KNTNT Radio om content och inbound

Kntnt Sweden AB

Varje vecka samtalar Pia Tegborg, Thomas Barregren med en gäst om marknadsföring och försäljning i allmänhet, content marketing och inbound marketing i synnerhet, och näraliggande ämnen som kommunikation, PR, varumärke, SEO, sociala medier, native advertising, reklam med mera. Du hittar alla avsnitt på https://www.kntnt.se/radio.

All Episodes

Kntnt Radio är tillbaka! I avsnitt 209 samtalar Pia Tegborg, Thomas Barregren och Niloo Loopez utifrån Niloos ”take aways” från 2019 års upplaga av megakonferensen INBOUND. Samtalet landar i en oväntad konklusion. Pia och Thomas ger också en förklaring till den långvariga tystnaden. Efter 208 avsnitt under nästan lika många veckor blev det het plötsligt tyst. Vad hände? Lyssna nu! Läs mer på www.kntnt.se/408476 Länkar till sådant vi nämner i avsnittet: Christopher Engmans föredrag om Account Based Marketing Samtala med Christer Engman om account based marketing i Kntnt Radio 75 Vi samtalar med Sara Rosengren om kommunikationskapital i det allra första avsnittet av Kntnt Radio Vi träffar Sara Rosengren igen och pratar om kommunikationskapital i Kntnt Radio 48 Ännu mer läsning om kommunikationskapital I avsnitt 6 av Kntnt TV förklarar Thomas varför Google Analytics sessionstid och bounce rate är missvisande och vad du kan göra åt det. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Show Me © Aire (CC BY-SA 3.0)

Sep 2019

51 min 23 sec

Nytt år innebär en massa trendspaningar och förutsägelser. 2019 är inget undantag. Men de flesta spaningar känns bekanta. Är det inte samma som ifjol? Jo! Än så länge siktas inget nytt buzzword som likt "influencer marketing" och "account based marketing" får marknadsförare och säljare att åldras i förtid och byråägare att gnugga händer. Bra, tycker vi. Då ger andrum att förbättra det vi redan gör. Och mot den bakgrunden spanar Niklas Myhr ("the social media professor"), Pia Tegborg och Thomas Barregren om nio saker som du särskilt ska tänka på under 2019. Lyssna nu! Läs mer på www.kntnt.se/18787 Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Second Star to the Right © The Devil Music Co. (CC BY-SA 3.0)

Jan 2019

55 min 17 sec

Fler och fler jobbar agilt och ännu fler planerar att göra det. Men vad innebär det egentligen? För att ta reda på det bjöd vi in en av Sveriges främsta coacher inom området – Michael Göthe. I avsnitt 207 av Kntnt Radio hör du vårt samtal. Du hittar de 12 agila principerna med mera på www.kntnt.se/18725. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Tracing My Steps © Tobias Weber & Radioontheshelf (CC BY 3.0)

Dec 2018

39 min 35 sec

Vi startade Kntnt Radio för snart fem år sedan, utan några som helst förkunskaper. Mer än 200 avsnitt senare har vi lärt oss massor. I avsnitt 206 delar vi med oss våra bästa tips till dig som driver eller vill starta en podcast. Du får tips om att boka och genomföra intervjuer, välja mikrofoner och inspelningsutrustning och hur man undviker dåligt ljud. Det sista är lite ironiskt, eftersom dagens avsnitt har sämre ljud än vanligt, eftersom det är en inspelning av vårt tal den 10 december på konferensen Kommunikation med podcast i Stockholm. Ljudet till trots tror vi du kommer uppskatta alla handfasta råd och konkreta tips. Så missa inte detta avsnitt om du är intresserad av poddradio. Grovmanus hittar du på www.kntnt.se/18655 Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Wish me Only © XNOVA (CC BY 3.0)

Dec 2018

42 min 30 sec

Förstår ledningen inte vad marknadsförarna pysslar med? Det upplever i vart fall 2 av 3 marknadsförare, enligt en ny studie av deras psykosociala arbetsmiljö. Pia och Thomas pratar med författarna till rapporten i avsnitt 205 av Kntnt Radio. Läs mer på www.kntnt.se/18554. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: By Your Side by Mallz & Deron Alek © Cartel (CC BY-NC-ND 3.0)

