Drager & Drottner

Drager & Drottner

Drager & Drottner er en Dungeons & Dragon-podkast der vi vil skape en historie inspirert av norrøn mytologi. Handlingen kan endres av terningkast i dette improviserte eventyret. Fem karakterer skal forsøke å overleve i en verden etter Ragnarok ledet av en Spillmester. Podkasten er støttet av Kulturrådet og Oslo kommune. Musikken er komponert av Håkon Askheim Liknes Medvirkende er: Anna Amalie Kjelstad, Christoffer Mæland, Dyveke Christine Sæther, Håkon Askheim Liknes, Sølve Oftebro, Martine Wachelin Ugland og Ina Kristin Johnsen.

All Episodes

Kampen mot vaktene i Hyms Lund fortsetter, med assistanse fra en som er hakke gal. Gnist jukser på alt, spillmester Håkon tar turen til Youngstorget, og tilbake kommer en ordentlig overraskelse.

Nov 23

51 min 26 sec

Skal heltenes plan endelig settes ut i livet? Vi blir bedre kjent med både Sturle og Udrell. Villmund kaller en spade for en spade. Nidmester Håkon rapper rampelyset

Nov 18

50 min 14 sec

Våre helter ankommer Hyms Lund. Her fins både varger og varder, nisser og nys. Spillmester Håkon får leve ut sin indre sassy alv.

Nov 9

43 min 50 sec

Drager & Drottner opptrådde på Oslo Kulturnatt 2021 med et Enkveldseventyr, som nå kommer til deg som en bonusepisode! Vi kommer også til å delta på festivalen Musikal-i-Teten på Det Andre Teateret den 9.november, så sjekk ut musikaliteten.no hvis du ønsker å oppleve dette laiv!

Nov 4

1 hr 29 min

I ukas episode går veien videre i Lundene. Nin gir full gass. Gnist oppdager nye evner. Spillmester Håkon viser seg fra sin mest behjelpelige side, i denne første tresifrede episoden.

Nov 2

58 min 29 sec

Ukas episode går over stokk og stein! Hva skjer når Villmund triller dobbel 1? Spillmester Håkon skriver komplekse antagonister, men har han husket å gi dem dybdesyn? Og hvor kommer egentlig en heis inn i bildet?!

Oct 26

1 hr 9 min

Gnist og Ildrid får føle konsekvensene av en våkenatt. En oransje ampull utforskes, og en plan legges fram for Kvitauge. Og hva er det egentlig spillmester Håkon hyler for?

Oct 19

45 min 3 sec

Ukas episode smaker av fugl! Hør hvordan Ildrids første nattevakt går. Hvem kaller på Våle? Og spillmester Håkon gjør seg selv kjønnsløs.

Oct 12

53 min 8 sec

Det er høstferie, så hvorfor ikke nyte høsthyggen med en god drøs fra de eminente aktørene i Drager & Drottner?

Oct 6

30 min 50 sec

I dagens episode diskuteres strategiene for veien videre. Gnist viser at hun ikke er en som står med lua i hånda. Nin deler det hun bærer på. Spillmester Håkon diskuterer tannhelse.

Sep 29

58 min 55 sec

Hvordan vil det gå når heltene våre møter selveste Fimbulvargen ansikt til ansikt på slagmarken? Spillmester Håkon får i alle fall brukt stemmen godt.

Sep 21

54 min 40 sec

Møtet med ulvene fører til en uunngåelig kamp, hvor Gnist leverer en veldig beroligende vuggesang, Nin og Ildrid gjemmer seg i trær, og spillmester Håkon får bevist dialektkunnskapene sine.

Sep 14

1 hr 3 min

Våre helter reiser ut i Lundene igjen, fortsatt på jakt etter ulver. Våle knasker i seg en mystisk frukt. Spillmester Håkon sitter på en yogaball.

Sep 7

42 min 3 sec

Ukas episode handler om bær, brød og bortgjemte bokser. Vi tester også om spillmester Håkon har mage til å holde ut vommelige ordspill.

Aug 31

1 hr 6 min

Våre helter entrer ankerstaden Tyrshand, en ukes tid etter angrepet. Der finner Ildrid våpen, Nin får fôr, og spillmester Håkon avslører noe som gir spillerne frysninger.

Aug 24

48 min 19 sec

Våre helter fortsetter innover i Lundene. Ildrid er endelig uthvilt, gjengen prøver å dempe lyden av en ringbrynje, og spillmester Håkon sliter med siffer og tall.

Aug 17

49 min 52 sec

Det blir mer enn nok brød og sirkus i ukas episode. Våle vurderer en skald- / skald ikke-situasjon. Og spillmester Håkon finner på nye Sprell.

