De Businesslab Podcast

De Businesslab Podcast

Hoe run je een kleine onderneming

All Episodes

  Deze week in de podcast… #morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Korte samenvatting van de 5 topics deze week. 1. Tijdens het lang […] Het bericht 🎙 Rijk worden leerde je niet op school verscheen eerst op Businesslab.

Dec 3

27 min 13 sec

  Deze week in de podcast… #morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Korte samenvatting van de 4 topics deze week. 1. Een cappuccino van […] Het bericht 🎙 Staat geduld ambitie in de weg? verscheen eerst op Businesslab.

Nov 25

16 min 11 sec

  Deze week in de podcast… #morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Korte samenvatting van de 4 topics deze week. 1. Vroege #morningrun want […] Het bericht 🎙 Je hoeft het niet allemaal zelf te doen verscheen eerst op Businesslab.

Nov 19

17 min 31 sec

  Deze week in de podcast… #morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Korte samenvatting van de 5 topics deze week. Laatste week in onze […] Het bericht 🎙 Waarom het scheef loopt met jouw medewerkers verscheen eerst op Businesslab.

Nov 11

22 min 5 sec

  Deze week in de podcast… #morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Korte samenvatting van de 5 topics deze week. Na weken goed te […] Het bericht 🎙 Je klant kan niet kiezen verscheen eerst op Businesslab.

Nov 5

17 min 14 sec

 Deze week in de podcast… #morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Korte samenvatting van de 5 topics deze week. 1. Heel wat kleine […] Het bericht 🎙 Mensen kopen meer WIE je bent dan WAT je verkoopt verscheen eerst op Businesslab.

Oct 31

25 min 14 sec

Deze week in de podcast… #morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Korte samenvatting van de 5 topics deze week. In de training Act Like […] Het bericht 🎙 Ben je bereid jouw verantwoordelijkheid te nemen? verscheen eerst op Businesslab.

Oct 26

23 min 35 sec

Deze week in de podcast… #morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Korte samenvatting van de 5 topics deze week. Geef niet op, blijf doorgaan. […] Het bericht 🎙 Omring je met de juiste mensen verscheen eerst op Businesslab.

Oct 4

20 min 46 sec

Deze week in de podcast… #morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Korte samenvatting van de 5 topics deze week. Wat heb jij in jouw […] Het bericht 🎙 Wat maakt jou uniek? verscheen eerst op Businesslab.

Oct 4

19 min 11 sec

Deze week in de podcast… #morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Korte samenvatting van de 5 topics deze week. Wat staat er bovenaan je […] Het bericht 🎙 De rode draad in jouw onderneming verscheen eerst op Businesslab.

Sep 22

16 min 42 sec

Deze week in de podcast… #morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Korte samenvatting van de 5 topics deze week. Na 30 jaar rally te […] Het bericht 🎙 Marketing, belangrijker dan je denkt verscheen eerst op Businesslab.

Sep 20

14 min 43 sec

Deze week in de podcast… #morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Korte samenvatting van de 5 topics deze week. Als je niets doet kan […] Het bericht 🎙 Blijf een eeuwige leerling verscheen eerst op Businesslab.

Sep 13

12 min 38 sec

Deze week in de podcast… 5 motiverende morning run’s na elkaar met inspirerende vragen om over na te denken. 1 van de 5 topics is: Als we vragen naar successen van ondernemers is dit niet altijd vanzelfsprekend. We gaan altijd op zoek naar onze tegenslagen, falen, angsten,… Het is een oefening om onze successen elke dag […] Het bericht 🎙 Durf je successen delen verscheen eerst op Businesslab.

Sep 1

13 min 2 sec

Deze week in de podcast… 5 motiverende morning run’s na elkaar met inspirerende vragen om over na te denken. 1 van de 5 topics is: consistentie is de sleutel van ondernemen. Consistentie is datgene dat je anders verwijdert van succes. Beluister ook de andere topics. Je kan de replay van de webinar hier bekijken.   Wil […] Het bericht 🎙 Consistentie is de sleutel verscheen eerst op Businesslab.

