Dipsaus

Dipsaus Podcast

Dipsaus is dé tweewekelijkse podcast voor en door vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Maatschappijkritisch, cultureel geïnteresseerd, politiek betrokken en altijd met een flinke schep humor, originaliteit en diepgewortelde eigenwijsheid. Te beluisteren wanneer je wilt, waar je maar wilt.

All Episodes

Luister hier de liveshow 10 jaar 'Zwarte Piet is racisme' terug die op 10 november 2021 plaatvond in Tivoli Vredenburg. Het was een prachtige avond en een good old Twitter get together. We willen jullie ontzettend bedanken voor het komen die avond en jullie steun al vijf Dipsausjaren lang. mwah!!Programma: Op 12 november 2011 was Quinsy Gario aanwezig bij de Sinterklaasintocht in Dordrecht, met op zijn t-shirt 'Zwarte Piet is Racisme'. Sinds Gario's kunstproject is er veel gebeurd. De afgelopen tien jaar zijn er vele stappen gezet. We gingen van massale arrestaties tijdens anti-racisme demonstraties naar de aanwezigheid van een anti-racisme stem in het parlement.In dit programma houden Gario en podcast Dipsaus (Ebissé Wakjira-Rouw, Anousha Nzume en Mariam El Maslouhi) een interviewmarathon met tien mensen die een sleutelrol hebben gespeeld in de strijd tegen racisme in Nederland. Te gast zijn onder meer Nancy Jouwe, Flavia Dzodan, Manju Reijmer, Naomie Pieter, Mitchell Esajas, Arzu Aslan en Lulu Helder.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Dec 4

2 hr 5 min

Na veelste lang te moeten wachten is ie er dan, The Wheel of Time serie. Maar wat vinden we er echt van? Ebissé en Manju Reijmer (de enige critic naar wie we luisteren) bespreken The Wheel of Time's eerste afleveringen. En ja, representatie wordt besproken want anders zouden we geen Dipsaus zijn en is het echt "Who run the world? The Aes Sedai?" of is het fake empowerment? En natuurlijk kunnen we niet om de GoT vergelijking heen. Geniet van de eerste review aflevering! Dit wordt een bonus series so enjoy the ride.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Nov 27

37 min 32 sec

From Rotterdam with Love. Really Love. Buiten is het koud, maar binnen in de Dag & Nacht Media Studio worden onze hartjes verwarmd door actrice, zangeres en sociaal ondernemer in spe, Yootha Wong-Loi-Sing! 😍Met deze Netflix-ster praten wij over haar overstap van Hillywood naar Hollywood (ze kent Keke Palmer y'all!!!). Ze speelt namelijk in de prachtige Amerikaanse film Really Love, maar ook in de allereerste Nederlandse Netflix Original-film Forever Rich! Ook vertelt ze hoe één van de donkerste momenten in haar leven juist tot helderheid leidde en bespreken we vurig het verschil tussen kritiek en cancelen. Yootha neemt geen blad voor de mond, is open, kwetsbaar en past dus he-le-maal bij Dipsaus! Haar B (van onze BBB's) is het iconische MTV Unplugged Album (ja, album) van Lauryn Hill. Marvel-iam, uh, Mariam moest na haar tentamens even ontspannen met Disney Plus... Ebissé kwam weer met een genadeloze doch terechte Burn(a Boy): "Waarom lijkt hij zichzelf te beschouwen als de grote redder van Afrika? Waarom wil hij een benefietconcert voor Afrika organiseren in een niet-Afrikaans land? Waarom???" En Anousha heeft veel liefde voor nieuw leesvoer, want tussen alle maatschappijkritische bedrijven door moet je af en toe je verstand op 0 zetten!Ten slotte: met wie gaat Yootha dansen, drinken of dipsauzen? Check it out! Some girls, some girls are only about....You Can't Take Your Eyes Off Of... Episode #67! 🎧👉🏾 Spotify | iTunes | DipsausShownotes'Een rol in een serie van Oprah, dat staat goed op je cv'Yootha Thinking Outside the Box'Really Love' Stars Kofi Siriboe & Yootha-Wong-Loi-Sing Talk On-Screen ChemistryMarvel movies in chronological orderReview: Emma Straub’s delightful new novel, ‘Modern Lovers’Ms. Lauryn Hill Speaks in Depth About Fame, Racism, and ‘Miseducation’Africans to Geldof: We don’t need another Band Aid solutionAllereerste Nederlandse Netflix Original-filmZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Nov 21

1 hr 37 min

Talking About A Revolution🚨Oh my days!!🚨Ring The Alarm!🚨 Niet één, maar welgeteld twee mannen 😨 in de Dag & Nacht Media Studio....🥵🚷Yes sir, we spreken met scenarioschrijver en Dipsauzer; voormalige editor in chief van Dipsaus Exclusives en één van de auteurs van De Goede Immigrant, Manju Reijmer en regisseur en aardewetenschap Safi Graauw. Samen hebben deze twee ervoor gezorgd dat Nederland de eerste serie met een volledige cast bestaande uit acteurs van kleur rijker is geworden.Hoe kregen deze twee extraordinary creatives dat voor elkaar? Brengt een NPO web-serie genoeg verandering teweeg in het 🧓🏻grijswitte👨🏻‍🦳tv landschap? 👀 Is de revolutie nabij?👀👀 Hoe gaan deze cis-mannen om met de zwarte female voices die een belangrijke rol spelen in de serie? Waaaaarom haten producers actrices met een donkere huidskleur? En is de tv serie You een aanklacht op de patriarchy of de zoveelste verheerlijking daarvan? En wat is er in hEmeLsNaAm 💀 mis met Bougie Black Folks?!?!?! 🙄Nog een prangende vraag, did these two men survive The Dip? 🤪Luisterrrrrrr naar aflevering #66! 🎧👉🏾 Spotify | iTunes | DipsausShow notesKom naar Dipsaus Fissa!Kijk Koeriers! Created by - Manju Reijme. Regisseur - Safi GraauwActeur Daniël Kolf over 'Koeriers'Respectibility Politics zuigtWaarom Netflix Zwarte vrouwen haatBlack Women Aren’t Superheroes. We’re Just Trying to SurviveFluent in 3 years?! What I Learned From a 1,033 Day Duolingo Streak Netflix’s You Was Always Problematic, But Why Are We Still Watching In 2021?‘Dexter: New Blood’ Beats an Already-Tired Story to DeathMale Gaze vs. Female Gaze: 6 Movie Examples, ExplainedEn verder...Donate to DipsausZomaar linken we naar *gasp* The Economist...In Praise of Black MediocrityDipsaus interview met Steve McQueenBlack Capitalism SucksRiri wyd???File under #OmaVerteltZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Nov 5

1 hr 32 min

Lieve lieve mensen, deze aflevering spreken we een bijzondere vrouw. Een powervrouw, een overlever, een moeder een zakenvrouw en een mediamaker pur sang, Chimène van Oosterhout. We praten openhartig met haar over haar carrière, die ook voor haar in het teken heeft gestaan van zien te overleven in een witte mediawereld. We praten over moederschap en empty nest. Over zorgen voor een zieke vader en... Zorgen voor jezelf. Chimène heeft voor de derde keer in haar leven te maken met borstkanker en ook deze keer was ze er op tijd bij omdat ze heel goed naar haar lichaam heeft geluisterd. Oktober is 'breast cancer awareness month' en we willen iedereen meegeven om tijdig en regelmatig een zorgvuldige medische check up te doen. Je bent het waard en je bent belangrijk! Chimène legt haar hele ziekteproces en healing journey vast in de indringende documentaire serie K*T Kanker, te zien op YouTube. Documentaire K*t Kanker van Chimene van Oosterhout Erven eisen compensatie voor ‘gestolen’ cellen van zwarte vrouwZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Oct 24

1 hr 19 min

The first Books & Rhymes liveshow ever! In her self-hosted and produced podcast Sarah Ozo-Irabor takes us on a musical journey through the works of new and classic authors with her guest. Get ready to bob your head and nerd out on books. In this episode, she interviews Ebissé and Mariam, two of the three co-founders of the multi-media platform Dipsaus. They talk about Dipsaus' literary mission, their dreams, hopes and aspirations and all... with music in the background. This live show is a collaboration between International Literature Festival Utrecht & Podcastfestival.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Oct 13

54 min 35 sec

In het weekend waarin Mariam's brur trouwde vond ook het jaarlijks Podcastfestival plaats. En op de laatste dag van het festival sloegen Internationaal Literatuur Festival Utrecht en het Podcastfestival de handen ineen met een avondvullend programma vol literaire podcasts. Tijdens een van de twee liveshows spraken Ebissé en Mariam Rowan Blijd en Chee-Han Kartosen-Wong twee auteurs uit de bundel: De Goede Mamma: 12 visies van moeders van kleur. De Goede Mamma verschijnt dit najaar bij Pluim|Dipsaus. In deze bundel vertellen moeders van kleur uit heel Nederland over hun strijd, ervaringen, verliezen, hoogtepunten en pijnpunten van het opvoeden van kinderen van kleur in Nederland.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Oct 13