Dec 2018

49 min 52 sec

Philip Kotler, Neil Rackham och Suj Krishnaswamy skrev 2006 i Havard Business Review (HBR) om "the war between sales and marketing". De beskrev också orsaken till detta "krig" och hur man ska få slut på det. Trots att det har gått tolv år sedan artikeln publicerade tycks inget ha hänt. Tvärtom visar en studie av Spencer Stuart "an insane number of chief marketing officers who've been fired during 2018" för att citera ur en purfärsk HBR-artikel författad av Keith Ferrazzi. Varför är det så för? Och vad kan en svensk marknadschef lära sig? Det är frågor som content spanarna tar sig an i avsnitt 204 av Kntnt Radio. Länkar till artiklarna hittar du på https://www.kntnt.se/18616 Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Fool's Gold © The Devil Music Co. (CC BY-ND 3.0)

Nov 2018

36 min 21 sec

Den Örebro-baserade it-konsultbyrån Kontract har gjort content marketing sedan av slutet av 2010. Då var de bara ett drygt tiotal medarbetar. Idag är de närmare 60. Tillväxt har skett organiskt och med god lönsamhet. Vad är framgångsreceptet? Content marketing, enligt Kristian Franzén som är grundare och vd för bolaget. Redan efter ett år med content marketing kom hälften av alla nya kunder från content marketing. Och så har det varit sedan dess. I avsnitt 203 av Kntnt Radio delar han med sig av sina erfarenheter – båda positiva och negativa. Det här avsnittet vill du inte missa! Läs mer på www.kntnt.se/18573. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Shining © Kellee Maize & Emily Plazek (CC BY-NC-ND 3.

Nov 2018

56 min 37 sec

Många företag verkar ha fått nog av externa byråer, och satsar istället på att göra mer själva. Drivkraften är behoven att komma närmare affärsverksamheten och vara "always on". Stora företag, som Scania, Telenor och Tele2, går så långt att bygger upp en egen redaktion eller inhousebyrå. Men de flesta företag har inte resurser att göra det, utan måste fortsätta att jobba med byråer. Hur ska de göra för att också komma närmare affärsverksamheten och vara "always on"? Det är dessa frågor som content spanarna tar sig an i avsnitt 202 av Kntnt Radio. Hur ser din drömrelation med en byrå ut? Berätta på www.kntnt.se/18532 Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Silent Movies © Carter Vail (CC BY-NC-ND 3.0)

Nov 2018

35 min 11 sec

Den kreativa revolutionen i Sverige inleds 1964 (15 år efter USA) och pågår fram till 1994. Under dessa år genomgår reklambranschen en drastiskt förändring. Och mitt i den stod Lars Falk, Claes Bergquist och Kurt Lundkvist. Nu berättar de tre mästarna om den kreativa revolutionen i svensk reklam i en ny bok: "Öga mot öga": Vad den innebar. Varför den behövdes. Vad som blev resultatet. Och kanske viktigast: Vad den har att lära dagens och morgondagens kreatörer. I avsnitt 201 berättar Lars Falk om boken och varför de tre kreatörerna har skapat den. Länkar med mera hittar du på www.kntnt.se/18493. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Secret Mission © Frank Rawel (CC BY-NC-ND 3.0)

Nov 2018

56 min 9 sec

Kntnt Radio firar 200 avsnitt med ännu en content spaning. Denna gång tar vi avstamp i två skrämmande siffror: Enligt Forresters ”Q1 2018 Marketing Benchmark survey” har sälj och marknad hos bara 24 % av företagen en gemensam målgruppsbild. I mer än 3 av 4 företag så skiljer säljarnas och marknadsförarnas bild åt. Och det visar sig. En studie av LinkedIn visa att överlappet mellan de som marknad når och de som säljarna når är ynka 23 %. Dessa dystra siffror uppmärksammas i en artikel som föreslår att marknad och sälj ska söka en gemensam målgruppsbild. Thomas, Pia och Malin håller med och diskuterar hur det ska gå till. Läs mer på www.kntnt.se/18216. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Who We Are © Wordsmith (CC BY-ND 3.0)

