Vast and Curious, cu Andreea Roșca

Andreea roșca

Conversații cu antreprenori, inovatori și pionieri cu povești remarcabile despre gândirea și experiența umană din spatele performanței, victoriile, căderile, strategiile, practicile, fricile și emoția din business. Parte a interviurilor sunt înregistrate live, în sala Teatrului Apollo 111.

All Episodes

Astăzi, ne reîntoarcem puțin în timp. Pentru că sunt luni de când am pus ultima oară piciorul într-un aeroport sau într-un avion. Și pentru că multora ne lipsesc, cred, călătoriile. În așteptarea momentului în care ne vom recăpăta libertatea și încrederea de a zbura oriunde, vă readuc această conversație cu Emil Dobrovolschi, unul dintre cei mai buni piloți comerciali ai României și coautorul cărții Dark Cockpit.  Este o conversație despre stres, condiții grele, control în situații de criză, cum poate disciplina să reducă stresul, de ce avem nevoie de liste în viață, și multe altele. Am vorbit cu Emil în ianuarie 2020.  Emil Dobrovolschi este comandant de aeronavă și pilot al companiei Tarom din 1994. Are mai bine de 18.000 de ore de zbor. A urcat toate treptele unei ierarhii profesionale, de la copilot pe avionul Antonov 24, la comandant de aeronavă și instructor pentru avionul ATR, la comandant și instructor-examinator pentru Airbus 310 și 320, la pilot de recepție pentru avioane și comandant al unor misiuni speciale, precum zborurile Președintelui României. A fost director de Operațiuni de Zbor al Tarom.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

Sep 18

100 min

Andrei este cofondator al Innovation Labs, primul program de antreprenoriat pentru studenții de la Politehnică, extins azi în toate marile centre universitate. Este cofondator al Tech Angels, prima comunitate de investitori în startup-uri din România.  În 2013, a cofondat Vector Watch, companie care a produs de la zero un ceas inteligent care a pus România pe harta lumii. În 2017, Fitbit a cumpărat Vector Watch.  Andrei a construit și a condus până în august 2020 centrul de tehnologie al Fitbit la București, al doilea cel mai mare după San Francisco. A plecat, surprinzător, înainte ca tranzacția între Fitbit și Google să se finalizeze lăsând, așa cum spunem, ”bani pe masă”.  Este fondator al Simple Capital, un fond de investiții dedicat startup-urilor în tehnologie care investește în idei cu potențial global.  Am vorbit cu Andrei mai ales despre principiile lui legate de cum să prosperi rezolvând probleme, despre ingredientul cel mai important pentru a reuși, despre sensul sacrificiului în orice construcție, despre cum alege companiile în care investește și cum alegi o echipă cu care să faci lucruri imposibile. Și, evident, despre planul lui de a crea 200 de milionari.  Veți găsi, cred, surprinzător felul în care explică de ce încrederea e esențială în antreprenoriat: pentru că tot ceea ce există în viitor începe prin a fi o convingere în mintea cuiva.  Sper ca discuția noastră să vă bucure și să vă inspire.  **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

Sep 11

67 min

Sorin Drugan este singurul român care face înconjurul lumii solitar, într-o barcă cu pânze. Este un vis pe care-l împlinește astfel. Dar și o aventură prin care Sorin spune tuturor că poți face o performanță remarcabilă, chiar cu foarte puține resurse.  L-am cunoscut pe Sorin cu mult timp în urmă, când i-am fost elev la SetSail, școala de navigație fondată împreună cu copiii lui, Corina și Ovidiu. I-am urmărit aventura în jurul lumii, care a început în 2017, așa cum ai urmări un serial de aventură. A parcurs 15.000 de mile în doi ani, prin furtuni, întâlniri cu pirați și defecțiuni tehnice. Am vorbit cu el despre ce te învață marea și de ce trebuie să-ți urmărești visele, despre a nu aștepta până când toate condițiile sunt perfecte, despre a accepta riscuri și a-ți stăpâni frica.  Și, evident, despre întâlnirile cu pirații.  Sorin Drugan este singurul navigator român ce a traversat solitar Marea Neagră de la constanța la Batumi, în 2004;  primul navigator român ce a traversat solitar Oceanul Atlantic cu propria barcă și deține recordul pentru cel mai lung voiaj fără oprire în Atlantic, de 71 de zile.   Sorin are 65 de ani și se pregătește pentru plecarea în ultima etapă a aventurii în jurul Pământului, din Papua înapoi în țară. L-am întâlnit la București, în pauza între călătorii.  **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.   

Sep 4

65 min

În februarie 2020, Ana Haralambie deținea și conducea cel mai mare business de târguri de nunți. Dacă v-ați căsătorit de curând sau ați fost în preajma unei mirese, știți exact despre ce vorbesc. Ghidul Miresei era locul unde se strângeau rochiile, furnizorii, bijutierii, florarii, pe platforma online, în revista sau târgul cu același nume.  Ana a fost, probabil, unul dintre primii oameni care au simțit direct impactul unei noi realități: în 24 februarie a înțeles, în cel mai brutal mod, că nu mai are business. 15 ani de construcție s-au redus, în trei zile, la nimic.  Azi, construiește ceva cu totul nou și fără nicio legătură cu Ghidul Miresei: o platformă de livrare de legume și produse proaspete numită Piața pe Roți. A creat conceptul pornind de la o întrebare: ce mai este, totuși, valabil și ce știm noi să facem ce e valoros în această nouă realitate? Conversația cu ea e și lecție despre a o lua de la capăt - chiar când n-ai greșit cu nimic - dar și o frântură de viață reală care, mie, mi-a făcut din când în când pielea de găină.  **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

Aug 28

68 min

Bogdan Lucaciu este chief technology officer și partener în AdoreMe, o companie americană de lenjerie online cu o performanță spectaculoasă, într-o industrie aflată pe muchie.  Am vorbit cu Bogdan, în biroul AdoreMe din București, despre cum e posibilă acestă performanță, despre povestea - fascinantă, de altfel - a unei banale piese de lenjerie. Despre cum să rezolvi orice problemă complicată, cum să creezi o organizație care prosperă în incertitudine, despre avantajele echipelor foarte mici și cum să îți îmbunătățești viața. E una dintre cele mai interesante discuții din ultimul timp, iar detaliile practice merg la un nivel la care poate că rar avem acces. **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.

Aug 21

82 min

Iuliana Stan este cofondator al Human Synergistics România și, practic, omul care a adus în România știința culturii de organizație. Dacă ar fi să definim scurt acest domeniu, cultura este acel set de comportamente, principii, reguli și credințe care fac și desfac performanța.  Acest episod explorează ce și cum fac echipele care reușesc să călărească valul schimbării. Spulberă câteva credințe comune, precum aceea că oamenii trebuie controlați, că banii sunt scop și obiectiv în sine sau că strategia este ingredientul minune. Nu este. Cei care trec cu bine prin incertitudine și greutăți au culturi interne constructive, bazate pe încredere.  Iuliana este autorul cărții ”Bun simț organizațional” și coordonatorul cărții ”Constructiv”, un volum colectiv care explică unele dintre cele mai importante concepte din business în cheia culturii.   **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