45 min 26 sec

Van podcast naar boeken. Podcasts als multi-media platform’. Tijdens de liveshow werd gesproken over hoe podcasts zijn uitgegroeid tot uitgevers met Dipsaus zelf als voorbeeld. Met gasten uit de mediawereld, zoals Sayonara Stutgard (medeoprichter uitgeverij Chaos) en Aminanta Minte (oprichter Alien Mag) gaan de dames het gesprek aan over innovatie van media vanuit de perspectief van vrouwen van kleur.Ebissé kon er helaas vanwege verkoudheid er niet bij zijn maar niemand minder dan Damani Leidsman co-hoste de liveshow met Mariam. En alleen Damani kan de DDD's met een mooie glimlach heel moeilijk maken.Vergeet ook niet Alien Mag te supporten met hun crowdfunding! https://www.voordekunst.nl/projecten/12184-alien-mag-1Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Sep 11

59 min 23 sec

Trigger Warning bij het beluisteren van deze aflevering: 34 min tot en met 55 min. De derde aflevering brengt de meiden eindelijk weer bij elkaar! Mariam, Ebissé en Anousha praten met presentator, programmamaker en auteur over haar indringende boek 365 Dagen Nederlander.In deze bestseller heeft Naeeda ongevraagde opmerkingen verzameld over haar culturele achtergrond en religie. Soms gaat het om een grap, soms lijkt het allemaal goedbedoeld maar daarom niet minder pijnlijk. Soms openlijk racistisch en wreed, maar allemaal gebaseerd op vastgeroeste, soms onbewuste, vooroordelen. Naeeda is klaar met beleefd zijn en spreekt zich in dit gesprek uit als nooit te voren.Dat maakt het een open, intiem en super eerlijk gesprek zoals je van Dipsaus gewend bent. Trigger warning, pijnlijke onderwerpen zoals huiselijk geweld en femicide komen aan bod. Ook wordt Hillywood uitgebreid besproken door NTR ex-collega's Naeeda en Anousha en de hele 90 Day Fiance franchise.We zien je hopelijk na de zomer maar blijven in je Earbuds!Luister naar aflevering #64! 🎧👉🏾 Spotify | iTunes | DipsausZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Jul 27

1 hr 41 min

In deze bonus-aflevering bespreekt Anousha met haar mede conservatoren Gideon Querido van Frank en Lievnath Faber de tentoonstelling Zijn Joden Wit? gebaseerd op het gelijknamige artikel van Gideon. De tentoonstelling gaat over de vraag hoe joden door zichzelf en anderen worden gezien: als dader of slachtoffer, bevoorrecht of benadeeld, wit of niet-wit. De tentoonstelling is nog tot 1 augustus te zien in het Joods Historisch Museum. Wat hebben Lievnath, Gideon en Anousha geleerd van het cureren van een tentoonstelling op afstand? Hoe pak je witte suprematie aan en ben je solidair met andere gemarginaliseerde groepen? En wat is leuker om te doen op het strand, paddo's of molly?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Jul 27

1 hr 24 min

Een broodnodig gesprek is mét MENA-vrouwen over MENA-vrouwen. Een gesprek over exposen, slut-shaming, autonomie van het vrouwenlichaam en de neppe cancel culture. Met Arzu Aslan, Youssra Oulad Messaoud, Mariam El Maslouhi en Zoulikha.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Jul 27

1 hr 7 min

In a special WORM/Dipsaus collaboration podcaster and activist Mariam El Maslouhi combines her two passions, organizing for justice and telling stories. In this three episode series Mariam will explore the Sound of Protest specific in The Netherlands. She wonders ‘Has the Netherlands lost its activist voice? Do we only march when it is geopolitical? And where is the sound of protest that once echoed through the Netherlands with thousands and thousands of voices?” This series explores the history, loss and re-invention of the chants, memory and sounds we hear at protests will be evaluated and re-examined with activists, artists and the people who have attended and have spoken on protests throughout two decades.In this last episode Joana Cavaco, Nancy Jouwe and Quinsy Gario explore protesting as an affirmation, connecting struggles and protesting as a privilege.Thank you so much for listening and supporting this series.Protest "Respect our existence or expect resistance: https://www.instagram.com/p/CPDG8tnlHh0LUdiUQqN1MOk6akz9Y6fJ79AVw00/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

May 21

27 min 44 sec

In a special WORM/Dipsaus collaboration podcaster and activist Mariam El Maslouhi combines her two passions, organizing for justice and telling stories. In this three episode series Mariam will explore the Sound of Protest specific in The Netherlands. She wonders ‘Has the Netherlands lost its activist voice? Do we only march when it is geopolitical? And where is the sound of protest that once echoed through the Netherlands with thousands and thousands of voices?” This series explores the history, loss and re-invention of the chants, memory and sounds we hear at protests will be evaluated and re-examined with activists, artists and the people who have attended and have spoken on protests throughout two decades.In this second episode Fazle Shairmahomed and Si Momo, two queer artists, talk about protests as a ritual filled with vibrations and joy. With Wassila the conversation moves to documentation and photography. Fazle's acestral work here: https://linktr.ee/Fazle_sWassila's work on IG: https://www.instagram.com/wassila_photography/Si Momo: https://www.instagram.com/simomo_bouj/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

May 19

25 min 1 sec

In a special WORM/Dipsaus collaboration podcaster and activist Mariam El Maslouhi combines her two passions, organizing for justice and telling stories. In this three episode series Mariam will explore the Sound of Protest specific in The Netherlands. She wonders ‘Has the Netherlands lost its activist voice? Do we only march when it is geopolitical? And where is the sound of protest that once echoed through the Netherlands with thousands and thousands of voices?” This series explores the history, loss and re-invention of the chants, memory and sounds we hear at protests will be evaluated and re-examined with activists, artists and the people who have attended and have spoken on protests throughout two decades. In the first episodes Mariam looks back at some important protests in Dutch history where people of color played an important role. She talked to her sister Naima about the anti-Iraq war demonstration in 2003, the second biggest protest in The Nethelands. And conitnues the conversation with Anousha Nzume about the protest after the death of Kerwin Duinmejer, a black boy killed by an white supremacist in Amsterdam. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

May 17

28 min 10 sec

Haar, haar en haar! Deze bonus is all about black hair! Met de geweldige Mireille Liong, black hair specialist avant la lettre, bespreekt Anousha alle tips, tricks and products die nodig zijn om helemaal natural te gaan als je daar zin in hebt en hoe je haar, hoe je het ook styled, het beste kunt verzorgen.Ook praten ze over 'the politics of black hair' en het verschil tussen NL en de VS. Mireille is geboren en getogen in Suriname en behaalde haar Masters in Informatica aan de UvA. Werkend in corporate Amsterdam, realiseerde ze zich dat er 'professioneel' uitzien ook betekende dat ze langzaam maar zeker haar haar uitviel door alle chemische producten. Een multi-miljoenen industrie waar weinig zwarte ondernemer de vruchten van plukken. Zo begon haar personal care journey en haar uitgebreide research naar de 'The Untold Story of Black Follicles'. en haar eigen, betaalbare, haarverzorgingslijn. Luister hier naar het intieme gesprek over Black hair and Black beauty!The Business of Black Hair The Politics of Hair Black Women Occupying The Political Space Discuss Their Hair JourneysGoing Natural, How to Fall in Love with Nappy Hair Black Hair, Beauty & Diaspora FashionNormaal haar, wat is dat eigenlijk? Mireille Natural Hair Groep op FacebookZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Apr 6

1 hr 28 min

Yes yes yes, sit back, relax, poor some hot tea and listen to our royal bonus episode 'Whatever Happened to Miss Markle' aka the #OprahMeganHarry Interview/Debacle.When the Dutches of Sussex said "death by a thousand paper cuts", referring to the racist abuse she suffered at the hands of her royally white in-laws, and white family on her dad's side, struck a chord with our Anousha.Time to unpack this specific form of toxic mix of misogynoir, cultural, casual, sexual, emotionally manipulative and systemic RACISM.Will this nuclear bomb of interview with miss Black Capitalism herself Oprah Winfrey change anything on a larger societal scale for Black women or will the masters tool never dismantle the master's house (built by colonialism) and is this just another day in the mess that is the Royal Family?And...Tyler Perry did what???For this extra long episode Anousha is joined by Nigerian-British (not by choice) literary specialist Sarah Ozo-Irabor, founder and host of Books & Rhymes and African American (also not by choice) writer and photographer Tanisha Everett, editor at large for Celebitchy.Down With The Monarchy!!!Even the Duchess of Sussex says #MeToo when it comes to misogynoirGayle King Claims Meghan Markle Has ‘Receipts’ to Support Royal Racism ClaimsHow Prince Harry and Meghan Markle Could Actually Combat Colonialism’s Destructive LegacyZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Mar 19

