Fanny och Ila

Fanny och Ila

En podd om hälsa och hållbar livsstil. En fyndig, kostrådgivande retoriker och en underhållande, finlandsvensk näringsterapeut kända från @lesscarbs och @morotsliv - nu sammanslagna till ett. Vi avhandlar stort och smått, delar hacks, tips, råd, upplevelser och iakttagelser. Aldrig med pekpinnar, alltid nära till skratt.

000. Teaser inför "Fanny och Ila"
Trailer 29 min 39 sec

All Episodes

Vi sammanfattar de allra bästa tipsen från 2020. Vissa saker är så bra att man behöver höra dem igen. Vi lyfter biohacking av din hälsa och menscykel, stress och smärta, andning, lchf, akne, skönhetsrutiner, matprepp och immunsystem. Ett maxat avsnitt du inte kan missa! Du hittar alla länkar i blogginlägget på https://fannyochila.com/blogg. Lämna gärna betyg och recension i iTunes för att stöda vårt arbete så att vi kan många många fler säsonger fyllda med nya hälsohacks.  Och följ oss på https://www.instagram.com/fannyochila för att hänga med i 2021:s nya äventyr!

Dec 2020

20 min 24 sec

Vi hör Anders Lönedal berätta om sitt nästa specialområde: teknikstress! Hur påverkar teknikanvändningen våra barn och deras ögon och syn, vår hälsa och vår sömn? V pratar om evolutionära fällor och hur vi evolverat från jägare och samlare till bondesamhälle och idag till stillasittande teknik(beroende)användare. Vad är egentligen den optimala skärmtiden för att få en bra balans och vad behöver vi tänka på för en sund teknikanvändning? Ett avsnitt du inte vill missa!

Dec 2020

1 hr 21 min

Även om året 2020 går till historien som ett väldigt speciellt år med många utmaningar, så har det faktiskt också hänt en hel del roliga och bra saker detta år. Vi listar åtta bra saker som skett under 2020. (Psst! Missa inte nummer 8 där vi släpper en otroligt rolig nyhet!)

Dec 2020

19 min 40 sec

Vi gästas igen av fantastiska Jenny Koos, en av de främsta i ledet idag som jobbar för fertilitetsförståelse och kvinnohälsa. I detta mikroavsnitt ger Jenny Koos "det korta svaret" på vilka de viktigaste faktorerna i ens livsstil är för att skapa en optimal menscykel. Missa inte vår fullånga intervju med henne i avsnitt 115. 115. Gäst: Jenny Vulverine Koos om att biohacka menscykeln

Dec 2020

13 min 37 sec

I detta avsnitt ger vi dig en massa tips på sysselsättning under den här tiden när vi sitter mycket hemma. Perfekt för att inte få så tråkigt.  Det vill du inte missa. Glöm inte att följa vår blogg på https://fannyochila.com/blogg

Dec 2020

40 min 44 sec

Detta mikroavsnitt bjuder på fem korta tips för en grönare hudvårdsrutin. Lyssna även på våra fördjupningsavsnitt: 84. Sköna, gröna skönhetsrutiner 73. Akne - tips och råd 58. Giftfritt smink och naturlig skönhet 42. Skönt och grönt hemmaspa Och läs blogginlägget på http://fannyochila.com/blogg.

Nov 2020

15 min 11 sec

Vi gästas av fantastiska Jenny Koos, en av de främsta i ledet idag som jobbar för fertilitetsförståelse och kvinnohälsa. Det vi diskuterar i detta avsnitt är ju hur vi kan optimera våra liv i samklang med vår menscykel. Hur kan man planera sin träning, kost, fritidsaktiviteter och arbete utgående från sin menscykel för att optimera sitt mående och även sina resultat på respektive område? Missa inte blogginlägget som hör till avsnittet: https://fannyochila.com/115-manadens-gast-jenny-koos/  

Nov 2020

1 hr 36 min

I detta mikroavsnitt gästas vi av Mattias Ribbing som ger oss ett par enkla minnesträningsuppgifter för att lättare komma ihåg tråkiga saker samt hur man snabbt kan lära sig namn på personer man träffar. Lyssna också gärna på avsnitt 111 när vi pratar om multitasking och  skärmsmart tillsammans med Mattias.