Aug 13

67 min

Diana Stafie este fondator al Future Station. Se ocupă cu o disciplină cu nume ciudat: foresight. E disciplina care te ajută să înțelegi încotro merge lumea, în diferite domenii, pe termen scurt, mediu și lung. ”Cele mai multe informații”, spune, ”sunt despre trecut, dar toate deciziile noastre sunt despre viitor”. Am vorbit cu ea despre cum să-ți construiești un cadru care să te ajute să iei decizii mai bune, chiar dacă viitorul e azi mai incert decât oricând. Despre cum construiești un sistem care să-ți arate încotro merge lumea și cum deosebești un semnal slab de un trend puternic. Despre adevărul că, deși realitatea și contextul se schimbă, unele lucruri rămân mereu valabile, cum ar fi nevoile umane fundamentale. Și despre întrebările importante în business și în viața personală într-o perioadă impredictibilă. Ideile principale, împreună cu o selecție vastă de resurse, se află aici: Diana Stafie: Viitorul nu mai poate fi prezis **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

Aug 7

68 min

Iulian Stanciu este antreprenor și CEO al eMag. Performanța lui și a organizației se datorează nu doar disciplinei de business, dar și disciplinei cu care își îngrijește viața personală. Am vorbit cu Iulian despre ”bucătăria” organizației, despre cum au reușit 3.000 de oameni să lucreze de acasă poate chiar mai productiv decât de la birou, despre cum stabilesc și ating obiective, despre ”cultura greșelii” ca motor pentru toate lucrurile noi. Dar și despre o nouă paradigmă de leadership pentru viitor și disciplina personală care-l ajută pe Iulian să-și păstreze energia și echilibrul mental.  **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

Jul 31

97 min

Alexandru Ion este actor, a produs propriile spectacole de teatru și a cofondat, acum 15 ani, Festivalul de Teatru Ideo Ideis.  Mulți dintre noi știm despre Ideo Ideis că este un fel de mic miracol, un festival născut într-un oraș fără teatru și fără cinema, care a devenit o referință pentru zeci de trupe de teatru pentru adolescenți și sute de tineri care se întâlnesc an de an în Alexandria. Un fenomen care are alături aproape toate numele mari ale teatrului și culturii românești.  Puțini știu că Alex avea 18 ani când a cofondat festivalul. Am vorbit cu el despre ce înseamnă pentru el acest moment, când totul s-a oprit, despre principii de muncă și de viață, despre listele ciudate pe care le ține pentru a-și aminti și analiza viața, despre a crește ceva cu pași mici dar ireversibili, despre cum să rezolvi probleme și multe altele.  **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

Jul 24

60 min

Astăzi, avem un episod special. Am vorbit cu Cristina Stănciulescu despre antreprenoriat, cum să ai o conversație bună și să fii interesant, cum să construiești relații și credințe care să-ți folosească. Doar că eu am fost cea intervievată.  La invitația lui Cristian Manafu, am avut acest dialog pe scena Podfest, primul festival virtual despre podcasting.  **** Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.   

Jul 17

47 min

Am avut cu Cosmin Alexandru una dintre cele mai interesante conversații din ultimul timp, legată de incertitudinea în care trăim. Întrebarea de la care a pornit este ”cum creezi o echipă capabilă să se hrănească și să prospere din și în dezordine și necunoscut?” Cosmin este antreprenor și spune despre el că e un constructor de organizații. A fondat și vândut propria companie la începutul anilor 1990. A co-fondat o instituție de educație pentru manageri și lideri (Erudio), un partid politic care eșuat, o facultate de antreprenoriat (Entrepreneurship Academy). Lucrează de 15 ani cu lideri din diverse organizații în proiecte de consultanță. În ultimul timp, cea mai mare parte a muncii, interesului și pasiunii sale merge către subiectul echipelor. **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

Jul 3

79 min

Radu Atanasiu e unul dintre cei mai interesanți, dar și inconfortabili, parteneri de discuție. Munca lui e bazată pe a pune întrebări întrebări dificile și a descoperi unde ne înșelăm.  Radu nu este un om simplu de descris. E medic dentist. A practicat câțiva ani la propriul cabinet. Apoi a lucrat în industria de publishing. Este un investitor cu experiență în piața imobiliară. E partener în companii de consultanță și angel investor în companii de tehnologie.  Dincolo de toate, însă, e profesor și practician al unei discipline obligatorii azi: gândirea critică. Predă la Maastricht School of Management, la Entrepreneurship Academy și lucrează multe organizații echipe de management. Urmează un doctorat la Amsterdam și are un curs online de gândire critică pentru business, la nivel avansat și pentru o audiență globală, pe platforma Iversity.  Am vorbit cu Radu despre cum să rezolvăm necunoscutele cu care ne confruntăm azi, despre intuiție și limitele ei, despre întrebări deștepte într-o lume incertă, erori inconștiente și un fel de a gândi care ne face mai deștepți și mai eficienți.  **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

Jun 26

85 min

”Cea mai puternică întrebare este ”mai ești relevant?” Mai ești tu, pe modelul tău de business de succes, relevant în continuare? A te lega sau a ține cont de istorie e o greșeală majoră într-o strategie de criză.” În școala generală, Dragoș Petrescu avea un penar care s-a dovedit a fi unul dintre primii săi mentori. ”Nimic nu e imposibil” scria pe penarul lui. Idee care i-a ghidat și îi ghidează în continuare viața. S-a dovedit, în ultimele luni, că e adevărat în orice direcție: și atunci când crești, și atunci când cazi.  Dragoș este fondatorul grupului de restaurante City Grill. Are în portofoliu nume precum Hanul Berarilor, Hanul lui Manuc, Caru cu Bere, Pescăruș. În martie 2020, tot ceea ce știa a dispărut peste noapte. Restaurante închise, oameni prizonieri în propriile case. O afacere atât de bine așezată încât nu rata niciodată cifrele, e forțată să uite tot și să se reinventeze. După 20 de ani, s-a întors la mentalitatea de startup.   Am vorbit cu Dragoș despre cum faci acest lucru, ce întrebări îți pui, unde găsești predictibilitate acolo unde nimic nu mai e predictibil. Despre o definiție a succesului care să te orienteze în acest proces și despre cum va arăta industria pe care o iubește atât de mult. Și despre de ce e periculos să îți iasă totul și să devii prosper și mulțumit. *** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

Jun 19

62 min

Una dintre întrebările care stăruie în orice discuție aș avea este ”încotro merge economia?”. Această conversație cu Laurian Lungu este o încercare de a lămuri care sunt acele variabile de care depinde răspunsul la întrebare. Pentru că economia este un întreg puzzle de comportamente și decizii. Ale oamenilor, companiilor, guvernului.  În incertitudine, mare parte dintre ele nu e predictibilă. Dar principiile sunt.  Am vorbit cu Laurian despre ecuația de bază care face economia să se miște, despre indicatorul care ne spune dacă oamenii mai au sau nu un loc de muncă, despre marea ruptură de încredere dintre guvern și societate, despre oportunitățile momentului și nodul gordian al întrebării încotro: veniturile bugetului.  Laurian Lungu este macroeconomist, cu un doctorat la Universitatea Cardiff. A predat timp de un deceniu în instituții academice din Marea Britanie, a lucrat în consultanță și piețe de capital. Este specializat prognoză macroeconomică, modelarea de politici și piețe financiare. Este fondatorul Consilium Policy Advisors Group, unicul think tank din România care leagă economia reală cu formularea de politici publice și cercetarea academică.  *** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  *** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

