Van Zanten De Podcast

Kafé van Zanten

Verhalen van voor én achter de toog.

All Episodes

De Schuimmarcheerders hebben de zomer en de vakantie in de bol! Je hosts gaan weer met de billen bloot en geven hun mening over actuele zaken, waarbij ook de vakantieplannen worden besproken. We drinken o.a. een verfrissende cocktail met de nieuwste fris-sensatie Sproedel en genieten volop van een culinair gerechtje van de Van Zanten-kaart. Check alles weer via onderstaande link. Komende tijd is het ook zomer-reces voor je favoriete podcast, we zijn eind augustus weer bij je terug met meer duiding en drank!

Jul 9

1 hr 10 min

Schuimmarcheerders in 't gelid! Tijd voor de tweede editie van Van Zanten Podcast 2.0. Iets later dan gepland, in verband met die vermaledijde 'technical difficulties'. Soit, het was niet anders. Zoals altijd blikken je favoriete podcasters alleen vooruit. In deze aflevering wordt na een zinderende pot klaverjas, met de nodige koetjes en kalfjes, het nieuws weer gefileerd door Tobias, Jim en Waldo. Waarna chef Dolf een bord niet gefileerde oesters op tafel zet. Pinkjes omhoog en slurpen maar! Ook wordt er weer geslurpt van enkele bijzondere drankjes en sluiten we de bar met een welgemeende uitgaanstip. Nieuwsgierig? Zet je boxen buiten en luister in je opblaasbadje naar Schuimmarcheerders!

Jun 18

1 hr 2 min

Geen laatste, maar wel een nieuwe ronde voor de podcast van Van Zanten! En daar hoort een nieuwe naam bij: Schuimmarcheerders. Ook het format is iets aangescherpt. Schuimmarcheerders is dé Kafé-podcast van Amersfoort, waarin het nieuws wordt afgeschuimd onder het genot van een schuimend glas bier. Vier kroegtijgers met een mening en één pot klaverjassen. Met je vertrouwde hosts Tobias, Dolf, Waldo en - terug van lang weggeweest - Jim! In deze eerste nieuwe editie wordt aan de lange bartafel van de Salon gesproken over voetballen in barre condities, de gewenste bierconsumptie, een lekke prikstrategie en sociale deprivatie. Daarbij wordt gesnoept van de heerlijke nieuwe en extra grote borrelplank van Van Zanten. Ga er maar weer lekker voor zitten of schuif in gedachten aan. En laat vooral even weten in de comments wat je er van vindt. Cheers en een goed schuimend weekend gewenst!

May 22

45 min 54 sec

Het einde van een tijdperk? Wat betreft je favoriete podcast hosts in elk geval wel. Want na maanden van drooglegging, kan binnenkort het Van Zaten terras weer open! Uiteraard praten we daarover, maar ook over het afsluiten van deze fase van de podcast. Uiteraard gaan we doorrrrrrr, maar vanaf volgende editie in een iets ander format. Daarover later meer. Deze editie praten we honderduit met interieur-, decoratie- en design wizard Liselot van der Speld. Het brein achter de inrichting van de Eetkamer, de Salon en...Bombari! Op dat nieuwe avontuur van de Van Zanten familie gaan we ook wat uitgebreider in, de sluier wordt afgeworpen. Verwacht verder weer je tweewekelijkse dosis aan nieuwtjes, ongein en drank- en diner tips. We zijn er bijna lieve Van Zanten vrienden, tot snel in het echte leven! Voor nu, haal het Kafé gewoon weer in huis en slinger die podcast aan. Goed weekend! 