2 hr 27 min

Vandaag is de eerste dag dat we kunnen stemmen en daarbij komt er een einde aan onze TK-verkiezingsspecial. In de laatste aflevering spreken we Siela Ardjosemito-Jethoe een Haagse diversiteit en inclusie expert met jaren ervaring in het onderwijs. Met haar heb ik het over de rol van het onderwijs als het gaat over politieke vraagstukken.Thanks all voor het luisteren we will be back!Luister hier naar Siela's podcast met haar gezin:https://open.spotify.com/show/0I4SML5VO3zvJKJx761EKP?si=TJdYZN-aRHOFf1bfZsOD7g&utm_source=whatsappZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Mar 15

43 min 2 sec

In de derde aflevering van deze special schuift aanstaand kamerlid Kauthar Bouchallikht aan, ja Kauthar het kamerlid. Anousha schuift ook aan in deze aflevering waar we het hebben over de campagne, backlash, de dromen van onze voorouders en solidariteit op internationale vrouwendag. En nog veel meer!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Mar 8

59 min 13 sec

In deze tweede aflevering spreekt Mariam onze Axmed Maxamed. Mariam en Axmed bespreken het verschil tussen politieke bewustzijn en politieke engagement. And yes, ook wij hebben ooit op GL en PvdA gestemd in ver verdrongen verleden!Lees en hoor meer van Axmed op Dipsaus:Queer en een moslim achtergrond: http://newsletter.dipsaus.org/issues/queer-en-moslim-achtergrond-in-rechtse-tijden-axmed-maxamed-dino-suhonic-aflevering-36-152509Witwassen van Techno : https://www.dipsaus.org/exclusives-posts/2021/1/23/voq5n96q8zexiozodt7hpup81i6zuz#IkTelOokMeetranscriptie: https://drive.google.com/file/d/1r4RXyhcajwgjQS2fJOhIkpHB6S5iN9I7/view?usp=sharingZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Mar 1

32 min 45 sec

Vorig jaar maakte Mariam de Ramadan & Corona special en dit jaar is ze terug met een nieuwe reeks! De komende weken zullen in het teken staan van de Tweede Kamerverkiezingen. Mariam gaat met vier gasten in gesprek over de verwachtingen, hopen en ergernissen van deze unieke campagnetijd. Verwacht niet the usual suspects want zoals altijd gaat Dipsaus opzoek naar interessante mensen die we niet wekelijks in de mainstream tegenkomen.De eerste aflevering is met de Amsterdamse-Egyptische Mona Hegazy, zij is moeder en docente Arabisch. Het werd een gesprek over islamofobie, mensen van kleur in de politiek, machtsverhoudingen en de angst voor kleine linkse partijen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Feb 21

36 min 21 sec

Bonus Time!In deze bonus aflevering spreekt Anousha met Tanisha Everett over wat het betekent om een zwarte vrouw te zijn in de VS en hoe selfcare een essentieel onderdeel van het leven van elke zwarte vrouw, waar dan ook ter wereld, zou moeten zijn.Tanisha is een yogi geworden uit zelfcare, is een fotograaf en schrijft voor een Dipsaus favo; de website Celebitchy met the ondertitel 'escapism can be smart'.Tanousha's, ja ze zijn via Twitter besties aan het worden, bespreken ook de BBB's en de DDD's.A Double Hot Take On Bridgerton, Race & RomanceThe Radical History of Self-CareThe Tanisha Experience Tanisha op Insta: @tanishafeverettTanisha op Twitter: @Tanisha_EvZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Feb 5

1 hr 26 min

Happy New Year darling listeners! We wanted to start 2021, a New Year in most parts of the world, on a positive note, so we decided to record a bonus episode with one of our absolute faves on the Twitterverse, the one and only 🖤Keguro Macharia🖤, lover of Flowers🌺 and Romance Novels💝, hater of Cabbage🥬.We talk romance, Harold Robbins💦, diaspora, Bridgerton, couscous, diasporic injera, Jane Austen, Mills & Boon, freedom, thinking across different geo-histories, shared vernacular and so much more! We highly recommend you - in his own words - to "buy, borrow, steal, gift, read, teach, and think" with his incredible work: Frottage: Frictions of Intimacy across the Black Diaspora. And for the Romance Novel n00bs (and Mariam) we have an extensive guide to reading romance novels in the show notes below. A short guide to reading RomanceThe Beginner's Guide to Reading RomanceWhy you should read romance novels Book Breaks AppGet a Kindle Unlimited subscriptionHere's Why We Need More Inclusivity In Romance NovelsDanielle Steel: reigning queen of Romance Novels Revisiting Harold Robbins, the Forgotten "Dirty Old Man of American Letters"Resources To Check Out Inclusive Romance NovelsBisexual BooksWOC in RomanceDiverse RomanceGoodreads chronic illness book listGoodreads disabled book tagGoodreads mental illness book tagGoodreads transgender book tagLambda LiteraryThe Lesbian ReviewThe LesbraryLGBTQ ReadsThe Ripped Bodice Diversity reportRomance Novels in ColorSmart Bitches, Trashy Books divers book listTrans Book ReviewsZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Jan 1

1 hr 44 min

Oh yeah, oh yeah, oh yeah! 2020 is bijna voorbij!!! We gaan een hard nodige winterbreak (❄️🎄🎅🏻) nemen maar niet zonder eerst afscheid te nemen van elkaar en van jullie lieve Dipjes!💝In deze uitzending a trois, praten we vanuit Agga, Damsko en New Damsko over de bizarre Black Mirror aflevering genaamd 2020. Wordt het straks beter of was 2020 slechts een voorbode van nog meer Dystopia?Zo weinig antwoorden maar zoveel vragen, ook van jullie! Dank voor al jullie super leuke en interessante vragen en liefdesverklaringen (nou, ja alleen voor Mariam en dat begrijpen we helemaal.....) Wie van ons houdt van Framboos knettersuiker, witte bon bon bloc of een 'verpeste chocola' a.k.a. Snickers? Onze antwoorden bestaan uit HEMA lipstick💄, misschien wel Milkey Way🍫, dictators👨🏻‍✈️, premier van Nederland🤡, liefde🖤, naaldhakken👠, Hot Girl Handbags👜, huisfeestjes🕺🏾, trouwringen💍, bh’s👙 en nog veel meer.Ja, zelfs een pleidooi voor een semi, soort van, pro-respectibility-politics-as-survival-method... Zoals altijd hebben we een paar B's, slechts twee deze keer maar wel hele mooie. We sluiten de laatste van het jaar af door zelf een keertje te gaan dansen, drinken en dipsauzen... Met wie-oh-wie? Sowieso met jullie in ons hart!!!Sluit het jaar af met de D van Dipsaus! Tot in 2021! 🎊ShownotesLovers Rock gives life to the joyful Black history of blues parties“Ife,” Nigeria’s First Lesbian Feature FilmThe Legend of ‘Queen & Slim’Dipsauzen met Steve McQueenHet belang van I May Destroy YouThe only victor of the black diaspora warsTony's wit framboos knettersuikerNeo-koloniaal Bon Bon BlocHoney, they shrunk the Toblerone!Dictatuur van Dipsaus Podcast In FENTY we trust, Amen!Beste HEMA lipbalm ooitBeste HEMA lippenstift ever!IMAN Cosmetics lippenstiftDeze lippenzalf moet je in elke kamer bewarenIn defence of Respectability PoliticsRespectability Politics and its discontents Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Dec 2020

1 hr 44 min

🎄It's beginning almost to look maybe a bit like Xmas!🎄Welkom terug iedereen bij ons een na laatste aflevering voor de GROTE vakantie! In deze aflevering spreken we onze nieuwste Dipsauzer Riyaz van Wegberg! Riyaz is een duizendpoot. Een community organiser bij The Hang Out 070, beleidsadviseur, YouTuber en zoals hij zichzelf noemt “je fave gender bender queer Hagenees.” En sinds een paar maanden de podcaster extraordinair van SPECTRUM waarin de queer ervaring centraal staat straight naar jullie earbuds. We zijn zoooo trots en blij Riyaz bij onze Dipsaus familie te mogen hebben. We bespreken met Riyaz over zijn passie, drijfveren, zijn werk en activisme in Den Haag. En uiteraard gaan we het uitgebreid hebben over SPECTRUM de podcast en de inspirerende verhalen van de queers die Riyaz sprak.Al onze segmenten komen aan bod. Één B staat echt in het teken van True Crime series, boeken, podcasts... noem het op. Why. Do. We. Like. This. Horror. Genre?! Verder ging Mariam op poldersafari en was Riyaz totaal niet voorbereid op onze DDD's!#LezersVragen: Oh ja, en voor onze aankomende allerlaatste aflevering van dit jaar willen we jullie vragen beantwoorden! Je mag ons alles vragen! Vragen aan ons persoonlijk, liefdesbrieven of cariereadvies.. ALLES MAG. Email ons via dipsauspodcast@gmail.com of via onze socials je vragen... en dan sluiten we samen het jaar af!B van Anousha: Why. Do. We. Like. Crime. Series.B van Ebissé's white problem binge is The Morning ShowB van Mariam: PoldersafariB van anime van Riyaz: DeadnoteZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Dec 2020