Jun 12

64 min

Acest timp de mare incertitudine ne pune în situația inconfortabilă de a reimagina și a recrea multe lucruri cu care ne obișnuisem: cariera, viața profesională, viitorul companiilor și organizațiilor. De a adopta mentalitatea unui antreprenor la început de drum, când datele sunt puține și riscul e la tot pasul.     Putem face acest lucru? Și dacă da, cum? Sunt antreprenorii născuți sau crescuți? Putem să ne schimbăm mintea pentru a tolera incertitudine, risc și eșec? Cum funcționează intuiția și când e de folos? Care este legătura între unde și cum creștem și capacitatea de a fi autonomi în viață?  Această conversație cu Paul Olteanu e o călătorie fascinantă în multe direcții, care aduce la masă neuroștiința pentru a răspunde la întrebări. Pe parcursul ei, mi-am explicat eu mie multe dintre dilemele de care mă lovesc în viața de zi cu zi. Sper că o va face și pentru voi.    Paul Olteanu a lucrat în ultimii 12 ani cu câteva mii de oameni în programe de training și coaching bazate pe neuroștiință, pe înțelegerea arhitecturii personalității și a emoțiilor și pe tiparele de gândire ce influențează comportamentele umane.  Este gazdă a podcastului Mindarchitect, alături de Anca Anghel, Dorin Boabeș și Tudor Stoica. Mindarchitect e singurul podcast românesc despre neuroștiință și psihologie aplicate în viața de zi cu zi.  Găsiți un sumar al conversației, precum și toate referințele la cărți și alte surse pe www.andreearosca.ro/podcast *** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  *** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

Jun 5

98 min

Iancu Guda publicat recent o carte despre economie, strategie de business și politici publice pentru criză. ”Economia în vremea coronavirusului” este, de altfel, singurul ghid românesc de bune practici pentru momentul actual.  Am vorbit cu el despre cum arată următoarele șase luni, despre cele trei lucruri esențiale la care să reflecteze un antreprenor, despre cum poți îmblânzi incertitudinea și necunoscutul și multe altele.  Iancu Guda e un om al datelor. Specialitatea lui este evaluarea riscurilor.  Conduce Coface Credit Management Services și o echipă de 100 de oameni care analizează riscurile și sănătatea financiară a zeci de mii de companii românești. Predă la patru facultăți și este președinte al Consiliului director al Asociației Analiștilor Financiar-Bancari. În 2018, a publicat prima carte - ”De ce eșuează companiile” - un alt ghid practic ce detaliază greșelile de strategie și gândire care omoară un business.  **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunităi pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe www.andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.   

May 29

56 min

Ultimele două luni au schimbat felul în care ne simțim și felul în care ne percepem viața și munca. Psihologic vorbind, spune Dragoș Iliescu, ne întoarcem la ”viața normală” cu mai multă anxietate, mai depresați și puțin mai uzați.  Dragoș este specializat în psihologie organizațională, predă la Universitatea din București și este director al Școlii Doctorale de Psihologie și Științele Educației.  Are experiență de lucru în proiecte de testare psihologică sau educațională pe patru continente. Printre altele, e parte din grupul de lucru al OECD care calibrează testele PISA și a condus ca președinte Comisia Internațională de Testare, un organism care dă tonul în ceea ce privește evaluarea psihologică și organizațională.  Este cofondatorul grupului Psyence, prin care administrează o mare parte dintre testele psihologice folosite în toate companiile.   Am vorbit cu Dragoș Iliescu despre cele patru mari forțe care apasă în acest moment asupra fiecăruia dintre noi, fără să fim neapărat conștienți de efectele pe care le produc: muncim mai mult, în condiții de mare ambiguitate despre rolul și sarcinile noastre, cu perspectiva unui viitor incert și cu granițe complet neclare între ceea ce este muncă și ceea ce este viața personală.  Toate sunt factori majori de stres. Ieșim din ultimele două luni mai fragili la nivel psihologic și cu nenumărate întrebări despre cum va arăta munca în viitor.  Unele lucruri sunt aici pentru a rămâne: digitalizarea, munca flexibilă, tendința companiilor de a merge către contracte independente. Altele, precum ritmul haotic de muncă, nu vor dura. Aceasta este o conversație despre relația între noi, muncă și organizații într-unul dintre cele mai complicate momente ale istoriei. **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunităi pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

May 22

75 min

”Ceva trebuie să te ajute să-ți păstrezi mintea întreagă și energia. Pentru că presiunea este foarte mare. Când ești antreprenor, tu trebuie să ai soluția, deși n-ai nicio vină și nu te-ai pregătit pentru situația aia. Nu poti să vii să îți dai demisia. Pentru mine, opțiunea să pun lucrurile în cui și să plec în jurul lumii, sau să îmi descopăr talentul de scriitor, nu există. Ideea de a renunța nu-i o opțiune.” Acest episod este special. E o conversație foarte onestă cu un antreprenor forțat să reinventeze toată afacerea peste noapte.  La începutul lunii martie, când viața era oarecum normală încă, am mers la cină cu Ioan Iacob, cofondator al Qualitance, la Kane. Ne pregăteam pentru episodul The Vast&The Curious care urma să fie pe scenă, la final de martie. Răzvan Crișan, cofondator al Kane Group, se pregătea pentru deschiderea oficială a acestui restaurant de fine dining bazat pe ingrediente românești.  Un concept unic, la care Răzvan a lucrat ani de zile. Prima încercare, în alt loc și cu un alt partener, a eșuat și a dus la închiderea Kane și despărțirea de cel cu care fondase M60, una dintre cele mai cunoscute cafenele din București.  Pe strada Dianei, într-o casă de patrimoniu renovată integral și după o investiție de 500.000 de euro, actualul Kane avea toate ingredientele unui succes: o poziție de invidiat în clasamentele Trip Advisor, review-uri minunate, o experiență deosebită pentru oaspeți, venituri ușor mai mari decât așteptase.  În noaptea aceea, Răzvan și-a adunat echipa și au decis că nu va mai fi nicio deschidere oficială: Kane se transformă în bucătărie comunitară care gătește pentru medici și oameni în nevoie.  Kane a fost primul restaurant care a luat această decizie. În două luni, au gătit și donat  40.000 de porții de mâncare. Ce urmează? Nu știe precis.  Am vorbit cu Răzvan despre reinventare, despre cum a trecut împreună cu echipa lui prin această perioadă de mare incertitudine și restriște financiară, despre a-ți recalibra visele și așteptările, despre de ce a luat acestă decizie și care este viitorul Kane și al industriei.  Am vorbit despre leadership și cum să iei decizii grele, despre ingredientele succesului și despre avantajele de a mege împotriva curentului.  Răzvan este un pionier al industriei de restaurante și unul dintre cele mai cunoscute nume din industrie, cofondator al grupului Kane ce cuprinde restaurantul cu același nume, conceptul Mercato Comunale, restaurantul Mamizza și o viitoare cafenea de specialitate în Centrul Vechi.  **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunităi pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

May 15

65 min

Adi face parte din acea categorie foarte restrânsă de consultanți cu vastă experiență în antreprenoriat. Dar e mult mai mult de atât, pentru că poate pune în sisteme clare și simple de referință idei complexe și fenomene altfel greu de înțeles.  A fondat în ultimii 30 de ani companii de vânzări, training, consultanță sau educație. A acompaniat zeci de lideri în proiecte complicate de reinventare a organizațiilor. Și se numără printre fondatorii programului de MBA al Maastricht School of Management din București, ai școlii pentru lideri Erudio, ai universității de antreprenoriat Entrepreneurship Academy. Am vorbit cu Adi despre cum să înțelegi și să acționezi într-o lume incertă, despre fragilitatea sistemelor rezistente, despre de unde începi să reconstruiești ce ai pierdut în criză, despre ce ne învață stolurile de grauri în legă cutură lumea în care trăim azi, despre risc și câteva idei paradoxale. Cum planul e inutil, dar planificarea obligatorie. Și practica de a pune acțiunea înaintea gândirii.  **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicare. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter pe andreearosca.ro.  Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. 