Nov 2018

42 min 14 sec

Människor är bekväma. Desto mer personliaserad en vara eller en tjänst är, desto bekvämare för köparen. Därför är företag som erbjuder en super-personaliserad upplevelse vinnare (till exempel Netflix). Men personaliseringen kommer med ett högt pris: Din personliga integritet. I avsnitt 199 av Kntnt Radio pratar Thomas och Pia med futuristen Eric Langenskiöld om den ömsom utopiska ömsom dystopiska framtid som redan är här. Eric Langenskiöld ser fem tedenser: Personlig integritet är döende. Maskiner skapar alltmer och allt bättre innehåll. Filterbubblor ersätts av beslutsbubblor. Super-personalisering ökar. Och röststyrning är redo för ”prime time”. Massor av länkar på www.kntnt.se/18389! Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: First © JekK (CC BY-NC-ND 3.0)

Oct 2018

42 min 11 sec

Nu har den kommit! Den stora årliga undersökningen om tillståndet för content marketing. Rättare sagt har den första av flera delrapporter kommit – den om B2B-företags användning av content marketing. Content-spanarna, Pia Tegborg, Malin Sjöman och Thomas Barregren har kastat sig över rapporten och hittar intressanta, och något oväntade, skillnader mellan de företag som lyckas bäst med att bidra till uppsatta affärsmål för content marketing och de som lyckas sämst eller inte alls. Det handlar avsnitt 198 av Kntnt Radio om. Lyssna nu! Läs mer på www.kntnt.se/18336. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Missed Connection © Lilly Wolf (CC BY-NC-ND 3.0)

Oct 2018

40 min 8 sec

  Denna vecka (den 8–12 oktober 2018) pågår EffWeek i London. Det är en vecka då mätbar effekt av marknadskommunikation står i centrum. Höjdpunkten är en konferens där Les Binet och Peter Field presenterar sina senaste rön efter att ha studerat tusentals bidrag till Storbritanniens motsvarighet till 100-Wattaren. En del av rönen överraskar, som till exempel att reklam i traditionella medier har högre verkningsgrad (ger mer "bang for the buck") än digitala medier. Det berättar Mats Rönne som är på plats i London. Han har en hel del annat att berätta. Och det gör han i avsnitt 197 av Kntnt Radio. Lyssna nu! Läs mer på www.kntnt.se/18280. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: LastTrain © Tab (CC BY-NC-ND 3.0)

Oct 2018

36 min 20 sec

”Följarna först” heter en ny bok på svenska om content marketing. Den är skriven Staffan Ekengren som till vardags är chef Scanias newsdesk. Boken berättar varför du ska arbeta redaktionellt och ger konkreta råd om hur. I detta avsnitt av Kntnt Radio berättar Staffan Ekengren mer om den redaktionella metoden. Han berättar också för vem han har skrivit boken, varför och vad han hoppas den ska bidra till. Länkar och mer läsning på www.kntnt.se/18208. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: On the Come Up © Anthony Parker (CC BY-SA 3.0)

Oct 2018

51 min 33 sec

INBOUND är en årlig megakonferens om inbound marketing. Höstens upplaga hade 24 000 deltagare. Vi har pratat med en av dem: Nilo Lopez som är maknadschef på Structsales. Hon berättar om sina tre främsta ”take aways” i avsnitt 195 av Kntnt Radio. Det vill du inte missa. Dessutom skickar hon med ett bonustips. Så gör det enda rätta: Lyssna nu! Läs mer på www.kntnt.se/18112. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Sailboat Bed © The Devil Music Co. (CC BY-ND 3.0)