Apr 23

1 hr 44 min

Pak je beste fauteuil erbij en schenk een drankje in, want het is weer tijd voor Van Zanten de Podcast! Stel je voor dat de lichten uitgaan en de gordijnen open. Daar zitten je drie vertrouwde kroegmaten aan de toog van je favoriete kroeg. Met een microfoon en een alcoholische versnapering voor de neus. Dan zwelt de muziek aan en betreedt actrice en zangeres Abke Bruins het toneel. Samen praten ze over theater, musicalprijzen en het belang van persoonlijk contact (maken). Ook deze voorstelling zit weer vol met onverwachte plotwendingen en absurdistische humor. Vooral het moment waarop sterspeler Jim Dolman vanuit een winderige locatie komt binnenvallen, is nu al legendarisch. De catering in de lounge is zoals altijd subliem verzorgd door chef Dolf. En na afloop kun je gewoon blijven zitten, want je bent al thuis. Alles voor een mooie start van je weekend is dus weer gegarandeerd, maak er een mooie (en theatrale) van!

Apr 9

1 hr 45 min

Tune vervroegd in op Van Zanten de Podcast! Met een lang weekend voor de boeg waarin je nog steeds niet de kroeg in kunt, is er toch niets fijner dan het vertrouwde geluid van klinkende glazen en je vaste barzitters Tobias, Waldo en Dolf? Moet je komend weekend toch wat familiebezoeken brengen? Dan kun je nu alvast luisteren naar de bizarre nieuwtjes, heerlijke gerechtjes en verrassende dranken die het trio je voorschotelt. En als je zo rond deze Paastijd op zoek bent naar enige reflectie en bezinning, dan zit je met Van Zanten de Podcast ook gebeiteld. In gesprek met onze hoofdgast Jan-Henk Bouman, een openbaar spreker op het gebied van trends en innovatie, schromen we niet om er af en toe flink op los te debatteren en filosoferen. Kortom; het zal je aan niets ontbreken. Haas(t) je naar huis, Paas nog een biertje door en geniet er van!

Mar 31

1 hr 45 min

Hit me baby one more time! Met de Van Zanten Podcast om de oren welteverstaan. Het is weer weekend en dat betekent kroegtijd! Met je favoriete tooghangers, vanuit je aller-favorietste kroeg. Nog even volhouden en dan zitten we er weer met z’n allen! Voor nu raden we aan jezelf een lekker drankje in te schenken en de voetjes op de bank of poef of whatever te gooien. Deze aflevering praten we uitgebreid met sportschoolhouder en incidenteel Van Zanten-bezoeker Eric Wensink. Over klein beginnen en na 37 jaar nog steeds actief zijn, een zeer bewogen jaar en het belang van fitness. Er zijn weer bizarre nieuwtjes en heerlijke gerechtjes en we bellen met een nieuwe generatie urban artiesten over hun Magnum Opus. Oops, we did it again! Dus geniet en maak er toch weer een geweldig weekend van!

Mar 12

1 hr 54 min

Dat bier moet gisten, dat weten we allemaal wel. Dus dat jongere generaties ruimte moeten hebben om te ontdekken en zich te ontwikkelen, lijkt vanzelfsprekend. Toch is dat al heel lang lastig of soms helemaal niet mogelijk. In deze aflevering van Van Zanten De Podcast, gaan Tobias en Waldo in gesprek met Filmacademie-student Isa Sluis. Over zelf films maken, de uitdagingen van deze tijd en de (ecologische) risico's voor de toekomst. Er komen weer verschillende tips voorbij, waaronder die van Van Zanten-icoon Sophie van de Bosch. We duiken als altijd in markante nieuwtjes en dito bieren, terwijl chef Dolf ons enthousiast maakt over de Ethiopische keuken. In één adem komen zowel een bijtende beer als het bijtende Britse oordeel over een lager alcoholpercentage in hun lager beer voorbij. Snapt u het nog? Wij aan het eind van de avond ook niet meer. Maar wat kan het schelen, het is weekend!! Trek die koude klets maar open en geniet van de zonnetjes in je huis!