Aug 23

11 min 35 sec

Deze week in de podcast… In de sportwereld gaat het hem uiteindelijk over 10% fysiek en 90% mentaal. Mentaal ligt meer in de weegschaal dan het fysieke. Dit is hetzelfde in ons onderneming. We zijn veel te vaak bezig met alles te verbeteren en denken dat dit rust zal meebrengen maar je kan het niet […] Het bericht 🎙 Laat geen geld liggen verscheen eerst op Businesslab.

Jul 20

13 min 48 sec

Deze week in de podcast… “Zoals de vorige keer”, iets wat je vaak hoort als je samenwerkt met leveranciers op lange termijn. Dit is een gevaarlijke uitspraak: welke vorige keer? Het voelt comfortabel om hierop in te gaan maar hier schuilt een enorme valkuil. Blijf duidelijke instructies geven. Het succes van een onderneming zit in […] Het bericht 🎙 Zoals de vorige keer verscheen eerst op Businesslab.

Jul 20

8 min 5 sec

Deze week in de podcast… 3 lessen uit de rally die toepasbaar zijn op jouw onderneming Ik sta er zelf versteld van hoeveel rally en ondernemen met elkaar gemeen hebben. De drie grootste lessen dat ik meeneem bespreek ik uitvoerig in de podcast. Luister je mee? Ook geïnteresseerd in de Peak Performers? Hier vind je […] Het bericht 🎙 3 lessen uit de rally voor jouw onderneming verscheen eerst op Businesslab.

Jul 19

14 min 34 sec

Deze week in de podcast… Wat deed jij vroeger dat je nu niet meer doet? Je vraagt je misschien af waarom opnieuw de morningrun? Heel wat mensen vertelden mij hoe tof ze het vinden om de dag te starten met nieuwe inspiratie voor hun kleine onderneming. Dus ik zit vol goesting om er opnieuw in […] Het bericht 🎙 Wat deed jij vroeger dat je nu niet meer doet? verscheen eerst op Businesslab.

Jul 9

7 min 41 sec

 Deze week in de podcast… Waarom je moet kunnen stoppen 🙃 Je hebt een project, product, dienst,… gelanceerd maar je ziet dat het niet wordt wat je voor ogen had. Dan is het de kunst om die pijnlijke beslissing te kunnen nemen om te stoppen. Dit is niet gemakkelijk omwille van 3 redenen. 1) […] Het bericht 🎙 Waarom je moet kunnen stoppen verscheen eerst op Businesslab.

Jun 28

14 min 17 sec

Deze week in de podcast… De 7 redenen waarom de meeste kleine ondernemingen vierkant blijven draaien. 🙃 Wil de kracht ervaren van een groep gelijkgestemde ondernemers die allemaal willen groeien? 💪 Plug dan in op de Businesslab-energie en schrijf je in voor de Businesslab Kick-off! >>>Klik hier voor meer info.  Het bericht 🎙️ De 7 redenen waarom meeste kleine ondernemingen vierkant draaien verscheen eerst op Businesslab.

Apr 30

43 min 33 sec

 Deze week in de podcast… De reden waarom zelfstandigen alleen blijven werken of een zwak team hebben 🤔 Wil de kracht ervaren van een groep gelijkgestemde ondernemers die allemaal willen groeien? 💪 Plug dan in op de Businesslab-energie en schrijf je in voor de Businesslab Kick-off! >>>Klik hier voor meer info.  Het bericht 🎙️ Waarom kleine ondernemingen klein blijven verscheen eerst op Businesslab.

