Marketing Brief - Et podcast om Online Marketing

Emil Kristensen & Halfdan Timm

Marketing Brief er en skarp podcast med konkrete tips, tricks og hacks til din online marketing. Halfdan og Emil er passionerede online marketing-nørder, og de deler ud af oversete, brugbare råd og egne erfaringer til gavn for den digitale marketer, der altid vil blive bedre.

All Episodes

Conversation Ads er måske LinkedIns bedste annonceformat lige nu. Der er tvivl om legaliteten i Danmark og Holland, men herudover er der fri leg.

Nov 26

14 min 10 sec

Facebook kan indstilles til at generere 'gode leads' i stedet for 'mange leads'. Løsningen hedder Conversion Leads. Hvorfor du skal bruge det, og hvordan det virker, taler vi om i denne episode.

Nov 23

11 min 55 sec

I denne episode af Marketing Brief skal vi snakke om systemer, KPI'er og hardware til dine Marketing Dashboards. Det er et vigtigt og essentielt værktøj til at tracke, hvordan det går fra dag til dag. Rammer du dine mål, og hvad kan forbedres?   Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Nov 18

14 min 24 sec

I denne episode af Marketing Brief skal vi snakke om, hvad det koster at købe advertorials til søgemaskineoptimering og Facebook annoncering - og hvad er strategien egentlig? Dette kan du blive klogere på i dagens episoden, hvor vi deler ud af vores erfaringer og meget mere!  Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Nov 9

14 min

I denne episode af Marketing Brief skal vi snakke om en price drop email automation, der er relevant for stort set alle webshops! Ved at implementere denne email automation kan du nemlig skaffe 7% mere omsætning fra email marketing. Hvordan det fungerer, kan du blive klogere på i dagens afsnit!  Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Nov 4

11 min 24 sec

I denne episode af Marketing Brief skal vi snakke om, hvorvidt du skal forbedre din annonce eller din landingsside. Halfdan siger, at Facebook kan give svaret, og i denne episode dykker vi ned i, hvordan det foregår.   Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Nov 1

12 min 1 sec

Er linkbuilding fortsat en del af repertoiret?  I denne episode af Marketing Brief har vi fået besøg af Tobias Hyldeborg fra Visma Dinero og Simon Elkjær fra avXperten, som skal være med til at snakke om, hvorvidt du skal købe links fremadrettet.    Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Oct 20

12 min 56 sec

I denne episode af Marketing Brief skal vi snakke om Facebook Conversions API Gateway, der netop er kommet. Dette er årets største opdatering, og den skal være med til at gøre måling af data lettere tilgængelig. Løsningen kan bidrage til 20-30% flere konverteringer og 20-30% flere datapunkter at optimere ud fra!  Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Oct 14

10 min 51 sec

I denne episode af Marketing Brief skal vi snakke om iOS15, og hvilke 3 ting, du skal være opmærksom på, når det omhandler E-mail Marketing. Opdateringen kom i slutningen af september 2021, og i dagens episode kan du blive klogere på, hvordan du skal gribe det an.  Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Oct 11

14 min 18 sec

I denne episode af Marketing Brief snakker vi om fire konkrete metoder til, hvordan du kan spore afkastet af din annoncering på YouTube. YouTube er svært at måle, da folk ikke på samme måde klikker og køber, som man gør på f.eks. Facebook og Snap Ads. Men med disse metoder kan du få et realistisk billede af, hvilken værdi annonceringen skaber for dig.  Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Sep 27

9 min 48 sec

I denne episode af Marketing Brief skal vi snakke om gamification. Flere og flere bureauer efterspørg gamification, og efter Corona er det tid til, at der skal ske noget nyt. For nyligt har blandt andet Sleeknote fået en funktion, hvor man kan lave små lykkehjul på sit site, som brugeren kan spinne mod at afgive sin e-mail. Men hvad virker, og hvad gør ikke, når det handler om gamification?   Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Sep 21

10 min 31 sec

Vi er blevet vant til at snakke om iOS14, men nu skal vi også til at snakke om iOS15-opdateringen, som bliver implementeret i september 2021. I denne episode af Marketing Brief snakker vi nemlig om, hvordan du kan arbejde med din åbningsrate efter iOS15. Opdateringen har indflydelse på vores arbejde med Email Marketing. Så lyt med i denne episode, hvor vi fortæller mere om, hvilken indflydelse den egentlig får. 