Nov 2020

15 min 28 sec

I det här avsnittet pratar vi om våra bästa höstrutiner just nu. Allt från frukost och träning till jobbplanering och sömnrutiner. Inför green week kan du skriva upp dig på Glimjas VIP-lista, som ger dig försprång på en hållbar rea och chans att vinna fina priser och andra grymma erbjudanden. Här skriver du upp dig!

Nov 2020

48 min 16 sec

I detta mikroavsnitt går vi snabbt igenom hur du kommer igång med att investera. Det är varken svårt eller dyrt! Vi berättar även hur du skapar hållbara investeringar. Missa inte detta! Du kan höra fullånga avsnitt 12 om hållbar ekonomi här.

Oct 2020

12 min 50 sec

I detta avsnitt gästas vi av Mattias Ribbing, stormästare i minne, författare och föreläsare, med mera.  Vi diskuterar hur vi på bästa sätt kan hantera dagens teknik med smarttelefoner, datorer, TV, osv. på ett hållbart sätt och bli mer skärmsmarta i vår vardag. Vi pratar även om multitasking och hur vi kan jobba effektivt med enpunktslistor och Pomodoro-metoden utan att bli stressade. Läs blogginlägget på https://fannyochila.com/blogg.

Oct 2020

1 hr 11 min

I detta mikroavsnitt berättar vi hur du varje månad kan ta hand om och undersöka dina bröst för att optimera din brösthälsa. Vi ger också en lista på andra hälsotips för friska, glada bröst. Lyssna också på det fullånga avsnittet om bröst i poddavsnitt 53! 

Oct 2020

11 min 23 sec

I dagens mikroavsnitt kommer vår gäst Anders Lönedal tillbaka för att kort svara på de 3 återkommande frågor vi får om lymfasystemet. Vi pratar i detta avsnitt om BH och hur de påverkar lymfaflödet, vad som är viktigt att tänka på vid lymfmassage/lymfdränage/lymfterapi, och varför det är så viktigt att göra tåhävningar (på rätt sätt). Lyssna gärna på vårt tidigare avsnitt om lymfasystemet här. Om du har fler frågor kan du maila oss på hej@fannyochila.com så besvarar Anders dem i ett kommande poddavsnitt.  

Oct 2020

12 min 12 sec

IFD innebär inflammationsdämpande mat som håller kroppen frisk.  IFD-mat stödjer friskprocesserna i kroppen och motverkar inflammation. Det är friskkost som till stor del består av färgglada grönsaker, fisk, olja och nötter och riktigt bra kryddor som är starkt inflammationsdämpande.  IFD-mat kan ge mjukare leder och mindre stelhet i kroppen, friskare hud och avtagande allergier. IFD-skalans värden räknas ut utifrån mängden bra fettsyror, innehåll av antioxidanter och antiinflammatoriska fytonutrienter. Glöm inte att att läsa blogginlägget!

Oct 2020

55 min 40 sec

I detta mikroavsnitt ger vi dig några korta tips hur du skapar en hållbar garderob genom att satsa på bra märkningar, kvalitet och second hand. På så sätt kan du minska miljö- och hälsopåverkan i form av koldioxidutsläpp, energi, vattenförbrukning och skadliga kemikalier. Lyssna gärna på avsnitt 08 om kemikalier i kläder, syntetiska vs naturliga material, märkningar och lyssnarfrågor, samt avsnitt 67 om hur du bygger en kapselgarderob.

Sep 2020

16 min 56 sec

Idag gästas vi av Anders Lönedal, psykofysiolog som utbildar biofeedbackterapeuter och är expert på andning och dess betydelse för hälsan. Vi diskuterar bland annat om hur vi generellt andas idag, vilka problem kan uppstå om man inte andas som vi borde, kopplingen mellan andning och stress/utmattning och andra åkommor, hur man kommer igång med andningsövningar, muntejpning och hur ska man andas när man promenerar/springer/cyklar/tränar? Du mår som du andas! Missa inte detta!

Sep 2020

1 hr 34 min

Vårt första microavsnitt! Hurra! Dessa microavsnitt gör vi för att du ska få de bästa och viktigaste guldkornen från ett mer omfattande temaområde i ett snabbt och smidigt format. Veckans avsnitt handlar om 6 giftfria saker du behöver för ett rent badrum. Hoppas du ska gilla det nya formatet! Om du vill fördjupa dig mer så kan du lyssna på avsnitt 18. Giftfritt badrum med våra bästa ekostädtips.