May 8

74 min

”E o mare oportunitate de a deveni oameni mai buni. Să privim cu recunoștință perioada aceasta, pentru că avem oportunitatea de a crește.”   Domnica Petrovai este psihoterapeut. Specializarea ei este terapia congnitiv-comportamentală și, azi, lucrează mai ales cu cupluri.  A fondat Mind Education, o companie de consultanță specializată în consiliere psihologică și Școala pentru Cuplu, o comunitate de practică și învățare pentru viața în doi și bunăstarea familiilor.  Este consultant pentru organizatii guvernamentale si neguvernamentale in domeniul dezvoltarii de servicii specifice de sanatate mentala. Este autoarea cărții ”Iubește și fii iubit(ă): aproape totul despre relația de cuplu”, publicată în 2018 la editura Humanitas. Despre carte, profesorul Mircea Miclea spune: ”Cei care caută soluții rapide, de tipul quick fix, nu le vor găsi aici. Menținerea iubirii în cuplu necesită efort. Un efort în care începi să te schimbi pe tine înainte de a-l schimba pe celălalt.” Am vorbit cu Domnica despre cum să construim, salvăm și întărim relațiile cu oamenii care ne sunt dragi și cu partenerii de viață, despre ce să spunem și ce să nu spunem, despre managementul crizelor și de ce această perioadă este o oportunitate. ”E o mare oportunitate de a deveni oameni mai buni. Să privim cu recunoștință perioada aceasta, pentru că avem oportunitatea de a crește.” **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicăre. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter. 

May 1

68 min

Constantin Chiriac este fondatorul și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și managerul Teatrului Radu Stanca din Sibiu.  Este un matematician îndrăgostit de miracole și un manager care crede că totul e posibil, nimic nu e întâmplător și că secretul succesului e arta de a dărui. Conversația noastră este, poate, cea mai specială dintre toate de până acum. Veți auzi la început un recital de poezie despre nevoie de a ne întâlni între noi pentru simplul motiv de a ne da bună ziua, ceva de care cu toții avem nevoie. Veți auzi povești incredibile, împletite cu lecții de business și strategie. Și o pledoarie pentru miracole, ca întâmplări esențiale în viața noastră.  În acest an, Festivalul se va desfășura integral online, cu sute de spectacole de pe tot cuprinsul planetei.  Constantin a mers la școală la 5 ani. A absolvit un Liceu de matematică și Institutul de actorie ca șef de promoție, în 1980. După facultate, a mers la Sibiu, unde a fondat FITS în 1993.  FITS este azi cel mai mare festival singular de teatru din lume. **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicăre. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter. Pentru interviurile live, foști invitați și ce urmează, vizitați-ne pe vastcurious.ro Pentru conversații cu antreprenori, sociologi, psihologi și alți oameni destoinici și interesanți despre business, leadership, performanță și natura umană, abonați-vă la podcastul Vast and Curious în Soundcloud, Apple, Stitcher, Spotify

Apr 24

61 min

Alina Stepan este Country Manager pentru România al Ipsos, o companie globală de cercetare prezentă în 90 de țări. Ceea ce ne-a adus împreună pentru această conversație este experiența remarcabilă a Alinei cu date ce ilustrează tendințe și forțe care ne schimbă comportamentul și lumea. Ipsos a lansat, recent, o cercetare ce a cuprins 33 de țări legată de forțe și tendințe care modelează viitorul. Am vorbit cu Alina despre Ipsos Global Trends și, mai ales, despre ce spun datele legat de România și perioada pe care o traversăm azi; despre felul în care criza pe care o traversăm ne schimbă preferințele, comportamentul și valorile, despre opotunitate și cele cinci mari tendințe care se manifestă în România. Dar și despre forțe de adâncime, așa cum este tendința noastră spre populism și neîncrederea în democrație.  **** Acest podcast este susținut de Dedeman, o companie antreprenorială 100% românească ce crede în puterea de a schimba lumea prin ambiție, perseverență și implicăre. Dedeman susține ideile noi, inovația, educația și spiritul antreprenorial și este partener strategic al The Vast&The Curious. Împreună, creăm oportunități pentru conversații cu sens și întrebări care ne fac mai buni, ca oameni și ca organizații.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter. Pentru interviurile live, foști invitați și ce urmează, vizitați-ne pe vastcurious.ro Pentru conversații cu antreprenori, sociologi, psihologi și alți oameni destoinici și interesanți despre business, leadership, performanță și natura umană, abonați-vă la podcastul Vast and Curious în Soundcloud, Apple, Stitcher, Spotify  

Apr 17

58 min

Barbu Mateescu e sociolog. Are aproape 40 de ani și, deși face parte dintr-o generație nouă de sociologi, e unul dintre cel mai des citați în România. A absolvit cursurile Universității din Pennsilvanya, Statele Unite, una dintre cele mai vechi și apreciate școli de sociologie. Barbu este specializat în sociologie urbană și politică. Poate faptul că studiază de aproape viața orașelor l-a făcut să se mute la Cluj, după trei decenii de viață în București, decizie cu care este foarte mulțumit. Am vorbit cu el despre cum schimbă perioada de carantină și COVID-19 viața noastră ca societate, relațiile între oameni și instituții, despre marii câștigători și perdanți ai acestei crize. Atât cât se poate spune astăzi. *** Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.  Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter.  Pentru interviurile live, foști invitați și ce urmează, vizitați-ne pe vastcurious.ro

Apr 10

71 min

În absența încrederii, spune Daniel David, nu putem coopera și găsi soluții în vremuri grele. Încredere înseamnă capacitatea de a-ți asuma riscuri, așteptându-te să primești ceva în schimb, dar fără să fii sigur că vei primi. Daniel David este rectorul Universității Babes Boylai din Cluj și este unul dintre cei mai buni psihologi ai României. Conduce catedra de psihologie clinică și psihoterapie de la aceeași universitate. Din 2008, Daniel este profesor la Ichan School of Medicine at Mount Sinai din New York, una dintre cele mai prestigioase școli medicale din lume. A studiat cu doi dintre titanii psihologiei secolului 20, Aron Beck și Albert Ellis.  În 2015, a publicat Psihologia Poporului Român, rezultatul primei cercetări psihologice serioase asupra românilor de la cea a lui Constantin Rădulescu Motru, acum mai bine de 80 de ani.  Are un concept plastic pentru a defini cum încrederea pleacă de la fiecare dintre noi: ”spune da, dar taie cărțile” - acordă credit celorlalți, dar fii conștient că nu întotdeauna va exista reciprocitate. Am vorbit cu Daniel despre multele fețe ale încrederii: în noi, în organizații, în ceilalți oameni. Despre atitudinea potrivită în fața unei crize, astfel încât să găsim împreună soluții, despre leadership în timpuri grele și despre mecanismele psihologice care cresc sau scad capacitatea noastră de a acționa productiv în aceste zile.  **** Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.  Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter.  Pentru interviurile live, foști invitați și ce urmează, vizitați-ne pe vastcurious.ro