Apr 22

18 min 7 sec

Het is een veelgemaakte fout die je als ondernemer gemakkelijk maakt, vaak zonder dat je het van jezelf doorhebt (en dat zijn de gevaarlijkste fouten van allemaal)! In deze podcast draait het allemaal rond dat ene woord: aandacht. Aandacht voor je klanten, aandacht voor je potentiële klanten. Voor een klein zijproject heb ik onlangs contact […] Het bericht 🎙Het ene woord dat jouw business maakt of kraakt… verscheen eerst op Businesslab.

Apr 16

19 min 14 sec

2 april 1995. Ik sta aan te schuiven bij de Kamer van Koophandel in Doornik om mijn handelsregister te krijgen, een noodzakelijke formaliteit om met mijn nieuwe zaak te kunnen starten. Een mijlpaal in mijn leven. Ik heb ontzettend veel geleerd in mijn tijd als zaakvoerder van mijn eigen beletteringsbedrijf. In deze podcast deel ik […] Het bericht 🎙 De 5 zaken die ondernemers vergeten verscheen eerst op Businesslab.

Apr 9

36 min 32 sec

Deze week in de podcast… Een tweede fragment boordevol inspiratie uit de Breakthrough training over hoe de meeste mensen helemaal geen respect hebben voor hun tijd. Luister naar de Businesslab podcast op Spotify , YouTube en Apple Podcasts. Vergeet jou niet te abonneren Het bericht 🎙 Vluchtig plezier of voldoening? verscheen eerst op Businesslab.

Apr 2

11 min 20 sec

Deze week in de podcast… Een fragment boordevol inspiratie uit de Breakthrough training over hoe de meeste mensen helemaal geen respect hebben voor hun tijd. Luister naar de Businesslab podcast op Spotify , YouTube en Apple Podcasts. Vergeet jou niet te abonneren Het bericht 🎙 De meeste mensen hebben geen respect voor hun tijd verscheen eerst op Businesslab.

Mar 24

24 min 50 sec

#morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Elke vrijdag vind je een hele week #morningrun inspiratie op Spotify , YouTube en Apple Podcasts. Vergeet […] Het bericht 🎙 De 5 valkuilen bij het uitbesteden van jouw marketing verscheen eerst op Businesslab.

Mar 19

19 min 1 sec

#morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Elke vrijdag vind je een hele week #morningrun inspiratie op Spotify , YouTube en Apple Podcasts. Vergeet […] Het bericht 🎙 Zeg luidop stop verscheen eerst op Businesslab.

Mar 12

19 min 1 sec

#morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Elke vrijdag vind je een hele week #morningrun inspiratie op Spotify , YouTube en Apple Podcasts. Vergeet […] Het bericht 🎙 Geld zit zo niet in elkaar verscheen eerst op Businesslab.

Mar 5

16 min 11 sec

#morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Elke vrijdag vind je een hele week #morningrun inspiratie op Spotify , YouTube en Apple Podcasts. Vergeet […] Het bericht 🎙 Ideas are like slippery fish verscheen eerst op Businesslab.

Feb 26

18 min 8 sec

#morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Elke vrijdag vind je een hele week #morningrun inspiratie op Spotify , YouTube en Apple Podcasts. Vergeet […] Het bericht 🎙 Durf iets anders te doen verscheen eerst op Businesslab.

Feb 19

13 min 31 sec

#morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Elke vrijdag vind je een hele week #morningrun inspiratie op Spotify , YouTube en Apple Podcasts. Vergeet […] Het bericht 🎙 Dat ene woord dat voor een herhaalklant zorgt verscheen eerst op Businesslab.

Feb 12

24 min 17 sec

#morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Elke vrijdag vind je een hele week #morningrun inspiratie op Spotify , YouTube en Apple Podcasts. Vergeet […] Het bericht 🎙 Je bent verkeerd geprogrammeerd verscheen eerst op Businesslab.

Feb 5

14 min 26 sec

Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en luister ik naar m’n favoriete podcasts. De inspiratie en lessen die ik uit deze podcasts haal, deel ik elke werkdag met jou in de Morning Run rubriek. Elke werkdag op de Businesslab Facebook en elke vrijdag op Spotify en YouTube.   Doe […] Het bericht 🎙 Marketing is DOEN verscheen eerst op Businesslab.