Sep 2020

10 min 37 sec

Visste du att yoghurt, fil, surmjölk och surkål är fermenterade produkter? Har du också hört om kefir, kombucha och rejuvelac? Att äta fermenterad mat är otroligt bra för vår hälsa. De viktiga mikroorganismerna som lever på oss och i oss utgör en stor del av vårt immunförsvar, skickar en massa information till vår hjärna och styr när och vad vi äter. För att få en bra variation av goda tarmbakterier är ett sätt att äta fermenterad mat.

Sep 2020

59 min 21 sec

Inspirerande Madelene Lennartsson @cleanlifestyle.se gästar oss i detta avsnitt och vi får höra hennes berättelse. Om hur hon som 18 åring fick tarmsjukdomen ulcerös kolit, gjorde en livsstilsförändring och läkte sin tarm utan konventionella mediciner. Istället lät hon maten bli sin medicin! Vi pratar om socker, gluten, mejeriprodukter, gröna kuren, guilty pleasures och kål. Och hur fungerar det för familjen när man gör en sån här förändring? Allt detta och mycket mer i ett avsnitt du inte får missa!

Aug 2020

1 hr 30 min

Detta avsnitt handlar om den fantastiska kålen - en riktig superfood som är rik på antioxidanter! Kål kan skydda mot hjärt- kärlsjukdomar, rena kroppen på toxiner och slaggämnen, optimera immunförsvaret, vara bakteriedödande, leverrenande, balansera kolesterolet och blodsockret samt motverka oxidativ stress. Den är dessutom god, billig och går att variera i det oändliga. Och vi tipsar också om hur man kan göra för att inte bli så gasig av den. Kål är inte bara pizzasallad, det är betydligt mer än så. Ett avsnitt du inte får missa!

Aug 2020

58 min 8 sec

Vi är tillbaka från semestern och diskuterar vår sommar och hur det varit i dessa Coronatider.  Hör våra 10 höjdpunkter denna sommar!

Aug 2020

1 hr 2 min

Vi firar vårt 100:de poddavsnitt med att berätta om våra bästa hacks gällande ekonomi, immunförsvar, sex, alkohol och skönhet. Vi tipsar också om våra favoritavsnitt hittills och samlar de allra, allra bästa guldkornen från våra 100 avsnitt så här långt. Detta avsnitt får du bara inte missa!

Aug 2020

1 hr 3 min

Vi pratar med vår gäst Jessica Nyholm, känd som Tjockkocken, om kroppspositivism. Jessica berättar om sin viktresa, förhållandet till mat genom åren, om gastric bypass och hur den påverkat och fortfarande påverkar hennes liv, om träning och så klart om hemlisarna. Ett avsnitt du inte vill missa!

Jul 2020

1 hr 42 min

I detta avsnitt pratar vi om hur man gör hållbar och hälsosam mat utomhus. Vi ger också tips på enklare plock "tapas style", alltså sådant som man enkelt köper med sig i mataffären på vägen om man till exempel plötsligt kommer på att man vill ta en lunch på stranden. Vi ger också tips på bra mat man kan ta med sig om man ska ut och vandra. Slutligen diskuterar vi vilken utrustning vi gillar att ha med på picknicken. Missa inte blogginlägget på fannyochila.com/blogg!

Jul 2020

55 min 47 sec

Bikarbonat känner väl de flesta till. I Finland pratar man om matsoda. Men också natriumkarbonat, natriumseskvikarbonat och natriumperkarbonat är bra att ha i sin städskåp. De ersätter kalkborttagningsmedel, kemiska tvättmedel, luftfräschare, rengöringsmedel, mjukgörare, slipmedel och pH-regulatorer. Samtliga är basiska/alkaliska, men olika mycket. I detta avsnitt vi berättar hur!

Jul 2020

54 min 21 sec

Hitta vilda ätbara hälsoväxter och låt oss berätta allt gott du kan laga med dem. Vi pratar i detta avsnitt om dessa och deras användningsområden: Nässlor Kirskål Ramslök Daggkåpa Maskros Fläder

Jul 2020

54 min 37 sec

Medicinska svampar har använts i tusentals år för att behandla och motverka olika sjukdomar och åkommor samt för att förbättra hälsan rent generellt Studier visar att de inte bara är superlivsmedel, utan även har läkande egenskaper. Idag tar vi oss en titt på 7 av våra favoritsvampar. Vi diskuterar deras påstådda hälsoeffekter och hur vi själva konsumerar dem. Vårt snack ska inte tas som medicinska råd! Har du problem rekommenderar vi att du i första hand tar kontakt med en funktionsmedicinare eller läkare!