Sep 2018

48 min 44 sec

Content-spanarna pratar om en global studie av 1700 B2B- och B2C-företag som visar att de högpresterande anpassar sitt innehåll både till vem kunden är ("personalization") och till var de är på köpresan ("message timing"). Efter content spanarna får du tips på hur du kan åstadkomma samma sak. Läs mer på www.kntnt.se/17975 Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Just a Stranger © MCKOOL (CC BY-ND 3.0)

Sep 2018

35 min 16 sec

Ska företag som vill positionera sig som thought leader låta sina medarbetare göra det på LinkedIn? Vad händer när de slutar? Finns det bättre alternativ? Dessa frågor utforskar Pia och Thomas tillsammans med Norges ledande LinkedIn-expert: Svensken Christoffer Bertilsson. Länkar och annat hittar du på www.kntnt.se/18066. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Fire, Fire © The Devil Music Co. (CC BY-NC-ND 3.0)

Sep 2018

21 min 25 sec

Jag förmodar att du har hört talas om Ann Handley och kanske läst någon av hennes böcker (Content Rules och Everybody Writes). Då vet du att både content experter och förmenta dito lyssnar noggrant när hon talar. Och talar gör hos just nu på Content Markting World i Cleveland, Ohio. Ann Handley talar om ett trendbrott, "först stegvis och sen plötsligt", mot längre och mer genomarbetat innehåll". I en artikel skriver hon att "the days of one-off, standalone, so-called snackable content are over", och citerar en studie som visar att sannolikheten för ett "starkt resultat" är dubbelt så stor med långt innehåll än med kort innehåll. Det betyder inte att långt innehåll automatiskt ger bättre resultat. Men det visar att större ansträngningar ger större ROI. Men det finns en hake: Långt och genomarbetat innehåll tar tid och kräver hårt arbete. Ann Handley ser därför utvecklingen mot allt länge och allt mer genomarbetat innehåll som en effekt av en större trend mot en långsammare marknadsföring ("slow marketing approach"). Allt detta är utgångspunkten för höstens första sammanträde med content spanarna: Malin Sjöman från Hägvall & Sjöman och Thomas Barregren och jag (Pia Tegborg) från Kntnt. Lyssna på vårt samtal i avsnitt 192 av Kntnt Radio. Länkar med mera finns på www.kntnt.se/18012. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Southern Breeze © Frank Rawel (CC BY-NC-ND 3.0)

Sep 2018

36 min 30 sec

Under åtta veckor sommaren 2018 återutsänder vi utvalda delar av älder avsnitt av Kntnt Radio. I denna återutsändning pratar Pia Tegborg och Thomas Barregren med Per Torberger – journalist och kommunikationskonsult – om storytelling i content marketing. Länkar med mera finns på www.kntnt.se/17878 Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Burnin Down the House © Saint Anyway (CC BY 3.0)

Aug 2018

1 hr 7 min

Under åtta veckor sommaren 2018 återutsänder vi utvalda delar av älder avsnitt av Kntnt Radio. I denna återutsändning pratar Pia Tegborg och Thomas Barregren med Lars Wirtén – journalist och content-expert – om konsten att intervjua. Länkar med mera finns på www.kntnt.se/17826. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Give Me the Same © HILA (CC BY-ND 3.0)

Aug 2018

50 min 31 sec

Under åtta veckor sommaren 2018 återutsänder vi utvalda delar av älder avsnitt av Kntnt Radio. I denna återutsändning pratar Pia Tegborg och Thomas Barregren med Mats Rönne – mät-expert – om att mäta effekten av marknaskommunikation. Länkar med mera finns på www.kntnt.se/17831. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Constellate © Fleurie (CC BY-NC-SA 3.0)

Aug 2018

53 min 33 sec

Under åtta veckor sommaren 2018 återutsänder vi utvalda delar av älder avsnitt av Kntnt Radio. I denna återutsändning pratar Pia Tegborg och Thomas Barregren med Christian Rudolf – SEO-expert, föreläsare och författare – om sökmotoroptimering (SEO) för dig som skriver på webben. Länkar med mera finns på www.kntnt.se/17619. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Secret Mission © Frank Rawel (CC BY-NC-SA 3.0)