Apr 3

55 min

”Momentele de adversitate amplifică și ceea ce e bun, și ceea ce e rău, ca o substanță de contrast. Acum se văd cu adevărat valorile. E ușor să ai valori în vreme bună; e mai greu să le păstrezi când ești cu spatele la zid.” Marius și Dan Ștefan sunt cofondatori ai Autonom, cel mai mare grup de servicii de mobilitate din România.  Perioadele dificile, se spune, nu construiesc caracterul, ci scot la iveală caracterul. Este un principiu ce se aplică și în cazul culturii care definește o companie: o criză precum cea pe care o traversăm azi testează limitele.  Marius și Dan spun adesea că avantajul lor competitiv este cultura lor internă bazată pe autonomie, transparență, flexibilitate. Autonom este, de ceva ani, una dintre companiile cu cel mai bun scor în ceea ce privește implicarea angajaților (engagement). Am discutat despre cum păstrezi cultura în aceste zile, cum îți servește ea în timpuri grele și ce fel de principii aplică în condițiile de incertitudine de azi.  Câteva idei: oamenii au nevoie de multă autonomie, pentru a lua decizii acolo unde se întâmplă lucrurile; când realitatea se schimbă rapid, trebuie să testezi lucruri noi cu o viteză de câteva ori mai mare; nu te codi să schimbi seara decizia pe care ai luat-o dimineața; comunicarea onestă și transparentă e esențială; oamenii au nevoie de ceva sigur, o bază stabilă care să le dea curajul să acționeze în vremuri incerte.  Autonom nu e ferită de greu: sectorul de închirieri de mașini către persoane fizice a scăzut cu 90% în 10 zile, închieirile către firme scad mai puțin, dar scad. Pe măsură ce companiile din România vor intra în probleme financiare, contractele de leasing semnate cu Autonom vor începe să cadă. Pentru WMS, o companie de închiriere de mașini cu șofer, business-ul s-a evaporat în cinci zile.  **** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter. Pentru interviurile live, foști invitați și ce urmează, vizitați-ne pe vastcurious.ro Pentru conversații cu antreprenori, sociologi, psihologi și alți oameni destoinici și interesanți despre business, leadership, performanță și natura umană, abonați-vă la podcastul Vast and Curious în Soundcloud, Apple, Stitcher, Spotify

Mar 27

62 min

”Un lucru inestimabil pentru echilibrul mental este să povestim despre ce simțim. În comunitatea în care activăm, acasă, cu partenerii de viață, cu părinții, la telefon, oricum ar fi. Izolați sau neizolați. E vindecător emoțional.” Ce face mintea umană în condiții de stres și panică? Își pierde capacitatea de a raționa pe termen lung, se comportă mai degrabă instinctual, își pierde criteriile de moralitate și capacitatea de empatie. Paul Olteanu a preluat, de la psihologul american Jonathan Haidt, autorul cărții ”The Happiness Hypotesis”, metafora călărețului (neocortex) și a elefantului (structura primitivă din creier, dominată de emoție și instinct) pentru a explica prin neuroștiință ce ni se întâmplă și cum ne putem echilibra.  Paul Olteanu a lucrat în ultimii 12 ani cu câteva mii de oameni în programe de training și coaching bazate pe neuroștiință, pe înțelegerea arhitecturii personalității și a emoțiilor și pe tiparele de gândire ce influențează comportamentele umane.  Este gazdă a podcastului Mindarchitect, alături de Anca Anghel, Dorin Boabeș și Tudor Stoica. Mindarchitect e singurul podcast românesc despre șltiința și psihologie aplicate în viața de zi cu zi.  Am vorbit cu Paul despre cum funcționează mintea noastră în situații de stres și panică, despre ce putem face pentru a ne păstra echilibrul, despre cum să ne comportăm cu oamenii din jur și cu cei cu care lucrăm și despre solidaritate, ca răspuns la momentele grele pe care le traversăm.   ******** Note, un sumar al conversației, precum și cărțile și oamenii la care facem referire în podcast se găsesc pe andreearosca.ro/podcast. Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți. Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter. Pentru interviurile live, foști invitați și ce urmează, vizitați-ne pe vastcurious.ro Pentru conversații cu antreprenori, sociologi, psihologi și alți oameni destoinici și interesanți despre business, leadership, performanță și natura umană, abonați-vă la podcastul Vast and Curious în Soundcloud, Apple, Stitcher, Spotify

Mar 20

63 min

Aneta Bogdan a cofondat Brandient în 2002, alături de Mihai Bogdan și Cristian Kit Paul.”Semnătura”ei se află pe mai mult de 100 de noi branduri. Brandient este recunoscută ca una dintre cele mai bune companii globale de branding și este sfătuitor de încredere pentru aproape toți marii antreprenori români.  Brandient are un birou în Singapore, unde lucrează proiecte complexe de consultanță pentru unele dintre cele mai mari companii din Asia.  Aneta a scris în 2010 Branding pe frontul de est, o carte practică și foarte bine scrisă despre cele mai importante principii în branding și cum să constriești ceva durabil.  Mentorul Anetei și omul care i-a influențat cel mai mult viața profesională este Wally Ollins, unul dintre titanii industriei, fondatorul unor companii precum Saffron sau Wolff Ollins.  Am vorbit cu Aneta despre valoarea brandingului în business, admirația față de antrepreneori, de ce nu poți construi un brand solid în social media, diferența majoră între faimă și reputație și lecțiile importante din antreprenoriat și extinderea în Asia. La final, vorbim despre neașteptata poveste a lui Ion Iliescu și cel mai bun sfat pentru un antreprenor.  *** Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.  Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter.  Pentru interviurile live, foști invitați și ce urmează, vizitați-ne pe vastcurious.ro Ne puteți urmări pe Facebook, LinkedIn, Youtube  

Mar 13

91 min

Sergiu Neguț e angel investor, profesor de business, membru al board-ului fundației Romanian Business Leaders și unul dintre cei mai interesanți parteneri de conversație pe care îi cunosc. Sunt destul de sigură că ceea ce pune oamenii pe gânduri și îi inspiră, în același timp, este combinația de gândire critică, pragmatism și umanism pe care Sergiu o personifică.  Este absolvent de INSEAD, a condus Rețaua Regina Maria către creștere și apoi vânzare, a investit apoi în companii noi, mai ales în zona de tehnologie. Dar și în FruFru, compania fondată de Mihai Simiuc care a făcut anul trecut obiectul unei tranzacții cu Unilever. Acum doi ani, Sergiu a investit în FintechOS, o companie de tehnologie ce creează soluții pentru industria financiară. A decis să vină în management, alături de Teodor Blidăruș, fondator, prieten și partener vechi de business.  În decemrie 2019, FintechOS a primit o finanțare de 14 milioane de dolari de la o a serie de fonduri, una dintre cele mai mari pentru un startup românesc și care o pozițipnează printre cele mai bine finanțate companii de tehnologie europene. În același an, a crescut cu 450%.  Sergiu spune despre el că este cineva care încearcă să împingă constant limitele a ceea ce e posibil, a ceea ce știe, a ceea ce crede.  Am explorat cu Sergiu teme ce vor părea, sper, mai mult decât interesante pentru orice antreprenor care se gândește la cum să crească, la propriul echilibru, la întrebările care contează, la învățare, la creștere rapidă, la oamenii din jur și la ce înseamnă, de fapt, succes. Mesajul lui Sergiu, inclusiv către el însuși, este ”ia totul cu un gram de sare”, cu puțină gândire critică. Întreabă-te cum se poate altfel și de ce nu ai uneori dreptate.  O perspectivă pe care o vedem rar, dar care e prezentă în toată conversația, e că orice business este o combinație între rațiune și empatie, între bani și oameni, între ce e și ce e posibil. Mai ales într-o companie care funcționează în viteză, toate acestea sunt importante. Plus ingredientul esențial numit învățare.  

Feb 28

102 min

Monica Cadogan a cofondat Vivre în 2012. Azi, conduce cea mai mare companie online de home și decorațiuni din această parte a lumii, cu prezență în nouă țări și afaceri anuale de 50 de milioane de euro.  A intrat în industrie fără nicio experiență anterioară de retail sau online și a investit în Vivre economiile familiei. ”Acesta va fi MBA-ul meu” și-a spus.  Până acum, Vivre a reușit datorită unei combinații de decizii rapide, capacitate de a învăța și obsesie pentru client, într-o industrie care se schimbă peste noapte.  Monica nu crede în rețete de succes și o enervează că vorbim despre așa ceva. Își măsoară reușitele în echilibru, nu în bani: timpul îi e împărțit între un business care crește cu 30% pe an și o familie cu patru copii mici.  Este unul dintre jurații și investitorii din emisiunea Imperiul Leilor.  Am vorbit cu Monica în 2019 despre claritate în alegeri, disciplină în decizii și despre a ști ce este important. 