Jul 2020

59 min 44 sec

År 2006 stod han på tågspåret och skulle hoppa framför tåget. Han berättar om sin hälsoresa och guidar oss mot ett villkorslöst välmående. Dennis Westerberg är coach, författare, föreläsare, poddare och ståuppkomiker, och han representerar ett nytt psykologiskt fält som kallas De tre principerna. Allting som han gör idag, tar sin utgångspunkt i dessa principer. Lyssna även på "Tomas och Dennis podcast".

Jun 2020

1 hr 39 min

Vi har fått frågor hur man hanterar jobbiga, osunda eller komplicerade relationer, och detta är en vinkel på detta ämne. En energitjuv kan till exempel vara en som alltid gnäller, är elak, utnyttjar andra, alltid tänker på endast sig själv eller är missunnsam.  Vi diskuterar hur man känner igen en energitjuv och hur man kan hantera dem.

Jun 2020

1 hr 11 min

Här är nästa del i vår serie om olika kostformer och dieter. I detta avsnitt diskuterar vi växtbaserad, vegansk kosthållning. Raw food är konsten att tillaga rå, vegansk mat så den blir så god och tilltalande som möjligt. Man tillagar den varsamt i temperaturer upp till max 42 grader för att bibehålla enzymer och vitaminer. Levande föda består av livsmedel såsom aktiverade nötter, groddar och fermenterad kost. I detta avsnitt diskuterar vi möjligheter och utmaningar med en växtbaserad kost.

Jun 2020

1 hr 11 min

Resor till varmare breddgrader bokas mindre och anledningarna är flera: Väder, klimat och ekonomi. Men även tillgänglighet och medvetenhet om det som finns nära! Många har förändrat sitt sätt att resa de senaste åren för att minska miljöpåverkan. Framförallt tänker vi på hur vi reser till vår destination när vi tänker på hållbart resande. Här kommer våra bästa tips och råd.  Kolla även in blogginlägget på https://fannyochila.com/blogg  

Jun 2020

1 hr 7 min

Levern är fantastisk med viktiga funktioner i kroppen. Och vi lär oss hela tiden mer om hur detta komplexa organ fungerar. Vi tar oss nu en första titt på den fantastiska levern som jobbar tätt ihop tillsammans med gallblåsan och bukspottskörteln. Den omvandlar och lagrar energi, producerar viktiga ämnen och tar även hand om skadliga ämnen och oskadliggör dessa. I detta avsnitt diskuterar vi också vad levern inte gillar och vad den mår bra av. Stort tack till Glimja som sponsrar månadens tema!

May 2020

1 hr 13 min

I detta avsnitt gästar Linnéa Eriksson vår podd. Hon fick diabetes typ 1 när hon var 18 år. Och från att vara helt ointresserad av hälsa valde hon småningom att utbilda sig till hälsopedagog och är tillsammans med Jenny en av skaparna av @superfoodsweden på Instagram och bloggen supermat på Må Bra. Hon hittar konstant nya, kreativa vägar för att kunna leva det liv hon själv vill leva och låter inte sin diabetes stoppa henne. Träning har alltid varit ett stort intresse och de extremsporter hon gör idag är något som få av oss skulle klara av. Hon har en fantastisk inställning till livet och är en inspiration för oss alla! Lyssna till hennes historia!

May 2020

1 hr 20 min

I dagens avsnitt ger vi våra bästa tips på hur du kan optimera näringsintag, tid, energi och ekonomi med smart matprepp. Vi pratar om: Varför matpreppa - fördelar (och nackdelar?) Livsmedels hållbarhet Färdiga rätter kontra ingredienser Låt resterna bli en ny maträtt Olika ingredienser: protein, kolhydrater, såser/röror, sallader Frön, nötter, baljväxter, linser Mellis och frukostar

May 2020

1 hr 12 min

I dagens avsnitt inleder vi en serie om eteriska oljor. Eteriska oljor och växter har vi använt i tusentals år. Inte bara för doftens skull utan också för hälsans; inom aromaterapi, för spirituella syften, kroppsvård, hårvård, huskurer, samt i hemmet och i olika rengöringsmedel. Vi pratar i denna del om vad eteriska oljor egentligen är, hur de framställs, används och vad som gör en eterisk olja bra eller dålig.