1 hr 22 min

Yes yes yes Massih Hutak in tha house from AMSTERDAM Noord! Met deze schrijver, woordkunstenaar, rapper en echte Noordeling praten we over zijn prachtige boek en liefdesverklaring aan zijn hood 'JIJ HEBT ONS NIET ONTDEKT, WIJ WAREN HIER ALTIJD AL' uitgekomen bij Pluim.We gebruiken zijn prachtige werk als aanleiding om het te hebben over een dringend probleem in vele steden in Nederland: gentrificatie. Waarom is het en slecht voor de sociale cohesie? Is het niet juist goed wanneer huizen worden opgeknapt en er meer koffie tentjes bijkomen? Wat is er mis met de muntthee drinkende blonde bakfietsmoeders die de buurt over lijken te nemen? Niks met de mensen persoonlijk maar er is toch meer mis met het hele fenomeen dan je zou denken. Massih weet daar alles van en deelt dat met ons!We bespreken ook islamofobie in Nederland. Massih en Mariam vergelijken het klimaat voor moslimjongeren die 15 jaar geleden tieners waren en nu.Uiteraard weer lekker wat B's onder andere staan we even stil bij de B van birthday! Dipsaus Podcast is 4 jaar geworden!!! En de Brittney Spears van de Afro Beats, WizKid heeft een nieuw album and it's FIRE volgens ! Ebissé,Join and Enjoy!B van Ebissé is het nieuw album van Wizkid - Made in LagosBadbass Bitch B van Anousha gaat naar Stacey AbramsB van Mariam gaat naar het vervolg van haar fave fantasy boek Court of LionsBestel hier het boek van Massih Hutak Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Nov 2020

1 hr 21 min

We hebben sneller dan gedacht weer een fijne en heerlijke aflevering voor jullie. We hebben vandaag wéér een ontzettend leuke gast helemaal uit het buitenland!😘 De Busy Bee en onvolprezen Dalilla Hermans duikt letterlijk haar klerenkast in om rustig, ongestoord en uitgebreid met ons te kunnen zoomen en dipsauzen. Brugge is waar haar huis woont en we spreken haar over de schitterende Dipsaus bundel AfroLit: Moderne literatuur uit de Afrikaanse Diaspora.Ook proberen we alle werkzaamheden van Dalilla bij te houden, wat niet lukt btw... We praten onder andere over de powervrouw achter al die boeken, columns, opinies en andere culturele activiteiten. Ook praten we met haar over het proces en de reacties op AfroLit.Uiteraard praten we over onze steeds langer wordende lijst van B's. Mariam leest de zeer belangrijke uitgave Being Imposed Upon, Anousha 'leest' dikke boeken in 15 minuten met behulp van de app Blikist (geniaal!), Ebissé's B is van Boooooobies en ten slotte Dalilla geeft een shout out aan de The Most van Dominique Nzeyimana.Vanuit haar walk-in closet moet Dalilla ook de keuze maken wet wie ze nou wil Drinken, Dansen of Dipsauzen...Luister naar aflevering #60! 🎧👉🏾 Spotify | iTunes | DipsausShow notesBUY Being Imposed UponRead Big Books in 15 minutesBig Ideas in Small PackagesDe B van BOOOOOOBS.More BOOOOOBSThe Most Podcast van Dominique NzeyimanaA lecture series by Dalilla HermansWet Ass Soundtrack: AfroLit Soundtrack is hot and spicy!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Nov 2020

1 hr 7 min

Het is autumn sweater weather en Dipsaus houdt je warm met weer een fijne episode! En nog gefeliciteerd liefste Ebisse met je verjaardag (she ages but only in number).We vieren de nieuwe Nederlandse vertaling van Sister Outsider (no way dat we deze geweldige titel willen vertalen) ons tweede Dipbook samen met Uitgeverij Pluim! En met wie beter deze parel van de zwart feministische literatuur bespreken dan Olave Nduwanje! Olave is schrijver, programmamaker en, in haar eigen woorden, een zeer trotse zwarte trans-vrouw. Met haar bespreken we onze liefde voor alles Audre en hoe de prachtige nieuwe Nederlandse vertaling van Jenny Mijnhijmer onder redactie van Laura van Campenhout tot stand is gekomen.Olave deelt met ons wat ze van Audre Lorde heeft geleerd, hoe het haar schrijven heeft beïnvloed en de noodzaak om haar werk toegankelijk te maken. Oh and much much more want het is... Olave!Ook praten we uitgebreid (echt heeeeeeel uitgebreid) over onze gezamenlijke gecompliceerde relatie met *trigger warning* sperma🚰.Yup, 💦... or lack thereof.Natuurlijk ook weer onze bulk of BBB's. Ebissé herkent zichzelf in de podcast Fufu & Tibs, Anousha zit ondanks zichzelf toch weer vast in de zoveelste Pride and Prejudice vortex (Oh en Jane Austen schreef niet onder een mannen naam maar anoniem onder 'By a Lady' en vindt bevrijding bij Bowen Yang. Mariam heeft het over de bijzondere B van bloed.... Kortom Scorpio Season is amongst us!!!DipsPatch from the City - Vote Vote Vote!!!Bestel de Nederlandse vertaling van Sister Outsider!Deze week is AfroLit ook verkrijgbaar, go get it!!Bonusaflevering met Yasser Louati over de situatie in Frankrijk en Islamophobia.B van Olave, Lovecraft CountryB van Mariam, een uhm cupje voor elke maand!B van Ebissé, de podcast Fufu & Tibs B van Anousha, terug naar de boeken van Jane AustenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Nov 2020

1 hr 37 min

In this episode Mariam talked to French human rights activist Yasser Louati. Yasser gives an insight about what is happening in France during multiple crises. We talked about the crackdown on muslims, that what happens in France determines what will happen in the rest of Europe and failure of the left. This became a much needed conversation on islamophobia in Europe and it's failing policies.More about Yasser Louati:Yasser's Twitter: https://twitter.com/yasserlouatiYasser Louati's podcast in English breaking down French politics: https://open.spotify.com/show/47T2FftSVVpYp39fhGtPCEYasser Louati on Aljazeera: https://twitter.com/AJEnglish/status/1321788289402216450?s=20Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Oct 2020

41 min 38 sec

We have recorded another episode (the 6th!) in the ongoing Diasporic Self: Black Togetherness as Lingua Franca series. A collaborative project / ’exhibition’ initiated by Amsterdam based researcher and curator Amal Alhaag and London based artist and curator Barby Asante. It is an ongoing visual, sonic and dialogic programme and exhibition environment that looks into the meaning, conceptualisation, multiplicities and complexities of the notion of Black Togetherness across Europe. The 6th iteration is a conversation with two exceptional & prolific thinkers in their respective countries and beyond. And we have the privilege of bringing them together to discuss what it means to be Black in Europe in these trying times. We have Gary Younge, an award-winning author, journalist, broadcaster and academic. He was formerly a columnist at The Guardian he has been appointed Professor of Sociology at Manchester University. He has written five books among which Another Day in the Death of America, A Chronicle of Ten Short Lives  which has also been translated into Dutch. He also writes for the Financial Times. And We also have the visual & performance artist, activist, poet and visionary, our own Quinsy Gario. Quinsy was born on Curaçao and raised on St. Maarten and now lives and works in The Netherlands. He has a BA degree in Theater, Film & Television Studies, minoring in Postcolonial Studies and Gender Studies. Much of his work focuses on decolonial remembering and the Dutch colonial archive and institutions. Quinsy has been a frequent guest on our show and has recently contributed a chapter in the first publication by Dipsaus, De Goede Immigrant: 23 visies op Nederland which is the Dutch version of the successful The Good Immigrant edited by Nikesh Shukla. This episode was recorded on 12 October 2020 at the Holiday Inn Amsterdam Noord, and is sponsored by Holiday Inn. We hope you'll enjoy this episode. Previous episodesBlack Togetherness: Carnival and Remembering our Diasporic Connections Through Our MovingBlack Togetherness and International Solidarity in Dance MusicOn Black Togetherness & Solidarity with Panashe Chigumadzi & Amal AlhaagBlack Togetherness: Fiction & Myths of Black WomxnhoodBlack Togetherness exhibition: in conversation with curators Amal Alhaag en Barby AsanteZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Oct 2020

