Јустинијан збори

By Јустинијан збори

Добредојдовте на подкастот “Јустинијан збори“ каде што Џоле, Донев, Тромбе и Кате заедно со нивните гости ќе ви зборат за право, политика и сите работи помеѓу.

 1. 1.
  Kонфликтот помеѓу Израел и Палестина
  46:15
 2. 2.
  ЛДП, младинска политика и Собрание
  1:23:26
 3. 3.
  Црвен крст во Македонија
  1:01:01
 4. 4.
  Пост-мортем на Суперлигата со Скратен Корнер
  1:17:03
 5. 5.
  Шарена револуција: пет години подоцна
  1:40:05
 6. 6.
  Сподели авторка, Stella Network и менторство
  1:05:23
 7. 7.
  Со Ева за УСС и годината што предстои
  48:49
 8. 8.
  Една година Јустинијан збори
  1:04:51
 1. 9.
  За правните студии на Правен со Ева и Кики
  55:25
 2. 10.
  За студиите по односи со јавност
  1:12:44
 3. 11.
  За новинарските студии на Правен факултет
  1:26:28
 4. 12.
  За политички на Правен со Делина и Данило
  1:40:19
 5. 13.
  Што се случува со студентското организирање?
  51:30
 6. 14.
  Со Радован за софократија и демократија
  1:29:15
 7. 15.
  Најлошите политичари на Балканот
  1:08:34
 8. 16.
  Зошто Осми март со Јована од Еквалис
  55:34
 9. 17.
  #ШтоПравиМВР, попис, вакцини и Бајден
  44:23
 10. 18.
  Избори и изборни модели во Македонија
  1:13:30
 11. 19.
  Анализа на јавното мислење за процесот на интеграции
  1:04:15
 12. 20.
  Mt Rushmore на лидери со Мартин и Зорана
  1:25:21
 13. 21.
  Конференција за климатските промени
  46:53
 14. 22.
  Изборите во Косово, Албин Курти и Балкан
  47:57
 15. 23.
  Иницијативата „Мисли Малце“ со Елена Савеска
  48:25
 16. 24.
  Оргии, Кенеди, Хамилтон, Тито и Курт Кобејн
  1:25:45
 17. 25.
  Мјанмар, Јемен и реформите во Македонија
  48:52
 18. 26.
  Пазар на акции, GameStop и Вол Стрит со Боро
  47:04
 19. 27.
  Јавна соба и зошто “Едуцирај го син ти“ со Ната
  47:29
 20. 28.
  Државна матура со Бленди и Лука
  1:07:43
 21. 29.
  За јазикот и лингвистиката со Нина и Викторија
  1:18:16
 22. 30.
  Сексуално насилство и недостатокот на емпатија
  46:52
 23. 31.
  Со Калина и Андреј за Култура Бета
  52:58
 24. 32.
  Капитол Хил, импичмент, Твитер и цензура
  1:18:07
 25. 33.
  Новогодишна епизода
  2:11:27
 26. 34.
  Читање коментари за кексуално образование со Ната, Кате и Тромбе
  48:09
 27. 35.
  Дизајн и политички маркетинг со Иво Дамјановски
  1:00:09
 28. 36.
  Јанаков и ССО - лов на вештерки?
  53:46
 29. 37.
  За книгите и читањето со “Читачот“
  1:06:28
 30. 38.
  За студентските работи со Зумро и Симе
  1:04:19
 31. 39.
  Медуза, родовата (не)еднаквост и напредокот на феминизмот кај нас
  46:35
 32. 40.
  Од архивата на Јустинијан збори: Notorious RBG
  1:03:52
 33. 41.
  Подкаст за подкасти со Дарко Булдиоски
  55:14
 34. 42.
  Легализација на марихуаната во Македонија со Јанаки Митровски
  1:18:58
 35. 43.
  Состојбата на новинарството во Македонија
  51:09
 36. 44.
  Абортус: аргументот за pro-life
  1:03:24
 37. 45.
  Студентски конференции на УКИМ
  42:58
 38. 46.
  Абортус - историја и трендови со Теодора Милеска
  58:15
 39. 47.
  Латинска Америка, Полска и избори во САД
  1:16:51
 40. 48.
  8 Септември, Македонија и Берни Сандерс
  1:01:10
 41. 49.
  Левица против десница
  1:43:02
 42. 50.
  Белорусија и идеологијата на Јустинијан збори
  1:18:26

Listen to Јустинијан збори now.

Listen to Јустинијан збори in full in the Spotify app