May 2020

1 hr 15 min

I dagens avsnitt inleder vi vår jakt på den bästa dieten. Eller finns det ens någon? Vi får se. Vi börjar avhandla LCHF.  LCHF står för Low Carb, High Fat, alltså kost med lite kolhydrater och mycket fett och allt fler vetenskapliga studier visar att LCHF ger bäst resultat när det gäller vikt- och blodsockerkontroll. Men att äta mycket fett är inte bra om man äter dåligt fett med låga näringsvärden eller som är härsket eller består av transfetter. Du får kom-i-gång-tips och vi delar egna erfarenheter och reflektioner. Tune in! Det blir kul.

May 2020

1 hr 8 min

I dagens avsnitt får vi kärt återbesök av Jonas Alwin som är "Certified functional medicine practitioner" och grundaren av Fysiolabbet. Vi pratar idag om inflammation, roten till allt ont, som samtidigt är livsviktig för vårt immunförsvar.  Vi diskuterar skillnaden mellan akut och kronisk inflammation, vad inflammation beror på, vem som drabbas och varför, samt kopplingen till tarmen, kosten och stress och olika sjukdomar såsom IBS, autoimmuna sjukdomar, fibromyalgi, depression, reumatism osv. Och du får svar på hur du kan minska inflammation i din kropp!

Apr 2020

1 hr 27 min

På begäran från våra lyssnare delar vi i detta avsnitt med oss av våra egna giftfria skönhetsrutiner. Vi berättar hur vi just nu gör våra morgonrutiner, sminkrutiner, kvällsrutiner, veckorutiner, sparutiner, "när jag kommer ihåg"-rutiner och så vidare. Allt med fokus på giftfritt, naturligt, ekologiskt och hållbart. Kom ihåg att läsa det tillhörande blogginlägget på https://fannyochila.com/blogg och följ oss på instagram @fannyochila.

Apr 2020

1 hr 9 min

Visste du om att vi har två olika sorters försvar i vårt immunsystem? Det första, medfödda och det adaptiva immunförsvaret är förprogrammerat att känna igen virus eller bakterier och att angripa dessa, så snart de tränger in i kroppen. Det förvärvade immunförsvaret reagerar däremot inte direkt kroppen angrips, utan behöver lite tid att mobilisera sig. Men det kan i gengäld minnas fienden och ha ett effektivt försvar redo vid nästa möte. Vi tar en djupdykning. Välkommen med!

Apr 2020

1 hr 6 min

20 saker vi älskar just nu! Vi vill passa på att peppa upp dig med en lista med på saker vi uppskattar, älskar och använder eller gör - just nu! På vår lista finns bland annat tips kring träning, näringsjäst, torrborstning, ny ansiktsrutin och filmtips. Allt det bästa i en härlig röra. Hoppas att du hittar några nya egna favoriter!

Apr 2020

1 hr 11 min

Under ytan har vi världens största trädgårdsland av vilda växter. Dessa havets grönsaker kan göra dig både piggare, friskare och vackrare. Alger och sjögräs har blivit allt vanligare bland hälso- och matintresserade. De är snabbväxande, skonsamma mot sin omgivning och i sin miljöpåverkan och innehåller otroligt mycket näring i unika kombinationer. Vi berättar om våra favoriter bland saltvattensalger och sötvattensalger och berättar hur vi använder dem i matlagning. Glöm inte att läsa bloggen på fannyochila.com!

Apr 2020

1 hr 3 min

Visste du att färgpigmenten i maten, till exempel beta-karotenet som gör en morot orange, är väldigt kraftfulla antioxidanter? Men vilka andra känner vi till? Vit mat är t.ex. bra för lungor, gul för vävnad, orange är anti-inflammatorisk, röd är för blod, grön för lever och detox, svart för njurar, brunt för matsmältning, lila för nervsystem och blå för stamceller och märg. Och mycket annat så klart! I detta avsnitt diskuterar vi för vilka områden i kroppen de olika färgerna kan vara extra gynnsamma.