59 min 6 sec

Deze week weer een internationale uitzending vanuit Den Haag, Amsterdam New York en jawel, Heerenveen! Onze gast is de fenomenale Rui Jun Luong, een multidisciplinaire ontwerper met de focus op fotografie en digitaal ontwerpen. Ze is net afgestudeerd (2020 style) aan de Kunstacademie Minerva in Groningen. Zij is de mede-initiatiefnemer van Asian Raisins collectief: als in "Asian's don't raisin but because of anti Asian racism they do". Asian Raisins is een "belangenorganisatie: een antiracisme organisatie en mediaplatform, die via aansprekende en proactieve campagnes sociale problemen zichtbaar en bespreekbaar maakt." Het van de organisatie doel is "om overheden, onderwijsinstellingen, de media en individuen te bewegen tot het uitbannen van (onbewust) racisme en discriminatie." Check ook de instagram account @broodjekaasmetsambal die anti-asian racisme aankaart.Met Rui Jun praten we over de persoonlijke beweegredenen die haar ertoe brachten om zich uit te spreken tegen genormaliseerd anti Aziatische racisme, waar ook wij ons schuldig aan hebben gemaakt onder het mom van bijvoorbeeld een 'grappig' verjaardagsliedje. Ook vertelt ze over het belang van interectionaliteit en de daarbij horende zelfreflectie binnen de stichting en geeft ze tips aan jonge Aziatisch Nederlandse meiden die het misschien lastig vinden om iets te zeggen als de rest in een deuk ligt om een stereotype.Zoals jullie van ons gewend zijn uiteraard weer onze BBBs: Mariam heeft een nieuwe podcast ontdekt over wel of niet moeder worden. Ebissé is in de ban van een soapy serie over een vrouwelijke drug lord. Anousha probeert via boeken van voormalige handlangers van de Trump te begrijpen...what the hell is going on....Oh, en Rui Jun heeft een pittige DDD keuze te maken aan het einde van de uitzending.Show notesDipsaus meets sister pod squad Kiffe ta RaceBestel Sister OutsiderAsian Raisins Facebook PaginaInsta van onze gast Rui Jun LuongCindy mishandeld nav racistische CoronaliedOM vindt racistische Coronalied niet discriminerendKorean Reckoning Racisme tijdens COVID-19B Van Mariam Podcast AppearancesB van Anousha Boek Me and MelaniaB van Ebissé Queen of the SouthReturn the 36 karaat Diamond Nederland! GigglesFor Black MediocrityCat Life Goals (we jealous)Dutch Disease in 15 secondenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Oct 2020

1 hr 13 min

We Tell Our Own Stories: Dipsaus meets Kiffe ta RaceRokhaya Diallo and Grace Ly are the hosts of French-speaking podcast Kiffe ta Race, which has been created with the same urge as Dipsaus, Dutch and English-speaking podcast co-created by Anousha Nzume, Ebissé Rouw and Mariam El Maslouhi in the Netherlands, to tell stories of people of colour by people of colour.For this edition of Read My World, Kiffe ta Race and Dipsaus have recorded a crossover episode on the importance for people of colour to create their own media platforms to tell their own stories and making the links between the different countries – here between the Netherlands and France, but also making a European connection, on topics both podcasts have been working on deconstructing for years. What are the similarities? What can they learn from each other? …With: Rokhaya Diallo, Grace Ly, Ebissé-Wakjira Rouw and Mariam El Maslouhi.A partnership between Dipsaus, Kiffe Ta Race (Binge Audio) and Read My World.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Oct 2020

55 min 15 sec

What's GOOD, lieve peeps!We hebben wederom een bijzondere aflevering of zelfs een ervaring met jullie te delen. We spreken dankzij technologische vooruitgang vanuit Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en New York met niemand minder dan Stephanie Afrifa! Een vrouw die van binnenuit naar buiten straalt! Stephanie staat al best lang op onze wish To-Interview lijst. But life kept happening waardoor het te lang op zich heeft laten wachten.Stephanie is een multitalent: ze is Arts & Culture curator, fashionista, presentator, Rotterdammer, het beste wat DWDD ooit is overkomen en sinds deze zomer editor-at-large bij Vogue Magazine! Met haar praten we open en eerlijk over solidariteit met zwarte vrouwen: Black Sisterhood! Dit onderwerp en/of het gebrek daaraan in de publieke arena houdt ons namelijk al heel lang bezig.Dipsaus is een platform waar we vooral in gesprek willen zijn met vrouwen van kleur en met zwarte vrouwen. Een binnen deze veilige omgeving willen we dus eerlijke gesprekken voeren over de goeie, mooie, fantastische maar ook de mindere kanten van Black Sisterhood. En hoe deze sisterhood binnen een witte, op meerdere manieren, gewelddadige, seksistische en racistische wereld vorm te geven en in stand te houden. Tijdens het interview bespreken we spontaan een persoonlijke casus...Uiteraard willen we ook alles weten over de buitengewoon fantastische oktober-editie van Vogue waar Stephanie aan heeft gewerkt. Deze editie is gemaakt met en door leerlingen van het OSB (Open Schoolgemeenschap Bijlmer). Er zijn maar liefst drie verschillende covers in roulatie voor deze speciale editie. Koop ze alledrie!Ook hebben we eindelijk weer tijd voor onze lists of B's! Ebissé is heel lief geweest en heeft het maar bij een gehouden (wel over Queen of B 👸🏽). Mariam en Anousha waren enthousiaster... 😅Luister naar aflevering #57!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Sep 2020

1 hr 27 min

Jaaaaaaa we gaan er helemaal voor tijdens deze aflevering. Het resultaat? Twee uur en vierentwintig minuten. Heb je even???Nou wij wel, want we praten samen met de prodigious Damani Leidsman over iets want ons al maanden bezighoudt. De fenomenale serie I MAY DESTROY YOU van de geniale schrijver, show runner, regisseur en actrice Michaela Cole. Damani is podiumkunstenaar (muziek en beweging), (kunstvak)docent en adviseur kunst en cultuur bekend van de band Mushroom Mosis. Michaela, een Ghanees-Britse maker extraordinaire, heeft iets ongelofelijk moois, kwetsbaars, en levens-veranderend weten te maken van iets wat haar bijna kapot heeft gemaakt. What doesn’t kill you makes you stronger in het kwadraat. Met Damani dippen we diep in deze super-serie aan de hand van vier thema’s. We praten ook eerlijk en open over onze eigen ervaringen met seksualiteit, seksueel geweld, vriendschap en afkomst. Uiteraard bespreken we ook Michaela’s fenomenale doorzettingsvermogen als maker en producent die het tv landschap en de manier waarop we ‘maken’ voorgoed heeft veranderd. Het is een lange aflevering. Het is een pittige aflevering. Het is een emotionele aflevering. Maar ook een aflevering waarin, zoals altijd, veel wordt gelachen (om onszelf) en gegiecheld (om elkaar). Kortom, Dipsaus op z'n DipSauciest! 🚨Trigger 1: Deze aflevering zit vol spoilers over de serie dus als je nog niet hebt gekeken, misschien even skippen. 🚨Trigger 2: In deze aflevering praten we uitgebreid over consent/toestemming, seks, seksueel overschrijdend gedrag, seksueel geweld, aanranding en verkrachting. We hebben het ook over drank, drugs en bespreken thema’s rondom mentale gezondheid. Dip met ons mee! Luister naar afl. #56! 🎧Show notesAls je vragen hebt rondom seksueel overschrijdend gedrag en/of seksueel geweld, kun je altijd contact opnemen met Centrum Seksueel Geweld. Geen enkele vraag is te groot of te klein. Dit komt van de website: “Heb je direct hulp nodig, twijfel je of heb je vragen? Dan kun je altijd gratis met ons bellen of chatten. We zijn 24/7 telefonisch bereikbaar.” Het nummer is 0800-0188Heb je vragen over mentale gezondheid, kun je contact opnemen met je huisarts of jouw lokale GGZ. Check de GGZ in jouw woonplaast op www.denederlandseggz.nlHeb je vragen over drank- en of drugs kun je 24/7 contact opnemen met de Jellinek hulplijn 088 505 1220Word Vriend van de Show Dipsaus!Michaela Coel’s ‘I May Destroy You’ Will Tear You ApartI May Destroy You Changed the Way My Friends and I Talk About ConsentQueerphobia in I May Destroy You The HBO series might be the best TV show of the yearStealthing: What You Need to Know𝗚𝗿𝗮̂𝗰𝗲 𝗡𝗱𝗷𝗮𝗸𝗼 in gesprek met de top vier 𝗕𝗜𝗝𝟭 𝗸𝗮𝗻𝗱𝗶𝗱𝗮𝘁𝗲𝗻Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Sep 2020

