LvOP Pensioen Podcast

LvOP

Lijst voor Onafhankelijk Pensioentoezicht

All Episodes

In deze vierde pensioenpodcast spreken Arend Jan, Lyda en Sofie over de kwestie Menno Snel. Het verantwoordingsorgaan is in deze nog nooit zo eensgezind geweest. Daarnaast spreken ze over een nieuw bestuursmodel en het aankomende verkiezingsjaar. In 2022 zijn er namelijk weer verkiezingen voor het Verantwoordingsorgaan van het ABP, en LvOP doet uiteraard ook weer...Ga door met lezen van "#4 De kwestie Menno Snel" → Het bericht #4 De kwestie Menno Snel verscheen eerst op LvOP.

Sep 2

25 min 52 sec

In de podcast #3 van 2021 van de LVOP fractie in het VO van het ABP bespreken Arend Jan Boekestijn en Michael Visser een actueel thema bij het ABP: belangenverstrengeling. Eind mei werd bekend dat ABP bestuurder Menno Snel, oud staatssecretaris van Financiën, ook voorzitter is geworden van Nogepa, de branchevereniging van de olie- en...Ga door met lezen van "#3 Nevenfuncties ABP bestuurders roepen vragen op (met Martin Pikaart)" → Het bericht #3 Nevenfuncties ABP bestuurders roepen vragen op (met Martin Pikaart) verscheen eerst op LvOP.

Jun 9

51 min 58 sec

Deze week is de aandeelhoudersvergadering van Shell. Gaat ABP eindelijke voor de klimaat resolutie van Follow This stemmen? Hoe kan ABP het beste bijdragen aan de energie transitie? En krijgen deelnemers in de toekomst keuzes over hoe hun geld belegd wordt? Dit en meer bespreken we met Mark van Baal, activistische aandeelhouder en oprichter van...Ga door met lezen van "#2 met Mark van Baal van Follow This" → Het bericht #2 met Mark van Baal van Follow This verscheen eerst op LvOP.

May 18

35 min

Dit is Podcast 1 van 2021 van de LVOP fractie in het VO van het ABP. In deze podcast spreken Lyda den Hartog en Arend Jan Boekestijn van de LVOP fractie over governance bij het ABP. Vele mogelijke bestuursmodellen bestuursmodellen passeren de revue. Wij gaan met name ook in op onze voorkeur voor een onafhankelijk...Ga door met lezen van "#1 ABP sorteert voor op nieuw bestuursmodel: met welke intenties?" → Het bericht #1 ABP sorteert voor op nieuw bestuursmodel: met welke intenties? verscheen eerst op LvOP.

Apr 19

42 min 30 sec

De gehele fractie van de LvOP bespreekt in deze vijfde aflevering van het tweede seizoen van de LvOP Pensioenpodcast het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar het komende jaar. Er wordt afgetrapt met de besluitvorming omtrent de premie en indexatienota van 2021. Daarbij legt de fractie uit waarom zij gekozen heeft zich te onthouden van...Ga door met lezen van "#5 Terugblik 2020 en vooruitzicht 2021" → Het bericht #5 Terugblik 2020 en vooruitzicht 2021 verscheen eerst op LvOP.

Dec 2020

31 min 24 sec

Arend Jan Boekestijn en Michael Visser spreken in deze vierde aflevering van het tweede seizoen van de LVOP pensioenpodcast wederom met prof. Hans van Meerten. De LvOP (Lijst voor Onafhankelijk Pensioentoezicht) is een fractie in het Verantwoordingsorgaan bij ABP. In deze podcast serie doet ze verslag van haar werkzaamheden, geeft een kijkje in de keuken...Ga door met lezen van "#4 Over juristerij en wat Europa kan betekenen voor je pensioen met prof. Hans van Meerten (deel 2)" → Het bericht #4 Over juristerij en wat Europa kan betekenen voor je pensioen met prof. Hans van Meerten (deel 2) verscheen eerst op LvOP.

Nov 2020

32 min 48 sec

Arend Jan Boekestijn en Michael Visser spreken in deze derde aflevering van het tweede seizoen van de LvOP pensioenpodcast met prof. Hans van Meerten. De LvOP (Lijst voor Onafhankelijk Pensioentoezicht) is een fractie in het Verantwoordingsorgaan bij ABP. In deze podcast serie doet ze verslag van haar werkzaamheden, geeft een kijkje in de keuken bij...Ga door met lezen van "#3 Over juristerij en wat Europa betekent voor je pensioen met prof. Hans van Meerten (deel 1)" → Het bericht #3 Over juristerij en wat Europa betekent voor je pensioen met prof. Hans van Meerten (deel 1) verscheen eerst op LvOP.

Nov 2020

45 min 18 sec

Arend Jan Boekestijn en Michael Visser spreken in deze tweede aflevering van het tweede seizoen van de LVOP pensioenpodcast met Adri van der Wurff. De LvOP (Lijst voor Onafhankelijk Pensioentoezicht) is een fractie in het Verantwoordingsorgaan bij ABP. In deze podcast serie doet ze verslag van haar werkzaamheden, geeft een kijkje in de keuken bij...Ga door met lezen van "#2 Dilemma’s van een pensioenbestuurder met Adri van der Wurff" → Het bericht #2 Dilemma’s van een pensioenbestuurder met Adri van der Wurff verscheen eerst op LvOP.

Sep 2020

1 hr 8 min

Arend Jan Boekestijn en Michael Visser spreken in deze eerste aflevering van het tweede seizoen van de LvOP pensioenpodcast met Anna Grebenchtchikova. De LvOP (Lijst voor Onafhankelijk Pensioentoezicht) is een fractie in het Verantwoordingsorgaan bij ABP. In deze podcast serie doet ze verslag van haar werkzaamheden, geeft een kijkje in de keuken bij het grootste...Ga door met lezen van "Over het EU herstelfonds, ‘Eurobonds’ en de impact op pensioen met Anna Grebenchtchikova" → Het bericht Over het EU herstelfonds, ‘Eurobonds’ en de impact op pensioen met Anna Grebenchtchikova verscheen eerst op LvOP.

Sep 2020

1 hr 3 min

Michael en Arend Jan spreken in deze podcast verder met Roel Mehlkopf. Roel is onderzoeker bij Tilburg University en verbonden aan Netspar. Daarnaast werkt hij bij Cardano. Als ambtenaar was hij eerder werkzaam bij SZW, CPB en DNB. In de vorige podcast nam Roel ons mee onder de motorkap van het nieuwe pensioencontact. Nu spreken...Ga door met lezen van "Keuzes in je nieuwe pensioen met Roel Mehlkopf" → Het bericht Keuzes in je nieuwe pensioen met Roel Mehlkopf verscheen eerst op LvOP.

Jul 2020

35 min 42 sec