Feb 14

84 min

Emil Dobrovolschi este comandant de aeronavă și pilot al companiei Tarom din 1994. Are peste 16.000 de ore de zbor. A urcat toate treptele unei ierarhii profesionale, de la copilot pe avionul Antonov 24, la comandant de aeronavă și instructor pentru avionul ATR, la comandant și instructor-examinator pentru Airbus 310 și 320, la pilot de recepție pentru avioane și comandant al unor misiuni speciale, precum zborurile Președintelui României. A fost director de Operațiuni de Zbor al Tarom. Motivul pentru care am vrut să avem această conversație este cartea Dark Cockpit, al cărei coautor este, împreună cu Octavian Pantiș. Dark Cockpit e o carte de leadership, comunicare și management de criză. Emil folosește povești fascinante dintr-un sfert de secol de experiență în aviație pentru a vorbi despre principii și strategie de business. Am vorbit cu el despre ce înseamnă să trăiești în ”dark cockpit” versus viața noastră unde becurile de avertizare sunt mereu aprinse ca la Crăciun; despre cum poate disciplina să reducă stresul, despre cum să conduci oamenii dacă vrei să te bazezi pe ei, rostul listelor și multe altele.

Jan 31

100 min

Gheorghe Hagi a fondat în 2009 Academia cu același nume. Este cel mai admirat fotbalist român, dar Academia pune în lumină și performanța lui ca antreprenor. A investit aici tot ce avea, a dat o treime dintre jucătorii loturilor naționale și a câștigat 24 de titluri. Hagi crede în jocul pe termen lung, dedicare, strategie și știință în meserie și în ideea că și victoriile, și înfrângerile durează doar o zi. 

Jan 17

75 min

(din arhivă) Aceasta este una dintre cele mai importante conversații pe care le-am avut până acum. Pentru că este despre noi și cea mai proastă relație pe care o avem cu cineva pe această lume, aceea cu noi înșine.  Diana Vasile studiază de 22 de ani resorturile comportamentului uman. Este psiholog, terapeut și fondatorul Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei,. Diana este profesor și membru sau membru fondator al unor organizații profesionale locale sau internaționale. A călătorit, vorbit și învățat pe patru continente pentru a înțelege de ce oamenii sunt cum sunt și fac ce fac. Încă nu are toate răspunsurile.  Ceea ce spune Diana poate părea erezie, prentru că presupune abdicarea de la standardele comun acceptate, în favoarea unui ”da” sănătos spus către noi înșine. 

Jan 2

83 min

(din arhivă) În decembrie 2019, 5ToGo a vândut un pachet de 35% către fondul de investiții Mozaik. Radu Savopol și Vlad Bușilă, cei doi fondatori, păstrează restul de acțiuni. Am vorbit cu Radu la The Vast&The Curious, în octombrie 2019.  Radu Savopol a fondat 5ToGo în 2015, aproape întâmplător. Trei ani mai târziu, deține cel mai mare lanț de cafenele din România, un sistem cu 90 de francize în 15 orașe. A fost desemnat ”cel mai cool brand”, ”best new entry”, ”best cafe” sau ”best startup idea”. Dincolo de ”cool” și ”best”, Radu e un antreprenor care a luat-o de la capăt după mai mult de un deceniu de făcut altceva și a trecut prin toate ”chinurile facerii”: momente când a vrut să renunțe, travaliul complicat al creșterii rapide, drame personale suprapuse cu cele din business. Cu 5ToGo au crescut o serie întreagă de antreprenori români, de la absolvenți de liceu, la producători de biscuiți. 

Dec 2019

95 min

Iancu Guda e un om al cifrelor și adoră ceea ce face. Studiază sănătatea companiilor, vede tendințe pe care alții nu le văd și e pasionat multele feluri în care liderii și fondatorii comit erori elementare de judecată.  Este director general Coface Credit Management Services, unde conduce 100 de oameni. Avea 20 de ani când a venit în companie, în 2005, ca ucenic. De zece ani, se ocupă cu evaluarea riscurilor – a întâlnit peste o mie de antreprenori și a analizat peste 170.000 de companii. A scris ”De ce eșuează companiile”, singura carte care explică, cu date, motivele pentru care afacerile mor. E genul de carte pe care o ții pe birou ca să te ferească de rele.  Lucrează la a doua carte: ”Cum reușesc companiile”, 50 de povești de succes, din 50 de sectoare diferite.  Este pasionat de înot și de fotbal și mai ales de Viitorul Constanța.  Am vorbit cu el despre cum reușesc cei care reușeșc și ce se întâmplă cu cei care nu reușeșc. Despre lumea companiilor împărțită, periculos de mult, între giganți și pitici. Despre cum poți prospera ca mic antreprenor în această lume foarte polarizată și despre erorile esențiale de judecată ale fondatorilor. 

Dec 2019

74 min

Lucian Butnaru a reușit, de-a lungul a mai mult de două decenii în antreprenoriat, să-și creeze o practică rar întâlnită: aceea de a reflecta la ceea ce este important pentru el și pentru oamenii pe care-i conduce, pentru business și viața personală.  Este antreprenorul din spatele unei companii cu care mulți interacționăm, dar căreia nu îi dăm mare atenție. SelfPay este un sistem de 5.000 de terminale de plăți prezent în mai mult de 800 de orașe și în plin proces de extindere în Europa. Integrează plăți diverse – de la utilități, la impozite – de sute de milioane de euro anual.  Lucian conduce, de asemenea, ca CEO, biroul din București al unei companii multinaționale de software. Este un job care îi permite să facă unul dintre lucrurile care valorează cel mai mult pentru el: să învețe.  Dacă este ceva care să-l definească, este o claritate despre ce e important în viață. Motto-ul lui este ”Să nu renunți niciodată.” A muncit ani întregi să înțeleagă ce contează pentru el: echilibrul între planul familiei, cel profesional și cel personal. Spune cu multă ușurință NU.  Am vorbit cu el despre cum salvezi o companie – treabă pe care a făcut-o de cel puțin două ori – de ce trebuie să recrutezi pe bază de valori și de ce să renunți la lucruri în favoarea libertății de a decide ce faci cu timpul.  *** Dacă ascultați acest podcast, vă rog lăsați un review în Apple Podcasts. Durează câteva secunde și ne ajută să îmbunătățim temele și calitatea și să intervievăm noi oameni interesanți.  Pentru a primi noi episoade, vă puteți abona la newsletter.  Pentru interviurile live, foști invitați și ce urmează, vizitați-ne pe vastcurious.ro Ne puteți urmări pe Facebook, LinkedIn, Youtube

Nov 2019

82 min

L-am intervievat pe Mircea Miclea la Cluj, la conferința anuală a Fundației Romanian Business. A fost una dintre cele mai interesante și pline de sens conversații despre mecanisme mentale, erori de decizie și cum să cultivăm în noi abilități esențiale pentru viitor.  Mircea este doctor în psihilogie și are un masterat în administrarea afacerilor.  A fost cel mai tânăr șef de catedră din istoria Universității Babeș Boylai și este fondatorul școlii cognitive în psihologia românească.  A fost ministru al educației timp de un an, în 2004-2005, poziție din care a demisionat când a realizat că nu poate fi de acord cu politica din educație la acea vreme.  Este Președinte al Asociației Române de Științe Cognitive și membru în numeroase organizații profesionale internaționale, precum asociația americană de psihologie.  Dincolo de o carieră strălucită în psihologie, Mircea este antreprenor. A fondat în 2003 Cognitrom, companie ce se ocupa de cercetare și dezvoltare de produse și servicii care se află la intersecția între psighologie si tehnologie.   

