erfarenheter av Guillain-Barrés syndrom.   Om du vill anlita Joanna som personlig tränare eller gå med i hennes Facebookgrupp Friendcation, hittar du länkarna nedan!   Hålltider: 00:00 – Försnack 03:15 – Veckans gäst: Joanna Swica Mer av Joanna: www.joannaswica.se På Instagram Facebookgruppen Friendcation Afterworkoutpodden på Spotify ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

May 2

1 hr 16 min

I början av pandemin ville dr Emma Frans inte uttala sig om vilken strategi Sverige borde följa. ”Är visserligen epidemiolog men anser mig ändå inte vara tillräckligt kunnig för att säkert uttala mig om vilken strategi som är bäst.”   Få följde hennes exempel, och ett år senare fortsätter positionskriget.   Varför dras vi så lätt till enkla sanningar och tvärsäkra svar?   I avsnitt tjugoett av I dag lyfter vi, möter vi en av landets skickligaste vetenskapskommunikatörer – som bjuder på många skratt och ännu flera insikter. Vi pratar om hur forskare tystas genom hat och hot, desinformationskampanjer och hur vi kan bli bättre på att genomskåda lögner i sociala medier.   Självklart blir det även en hel del träningssnack också. För vad tar Emma i bänkpress egentligen?   Hålltider: 00:00 – Försnack 03:55 – Veckans gäst: Emma Frans Mer av Emma: emmafrans.se På Instagram På Twitter Podden Hjärta och hjärna hos Spotify Podden Riskzonen hos Spotify Boken Alla tvättar händerna hos Adlibris Boken Larmrapporten hos Adlibris Boken Sant, falskt eller mittemellan? hos Adlibris ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Apr 25

1 hr 16 min

Andreas Guiance är Tyngre. Tillsammans med kollegan Alex Danielsson har han lyft Sveriges kroppskultur från källargymmet till finrummet. Men vem är han egentligen? Vad försiggår bakom kulisserna på Tyngre? Och hur nära är han att slå ett svenskt rekord – vilket som helst – i bänkpress?   Välkommen till avsnitt tjugo av I dag lyfter vi, där vi pratar om allt ifrån hur Andreas hamnade i träningsvärlden till utmaningarna med att hantera små idrottsförbund (särskilt när man är persona non grata) och vill arrangera roliga event.   Plus massor om doping, smärtstillande, våldsamma barn, mat, vin och kvinnor som inte får ta notan.   Om du är det minsta nyfiken på svensk fitness och kraftsport, är det här avsnittet för dig!   Hålltider: 00:00 – Försnack 02:15 – Veckans gäst: Andreas Guiance Mer av Andreas: På Instagram På Twitter tyngre.se Tyngre Radio på Spotify ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Apr 18

1 hr 44 min

Fatmir Seremeti började förlora synen i tidiga tonåren. I dag, tjugofem år senare, ser han endast skillnad på ljus och mörker. Grön starr kändes som en dödsdom för den lilla killen i Rosengård, men genom att hitta till parasportens värld fick han hoppet åter – och vänner för livet.   I dag lyfter vi tillgänglighet, synnedsättningar och goalball, idrotten som tog Fatmir hela vägen till Paralympics.   Vi pratar också om vanliga fördomar om blinda personer, hur Fatmirs ledarhund Gibson förändrade hans liv, och hur det var att lämna herrlandslaget efter så många år, trots att det fanns mer att ge.   Hålltider: 00:00 – Försnack 03:40 – Veckans gäst: Fatmir Seremeti Mer av Fatmir: Boka honom som föreläsare På Instagram På Twitter Handiscover Självbiografin ”Från mörker till framgång” hos Bokus ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Apr 11

1 hr 11 min

Från tonårens drömmar om att bli en machoman till att våga visa sig sårbar i TV4 på bästa sändningstid. Lukas Svärd föddes i fel kropp och har gjort en resa få av oss ens kan föreställa sig – och lyckats bli en förebild på kuppen, för de som behöver just en förebild som honom mest.   I dag lyfter vi transsexualism och en väldigt personlig berättelse, full av motgångar och övergrepp, men också hopp och en framgångsrik kamp för att få vara sig själv.   Lukas blev känd för en bredare publik genom sitt deltagande i Elitstyrkans hemligheter i början av året. I avsnittet tar vi även del av hans resa mot att bli jägarsoldat och brandman, hans framgångsrika tävlingskarriär som triatlet och hur han arbetar med att hantera att varje dag inte kommer vara en bra dag.   Hålltider: 00:00 – Försnack 02:30 – Veckans gäst: Lukas Svärd Mer av Lukas: lukassvard.se ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Apr 4