Aug 10

48 min 42 sec

I ukas episode prøver Gnist seg som fuglefanger, Nin som kokk og Våle som steinhistoriker, mens spillmester Håkon angrer på at han ikke gikk BI.

Aug 3

1 hr 3 min

Lundene hviler ikke, men byr på latterskratt, tornekratt og gaupekatt. Spillmester Håkon kommer aldri til poenget på grunn av urolige spillere.

Jul 27

44 min 33 sec

Våre helter må holde vakt gjennom skumringsnatta. Nin avslører at hun bokstavelig talt bærer på en hemmelighet. Spillmester Håkon reflekterer rundt rollespillets sanne magi.

Jul 20

1 hr 10 min

Aldri fred å få! Denne gangen angriper lundekallene, og våre helter står overfor et viktig og skjebnesvangert valg. Ildrid ulver seg igjen. Og spillmester Håkon lar Gnist se lyset, så å si.

Jul 13

57 min 2 sec

Slaget i Lundene fortsetter. Vil våre helter greie å beskytte Ilse fra ulveflokken? Hvorfor kaster Villmund opp? Og hva ER det som SKJER med Ildrid? Spillmester Håkon har i alle fall en hel del triks i ermet.

Jul 6

51 min 49 sec

Hvordan går møtet med den store hvite vargen? Hva er det egentlig den vil? Og kan spillmester Håkon beskrive karavaneoppsettet på en forståelig måte? Finn det ut i denne episoden!

Jun 29

54 min 30 sec

Vil Lundene vekkes av ståheiet når Ilse føder? Hvor stor kunnskap har en gruppe barnløse skuespillere om fødsler? Og spillmester Håkon maner fram sitt indre spedbarn.

Jun 22

53 min 38 sec

Gnist byr på voggesang og runer, Nin inviterer oss inn under hetta, mens spillmester Håkon bare får hetta av ordspill

Jun 16

43 min 18 sec

En profeti avsløres, en stuing spises og en seidmann forstyrres fra sin kveldslektyre. I tillegg får spillmester Håkon kritikk for interiørvalget i karavanen.

Jun 9

37 min 12 sec

Vi blir bedre kjent med den gravide kvinnen fra Tyrshand og hennes mystiske bakgrunn. I tillegg serverer Ildrid stuing og spillmester Håkon leverer en genuin tolkning av en ravn

Jun 2

33 min 28 sec

I ukas episode får du alt fra dåpsseremoni og eksistensialisme til drøs om ullsokker og blodsirkulasjon. Spillmester Håkon forklarer forskjellen på «jotun» og «seid», og karakterenes klasser avsløres

May 26

50 min 49 sec

Våre helter går, halter og humper i retrett, mot karavanen og sikkerheten. De reflekterer over de gruvekkende opplevelsene fra Tyrshand, og Spillmester Håkon drar i gang det norrøne koret. I tillegg vil en mørk hemmelighet avsløres...

May 19

49 min 14 sec

Hva ble Ildrids skjebne? Hva slags lyd lager en superrask nisse? Og står spillmester Håkons hovmod for fall? Alt dette får du svar på i denne episoden!

May 12

28 min 15 sec

Vår gjeng stifter nye bekjentskaper og skaffer nye fiender i denne dramatiske episoden. Spillmester Håkon serverer den skumleste cliffhangeren til nå.

May 5

41 min 22 sec

Etter en strabasiøs kamp på liv og død blir vi bedre kjent med den mystiske figuren Navnløs og en bøling kyr. Våre helter må drive brannslukking, og spillmester Håkon får muligens gudekomplekser på veien.

Apr 28

40 min 11 sec

Våre helter ender for første gang i kamp, i et nær Tarantino-inspirert oppgjør i byggåkeren, hvor piler flyr og blod flyter. Vil våre helter stå eller falle? Og vil spillmester Håkon miste jobben?

Apr 21

46 min 53 sec

Karavanen fortsetter mot ankerstaden Tyrshand. Nøkkelordene for dagens episode er biologisk avfall, bygdebrann og brutale banditter. Og så møter vi eventyrets femte figur: den navnløse!

Apr 15

44 min 43 sec

Vi ønsker velkommen til Nyfold, hvor tre av våre helter samtaler rundt et bål om sjeledyr og sko, mens en fjerde, kappekledd skikkelse dukker opp fra de ville Lundene seint på kvelden... Eller morgenen?

Apr 14

58 min 27 sec

Enten det er ditt første besøk eller du trenger litt faglig påfyll, er dette episoden hvor vi forklarer hva vi egentlig driver med. Du vet,  rollespill og sånt.

Apr 13

13 min 24 sec