Jan 29

14 min 52 sec

Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en luister ik naar m’n favoriete podcasts. De inspiratie en lessen die ik uit deze podcasts haal, deel ik elke werkdag met jou in de Morning Run rubriek. Elke werkdag op de Businesslab Facebook en elke vrijdag op Spotify en YouTube.    […] Het bericht 🎙 De 5 belangrijkste lessen van 2020 verscheen eerst op Businesslab.

Jan 22

13 min 43 sec

Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en luister ik naar m’n favoriete podcasts. De inspiratie en lessen die ik uit deze podcasts haal, deel ik elke werkdag met jou in de Morning Run rubriek. Elke werkdag op de Businesslab Facebook en elke vrijdag op Spotify en YouTube. Doe wat […] Het bericht 🎙 Je prijszetting zit totaal verkeerd verscheen eerst op Businesslab.

Jan 15

18 min 6 sec

Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en luister ik naar m’n favoriete podcasts. De inspiratie en lessen die ik uit deze podcasts haal, deel ik elke werkdag met jou in de Morning Run rubriek. Elke werkdag op de Businesslab Facebook en elke vrijdag op Spotify en YouTube. Dit zijn […] Het bericht 🎙 De top 10 van 2020 verscheen eerst op Businesslab.

Jan 8

29 min 37 sec

Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en luister ik naar m’n favoriete podcasts. De inspiratie en lessen die ik uit deze podcasts haal, deel ik elke werkdag met jou in de Morning Run rubriek. Elke werkdag op de Businesslab Facebook en elke vrijdag op Spotify en YouTube. Luister mee […] Het bericht 🎙 Delegation vs abdication verscheen eerst op Businesslab.

Dec 2020

18 min 22 sec

Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en luister ik naar m’n favoriete podcasts. De inspiratie en lessen die ik uit deze podcasts haal, deel ik elke werkdag met jou in de Morning Run rubriek. Elke werkdag op de Businesslab Facebook en elke vrijdag op Spotify en YouTube. Luister mee […] Het bericht 🎙 Je runt geen onderneming op emoties verscheen eerst op Businesslab.

Dec 2020

18 min 53 sec

Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en luister ik naar m’n favoriete podcasts. De inspiratie en lessen die ik uit deze podcasts haal, deel ik elke werkdag met jou in de Morning Run rubriek. Elke werkdag op de Businesslab Facebook en elke vrijdag op Spotify en YouTube. Luister mee […] Het bericht 🎙 Wat kleine ondernemingen kunnen leren van Red Bull verscheen eerst op Businesslab.

Dec 2020

14 min 2 sec

Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en luister ik naar m’n favoriete podcasts. De inspiratie en lessen die ik uit deze podcasts haal, deel ik elke werkdag met jou in de Morning Run rubriek. Elke werkdag op de Businesslab Facebook en elke vrijdag op Spotify en YouTube. Luister mee […] Het bericht 🎙 Durf je successen uit te spreken verscheen eerst op Businesslab.

Dec 2020

17 min 19 sec

Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en luister ik naar m’n favoriete podcasts. De inspiratie en lessen die ik uit deze podcasts haal, deel ik elke werkdag met jou in de Morning Run rubriek. Elke werkdag op de Businesslab Facebook en elke vrijdag op Spotify en YouTube. Luister mee […] Het bericht 🎙 Misschien is het woord van de verliezers verscheen eerst op Businesslab.

Nov 2020

15 min 28 sec

Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en luister ik naar m’n favoriete podcasts. De inspiratie en lessen die ik uit deze podcasts haal, deel ik elke werkdag met jou in de Morning Run rubriek. Elke werkdag op de Businesslab Facebook en elke vrijdag op Spotify en YouTube. Luister mee […] Het bericht 🎙 Welk verhaal wil je dat de mensen over jou vertellen? verscheen eerst op Businesslab.