Aug 2018

1 hr 10 min

Under åtta veckor sommaren 2018 återutsänder vi utvalda delar av älder avsnitt av Kntnt Radio. I denna återutsändning pratar Pia Tegborg och Thomas Barregren med Pontus Staunstrup – digital strateg, föreläsare och författare – om ett centralt begrepp vid marknadskommunukation: kundresan – kundens väg från ointresserad till kund till ambasadör.   Länkar med mera finns på www.kntnt.se/17644. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY-NC 3.0) Musik: Anthem for the Huddled Masses © The Bourgeois (CC BY-NC-SA 3.0)  

Jul 2018

48 min 36 sec

Under åtta veckor sommaren 2018 återutsänder vi utvalda delar av älder avsnitt av Kntnt Radio. I denna återutsändning pratar Pia Tegborg och Thomas Barregren med Erik Modig –forskare i konsumentpsykologi vid Handelshögskolan i Stockholm – om hur du kan påverka dina mottagares köpbeslut med hjälp av kommunikation. Länkar med mera finns på www.kntnt.se/17853. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY-NC 3.0) Musik: Take Me Away © Barefoot McCoy (CC BY-NC 3.0)

Jul 2018

57 min 1 sec

Under åtta veckor under sommaren 2018 återutsänder vi utvalda delar av äldre avsnitt av Kntnt Radio. Vi börjar med det allra första avsnittet någonsin, då Pia Tegborg och Thomas Barregren intervjuar Sara Rosengren om kommunikationskapital. Länkar och annat hittar du på www.kntnt.se/17611. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Sailboat Bed © The Devil Music Co. (CC BY-SA 3.0)

Jul 2018

22 min 12 sec

Historia säljer. Säljer riktigt bra. Såpass bra att en del nystartade företag använder stor portion kreativitet för att skapa sig ett historiskt arv med lånta fjädrar. Så varför tar inte fler företag vara på denna möjlighet. Ditt företags historia är en dold tillgång som du kan använda i din kommunikation, marknadsföring och försäljning. Det kallas history marketing och är ämnet för avsnitt 183 av Kntnt radio. Läs mer på www.kntnt.se/17784. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Bagatelle No. 25 i A moll av Ludwig van Beethoven (”Für Elise”) © García González (CC BY-NC-SA 3.0)

Jul 2018

45 min 52 sec

Pia och Thomas pratar om Thomas debattartikel i Resumé: Omfamna branschomställningen – eller riskera att bli en kokt groda. Länkar med dera hittar du på www.kntnt.se/17721. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: You Spiked the Punch with Apathy © The Bourgeois (CC BY-NC-SA 3.0)

Jun 2018

24 min 43 sec

Länkar och mer läsning hittar du på www.kntnt.se/17420. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Back To The Start Again © Saint Anyway (CC BY 3.0)

Jun 2018

54 min 18 sec

Oväntade sätt att använda annonser på Google, LinkedIn och Facebook handlar avsnitt 180 av Kntnt Radio. Carl-Gustav Öberg från Be Better Online berättar hur du kan annonsera i sökresultat och i sociala medier för att vinna insikter om dem du faktiskt når och om dem du vill nå med ditt innehåll. Han berättar också hur du kan använda dessa insikter för att annonsera effektivare. Lyssna nu! Läs mer på www.kntnt.se/17424.

Jun 2018

49 min 10 sec

Undersökningsföretaget Aberdeen har studerat effekten av friktion vid marknadsföring och försäljning. Deras studie visar på stora affärsvinster för företag som lyckas minska friktionen. Aberdeens rapport står på agendan för det fjortonde sammanträdet för content-spanarna Malin Sjöman, Thomas Barregren och Pia Tegborg. De tre kommer också in på vad en ensam marknadsförare i ett säljorienterat B2B-företag kan göra för att förtjäna plats vid ledningsbordet. Lyssna och låt dig inspireras! Läs mer på www.kntnt.se/17403. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: After All I’ve Done © Henry Coke (CC BY-NC-SA 3.0)

