Let's talk letselschade | BM Advocaten Podcast

BM Advocaten

Uw letselschade, onze specialiteit

All Episodes

Wat is pre-existentie en pre-dispositie? Twee termen die geregeld voorkomen in letselschadezaken. De betekenis lijkt op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. In deze aflevering van onze podcast Let’s Talk Letselschade legt letselschade-advocaat Karin Nijman het verschil uit voor de luisteraars. Een tipje van de sluier: het heeft te maken met de vraag of […] Het bericht Wat is pre-existentie en pre-dispositie in een letselschadezaak? Podcast letselschade afl. 13 verscheen eerst op Letselschade Berntsen Mulder Advocaten.

Oct 18

11 min 10 sec

Hoeveel mensen of partijen houden zich bezig met één letselschadezaak? Meer dan u wellicht denkt. Een slachtoffer krijgt te maken met vele gezichten. Sommigen komen bij het slachtoffer thuis, anderen zal hij of zij nooit zien en alleen telefonisch spreken. In deze aflevering van de podcast Let’s Talk Letselschade spreken interviewer Bernie Putters en advocaat […] Het bericht Hoeveel partijen houden zich bezig met één letselschadezaak? Podcast letselschade afl. 12 verscheen eerst op Letselschade Berntsen Mulder Advocaten.

Jun 18

15 min 8 sec

Waarom duurt een letselschadezaak soms zo lang? Een ‘normale’ letselschadezaak duurt doorgaans zo’n twee jaar. Maar soms duurt een zaak veel langer. Hoe komt dat en wat is er aan te doen om die tijd te verkorten? Daarover gaat deze 11e aflevering van Let’s Talk Letselschade. Beluister de podcast: In 2020 deed de Universiteit van […] Het bericht Waarom duren letselschadezaken soms zo lang? Podcast Letselschade afl. 11 verscheen eerst op Letselschade Berntsen Mulder Advocaten.

Jan 27

16 min 34 sec

Kun je te laat zijn met een letselschadezaak? Ja, dat heet verjaring. Maar hoe werkt dat precies? Wanneer ben je te laat? Gaat het om weken, maanden, jaren? Waarom zou je na een ongeval überhaupt wachten om te zorgen dat je vergoed krijgt waar je recht op hebt? In deze alweer tiende aflevering van de […] Het bericht Verjaring. Wanneer ben je te laat voor een letselschadezaak? Podcast afl. 10 verscheen eerst op Letselschade Berntsen Mulder Advocaten.

Jan 2020

11 min 11 sec

Letselschade en arbeidsrecht gaan hand in hand. Iemand die (fikse) letselschade oploopt, kan vaak tijdelijk of in het slechtste geval nooit meer werken. Maar wat als een werkgever dan geen transitievergoeding kan of wil betalen? Daarover gaat deze podcast. Beluister de podcast hier: Een werkgever kan een letselschadeslachtoffer dan ‘slapend’ in dienst houden. Bij zo’n […] Het bericht Letselschade, transitievergoeding en het slapend dienstverband. Podcast aflevering 9 verscheen eerst op Letselschade Berntsen Mulder Advocaten.

Dec 2019

10 min 50 sec

Wanneer iemand letselschade oploopt, is één van de eerste vragen vaak: moet ik nú en metéén iets doen? In deze podcast vertelt advocaat Karin Nijman dat het hoofd van een slachtoffer natuurlijk niet direct naar iets juridisch staat. Je ligt misschien wel in het ziekenhuis en je wilt herstellen. Beluister de podcast hier: “Dan moet […] Het bericht Aansprakelijkstelling in letselschade. Waar moet je vooral op letten? Podcast aflevering 8 verscheen eerst op Letselschade Berntsen Mulder Advocaten.

Sep 2019

7 min 40 sec

Hoe verzamel je als letselschade-advocaat bewijs in een letselschadezaak? Dat kan op vele manieren. De input van het slachtoffer is daarbij heel belangrijk en soms moet er snel worden gehandeld. Het zoeken en vinden van bewijs vergt soms veel speurwerk. In deze aflevering van de podcast Let’s Talk Letselschade geeft letselschade-advocaat Karin Nijman een aantal […] Het bericht Hoe verzamel je bewijs in een letselschadezaak? Podcast aflevering 07 verscheen eerst op Letselschade Berntsen Mulder Advocaten.

Sep 2019

18 min 58 sec

Hoe lang duurt een letselschadezaak? Dat is een vraag waar ieder slachtoffer van letselschade graag een antwoord op wil. Er is geen eenvoudig antwoord op te geven: elke zaak is uniek en de duur van een zaak hangt af van allerlei factoren. In deze aflevering van Let’s Talk Letselschade gaan advocaat Karin Nijman en interviewer […] Het bericht Hoe lang duurt een letselschadezaak? Podcast aflevering 06 verscheen eerst op Letselschade Berntsen Mulder Advocaten.

Jul 2019

16 min 32 sec

Wat is smartengeld? En hoe wordt de hoogte van smartengeld bepaald? Daarover spreekt letselschade-advocaat Karin Nijman met interviewer Bernie Putters in deze podcast. Beluister de podcast hier: Wanneer iemand letsel oploopt, kan hij of zij de werkelijke kosten terugkrijgen, maar daarnaast ook een deel smartengeld. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Karin Nijman vertelt […] Het bericht Wat is smartengeld en hoe wordt de hoogte van smartengeld bepaald? – podcast aflevering 05 verscheen eerst op Letselschade Berntsen Mulder Advocaten.

Jul 2019

18 min 56 sec

De eerste vraag die een slachtoffer van letselschade stelt, is welke schade hij of zij kan verhalen. Welke kosten kan iemand terugkrijgen na een ongeval buiten zijn schuld? In deze vierde aflevering van Let’s Talk Letselschade vertelt letselschade-advocaat Karin Nijman over de kosten die iemand maakt. Beluister de podcast hier: Welke kosten kunnen worden neergelegd […] Het bericht Welke schade kan een letselschade-slachtoffer verhalen en terugkrijgen? Podcast aflevering 04 verscheen eerst op Letselschade Berntsen Mulder Advocaten.

Jun 2019

16 min 23 sec