Nov 2019

53 min

Mihai Simiuc a creat FruFru în iunie 2006, împreună cu doi parteneri. Au fost pionieri în domeniul mâncării ”curate” și sănătoase, într-un timp în care nimeni nu se gândea la așa ceva.  Au început cu un plan de business perfect care s-a dovedit greșit. Le-a luat cinci ani și multe eșecuri până să clarifice un model de business. Au fost cel puțin 3 momente în care au vrut să închidă.  FruFru de azi e, de fapt, rezultatul unui lung șir de pași mărunți, uneori neprogramați, care au rezultat unul din altul. Cheia succesului acestei mici și încăpățânate companii stă în altceva decât intuiție formidabilă sau plan perfect. Fără obsesia creșterii cu orice preț, dar cu obsesie pentru ingrediente bune, pentru business ”curat” și idei inovative.  În iulie 2019, Unilever a cumpărat 75% din FruFru. Mihai și-a păstrat restul acțiunilor și poziția de CEO. Am vorbit cu Mihai despre cum și-au găsit drumul, cum treci peste eșecuri și despre întrebări esențiale în business. 

Oct 2019

84 min

Dragoș Iliescu poartă multe pălării. E unul dintre acei oameni cu care ai vrea să stai de vorbă fără oprire, pentru că, pe măsură ce intri într-un subiect, descopri infinite întrebări interesante și ramificații fascinante.  Dragoș se ocupă de psihologie organizațională de peste două decenii. Dacă ați trecut vreodată printr-un test de personalitate, motivație, stres, aptitudini și abilități, dezvoltare, e posibil să fi fost parte din portofoliul pe care Dragoș îl administrează, prin grupul Psyence. Are experiență de lucru în proiecte de testare psihologică sau educațională pe patru continente. Printre altele, e parte din grupul de lucru al OECD care calibrează testele PISA (pentru elevi) și PIAAC (pentru adulți), standardul mondial în materie de abilități, și a condus ca președinte Comisia Internațională de Testare, un organism care dă tonul în ceea ce privește evaluarea psihologică și organizațională.  Am vorbit cu Dragoș mai ales despre acest subiect care ne preocupă pe toți în aceste zile: starea de bine și angajamentul oamenilor față de organizațiile unde lucrează. Încercăm să facem multe lucruri și să dăm vina pe fel de fel de factori pentru a explica de ce oamenii nu vin cu bucurie la birou. Dar e simplu și științific demonstrat: ce distruge psihicul și implicarea este lipsa de echilibru între ce le cerem oamenilor și ce le oferim ca să-și facă treaba. Și, nu, să cerem mai puțin nu e o soluție: plictiseala, spune Dragoș, e la fel de rea ca burnout-ul.  Și, nu, nu depinde de ”stofa” oamenilor: contextul e de 10 ori mai puternic decât personalitatea. Iar stresul chiar este o problemă majoră: după trei ani de stres cronic, efectele sunt ireversibile. Șase ani de stres cronic înseamnă boli cardiace ireversibile. 

Oct 2019

75 min

Radu Georgescu a fondat 36 de companii. 24 au eșuat. Câteva, au fost parte din tranzacții de ărima pagină: vânzarea RAV către Microsoft, a Vector către Fitbit. Azi e fondator și președinte al Gecad Ventures, un fond de investiții pentru companii din tehnologie cu vocație globală.  Radu pare a fi deprins o rară capacitate de a se bucura și de a fi fericit și e curios, în cel mai bun sens al cuvântului. La un moment dat, în timpul interviului, am devenit eu cea care răspunde la întrebări despre de ce fac ceea ce fac și cum aș evalua eu o companie dacă noi doi am face investiții.  A crescut înconjurat de cărți și muzică, într-o familie ”foarte mișto” și citește în continuare cam 50 de cărți pe an. A lucrat direct cu Bill Gates, fondatorul Microsoft.  Citatul lui preferat este ”Viața e relativ simplă: faci niște lucruri. Multe eșuează. Unele merg. Faci mai mult din cele care merg. Dacă merg pe scară mare, alții te vor copia. Apoi faci altceva. Șmecheria este în a face altceva”.  Am vorbit cu Radu despre eșecurile lui, cum își păstrează energia și echilibrul, unde crede că a greșit cu Vector Watch, ce e important ca să reușești în business și cum a luat-o de multe ori de la capăt.   

Sep 2019

98 min

Octavian Pantiș a găzduit în România figuri impresionante ale managementului, precum Philip Kotler sau Jack Welch.  Are 30 de ani de experiență în consultanță și antreprenoriat și conduce Qualians, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții de învățare și dezvoltare.  Dar poate că e mult mai cunoscut pentru cărțile lui audio despre managementul timpului, leadership și schimbare. Cu ele, Octavian a creat, practic, piața românească de cărți audio de dezvoltare personală.  Musai List, cartea lui despre cum să îți organizezi timpul pentru a munci eficient, a te bucura în fiecare zi și a face loc pentru ceea ce-ți place este, după șapte ani de la publicare, una dintre cele mai bine vândute cărți de business din România.  Am vorbit cu Octavian despre timp, cum să alegem ceea ce este important, cum se aseamănă filozofia financiară cu cea de management al timpului și de ce o carte celebră despre curățenie a unei japoneze este un instrument minunat pentru a lua decizii legate de timp. Pentru referințe, cărțile despre care am discutat și script editat: www.andreearosca.ro/octavian-pantis

Sep 2019

92 min

”E foarte simplu. Succesul se obține la capătul multor experimente și multor greșeli. Dar trebuie să înveți repede din ele. E vorba de multe, multe, multe greșeli.” Bitdefender este companie globală de tehnologie de protecție cibernetică, cu sediul central la București și prezență în toată lumea. A creat produsul românesc cel mai răspândit pe planetă, folosit de mai mult de 500.000.000 de oameni. Florin și Măriuca Talpeș au fondat propria companie imediat după 1990, în sufrageria apartamentului unde încă locuiesc.  Bitdefender s-a născut la începutul anilor 2000, din ceea ce a fost, inițial, o eroare de business majoră. Astăzi, Florin conduce un business evaluat la peste 600 de milioane de dolari și este cel mai admirat CEO și antreprenor din România. Am vorbit cu Florin Talpeș în 2018 despre negocieri dificile, cum a învățat să fie un lider bun și cum arată pe dinăuntru Bitdefender. 

Aug 2019

105 min

”Trebuie să știi la ce ești bun. Nu poți ajunge să știi decât prin încercări. Trebuie să încerci să vezi dacă te pricepi sau nu și, la un moment dat, viața îți arată dacă te pricepi sau nu”. Dragoș e antreprenorul care a cofondat primul fond ronmânesc pentru investiții în startup. Azi, deține Delta Invest, o companie de investiții în firme antreprenoriale.  A intrat în antreprenoriat de mic. A vândut ziare, flori, lenjerie de damă și ouă. A eșuat cu brio și a pierdut și bani, și prieteni în afaceri proaste. A lucrat apoi în consultanță de management. Când spiritul antreprenorial l-a mânat din nou, s-a gândit să facă un fond de 40 de milioane de euro. N-a mers. A ieșit unul mic. Dragoș a devenit astfel unul dintre pionierii investițiilor în startup-uri.  De-a lungul timpului, a ”născut” și a crescut zeci de companii, a făcut zeci de tranzacții și a închis câteva companii care-i erau dragi.  Parteneriatele sunt marea lui specialitate: cum le faci și cu cine, ca să funcționeze și să dureze.  Dacă ați fost vreodată în situațua de a lucra cu alți oameni, de a vă despărți de o idee pe care o iubiți sau de a învăța dintr-un eșec, această conversație este pentru voi. 