Jun 2018

48 min 35 sec

Vi prata digital transformation med Henrik Blomgren, som är är lektor vid Kungliga Tekniska Högskola och doktor i B2B-marknadsföring. Han ger oss en annan vinkel på digital transformation än den som Marie Andervin gav oss på Kntnt Frukost 38 och i Kntnt Radio 160. Han beskriver digital transformation som "inversen" av disruptiv innovation. När man hör honom utveckla tankarna så känns det klockrent. Det är ett mycket givande samtal, som också tar upp om ledningsgrupp och styrelse måste förstå IT, om kommunikatörer en framtid som företagsledare och om Porters generiska strategier irrelevanta. Lyssna nu! Du hittar massor av länkar till till sådant vi nämner eller berör i dagens avsnitt på www.kntnt.se/17337. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: So Long © Ilona Akimova / Juice Big City (CC BY-SA 3.0)

May 2018

1 hr 1 min

Tekniska lösningar för marknadsföring, så kallad martech, lovar snabba resultat. Och många ser också snabba resultat. Men vad händer på långsikt? Det frågar sig content spanarna i avsnitt 177 av Kntnt Radio. Mer läsning och massor av länkar hittar du på www.kntnt.se/17274. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: IDK © The DLX (CC BY-NC-ND 3.0)

May 2018

26 min 9 sec

Vad ska du göra, rent praktiskt, för att din webbplats ska leva upp till kraven i dataskyddsförordningen (GDPR)? Det frågar vi advokat Erik Ullberg från Wistrands Advokatbyrå. Avsnitt 175 och 176 av Kntnt Radio ger dig svaren. Lyssna nu! Läs mer på www.kntnt.se/17190. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: James Alley Blues © Tony Petersen (CC BY-NC 3.0)

May 2018

48 min 52 sec

Vad ska du göra, rent praktiskt, för att din webbplats ska leva upp till kraven i dataskyddsförordningen (GDPR)? Det frågar vi advokat Erik Ullberg från Wistrands Advokatbyrå. Avsnitt 175 och 176 av Kntnt Radio ger dig svaren. Lyssna nu! Läs mer på www.kntnt.se/17129. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Strong © Jekk (CC BY-NC-ND 3.0)

May 2018

48 min 23 sec

Content spanarna (Thomas Barregren, Pia Tegborg och Malin Sjöman) sammanträder på nytt. Denna gång samtalar de om: Vad du kan göra för att bli mer personlig (utan att bli privat) i din B2B-kommunikation. De pratar också om hur du kan hantera kollegor som inte vill "nedlåta" sig till att skriva personlig och vardagligt. Och till sist pratar de om hur du kan hantera medarbetares personliga varumärken. Som extra bonus hör du Thomas sjunga för Pia (håll för öronen). Läs mer på www.kntnt.se/17048. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Rise © Valérie Marinez (CC BY-NC-SA 3.0)

May 2018

43 min 10 sec

Vad kostar det att anlita en contentbyrå? Hur jobbar du ihop med en byrå? Vilka fallgropar finns? Det är några av de frågor som Pia och Thomas pratar med Ingrid Hellgren Sjöberg som är vd på contentbyrån Rubrik. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Be Cool © Big Infinite (CC BY-SA 3.0)

Apr 2018

33 min 24 sec

Social selling är det perfekta skälet för marknad och sälj att mötas och jobba tillsammans för att skapa affärer. Om det pratar vi med Robin Björklind och Nicholas Lagersten som hjälper B2B-företag med just detta. Länkar med mera hottar du på www.kntnt.se/17013 Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Strong © JEKK (CC BY-NC-SA 3.0)