Sep 20

13 min 30 sec

Mange har spurgt os om, hvor vi bliver inspireret fra, så i denne episode af Marketing Brief snakker vi om, hvor og hvordan vi egentlig får inspirationen. Er det fra Twitter, gode gamle bøger, egne erfaringer eller noget helt andet? Dette kan du høre mere om i dagens episode.   Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Sep 7

13 min 4 sec

I denne episode af Marketing Brief dykker vi ned i marketingsafdelingen Dinero sammen med Patrick Rasmussen, som er CMO her. Bliv klogere på budgetter, strategier og meget mere, når vi deler ud af vores erfaringer!  Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Sep 3

25 min 3 sec

I denne episode af Marketing Brief gennemgår vi fem konkrete SEO-trin til at få markant bedre placeringer på f.eks. kategorisider i din webshop eller servicesider for din virksomhed.   Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Aug 31

10 min 46 sec

I denne episode af Marketing Brief snakker vi om iOS14-opdateringen. Den har medført, at retargeting-målgrupper baseret på websites alt andet lige er ca. halveret i forhold til før. Hvis du bruger lige så mange penge som før, overeksponerer du sandsynligvis din målgruppe og forværrer dit afkast.  Hvad kan man gøre ved det?   

Aug 20

13 min 2 sec

I denne episode af Marketing Brief snakker vi om opkøb af websites. Halfdan gør det allerede i stor stil, og derfor er Emil interesseret i at høre mere om det. Lyt med her og bliv klogere på hvorfor det kan være en god ide – og ikke mindst hvordan man gør! 

Aug 17

14 min 26 sec

I denne episode af Marketing Brief snakker vi om 7 tips til en bedre præsentation. Præsentationen er afgørende for, om folk forstår pointerne – og om de overhovedet vil deltage. Både i salgs-, marketing- og internt regi er en god præsentation uden tvivl en vigtig egenskab.   Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Aug 13

18 min 4 sec

Schema markups, Rich snippets, Search extensions. Kært barn har mange navne. Ved at implementere rich snippets, har du mulighed for at vise flere informationer direkte i søgeresultaterne. Det betyder, at du fylder mere og får en højere Click Through Rate med flere kliks. Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med!

Aug 10

15 min 9 sec

I denne episode af Marketing Brief skal vi snakke om events som marketing. Corona har sat denne effektive form for marketing på pause, men nu kan vi endelig se lyset for enden af tunnelen. Men hvordan kan du afholde events igen? Og ikke mindst hvorfor skal du gøre det? Lyt med her, hvor vi fortæller om vores planer.  Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Aug 3

13 min 12 sec

I denne episode af Marketing Brief snakker vi om, hvordan du kan spore flere konverteringer i Facebook-, Google- og Snap Ads. Det er blevet sværere at spore resultatet af digital marketing både på grund af adblockers, Apple ITP og Mobilepay m.v. Men du kan gøre én ting, der muliggør, at du kan spore 20% flere konverteringer – nemlig implementeringen af server-side tracking!   Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med!  