Nov 2020

15 min 20 sec

Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en luister ik naar m’n favoriete podcasts. De inspiratie en lessen die ik uit deze podcasts haal, deel ik elke werkdag met jou in de Morning Run rubriek. Elke werkdag op de Businesslab Facebook en elke vrijdag op Spotify en YouTube.   Luister […] Het bericht 🎙 Neem jij de tijd om te genieten? verscheen eerst op Businesslab.

Nov 2020

14 min 43 sec

Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en luister ik naar m’n favoriete podcasts. De inspiratie en lessen die ik uit deze podcasts haal, deel ik elke werkdag met jou in de Morning Run rubriek. Elke werkdag op de Businesslab Facebook en elke vrijdag op Spotify en YouTube. Deze week […] Het bericht 🎙 5 waardevolle lessen om meteen meer te verkopen verscheen eerst op Businesslab.

Nov 2020

17 min 30 sec

 In aflevering 49 van de Businesslab podcast luister je mee naar onze teammeeting die werd gehouden meteen na de verstrengde maatregelen die vorige week werden aangekondigd. We spreken er het team toe en reflecteren op de vorige lockdown. Tijdens dit fragment ontdek je onder andere: wat we geleerd hebben uit de vorige lockdown waarom […] Het bericht 🎙 Wat we leerden uit de vorige lockdown verscheen eerst op Businesslab.

Nov 2020

12 min 32 sec

Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en luister ik naar m’n favoriete podcasts. De inspiratie en lessen die ik uit deze podcasts haal, deel ik elke werkdag met jou in de Morning Run rubriek. Elke werkdag op de Businesslab Facebook en elke vrijdag op Spotify en YouTube. Doe wat […] Het bericht 🎙 Hoe je meer energie overhoudt door afstand te houden verscheen eerst op Businesslab.

Oct 2020

12 min 6 sec

In aflevering 47 van de Businesslab podcast duik je mee in de Peak Performers Mastermind-groep. Een exclusieve groep van 10 ondernemers onder leiding van An & mezelf. Drie keer per jaar komen we samen. We halen tijdens deze tweedaagse het onderste uit de kan. Er wordt geen blad voor de mond genomen. Je ontdekt: Hoe […] Het bericht 🎙 Hoe je meer verkoopt zonder jezelf op te dringen verscheen eerst op Businesslab.

Oct 2020

16 min 29 sec

Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en luister ik naar m’n favoriete podcasts. De inspiratie en lessen die ik uit deze podcasts haal, deel ik elke werkdag met jou in de Morning Run rubriek. Elke werkdag op de Businesslab Facebook en elke vrijdag op Spotify en YouTube. Doe wat […] Het bericht 🎙 De reden waarom je niet uit je bed raakt… verscheen eerst op Businesslab.

Oct 2020

11 min 58 sec

In  deze podcast deel ik met jou de laatste 10 van 50 levenslessen die ik in kaart heb gebracht na een halve eeuw op deze aardbol rond te lopen. Beluister levensles 1 tot 10 Beluister levensles 11 tot 20 Beluister levensles 21 tot 30 Beluister levensles 31 tot 40   Dit zijn de 10 doordenkertjes […] Het bericht 🎙 Levenslessen 50/50 verscheen eerst op Businesslab.

Oct 2020

54 min 4 sec

 Wanneer je ervoor zorgt dat je product, je dienst en je gehele service errond top is, dan krijg je enthousiaste klanten of maak je van jouw klanten echte fans. En wie fan is, kan niet stoppen met vertellen over jou. Het worden echte evangelisten. Ze zetten jouw woord verder. Maar… Hoe maak je hun […] Het bericht 🎙Hoe klantengetuigenissen ervoor zorgen dat je meer verkoopt. verscheen eerst op Businesslab.

Oct 2020

13 min 20 sec