Mar 2020

1 hr 9 min

Barn och barnmat är ett efterfrågat ämne, och den här gången är det dags för barnmat för barn tre år och uppåt. Den här gången spelar vi in via telefon, på grund av Covid-19, så ha överseende med ljudet. Vi diskuterar bland annat: Hur lär man barnen att äta grönsaker? Vad är sapere-metoden? Proportioner mellan protein, kolhydrater, fett? Hur får man barn mätta en lång tid? Bra tips på snacks? Är det viktigt att ge barnen komjölk till måltiderna? 5 saker man ska undvika att ge sina barn?

Mar 2020

1 hr 11 min

Fantastiska Martina Johansson, forskare, författare och Sveriges främsta biohacker, gästar oss och vi djupdyker ner i ämnet biohacking. I detta avsnitt diskuterar vi: - Vad är biohacking? - Skillnaden mellan bodyhacking och biohacking? - Hur kommer man igång? - Biohacka ditt hår. - Spiritualitet. - Preventivmedel och biohacking. Dessutom ger Martina dig exempel på hur du kan biohacka: 1. Humör 2. Produktivitet 3. Fysiska prestanda 4. Sömn 5. Stress 6. Åldrande Läs blogginlägget på https://fannyochila.com/blogg.

Mar 2020

1 hr 20 min

Älskar du att jobba hårt och mycket? Har du bra självdisciplin? Vill du skapa dina egna drömmar? Då kanske du ska starta eget företag. I detta avsnitt berättar vi om hur och varför vi blev företagare. Vi ger praktiska tips för vad vi tycker är viktigt att tänka på för att komma gång, och även om hur du behöver tänka kring att ta betalt för din tid och din expertis. Besök verksamt.se eller vasek.fi om du funderar på att starta eget och besök vår blogg på https://fannyochila.com/blogg.

Mar 2020

1 hr 16 min

I dagens avsnitt får vi kärt besök av Jonas Alwin som är "Certified functional medicine practitioner" och grundaren av Fysiolabbet. Vi pratar idag om metabolt syndrom. Om vad det är, hur man får det och hur man kan bli fri från det. Vi pratar även om blodsocker och insulin, hormoner, kolesterolets roll i kroppen och mycket mer. Dessutom berättar han vad tycker är bra mat, att bra mat alltid tar minst en timme att tillredas. Intressant! Lämna gärna en recension i iTunes om du gillar avsnittet och dela det med dina vänner. Tack!

Feb 2020

1 hr 24 min

Tar du med dig egna kassar till butiken när du handlar, eller köper du nya kassar av plast varje gång? Plast är något vi tror att alla vill undvika när de inser vilken miljö- och hälsobov den faktiskt är. Men det är kanske svårt att gå från 0 till 100. Så då kan det kan vara lönt att sätta sig in i vilka plaster vi har att göra med i plastdjungeln. Vilka plaster ska man undvika och vilka medför lägre risk? Vad använder man istället? Vi reder ut märkningar och massa annat i dagens avsnitt.  

Feb 2020

48 min 24 sec

Funktionsmedicin är en medicinsk inriktning som på vetenskaplig grund identifierar och behandlar de underliggande orsakerna till kroniska livsstilssjukdomar. Fanny har fått stor hjälp av funktionsmedicinen och berättar om sin hälsoresa de senaste månaderna. Vi diskuterar: Varför funktionsmedicin (FM) och för vem? Hur skiljer “vanlig” sjukvård med funktionsmedicin? IFM-matrisen Vad är FM? 6 grundpelare 7 biologiska system FM i praktiken Funktionell kosthållning

Feb 2020

1 hr 7 min

I detta avsnitt pratar vi om olika typer av akne, vad de beror på och hur du kan lindra och till och med bli av med akne. Akne kan delas in i kategorierna akne vulgaris (ungdomsakne) och akne tarda (vuxenakne). Vuxenakne kan man drabbas av oavsett om man haft ungdomsakne eller inte. Vi diskuterar: Vad är akne? Orsaker Kost Hygien och produkter Behandling Näring Lista med sammanfattande tips

Feb 2020

1 hr 1 min

Vi är extremt stolta och glada över att presentera vår första gäst i podden! Björn Rudman, klinikchef och grundare av smärt- och stresslindringskliniken Caladrius, författare till Boken om ont att och skapare Podden om ont och nu även Återhämtningspodden  Vi älskade att prata med Björn, och vi ville aldrig att det skulle ta slut. Hoppas att du känner exakt samma sak som oss.

Jan 2020

1 hr 27 min