Aug 2019

98 min

Unul dintre cele mai bune episoade The Vast&The Curious de până acum, publicat inițial în februarie 2019. Marius si Dan Stefan au fondat Autonom in 2005. Azi, e una dintre cele mai admirate. Conduc cea mai mare firma de servicii de mobilitate din Romania, un grup care creste cu 30% pe an. Secretul succesului lor sta in cultura interna. 

Aug 2019

87 min

Adrian a fondat în 2000 Trend Consult, o companie de consultanță care e azi unul dintre liderii în consultanța de leadership, cultură de organizație și creștere personală.  Dacă vrei cu adevărat performanță, trebuie să uiți aproape tot ceea ce știai despre management și rolul lui într-o organizație. Și să încetezi să numești oamenii ”resurse umane”. Și, spune, dilema despre ”cum să nu plece oamenii” este o falsă problemă. ”Nu găsim talente” este o aiureală. Adevărata întrebare este cum construiești acel gen de mediu unde oamenii să vrea să vină și să stea. Ceea ce nu este chiar simplu, pentru că presupune două lucruri, amândouă foarte inconfortabile: că liderii trebuie să înceapă să se uite cu atenție în oglindă și că trebuie să accepte disconfortul și frica ce vin o dată cu libertatea.   

Jul 2019

87 min

”Trebuie să știi la ce ești bun. Nu poți ajunge să știi decât prin încercări. Trebuie să încerci să vezi dacă te pricepi sau nu și, la un moment dat, viața îți arată dacă te pricepi sau nu”. Dragoș e antreprenorul care a cofondat primul fond ronmânesc pentru investiții în startup. Azi, deține Delta Invest, o companie de investiții în firme antreprenoriale.  A intrat în antreprenoriat de mic. A vândut ziare, flori, lenjerie de damă și ouă. A eșuat cu brio și a pierdut și bani, și prieteni în afaceri proaste. A lucrat apoi în consultanță de management. Când spiritul antreprenorial l-a mânat din nou, s-a gândit să facă un fond de 40 de milioane de euro. N-a mers. A ieșit unul mic. Dragoș a devenit astfel unul dintre pionierii investițiilor în startup-uri.  De-a lungul timpului, a ”născut” și a crescut zeci de companii, a făcut zeci de tranzacții și a închis câteva companii care-i erau dragi.  Parteneriatele sunt marea lui specialitate: cum le faci și cu cine, ca să funcționeze și să dureze.  Dacă ați fost vreodată în situațua de a lucra cu alți oameni, de a vă despărți de o idee pe care o iubiți sau de a învăța dintr-un eșec, această conversație este pentru voi. 

Jul 2019

98 min

Cristi și Mihai Logofătu au fondat Bittnet în 2007. Bittnet nu are absolut nimic special, dimpotrivă: e o companie de training și soluții IT. Nu veți găsi nimic inovativ în ce face. Dar cum face este o cu totul altă poveste. Cei doi frați sunt, probabil, printre campionii inovațiilor în materie de model de management și finanțare.  Cristi și Mihai au câteva principii de business de la care nu se abat: să gândească pentru următorii zece ani, să accepte orice pariu ”cu condiția să nu înmulțești cu 0”, să bată la toate ușile și să le lase deschise. Creșterea lor – cu o medie de 80% anual – e, simplu spus, rezultatul multor întrebări care încep cu ”ce ar fi dacă…?”. Cred amândoi că trebuie să îți așterni drumul astfel încât să te găsească norocul.  Dar nu despre cifre am vorbit cu ei la The Vast&The Curious. Ci despre gândirea și filozofia lor, adevăratul mecanism care i-a adus aici. 

Jun 2019

90 min

Aceasta este una dintre cele mai importante conversații pe care le-am avut până acum. Pentru că este despre noi și cea mai proastă relație pe care o avem cu cineva pe această lume, aceea cu noi înșine.  Diana Vasile studiază de 22 de ani resorturile comportamentului uman. Este psiholog, terapeut și fondatorul Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei.  Diana este profesor și membru sau membru fondator al unor organizații profesionale locale sau internaționale. A călătorit, vorbit și învățat pe patru continente pentru a înțelege de ce oamenii sunt cum sunt și fac ce fac. Încă nu are toate răspunsurile.  Ceea ce spune Diana poate părea erezie, prentru că presupune abdicarea de la standardele comun acceptate, în favoarea unui ”da” sănătos spus către noi înșine. 

Jun 2019

83 min

Radu Savopol a fondat 5ToGo în 2015, aproape întâmplător. Trei ani mai târziu, deține cel mai mare lanț de cafenele din România, un sistem cu 90 de francize în 15 orașe. A fost desemnat ”cel mai cool brand”, ”best new entry”, ”best cafe” sau ”best startup idea”. Dincolo de ”cool” și ”best”, Radu e un antreprenor care a luat-o de la capăt după mai mult de un deceniu de făcut altceva și a trecut prin toate ”chinurile facerii”: momente când a vrut să renunțe, travaliul complicat al creșterii rapide, drame personale suprapuse cu cele din business. Cu 5ToGo au crescut o serie întreagă de antreprenori români, de la absolvenți de liceu, la producători de biscuiți. 

May 2019

95 min

Invitatul meu este Iulian Stanciu, unul dintre cei mai admirați oameni de business din România.  Este CEO al eMag, o companie regională de peste un miliard de euro și o creștere anuală de două cifre. A cumpărat eMag în 2009, de la fondatorii companiei și, câțiva ani mai târziu, a vândut pachetul majoritar către fondul sud-african Naspers. Deține, de asemenea, alte companii, precum Network One Distribution sau Flanco. În jurul lui lucrează azi peste 7.000 de oameni. Rolul lui, spune, este să păstreze drumul și să-i servească.  EMag nu e pentru toată lumea: e o organizație care trăiește în viteză și cu mare intensitate, în care oameni muncesc mult, unde deciziile se iau repede și greșelile sunt material didactic.   Succesul lor se datorează, probabil, acestei dorințe continue de a încerca și de a învăța, combinată cu un pragmatism rar întâlnit.  Am vorbit despre cum a învățat curajul, cum își păstrează echilibrul și mintea limpede, cum ia decizii, ce e în interiorul eMag și cum schimbăm România.

May 2019

101 min

Adrian Stanciu este unul dintre oamenii care au văzut pe dinăuntru zeci de organizații: mai bune, mai puțin bune, mai mari și mai mici. Este unul dintre partenerii companiei de consultanță Wanted Transformation și unul dintre puținii consultanți cu o vastă experiență de antreprenor. A acompaniat zeci de lideri în proiecte complicate de reinventare a organizațiilor.  Se numără printre fondatorii programului de MBA al Maastricht School of Management din București, ai școlii pentru lideri Erudio, ai universității de antreprenoriat Entrepreneurship Academy.  Am vorbit cu Adrian în 2018, la Romanian Business Leaders Summit, despre ce e greșit în felul în care sunt conduse organizațiile și cum arată viitorul managementului.   

Apr 2019

53 min

Cookie policy

We and our partners use cookies to personalize your experience, to show you ads based on your interests, and for measurement and analytics purposes. By using our website and our services, you agree to our use of cookies as described in our Cookie Policy.