2 hr 24 min

Barby Asante and friends present a collective reading of poet, writer and lawyer M. NourbeSe Philip's essay Caribana: African Roots & Continuities, Race Space and the Poetics of Moving. Written in 1996 Caribana traces the history of Caribana, the Toronto Carnival, from the plantation to emancipation, through Africa, the Caribbean, the Americas and to Europe.  Barby and friends bring this reading together in a ceremony of grief and celebration, to remember the deep and long history of carnival as a living practice of resistance, survival, remembrance, joy and mourning, at a time when the COVID 19 pandemic takes the 54th Notting Hill Carnival off the streets and into a virtual space. This reading also reflects on the over policing of Black people in London and across the UK at this moment, asking if once again beka may be using this time to control Totoben and Maise's moving.  Readers: Barby Asante, Paul Goodwin, Foluke Taylor, Anthony Joseph, Gail Lewis and Rambisayi Marufu Mix and Post Production: Barby Asante and Felix TaylorOther Sounds: Recorded by Barby Asante at Keti Koti, 2018; Panorama, 2018 & 2019; Black Lives Matter Protest, Brixton, 2017. Thank You to M.NoubeSe Philip for these wonderful and still resonant words and for her permission to use Caribana for this ceremony and South London Gallery for their generous support. An abridged live broadcast of this piece was played on Resonance FM as part of the South London Gallery, Bank Holiday Broadcast on Monday 31st August 2020.Diasporic Self: Black Togetherness as Lingua Franca is a collaborative project/’exhibition’ initiated by researcher and curator Amal Alhaag and artist and curator Barby Asante. It is an ongoing visual, sonic and dialogic programme and exhibition environment that looks into the meaning, conceptualisation, multiplicities and complexities of the notion of Black Togetherness across Europe. Previous episodesBlack Togetherness and International Solidarity in Dance MusicOn Black Togetherness & Solidarity with Panashe Chigumadzi & Amal AlhaagBlack Togetherness: Fiction & Myths of Black WomxnhoodBlack Togetherness exhibition: in conversation with curators Amal Alhaag en Barby AsanteZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Aug 2020

1 hr 9 min

We hebben er lang over gedaan om een gepaste titel voor deze aflevering te vingen. Zelfs het woord 'Marokkanen' alleen is zeer beladen. What the actual...In deze aflevering praten we met Hagenezen Fatima Ballah (vrouwen- en vreemdelingenrecht) & Cemil Yilmaz (cross cultural psycholoog en partner IZI Solutions) over hoe Marokannen in Nederland en met name in Den Haag weer doelwit zijn van racistische & islamofobische framing in de media en politiek. De 'oorspronkelijke' bewoners van Nederland hebben, na ruim 40 jaar aanwezigheid van Marokkanen in hun midden, moeite ze te accepteren als volwaardige mensen & burgers; met name de diepgewortelde weerstand om jongeren van keur als gewoon jongeren te zien en te accepteren. Met Fatima en Cemil praten we o.a. over de meningendiarree, met twee maten meten, xenofobie en heersende Marokkanenhaat in Nederland. Luister naar afl. #55! 🎧👉🏾 Spotify | iTunes | DipsausZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Aug 2020

45 min 12 sec

#DipsausEngelsAlert: This recording is from our very first Live show on 14th of October 2017!!! Unfortunately technology failed us back then and the recording was lost. Fortunately, one of the attendants happened to have filmed the entire thing on Facebook Live and we stumbled upon this footage a couple of weeks back and audio whizz Mariam was able to salvage this amazing interview with American poet, novelist, and editor Morgan Parker & writer, dreamer and lover of travel Kleaver Cruz.~~~~~~~~~~~~Terug naar #DipsausNederlandsCan we get a whuh whuh!!Onze eerste Dipsaus live podcast is een feit… En wat een toffe ervaring was het! Dipsaus was te gast bij het Read My World festival in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Het thema was ‘Black USA’ en wij spraken voor een volle zaal met schrijvers Morgan Parker en Kleaver CruzMet Kleaver spraken we onder andere over zijn The Black Joy Project, zijn identiteit; hoe hij zich als black-latino-queer man verhoudt in de huidige Amerikaanse samenleving, en de invloed daarvan op zijn werk als schrijver, en activist. Morgan las voor uit haar nieuwste werk, de prachtige dichtbundel ‘There Are More Beautiful Things Than Beyoncé’ en vertelde over de weg naar zelfliefde als zwarte vrouw in een land dat zwarte vrouwen ontkent en negeert. We hadden het natuurlijk ook over Queen Bey herself and dat viel niet bij iedereen in goede aarde…🤪😅💀Onze Shout Outs gingen naar de Nederlandse vertaling van het boek ‘Honger’ van Roxane Gay, naar Leila Slimani’s boek ‘Zachte Hand’ en naar de Frankfurt Buchmesse. Onze burns gingen ook naar de Frankfurt Buchmesse #BuchmesseSoWeiz, de eenzijdige representatie van zwarte vrouwen in de nieuwe Netflixserie Suburra en uiteraard ‘onze’ nieuwe regering…. Want tja… #HalloWitteMensenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Aug 2020

43 min 30 sec

In this episode Mariam talks to Amal Dib, a Lebanese researcher and journalist based in Berlin? Amal talks about the pain, grief, devastation and shock following the Beirut explosion. We talk about how a barely surviving city, with a collapsing economy was wiped away. Amal explains more about the context in which the explosion happened, Lebanon during COVID-19, politics, misgovernance, national bankrupty and the migrant victims we don't hear about.Don t forget to donate!https://lebanoncrisis.carrd.co/#donatehttp://www.redcross.org.lb/https://www.facebook.com/donate/2804052536490828/https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10222854324642689&id=1113925758&ref=bookmarksZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Aug 2020

36 min 52 sec

Het is hartje zomer, meer in NY dan in Nederland...🌞 In aflevering #54 hebben we goddess, beachbabe Alfrida Martis. Alfrida is Afro-Bonairiaans, schrijver, spreker en community organisator, daarnaast ook onderzoeker / docent in het Chief Diversity Officer Team van de Universiteit van Amsterdam, en zoveel meer! Met Alfi hebben we het over lichamen, zelfliefde en dan met name wat zelfliefde voor het lichaam betekent voor vrouwen van kleur. Ook bespreken we waarom Alfi het liever heeft over Fat Positivity dan Body Positivity, het belang van inclusieve beelden, discriminatie die dikke mensen ervaren en hoe Alfi haar zelfliefde heeft gevonden op het strand 🏖️👙. Tenslotte praten we ook over de impact van vetfobie; medisch, mentaal en maatschappelijk op dikke mensen en hoe we betere bontgenoten kunnen zijn. Verder zijn we veel te lief geweest de afgelopen tijd en zijn we lekker gaan ranten. Jullie weten vast wel waarover....... Enjoy!!!Show notesBeach Babe Alfrida's InstaAnousha's DipsPatch from the CityBlack Women Started The Body Positivity Movement Feminist History of Fat LiberationTrading Body Positivity for Fat AcceptanceBestel De Goede ImmigrantEid en vegetariër zijn55% of Dutch women are body positiveLizzo breaks the White mold of the body positivity movement'Why is my body not important'?Dipsaus-Engels, koelkastpoëzie en lettervermicelliZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Aug 2020

1 hr 43 min

Ebissé recorded an episode with three amazing, brilliant black people to discuss the iconic HBO Series Insecure Season 4! She is joined by Ifeanyi Awachie, an Atlanta-raised, London-based Igbo writer and curator, stylist Moha Lami Audu & Namibian writer, filmmaker, and co-founder of DOEK! Literary magazine Mutaleni Nadimi.If you have been living under a rock Insecure is the amazing HBO series about a group of four, barely 30something year old black women living in LA's Inglewood neighbourhood created by Issa Rae. No, the entire episode is not going to be me waxing lyrical about midday snack Asian Bae and Midnight Snack Nathan. We discuss how we ended up watching Insecure Season 4 via the FUNCTION WhatsApp Watchparty group, our likes and dislikes, the fashion, the character arcs, MOLLY!!!🤔, gender roles, sexuality and most of all the value of friendships. Enjoy this bonus episode! ShownotesBio Ifeanyi AwachieBio Moha Lami AuduBio Mutaleni NadimiDOEK! Literary MagazineBlack is the Colour of Luxury, Style, and ArtWHAT “INSECURE” GETS WRONG ABOUT THE PLUS-SIZED BUDDYZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Jul 2020