Apr 2018

47 min 29 sec

Account Based Marketing (ABM) innebär att varje kund betraktas som en egen marknad som kräver sin egen marknadsföring och sin egen försäljningsinsats. Med digitala lösningar är det möjligt, säger mjukvarurföretag som Vendemore, och lovar fantastiska resultat med sina lösningar för annonsering. Är det en helig gral för B2B-företag? Eller är det kejsarens nya kläder? Det är frågor som content spanarna – Malin Sjöman, Pia Tegborg och Thomas Barregren – tar sig an i avsnitt 171 av Kntnt Radio. Länkar till rapporterna som nämns i programmet hittar du på www.kntnt.se/16995. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Oddity © Yvan Bingand Valérie Marinez (CC BY-NC-SA 3.0)

Apr 2018

38 min 12 sec

Anna Sandahl berättar om sina intryck från musik, film och tech-festivalen South by Southwest (SXSW) som precis har avlutats i Austin, Texas. Anna är journalist och jobbar med content marketing på Malmö-byrån Resultify. Innan vi ringer upp Anna så sammanfattar Robert Börjes upplevelser, tankar och slutsatser från andra som har varit där. Läs mer på www.kntnt.se/16971. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Raindrops and Roses © Barefoot McCoy (CC BY-NC-SA 3.0)

Mar 2018

37 min 43 sec

En studie av Google visar hur villkoren för B2B-marknadsföring har förändrats. Trots det lever många kvar i gamla föreställningar. I veckans avsnitt av Kntnt Radio är content spanarna tillbaka för att slå hål på fem gamla sanningar som idag är myter. Lyssna nu! Länkar med mera hittar du på www.kntnt.se/16918. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Roses © Modern Pitch (CC BY-SA 3.0)

Mar 2018

37 min 6 sec

B2B-kunders köpbeslut bygger inte på rationella övervägande och kall fakta. Med hygienfaktorerna på plats – specen uppfylld och priset rimligt – så är det de individuella beslutsfattarnas känslor som styr köpbeslutet. Det visar en omfattande studie som presenteras i senaste numret av Harvard Business Review. Om detta kretsar content spanarnas samtal i veckans avsnitt av Kntnt Radio. Läs mer på www.kntnt.se/16878 Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Empty Streets © Omonoko (CC BY-NC-SA 3.0)

Mar 2018

33 min 46 sec

Content marketing är lika gammal som marknadsföring som disciplin. Båda uppstod i mitten av 1800-talet. Ofta brukat amerikanska traktortillverkaren John Deer med sitt kundmagasin The Furrow och den Franska däcktillverkaren Michelin med sin Guide Michelin lyftas fram som tidiga exempel. Vi har lyft fram Margarinaktiebolaget Zenith i Malmö och ICA som tidiga exempel från Sverige. Men vem var först? Vi har grävt i arkiven (med god hjälp av arkivarie Margarita Feldman på Centrum för Näringslivshistoria) och tror oss ha funnit, om inte den allra första så åtminstone, en av pionjärerna. Annonsdrottningen Sofia Gumaelius. I dagens avsnitt berättar Margarita Feldman mer om denna spännande kvinna som verkligen var en "self-made woman". Lyssna nu! Bilder och länkar hittar du på www.kntnt.se/16847. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Chinese Umbrellas Ragtime © Lena Orsa och Nick Orsa (CC BY-NC-SA 3.0)

E

Mar 2018

41 min 49 sec

För fem år sedan publicerade Doug Kessler vid Londonbyrån Velocity Partners vad som med sina nära fem miljoner visningar måste vara en av världens bästa presentationer: Crap. The Content Marketing Deluge. I presentationen varnade Doug Kessler för att content marketing kommer att leda till en syndaflod av skitinnehåll. Han gav också tips på hur du ska överleva. Nu, fem år senare, har han återkommit till ämnet. I en lång och mycket läsvärd artikel frågar han sig om han fick rätt. Content spanarna kan inte vara sämre. Vi följer Doug Kessler i hans fotspår och plockar upp hans frågor och resonerar på egen hand. Det blev ett riktigt bra samtal, tycker i vart fall vi själva. Lyssna och döm själv. Du hittar länkar till allt vi hänvisar till (och lite till) på www.kntnt.se/16746. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Fill the Space © Anthony Parker (CC BY-SA 3.0)