1 hr 11 min

När Elaf Ali var tio år fick hon första mensen och allt förändrades. I föräldrarnas ögon var hon inte längre en flicka, och fick inte visa upp sig för män. Inga simlektioner, ingen kontakt med pojkar utanför skoltid.   I dag lyfter vi hennes berättelse och pratar om hur hedersnormer påverkar hundratusentals svenskars liv. Om du vill läsa Elafs debutbok, ”Vem har sagt något om kärlek?”, kan du beställa den här.   Om du eller någon du känner är utsatt finns hjälp att få. Både polisen, socialtjänsten och skolan har skyldighet att hjälpa människor i nöd. Det finns också oberoende föreningar som specifikt ägnar sig åt hedersproblematik. För mer information och kontaktuppgifter, gå in på: hedersfortryck.se   Behöver du råd gällande barn eller vuxna som är utsatta eller riskerar att bli utsatta för hedersrelaterat förtryck och våld, kan du ringa nationella stödtelefonen: 010-223 57 60   Hålltider: 00:00 – Försnack 03:10 – Veckans gäst: Elaf Ali Mer av Elaf: På Instagram På Twitter Vem har sagt något om kärlek? – Att bryta sig fri från hedersförtryck hos Bokus ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Mar 28

1 hr 14 min

Den vackraste kraftsporten eller en dopninghärjad och korrupt skamfläck för OS? Tyngdlyftning väcker känslor, och i dag har vi förmånen att samtala med Patricia Strenius, Sveriges vassaste tyngdlyftare.   2018 vann Patricia EM-guld i tyngdlyftning, som första svensk sedan 1949. Sedan dess har utvecklingskurvan fortsatt uppåt, hon har gått upp en viktklass och snart stundar ett nytt EM och – förhoppningsvis – OS i Tokyo i sommar.   Så hur stark är hon egentligen? Hade hon kunnat sadla om och vinna SM i styrkelyft? Och varför tror hon att tyngdlyftningen har så mycket problem med dopning?   I avsnittet delar Patricia även med sig av sina erfarenheter av ätstörningar. Om du misstänker att du har en ätstörning, kan du läsa här om hur du får hjälp: friskfri.se/fa-hjalp   Sist men inte minst: Här kan du se Philips företagsrekord i ryck, som diskuteras flitigt i avsnittet.   Hålltider: 00:00 – Försnack 03:10 – Veckans gäst: Patricia Strenius Mer av Patricia: På Instagram strenius.se ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Mar 22

1 hr 17 min

Förra veckan släpptes Christoffer Carlssons nionde kriminalroman, Brinn mig en sol. Att skriva boken var en två och ett halvt år lång process, som pågick parallellt med att hans liv höll på att rasa samman.   Välkommen till ett extra långt, extra generöst avsnitt av I dag lyfter vi, med en gäst som inte tvekar en sekund inför att bjuda på allt han är och har.   Vi pratar bland annat om mental hälsa, träning för att orka leva, författarskap, Formel 1, Palmemordet, laster och ond, bråd död. Och det är makalöst.   Hålltider: 00:00 – Försnack 03:15 – Veckans gäst: Christoffer Carlsson Mer av Christoffer: På Instagram Köp ”Brinn mig en sol” via Bokus Köp ”Järtecken” via Bokus ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Mar 15

2 hr 4 min

Fullblodsproffs. Det är svårt att hitta ett ord som bättre sammanfattar sportjournalisten Marie Lehmann. Och efter snart trettio år i rutan strävar hon fortfarande efter att bli bättre, oavsett om hon bevakar svenska hockeymatcher eller internationella mästerskap i friidrott.   Men hur hamnade Marie där hon är i dag? Hur förälskade hon sig i idrott? Och varför har hon bestämt sig för att lära sig ryska?   Vi är otroligt stolta över att kunna ge dig den här personliga intervjun med Marie, som bjuder oss på samtal om allt från bankrån och bloopers i livesändningar, till oönskade dickpics och rena mordhot.   Hålltider: 00:00 – Försnack 03:20 – Veckans gäst: Marie Lehmann Mer av Marie: På Twitter På Instagram ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Mar 8