Jul 30

14 min 13 sec

I denne episode af Marketing Brief snakker vi om 9 tips til en højere konverteringsrate i dit checkout flow. Vi runder betalingsmuligheder, kontaktinformationer, social proof og meget mere. Vi giver dig vores bedste tips og tricks – en højere konverteringsrate er den lette vej til en bedre omsætning i din webshop!   Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Jul 27

13 min 46 sec

I denne episode af Marketing Brief skal vi snakke om Pillar Pages. Emil kalder det for fremtiden inden for søgemaskineoptimering - men hvorfor gør han det? Og hvad er det helt præcist? Dette kan du blive klogere på i dagens episode, hvor vi deler ud af vores erfaringer og meget mere!  Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Jul 26

12 min 12 sec

Hvad er søgeords-kannibalisering? Hvordan spotter du det? Og ikke mindst hvordan fikser du det? I denne episode af Marketing Brief skal vi snakke om grundlæggende søgeords-kannibalisering, hvilket er et vigtigt emne for dig, der arbejder med organisk synlighed!   Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Jul 20

12 min 39 sec

I denne episode af Marketing Brief dykker vi ned i 7 fede tools, som vi bruger til daglig. Det er ikke de mest kendte, men vi tror helt sikkert, at der er nogle af dem, du vil kunne finde værdi i! Så lyt med i denne episode, hvor vi deler vi ud af vores tips og tricks! 

Jul 16

11 min 27 sec

I denne episode af Marketing Brief snakker vi om en ny opdatering fra Apple – nemlig iOS 15. Den blev annonceret i juni 2021 og går allerede live i september 2021. Opdateringen får væsentlig betydning for dit arbejde med e-mail marketing i fremtiden, men hvad giver den af udfordringer, og er der løsninger til disse problemstillinger?  Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Jul 13

14 min 23 sec

I denne episode af Marketing Breif snakker vi om E-mail Marketing Trends i 2021 – og 7 trends er helt sikkert kommet for at blive! For at sikre at det er dine e-mails, der bliver læst og klikket på, kan det være altafgørende at kende til de seneste trends. Dette kan du blive klogere på i dagens episode, hvor vi deler ud af vores erfaringer og meget mere!  Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Jul 9

15 min 21 sec

I denne episode af Marketing Brief kommer vi med 9 tips til den perfekte landing page. Landingssiden er et vigtigt greb i dine online marketing kampagner, fordi det er jo i sidste ende her, folk skal ind for at konvertere. Derfor skal vi snakke om, hvordan vi gør den bedre - både i forhold til flotte designs, rigtig målgruppe og meget mere!   Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Jul 6

15 min 54 sec

I denne episode af Marketing Brief taler vi om, hvordan du planlægger din content marketing. Det vi vil tage dig igennem i denne episode er målsætning, budget, årshjulet og planlægningen i sig selv. Vi vil som altid give vores bedste tips og tricks, så du kan komme godt i gang med planlægningen af din content marketing!  Vi håber som altid, at du har lyst til at lytte med! 

Jul 2

18 min 8 sec

Mange af vores D2C- og e-commerce kunder har tabt 50 % af deres salg i UK pga. brexit.

Jun 29

10 min 9 sec

I denne episode af Marketing Brief taler vi om det nyeste skud på stammen nemlig Clubhouse. Emil har givet det en chance, da han har en Iphone, men Halfdan kan ikke helt forstå det, da han har en Android telefon, som endnu ikke understøtter det. Derfor vil Emil gennemgå det fra start til slut og forklare hvad mediet kan og hvorvidt man skal tænke det ind i sin marketingstrategi. Som altid håber vi at du har lyst til at lytte med!

May 28

17 min 38 sec

I denne episode af Marketing Brief taler vi om hvordan vi kommer videre efter at Facebook har annonceret at Analytics samt Attribution dør. Det gør det i forbindelse med, at ITP, iOS14 m.v træder i kraft. Disse værktøjer bliver ikke 1:1 erstattet og vi skal derfor finde ud af hvad vi så gør. Det gør vi i denne episode og vi håber som altid at du har lyst til at lytte med!