1 hr 50 min

Het NPO Racisme-spektakel, TK “Racismedebat” en hoe nu verder? In gesprek met Fatima Faid en Quinsy GarioLieve Dipsauzers, we hopen dat het goed met jullie gaat cuz gurl, they are testing our patience…Hoe gaat het in Nederland met de bestrijding van racisme en waarom moet er überhaupt nog over gedebatteerd worden? Wat zijn de intellectuele kronkels die gemaakt worden om geïnstitutionaliseerde racisme te nivelleren? In aflevering #53 gaan we hierover in gesprek met twee bijzondere gasten! Fatima Faid van de Haagse Stadspartij en visueel kunstenaar & performance dichter Quinsy Gario! Afgelopen weken zagen we hoe instituten, met name de media en politiek, mee proberen te liften op de #BlackLivesMatterNL beweging in Nederland. Van Het “Racismedebat” in de Tweede Kamer (nota bene gehouden op de dag dat we Keti Koti herdenken en vieren), tot aan Het GroteNPO/Jort Kelder Racisme-Spektakel van 12 juli 2020. Er zijn talloze incidenten, debatten, interventies & acties in #IntellectualWasteland geweest waar we met elkaar over gaan praten. Samen met Fatima Faid en Quinsy Gario gaan we terugblikken én vooruitkijken. Fatima Faid is al 20 jaar actief in de activisten-scène in Den Haag en is raadslid voor de Haagse Stadspartij, een linkse partij met een anarchistisch verleden. Quinsy Gario is een schrijver, visueel kunstenaar en heeft zoals bekend een gigantische bijdrage geleverd aan het racismedebat in Nederland, zowel voor als achter de schermen. Met onze gasten geven we Anousha een update over ‘de staat van Nederland’. We analyseren activisme, strategie, media en polderpolitiek!Luister naar aflevering 53!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Jul 2020

1 hr 37 min

Exclusief Dipsaus Podcast interview met Silveria Jacobs, de premier van Sint-Maarten, en visueel kunstenaar, dichter, schrijver en activist Quinsy Gario. Anousha Nzume en Ebissé Rouw gaan met hen in gesprek over de dreigende humanitaire crisis en de strijd voor gelijkwaardigheid op de eilanden Sint-Maarten en Curaçao.De Nederlandse regering is sinds jaar en dag trots op zichzelf vanwege de open cultuur, de sociaaldemocratische traditie en het poldermodel. In deze exclusieve aflevering van Dipsaus Podcast wordt deze wereldberoemde zelfobservatie door de premier van Sint-Maarten, Silveria Jacobs in twijfel getrokken.Officieel is Sint-Maarten sinds 2010 een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, maar in werkelijkheid wordt haar autonomie en visie op zelfbeschikking bedreigd. Door vanuit Nederland toezicht te willen houden op alle begrotingen van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten voor de komende tien jaar in ruil voor een lening om de Irma en Corona crisis te overwinnen, draait de Nederlandse regering de klok terug naar een beproefd klassiek model van koloniale overheersing.Het Ministerie Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) gebruikt doelbewust termen als ‘corruptie’ en ‘hoognodige bezuinigingen’. Daarmee wordt het aloude narratief van ‘een rommelig en onvolwassen eiland dat blijft nemen’ gevoed, terwijl dit populistisch taalgebruik niet strookt met de werkelijkheid. De democratisch gekozen parlementen van Sint-Maarten, Curaçao en Aruba worden nu overstemd door een externe staat over hun interne aangelegenheden. Sint-Maarten is een jong land onder leiding van een vrouwelijke premier, iets dat in het 'liberale' Nederland nog steeds onmogelijke opgave blijkt. Het meest recente pakket aan strenge maatregelen van de Nederlandse regering kan betekenen dat de ontwikkeling en het herstel nog verder worden belemmerd. Door de toekomst van dit eiland vast te ketenen aan een schuldenberg probeert de Nederlandse regering systematisch een neokoloniale heerschappij op te leggen. Tijdens het interview komen we er ook achter dat de Nederlandse premier (tot nu toe) weigert aan tafel te zitten met de premiers van Sint-Maarten, Curaçao en Aruba. Deze taak wordt gedelegeerd aan de staatssecretaris en niet eens aan de minister, en legt de minachting bloot van het Nederlandse kabinet voor de eilanden. Staatssecretaris Knops heeft zijn laatste voorstel om meer schulden te maken gepresenteerd als een graag of niet scenario. Premier Jacobs heeft daar het een en ander over te vertellen. Luister naar onze aflevering #52: #AnUnequalKingdom / #EenOngelijkKoninkrijk_______________________________________________________________________________In this Dipsaus Podcast Exclusive an interview with the Honorable Prime Minister of Sint Maarten, Silveria Jacobs and Sint Maarten raised artist Quinsy Gario. Anousha Nzume and Ebissé Rouw talk to them about the threatening humanitarian crisis and the fight for true equality within the Kingdom for Sint Maarten, Curacao and Aruba.The Dutch government has long prized itself for its open-minded culture, social democracy and a governing model based on dialogue called ‘polderen’. In this exclusive episode of Dipsaus Podcast this world-famous self-observation is being challenged by the Honourable Prime Minister of Sint Maarten, Silveria Jacobs. Sint Maarten is officially an autonomous country within the Kingdom of the Netherlands, but in truth its vision on its development is being threatened. By imposing blanket supervision on all budgets of Curacao, Aruba and Sint Maarten for the next ten years in exchange for a loan for Irma and Corona crisis relief, the Dutch government is turning back the clock and inflicting a tried-and-true classic of colonial rule.The Ministry of the Interior and Kingdom Relations is using dog whistle terms like ‘corruption’ and ‘austerity rule’ to push the narrative of ‘messy islands that just keeps on taking’. This populist talking point is however very far from the truth. The parliaments of St. Maarten, Curaçao and Aruba, which their populations democratically elected, are now being overruled by an external state parliament about their internal affairs. For Sint Maarten, a young country spearheaded by a female Prime Minister, something that still remains a fantasy in “liberal” Holland, the latest measures imposed by the Dutch government could mean hampering its development. Shackling debt unto the future of this island effectively means that the Dutch government is systematically trying to impose a neo-colonial rule on the Island effectively turning back the hands of time.During the interview we also find out that that the Dutch Prime Minister refuses to sit with the Prime Minister of Sint Maarten, Curacao and Aruba. This is delegated to the Undersecretary and not even the minister which goes to the show the disdain this cabinet shows towards this part of the Kingdom. Undersecretary Knops has presented his latest attempt to make the islands more indebted to The Kingdom as a take it or leave it scenario. And the Prime Minister Jacobs had a thing or two to say about that. Listen to our latest episode: #AnUnequalKingdom / #OngelijkwaardigKoninkrijkZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

Jul 2020

51 min 1 sec

In aflevering #51 van seizoen 6 (!!!) hebben we maar liefst drie gasten in onze virtuele studio! We praten met Dionne Abdoelhafiezkhan van IZI Solutions& Controle Alt Delete, journalist en columnist Hasna El Maroudi tevens medeoprichter van het digitale tijdschrift Lilith en met onze Dipsaus VIP, schrijfster en jurist Olave Basabose over #BlackLivesMatterNL, politiegeweld en over het omstreden wetsvoorstel lager straffen bij politiegeweld. Temidden van de historische #BlackLivesMatter demonstraties (shoutout BIMS!) en de tegen politiegeweld en etnisch profileren is de behandeling van de wet als spoedeisend aangemerkt, waardoor het versneld in de Eerste Kamer wordt behandeld. In de Tweede Kamer werd deze wet door alle politieke partijen behalve DENK stilletjes aangenomen… Een ingewikkelde materie waar onze gasten hun licht over laten schijnen. Dionne is al jaren met Controle Alt Delete bezig met het agenderen van etnisch profileren en politiegeweld. Hasna El Maroudi deed er onderzoek naar en publiceerde op Lilith Magazine een journalistiek scoop van jewelste. Olave’s scherpte, expertise en analyse was onmisbaar. De komende tijd zullen onze aflevering veel in het teken staan van deze wetswijziging, hoe nu verder wat betreft politiegeweld in Nederland, politieke actie, solidariteit en strategieën.To be continued!Luister naar afl. #51! Donate to Dipsaus:By popular demand is er nu de mogelijkheid om te doneren. Als je iets kan missen kan je via deze en deze link doneren. (We realiseren dat niet iedereen een credit card heeft en zijn hard bezig met een iDeal abonnement!)SHOW NOTESDipspatches from the City #5Hoe politie loog over toename geweld - MedialogicaPolitie loog over toenemend geweld om taser in te voerenMogelijk ruimere bevoegdheid politie om geweld te gebruikenPolitie mag binnen nieuwe ambtsinstructie mogelijk meer geweld gebruikenGemeenteraden vragen opheldering over politiegeweldAflevering #47 - Politie & etnisch profileren: met Dionne AbdoelhafiezkhanOnderbouwing nieuw wetsvoorstel politiegeweld klopt nietMunroe Bergdorf Receives An Apology from L’Oreal Paris UKThe Cities Taking Up Calls to Defund the PoliceDefunding the Police Is Not Nearly EnoughZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Jun 2020