1 hr 14 min

Det tog fyrtiosex år innan Magnus Betnér fick veta att han har ADHD.   Innan dess hann Magnus med att bli Sveriges kanske största ståuppkomiker, men också den mest hatade – så hatad att vi redan innan det här avsnittet släpptes, fick höra att vi gjorde fel som ens bjöd in honom till podden.   Det kanske är bäst att du häller upp något starkt i glaset innan du slår på avsnittet, kompis.   Äsch då, vi snackar faktiskt träning och sånt också. Och jonglering.   Hålltider: 00:00 – Försnack 04:45 – Veckans gäst: Magnus Betnér Mer av Magnus: Podden Betnér/Mattisson Podden Seriemördarna på Spotify Magnus på Instagram Specialen -9° på Youtube Specialen Diagnos på Youtube Specialen Betnér jobbar hemifrån på Youtube magnusbetner.com ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Mar 1

1 hr 11 min

Om du spanar på kriminella kan det vara en god idé att klä av dig naken.   Det lär vi oss av Lena Ljungdahl, ena halvan av poddsuccén Över min döda kropp. Som före detta gymnast och polis har Lena lärt sig jobba med kroppen i stället för mot den, både fysiskt och mentalt. Tyvärr har hon börjat med padel nu, så hennes trovärdighet är på väg att ryka. Men innan det händer kanske hon kan lära oss något om mental spänstighet. Hon är trots allt ung, kvinna och kompetent.   Vi får även höra mer om hur det går med hennes och Anna Jinghedes debutroman, hur du kan minska risken att få panik i krissituationer och hur Philip, med Lenas hjälp, lyckades lura Sandrine att starta den här podcasten med honom.   Hålltider: 00:00 – Försnack 02:40 – Veckans gäst: Lena Ljungdahl Mer av Lena: lenaljungdahl.se Lena på Instagram Ljungdahl & Jinghede på Instagram Podden Över min döda kropp Avsnittet som förklarar ”Fäll ner kuken och försvinn” Avsnittet som förklarar ”Ung, kvinna & kompetent” ÖMDK:s podstore Tjuv & Polis på SVT Play ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Feb 22

1 hr 22 min

Komiker, skådespelare, programledare, sångare. Babben Larsson behöver nog ingen närmare presentation, för de allra flesta.   Men vad tar hon i bänkpress? Och vilken bana är hon på i Candy Crush?   Skämt åsido. Att leva livet i hundraåttio knyck kostar på, och för tjugo år sedan gick Babben in i väggen. I dag är hon tillbaka på toppen, med bland annat dundersuccén Bäst i test på SVT. Och på vägen upp igen tvingades hon att lära sig tolka kroppens signaler och ta bättre hand om sig själv.   I dag ska vi alltså kasta oss in i Babbens liv, tankevärld och kreativa processer. Häng med!   Hålltider: 00:00 – Försnack 04:15 – Veckans gäst: Babben Larsson Mer av Babben: babben.se Babben på Instagram Babben på Twitter Babben på Facebook Bäst i test på SVT Play ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Feb 15

1 hr 16 min

I slutet av förra året höjde Johnny Hansson äntligen pokalen som Sveriges starkaste man. Bakom segerglädjen låg ett decennium av hård träning, återkommande skadebekymmer och för små badkar.   Vad gör det värt att riskera hälsan för att nå toppen? Hur mycket behöver du äta för att bli stor nog att konkurrera inom strongman? Och hur är det att gå igenom livet med alla blickar på dig?   I avsnitt 10 av I dag lyfter vi möter vi jätten från Årjäng, även känd som Handsome Hansson.   Hålltider: 00:00 – Försnack 04:10 – Veckans gäst: Johnny Hansson Mer av Johnny Hansson: Följ honom på Instagram Prenumerera på hans Youtubekanal ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Feb 8

1 hr 3 min

Dansare, koreograf och regissör. Benke Rydmans meritlista är lika lång som imponerande – och för många av oss har han för evigt förändrat bilden av vad dans är och kan vara. Från Bounce Streetdance Company och Michael Jackson-flashmobs, till moderna tolkningar av klassiska baletter som Svansjön och Nötknäpparen.   Men framgång har ett pris, och efter decennier av dans och hård träning är Benkes kropp inte längre lika samarbetsvillig. Så vad händer nu?   Avsnitt 9 av I dag lyfter vi bjuder på ett naket samtal om en mans långa resa mot toppen, jakten på perfektion och att alltid söka efter nästa utmaning.   Hålltider: 00:00 – Försnack 04:45 – Veckans gäst: Fredrik ”Benke” Rydman Mer av Benke Rydman: Benke på Instagram House of Shapes Bounces flashmob på Sergels Torg ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Feb 1