May 26

17 min 39 sec

Det er blevet tid til en ny omgang tool-time og i dagens afsnit dykker vi ned i værktøjet Ahrefs. Det blev først og fremmest brugt til at finde back-links, men har siden da vokset sig så stort at det er blevet et af de aller bedste SEO-redskaber med mange  gode muligheder. Vi giver dig vores tips og tricks til redskabet og håber som altid at du har lyst til at lytte med!

May 20

17 min 23 sec

I denne episode af Marketing Brief taler vi om hvordan du kan skalere Facebook Ads internationalt ved brug af Cross Border Business.  Hvad er fordelene ved det og hvis der er nogle ulemper ved det - hvad skal man så gøre sig af overvejelser? Vi giver konkrete eksempler og forklarer om vores erfaringer ved brugen af dette. Vi håber som altid at du har lyst til at lytte med!

May 18

15 min 41 sec

I denne episode af Marketing Brief taler vi om 3 metoder til oprydning af din e-mailliste. Hvorfor er det vigtigt at rydde op og hvilke tegn du skal være opmærksom på, er nogle af de emner vi vil berøre i denne episode. Hvis man ligesom Halfdan ikke er den bedste til at rydde op, kan det påvirke både din open samt delivery rate. Så hvis ikke du vil ende i et kæmpe rod, så vil vi foreslå dig at lytte med til dagens episode. Vi håber som altid at du har lyst til at lytte med!

May 6

16 min 27 sec

I denne episode af Marketing Brief taler vi om hvordan du kan skalere online marketing på det amerikanske marked. Alt er større i USA og der er derfor både fordele og ulemper, man skal være opmærksom på når man skal udvide til dette marked. Vi vil gå størstedelen af dem igennem i denne episode og vi vil som altid give vores bedste tips og tricks, så du kan få den bedst mulige start både hvad der omhandler B2C og B2B. Vi håber som altid at du har lyst til at lytte med!

May 3

16 min 32 sec

I denne episode af Marketing Brief taler vi om Conversion API via Google Tag Manager. Det lyder nørdet og komplekst men vi garanterer dig, at det er det værd at få det implementeret. Vi giver dig al vores viden om emnet og fortæller dig lige præcis hvorfor det er vigtigt at gøre brug af dette. For hvem vil ikke have bedre attribuering og flere målbare konverteringer? Vi håber som altid at du har lyst til at lytte med!

Apr 26

11 min 4 sec

Det er blevet tid til en ny omgang tool-time og i dagens afsnit dykker vi ned i det perfekte note værktøj til dig som marketer. Emil beskriver det som wikipedia for din egen hjerne og dine noter og et værktøj med flere fordele end ulemper. Halfdan er bedre til at skrive noter for andre og du er derfor nødt til at lytte med, hvis du vil vide hvorvidt han vil gøre brug af værtøjet fremover! Vi ønsker dig god lyttelyst!

Apr 19

13 min 8 sec

I dagens afsnit af Marketing Brief taler vi om Snapchat sammen med konsulent hos Obsidian Digital Morten Bie Petersen. Han har siddet med Snapchat siden starten og er derfor kanon skarp indenfor emnet. Han vil komme ind på alt lige fra målgrupper, gode cases, deres billige CPM-priser og hvad for noget indhold der virker super godt. Vi håber som altid at du har lyst til at lytte med!

Apr 15

17 min 58 sec

I dagens afsnit af Marketing Brief taler Emil og Halfdan om hvordan du kan skalere besøgende på din blog fra nul til 2,5 million besøgende. Emil giver gode tips fra Sleeknote og hvad de har gjort sig af erfaringer fra deres blog. Vi kan sige så meget at selv Halfdan lærer noget nyt i denne episode. Vi håber som altid at du har lyst til at lytte med!

Apr 12

19 min 41 sec

I dagens afsnit af Marketing Brief taler Emil og Halfdan om nyheder fra LinkedIn. Et bureau som Obsidian Digital får løbende invitationer fra produktspecialister hos LinkedIn  når der sker nye ting på platformen. Nogle af dem er super brugbare og spændende og vi glæder os til at vi kan gøre brug af dem senere i 2021. Vi håber som altid at du har lyst til at lytte med!