1 hr 26 min

DIPSAUS LANCEERT PODCAST “SPECTRUM”Dipsaus Podcast lanceert de gloednieuwe podcastserie SPECTRUM, waarin de queer ervaring centraal staat. In deze tweewekelijkse podcast bespreken wij de lessen die de queer gemeenschap te bieden heeft en gaan opzoek naar de verhalen erachter. SPECTRUM wordt gehost door Riyaz van Wegberg en is gevestigd in Den Haag. De podcast is vanaf 2 juni te vinden via diverse podcastkanalen zoals Spotify Itunes  StitcherRiyaz van Wegberg staat binnen de queergemeenschap bekend als iemand die urgente onderwerpen waaronder liefde, seksualiteit, sociaal-maatschappelijke vraagstukken en diverse queer-gerelateerde zaken op een intelligente en integere manier bespreekbaar maakt. Dit doet hij al op zijn YouTube kanaal ‘Riyaz Luvz’ met liefde en compassie.Riyaz is zich bewust van de lessen die de queergemeenschap te bieden heeft. Aan de hand van persoonlijke ontmoetingen en diepgaande gesprekken brengt hij in deze podcast interessante onderwerpen aan het voetlicht. De maatschappij, de levens van queer mensen, de systemen waar zij vraagtekens bij zetten en soms letterlijk henzelf!In de teaser aflevering gaat Riyaz in gesprek met Olave Nduwanje. Zij is schrijfster, denker, spreker en presentator van OlaveTalks . Het is een onderhoudend gesprek waarin twee mediamakers van kleur uit de queergemeenschap de diepte ingaan over media, onzichtbaarheid, de kunst van uitleggen en het creëren vanuit een passie. Binnen, buiten aan de randen of misschien er middenin: Dit is SPECTRUM!SPECTRUM is de tweede Dipsaus podcast productie. Eerder lanceerde Dipsaus Fufu & Dadels: de podcast waarin jonge vrouwen van kleur hun verhaal deelden. Dipsaus is een platform door en voor vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Dipsaus groeide in drie jaar uit tot een multimedia platform voor talenten van kleur in Nederland. SPECTRUM wordt geproduceerd door Mariam El Maslouhi, mede-oprichter van Dipsaus. Luister naar de teaser via Spotify Itunes  Stitcher  DeezerSPECTRUM OP Twitter  SPECTRUM OP Instagram  www.dipsaus.org/spectrumpodcast Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

May 2020

1 hr 8 min

Na bijna drie maanden 'afwezigheid' zijn we eindelijk weer samengekomen voor een reguliere opname! Niet in de studio maar alledrie via Zoom (what else, eh?) vanuit huis in Maarssen, Amsterdam en New York.Niet dat we ondertussen stil hebben gezeten: werk en een gezin runnen ging gewoon door en daarbovenop thuisscholen voor Anousha en Ebissé. Vervolgens begon Mariam eenmaand geleden aan een zeer bijzondere en introspectieve Ramadan. Voor Dipsaus maakte ze daar een prachtige serie over. Anousha begon aan de DipsPatches nieuwsbrief vanuit New York en Ebissé was super druk met het redigeren van De Goede Immigrant.Ook wij moesten, net als jullie velen, onze weg vinden in alle upheaval, hectiek en de verschillende emoties. Daarom hebben wij, ondanks jullie lieve veroeken (yes, we heard ya ♥️), de tijd genomen to recalibrate, deal & cope. Maar nu eindelijk treffen we elkaar in de virtuele studio en checken hoe het met ons en de wereld gaat.In deze aflevering delen we onze lockdown-ervaringen, angsten en emoties. Het verschil tussen Nederland en de VS, kloof tussen arm en rijk en ons privileges. Wat denken jullie, is de kantoor tijdperk nu echt voorbij? Kunnen we zonder de water cooler/coffee break moment? Tot slot hebben een bulk aan B's voor jullie! Want we hebben zoveel books, beats en binges met jullie te delen? Heeeeeeeel veel!Show notesabonneer op Anousha’s DipsPatches uit NYYour office job will never be the sameNajma Sharif & Momtaza MehriDylan Ali: Ramadan MixInterview met Natasha - Kelli - RothwellInsecure heeft plus-size zwarte vrouwen gefaaldIssa & Amanda in gesprek De vrouwen achter Black Ladies Sketch ShowDe transfromatie van Issa RaeYA series waar Hip Hop central staatFaith Evans wrote a memoir!Billions TV seriesBegin met Westworld kijken s.v.p! Betty Wright♥️I Said What I Said uit Millennials in LagosVerified Trigger waring: true crime investigative podcastFake Doctors, Real Friends Scrubs acteurs Zach Braff and Donald Faison hebben een podcast! ♥️en natuurlijk kijken naar HTGAWMZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

May 2020

1 hr 17 min

#5That's it s it folks! Nog vandaag en morgen vasten en dan is de Ramadan voorbij, een Ramadan getekend door de Coronavirus. Een Ramadan waarin we fysiek ver van elkaar waren maar elkaar toch opzochten zoals in deze serie. We sluiten de Ramadan en Corona serie af met Aminanta Minte a.ka. Meme Kween. We kennen Aminanta vooral van haar platform Alien Mag, een platform over girlpower en zelfacceptatie. In deze aflevering bespreken we hoe we een balans vinden tussen werken en vrije tijd, de Ramadan je eigen maken en elke dag rijst eten. En heeft Aminanta haar Eid outfit al klaar?Eid Mubarak!Check out Alien Mag: https://alien-mag.com/Mental Health event: https://www.instagram.com/p/Bx67jjMIe5z/?utm_source=ig_embedAminanta bij Fufu & Dadels! https://open.spotify.com/episode/17p4PsqlyblmyzwiXJeRwaZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

May 2020

55 min 5 sec

#4Dag 24 van de Ramadan is upon us en dat betekent dat de laatste dagen ingaan, volgende week in het Eid. In de één na laatste aflevering van deze serie is Rosalinda Wijks te gast. Zij bekeerde zich tot de Islam toen zij 17 jaar was. Ze vertelt over hoe haar eerste Ramadan niet echt soepel ging, we waren het beide over eens dat je vasten verbreken met patat en een Fernandez geen goed idee. Woops.Het werd een openhartig gesprek over wanneer dingen niet zo lekker gaan en the damn patriarchy!Artikel over de panel waar o.a. Rosalinda en Mariam inzaten om te spreken over Anti-zwart racisme in moslimgemeenschappenhttps://www.oneworld.nl/lezen/discriminatie/racisme/anti-zwart-racisme-moslimgemeenschappen/Artkel door Rosalinda voor Dipsaus over Zwartheid binnen de Islam:https://www.dipsaus.org/exclusives-posts/2018/5/9/zwartheid-binnen-de-islamZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

May 2020

54 min 26 sec

#3An English Ramadan & Corona episode!We have reached day 16 of the Ramadan, which means we two weeks left! #CountDownIn this episode Mariam talked to Maha Youssef. Maha is Egyptian and has been living in The Netherlands since 2014. With Maha we talked about what the month of Ramadan does and means to our Identity or Identities and appreciating the Ramadan when you are far from home and actually embracing it.And we laughed at the irrational decisions we sometimes make as muslims. #PorcIsForeverANoGoMaha's story about Ramadan: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10163507227160176&set=a.10151391559040176&type=3&theaterCheck out Sehaq here and their work: https://www.facebook.com/sehaqNL/Here you can watch the interview by Lqbtq Somalis with Sheikh Nur Warsame: https://www.instagram.com/p/B_z6diAATj_/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

E

May 2020

42 min 47 sec

#2Tweede Ramadan & Corona staat online! Met niemand minder dan performance artist Fazle Shairmahomed Mariam spreekt Fazle die na 12 jaar weer vast. We bespreken de rust, het gebed, lockdown als blessing is disguise en zijn relatie met zijn nani. Maar ook hebben we het over Tinder around the world en Nordin Pablo die in Mariam's fb slide.Enjoy!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

May 2020

49 min 38 sec

Elke week spreekt Mariam iemand om het te hebben over Ramadan in 2020. A special one want het is coronatime. Deze week sprak Mariam haar vriendin en beetje collega Fatima Ballah. Met Fatima spraken ze over niet bij familie kunnen zijn deze Ramadan, de raarste dingen die we tijdens suhour hebben gegeten en zingeving.Vorig jaar spraken we Alina Jaberi over de Ramadan.https://art19.com/shows/dipsaus/episodes/38e45e7d-54d8-4e99-a6d8-e2b69ce8afd0/embed?type=artwork&theme=dark-orangeZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Apr 2020

45 min 57 sec

In deze aflevering spreekt Mariam de Haagse raadslid Fatima Faid van de Haagse Stadspartij. We bespreken politiek tijdens de coronacrisis, grassroots organiseren en blijkbaar kan Fatima heel goed koken!https://twitter.com/GrauweGrutjes/status/1248630451381641216Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Apr 2020

49 min 38 sec