1 hr 6 min

För många kvinnor är styrketräning fortfarande en träningsform som avskräcker.   Det börjar bli bättre, helt klart, men myter och fördomar lever kvar hos båda könen, om just kvinnor och styrketräning. Och vi behöver bara backa bandet några decennier, för att hamna i en tid då det var närmast otänkbart för kvinnor att gå in i gymmet och lyfta tunga vikter.   Varmt välkommen till avsnitt 8 av I dag lyfter vi, där vi pratar med journalisten och författaren Sara Martinsson, som nyss gav ut boken ”Knäböj: om kvinnor och styrketräning”, där hon djupdyker i kvinnors plats inom styrketräning och kraftprov såväl historiskt som i nutid.   Under vårt samtal delar Sara med sig av de viktigaste insikterna och intressantaste anekdoterna från hennes efterforskningar i ämnet. Och hennes personliga resa in i tyngdlyftningen värld, i jakten på det perfekta rycket.   Hålltider: 00:00 – Försnack 06:45 – Veckans gäst: Sara Martinsson Mer av Sara Martinsson: Beställ Knäböj: om kvinnor och styrketräning hos Adlibris Sara på Twitter Saras webbplats ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Jan 25

1 hr 20 min

FC Z slog ned som en bomb i svensk tv hösten 2005. Och bland de femton nördarna som skulle lära sig spela fotboll under ledning av Glenn Hysén, stack ingen ut mer än Tore Kullgren.   I dag är Tore ståuppkomiker, skådespelare och konferencier – men hur ser hans relation till idrott och träning ut så här femton år senare? Och hur kändes det egentligen att inte kunna springa, inför hela svenska folket?   Det försöker vi ta reda på i avsnitt 7 av I dag lyfter vi, som bjuder på ett intensivt samtal med en gäst som just nu är aktuell i den fantastiska komediserien Dips på SVT Play!   Hålltider: 00:00 – Försnack 04:00 – Veckans gäst: Tore Kullgren Mer av Tore Kullgren: Tore på Instagram Tores blogg Tore på Memmo Tore på Twitter Dips på svtplay.se ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Jan 18

1 hr 6 min

Hiphoplegend, träningsfantast och sommelier. Petter Alexis Askergren gick från att växa upp i en kulturfamilj, långt ifrån träning och idrott, till att upptäcka rörelseglädjen i vuxen ålder, när han redan var en av Sveriges populäraste artister.   Hur? Och varför?   I avsnitt 6 av I dag lyfter vi bjuds du på en resa in i Petters värld, full av utmaningar, framgångar och motgångar – och kanske mer än något, ett jävligt starkt driv.   Självklart pratar vi en hel del om vin också!   Hålltider: 00:00 – Försnack 04:10 – Veckans gäst: Petter Alexis Askergren Mer av Petter: petter.nu Petter på Instagram budbreak.se (vinimport) Budbreak på Instagram Granen i Åre Dela en flaska med Alf & Petter på Spotify Boken Vin – så funkar det ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Jan 11

1 hr 15 min

Sarah Sjöström har tillhört världstoppen i simning sedan hon var fjorton år. I sommar tävlar hon i sitt fjärde OS – och om hon slår PB så slår hon samtidigt världsrekord.   Så hur många OS-guld törs Sarah garantera? Hur påverkades hon av pandemiåret 2020, vilken är hennes favoritrestaurang i Stockholm, och varför är bänkpress en stapelvara i hennes styrketräning?   Avsnitt 5 av I dag lyfter vi bjuder på ett svårslaget möte med en av de allra största och folkkäraste idrottarna vi har i Sverige.   Hålltider: 00:00 – Försnack 03:05 – Veckans gäst: Sarah Sjöström   Mer av Sarah Sjöström: Sarah på Instagram www.sarahsjostrom.se ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Jan 4

1 hr

Vaccin, munskydd och höga tonlägen. 2020 präglades hårt av den globala coronapandemin, så vad passar bättre än att ringa ut året med Styrkelabbets hovskeptiker CJ Åkerberg, från podden Kvalificerat Hemligt?   Utöver att prata om covid-19 bjuder avsnitt 4 av I dag lyfter vi på en grundkurs i kritiskt tänkande, för att hjälpa dig navigera bland alla påståenden där ute – och minska risken att du förlorar såväl plånboken och hälsan genom att falla offer för charlataner och kvacksalvare.   Och så snackar vi om världens bästa julfilm, Die Hard, så klart!   Hålltider: 00:00 – Försnack 04:30 – Veckans gäst: CJ Åkerberg Mer av CJ Åkerberg: Kvalificerat Hemligt poddradio CJ på Instagram CJ på Twitter Skeptikerskolan: Handbok i kritiskt tänkande hos Adlibris ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Dec 2020