Feb 2018

37 min 28 sec

Intervjun är ett vanligt inslag i content-produktionen. Att intervjua sakexperter, spännande branschprofiler eller nöjda kunder är ett effektivt sätt att skapa värde för en publik och samtidigt bygga varumärke. Men att ställa de där rätta frågorna är inte enkelt – snarare ett hantverk. Vi har pratat med journalist och kommunikationskonsult Lars Wirtén, som vis av egen erfarenhet kan knepen. Lyssna för råd och tips på hur du gör en riktigt bra intervju! Läs mer på www.kntnt.se/16742. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Like A Living Dead © Topsy Turvy's (CC BY-NC-SA 3.0)

Feb 2018

54 min 41 sec

B2B-köpare gör allt mer av sin kundresa digitalt på egen hand. Alltfler B2B-företag tar konsekvensen och tillhandahåller en alltigenom digital köpresa, visar en färsk studie. Detta är utgångspunkten för årets första spaning med Malin Sjöman, Thomas Barregren och Pia Tegborg. Lyssna nu! Läs mer på www.kntnt.se/16641. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Loving You (feat. Gene O Neill and Staffan Fenander) © Yvalain Debodinance (CC BY-NC-SA 3.0)

Feb 2018

41 min 38 sec

Facebook ändrar nyhetsflödet – igen. Nu åker nyheter och video ut och den organiska räckvidden för företag, varumärken och medier stryps ännu mer. Istället ska innehåll från familj, vänner och grupper lyftas fram. Vi som summerar vad som ändras. Funderar på motiven. Och ger tips på vad du ska göra. Läs mer på www.kntnt.se/16569! Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Walk-On © Jamie Rumley (CC BY-SA 3.0)

Jan 2018

33 min 10 sec

Pia, Thomas och Robert samtalar med Niklas Myhr – The Social Media Professor –om åtta saker att ägna en extra take åt under 2018: differentiera innehåll, hållbarhetsarbetet i marknadsföringen, bakslag för sociala medier, använd artificiell intelligens, värna personlig integritet, gör social video, planera för digital transformation och hantera dina influencers. Lyssna på Kntnt Radio nu! Läs mer på www.kntnt.se/16506. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Trying To Catch A Ghost © The Hedgerow Folk (CC BY-SA 3.0)

Jan 2018

1 hr 4 min

Under åtta veckor sommaren 2018 återutsänder vi utvalda delar av älder avsnitt av Kntnt Radio. I denna återutsändning pratar Pia Tegborg och Thomas Barregren med Fredrik Hallberg – erfaren marknadsstrateg och management konsult – om fejktafik på internet. Läs mer på www.kntnt.se/17916. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Burnin Down the House © Saint Anyway (CC BY-SA 3.0)

Dec 2017

48 min 13 sec

Martech är ett buzzword som hörs allt mer på svenska marknadsavdelningar är digitala lösningar som stödjer marknadskommunikation. Det inkluderar mer än 5000 programvaror och molntjänster för content marketing, content management, account based marketing, custom relationship, social media marketing, marketing automation, native advertising och mycket mer. Content spanarna (Thomas Barregren, Pia Tegborg och Malin Sjöman) diskuterar svenska marknafschefer sin syn på martech, enligt en rapport från Odyssey och Wiray. Läs mer på www.kntnt.se/16444. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0)

Dec 2017

34 min 5 sec

I allt fler styrelserum pratas det om digital transformation, och för många ledningsgrupper är det en utmaning som står på agendan. Men vad är det egentligen? Hur skiljer det sig från digitalisering? Och vilken är marknadsföringens roll? Det är några av de frågor som Pia Tegborg och Robert Börjes ställer till Marie Andervin – författare till boken Att leda Digital transformation och konsult från Digjourney – i veckans avsnitt av Kntnt radio. Lyssna nu! Det är ett riktigt bra samtal. Länkar med mera hittar du på www.kntnt.se/16426. Musik: All Alone © Ivan Chew (CC BY 3.0) Musik: Transform © Masha SadMe (CC BY-NC-ND 3.0)

Dec 2017

1 hr 4 min