Apr 8

12 min 35 sec

I dagens afsnit af Marketing Brief har vi fået æren af at tale om branding med Jacob Risgaard. Med det sagt kan vi dog  godt garantere, at der sniger sig lidt Løvens Hule snak, Amazon og andre spændende ting og sager ind undervejs som du helt sikkert ikke vil gå glip af. Han svarer på spørgsmål, som I har stillet og vi håber derfor meget at I har lyst til at lytte med!

Apr 6

20 min 30 sec

I dagens afsnit af Marketing Brief taler Emil og Halfdan om hvordan du kan afholde et endnu bedre webinar. Vi har snakket om det før, men i en tid som denne, er webinars altså ekstremt effektivt. Det vil derfor også give pote, for dig der afholder webinars, at følge nogle af de tips vi giver dig, så du kan optimere dit setup og dermed skabe et endnu skarpere webinar. Vi håber som altid at du har lyst til at lytte med!

Mar 31

12 min 2 sec

I dagens afsnit af Marketing Brief taler Emil og Halfdan om gated vs gratis content. Hvad er forskellen, hvordan kan du gate dit content og i hvilke situationer skal du gøre hvad? Det giver de dig gode tips og tricks til samt eksempler på både gratis og gated content og hvornår det har fungeret godt. Vi håber som altid at du har lyst til at lytte med!

Mar 29

13 min 5 sec

I dagens afsnit af Marketing Brief taler Emil og Halfdan om en kunderejse der har gjort stort indtryk på Halfdan og som virkelig er godt eksekveret. Nogle af disse ting vil vi give videre til jer, så i måske kan optimere jeres kunderejse fremover, så folk kan få samme gode oplevelse hos jer. Vi håber som altid at I har lyst til at lytte med!

Mar 22

12 min 31 sec

I dagens afsnit af Marketing Brief taler Emil og Halfdan lidt mere om Tik Tok annoncering. Obsidian Digital er et af de få bureauer der har fået adgang til platformen og vi kan derfor give jer insider viden om mediet og hvad vi har haft af erfaringer med det. Vi kan røbe en ting; Det er super billigt! Vi håber som altid at du har lyst til at lytte med!

Mar 19

12 min 52 sec

I dagens afsnit af Marketing Brief taler Emil og Halfdan om hvordan du måler salg, når din pixel ikke virker. Med både den nye iOS14 opdatering fra Apple, Adblockers og ITP er Facebook Pixel ramt af skærpede forhold. Derfor giver vi dig hjælp til hvordan du kan måle dit salg på anden vis. Vi håber som altid at du har lyst til at lytte med!

Mar 15

14 min 7 sec

I dagens afsnit af Marketing Brief taler Emil og Halfdan om at skabe sense of urgency uden brug af rabatkoder. Det kan  være brand-devaluerende, at bruge rabatkoder og vi giver jer derfor 5 andre metoder som kan være en medspiller til, at få folk til at købe nu, frem for senere. Vi håber som altid at du har lyst til at lytte med!

Mar 11

10 min 58 sec

Det er blevet tid til en ny omgang tool-time og i dagens afsnit dykker vi ned i marketing automation værktøjet Klaviyo. Emil og Halfdan nævner fordele og ulemper ved programmet og giver deres tips og tricks til at få mest muligt ud af programmet. Vi håber som altid at du har lyst til at lytte med!

Mar 8

17 min 47 sec

I dagens afsnit af Marketing Brief taler Emil og Halfdan om hvordan du kan optimere dit affiliate-program. Hvordan gør du det i bund og grund mere attraktivt for din affiliate. Det vil de give deres tips og tricks til, så du får de bedste forudsætninger for brugen af affiliate marketing. Vi håber som altid at du har lyst til at lytte med!

Mar 4

15 min 43 sec