1 hr 8 min

Efter drygt tio år som professionell thaiboxare, rankades Madeleine Vall som en av världens bästa fighters i sin viktklass. Men när läkarna upptäckte två hjärnskador och berättade att ett slag till mot huvudet skulle kunna bli hennes död, förändrades allt.   Välkommen till avsnitt tre av I dag lyfter vi, där vi bjuder på allt från slagsmål till blockbusters!   I det här intima samtalet berättar Madde om hur hon gick från att ha sikte på världsmästartiteln till självmordstankar, och hur den oväntade rollen i megasuccén Wonder Woman gav henne en ny karriär som skådis, stuntkvinna och personskydd – men kanske framför allt ny mening i livet.   2021 är Madde aktuell med filmen Last Man Down, som du kan läsa mer om här.   Hålltider: 00:00 – Försnack 04:10 – Veckans gäst: Madeleine Vall   Mer om Madeleine Vall: Maddes Instagramkonto, där hon bland annat utlyser nya självförsvarskurser www.madeleinevall.com ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Dec 2020

1 hr 11 min

På Aron Andersons åttonde födelsedag fick han den första cellgiftsbehandlingen. Ett år senare opererades tumören på korsbenet bort, men med den försvann också en stor del av funktionen i Arons ben.   Välkommen till andra avsnittet av I dag lyfter vi, där vi bjuder på en inblick i att möta en dålig hand i livet med en osviklig tro på att vi människor klarar mer än vi tror.   Sedan Aron väl satte sig i en rullstol har han hunnit göra fler äventyr än de flesta: bestiga Kebnekaise och Kilimanjaro, skida till Sydpolen, simma till Åland, genomföra en svensk klassiker på en totaltid under tjugofyra timmar, tävla på Paralympics, med mera, MED MERA!   Så luta dig tillbaka, kompis, och njut av en timme renodlad inspiration rätt in i dina öron.   Hålltider: 00:00 – Försnack 05:40 – Veckans gäst: Aron Anderson   Mer av Aron: aronanderson.se Instagram Team Aron CK hos Barncancerfonden Barnboken Aron Tiger bestiger berg Boken Möjligheter ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Dec 2020

58 min 51 sec

Fredrik Backmans vänner och fru tycker han är osunt besatt av sport, själv menar han att hans intresse är fullkomligt normalt.   Andra påstår att Fredrik svartmålar idrottskulturen i den bästsäljande, allvarstyngda romanen Björnstad. Själv menar han att det går att älska något av hela sitt hjärta och ändå se att det finns sprickor i fasaden – problem vi behöver lyfta fram i ljuset och prata om.   Välkommen till premiäravsnittet av I dag lyfter vi, där du under nästan två timmar har förmånen att djupdyka i en av Sveriges allra största författares hjärta, hjärna och känslovärld.   Okej, vi fattar. Och två timmar är längre än vi hade tänkt oss att första avsnittet skulle vara. Men vi tycker också att intervjun är makalöst härlig, rolig, intressant, berörande och tankeväckande. Om vartannat och på samma gång.   Vill du ändå ha en guide till samtalet, se hålltiderna nedan.   Och du, glöm inte att prenumerera på podden i din spelare! Vill du vara extra snäll passar du på att betygsätta och recensera den också.   Hålltider: 00:00 – Försnack 08:45 – Del 1 av intervjun med Fredrik Backman, om att vara galen i sport, problem inom idrottskulturen och hur han själv tränar 1:14:00 – Del 2 av intervjun, där Fredrik vill lära sig mer om sporten styrkelyft 1:29:30 – Del 3 av intervjun, där Fredrik pratar om ångest och att vara känslostyrd Mer av Fredrik: fredrikbackman.com fredrikbackmanbooks.com Fredrik på Twitter Fredrik på Instagram ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

Dec 2020

1 hr 59 min

Det här är en trailer, kompis. Till en ny podd som handlar om träning, idrott, livet och allt däremellan. Du borde trycka på prenumerera redan nu, så får du första avsnittet direkt när det släpps på måndag.    ***   Denna podcast produceras av Styrkelabbet. På Styrkelabbet.se hittar du artiklar om styrketräning, träningsprogram, styrkeövningar, kost och kosttillskott.   ***   Logga din träning i vår app StrengthLog!

E

Nov 2020

4 min 44 sec