Feb 26

1 hr 41 min

Potverdrie, wat hadden we weer een ouderwets kroeg gevoel! Met Elias Mazian spraken we over zijn carrière als muzikant, zijn binding met Amersfoort en de belangrijke zaken in het leven, zoals een donatie-actie voor onderzoek naar spierziekte SCA. De liefde voor de nacht stond centraal, maar dus ook de liefde voor de medemens. En dat is wat we in deze tijden hard nodig hebben. Net als schaatsen trouwens. Daar kijkt Waldo - zoals veel stadsgenoten - erg naar uit voor een beetje ontspanning en verstrooiing. Daar sluit Valentijnsdag goed bij aan, dus geeft chef Dolf enkele tips om deze dag van de liefde ook culinair te vieren. Kastelein Tobias zorgde er voor dat onze keeltjes goed gesmeerd bleven, met enkele favorieten én ontdekkingen op het natte vlak. Veel plezier dit weekend, maak er wat moois van en trakteer jezelf op een alternatief kroegbezoek bij Van Zanten De Podcast!

Feb 12

1 hr 44 min

Het heeft even geduurd, maar er klinkt eindelijk weer slap geouwehoer aan de toog van Kafé Van Zanten. Podcast pro's Tobias Bosman, Dolf Schoonaard en Waldo Volmer bespreken wederom de actualiteit en de stand van het land met elkaar en diverse gasten in alweer de 30e (!) aflevering van Van Zanten de Podcast! In deze aflevering praten en filosoferen we over de nabije toekomst. Of, en zo ja hoe we die beter kunnen maken. Middels gesprekken met hoofdgast Hylko Smit, vriendin van Van Zanten Sara Stronks en natuurlijk: elkaar. Dat alles wederom onder het genot van een hapje en een drankje.

Jan 29

1 hr 41 min

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Podcast Van Zanten is altijd van de positieve vooruitzichten en in deze aflevering is dat niet anders. Uiteraard blikken we in deze oud en nieuw aflevering terug op het - op z'n zachtst gezegd - bewogen jaar 2020, maar we blikken vooral vooruit naar 2021. Een jaar waar we veel van verwachten. Dit keer geen centrale gast, je favoriete kroegzitters Tobias, Waldo en Dolf gaan met elkaar in gesprek over hun wensen en dromen voor het nieuwe jaar. Maar we blikken ook terug, want geen toekomst zonder verleden. We bellen in met onze broeder van een andere moeder Jim Dolman, die zich al mag opmaken voor een uitzinnig nieuwjaarsfeest, maar ook met Van Zanten-mascotte Sjakko over het gemis van een oudejaarsborrel in het Kafé. En we hebben niemand minder dan burgervader Lucas Bolsius aan de lijn die ons in een persoonlijk en openhartig gesprek troost en hoop biedt. We drinken een Spaanse, nee Franse, of toch en Italiaanse Crémant...who cares!? De Dolf geeft ons tips voor het recyclen van de nieuwjaars left-overs en we hebben weer een paar toffe tips voor vermaak in het nieuwe jaar. Kortom; je beste vriend tijdens je nieuwjaars-hangover, is toch weer Van Zanten de Podcast! We wensen iedereen een fantastisch 2021, met stapjes voorwaarts en enkel hoogtepunten. Proost!! 

Jan 1

2 hr 2 min

Ho ho ho eens even! Het is alweer vrijdagmiddag en dan weten we inmiddels hoe laat het is: podcast tijd! Een lockdown-kerst-editie waarin je gastheren Tobias, Dolf en Waldo het vooral positief houden. Onder het motto “De nacht is het donkerst, vlak voordat de zon opkomt”, blikken we vooruit op al het moois dat komen gaat. In de geest van Kerst maken we er in de eerste plaats een typisch Hollandse, gezellige aflevering van. Met vrolijk nieuws in ‘De Waan Van De  Dag’ en een wolk van een gast, die geluk en blijdschap de wereld in helpt brengen. Verloskundige Sanne Bokkers praat met ons over de mooie kanten van het vak en de (al dan niet) op handen zijnde geboortegolf van lockdown-baby's. Vriend van de podcast Sebastiaan Versteeg geldt als ervaringsdeskundige op dat gebied en dus een goede reden om hem ook weer eens te bellen in de rubriek “Hoe Is Het Nu Met…?”. Dat Van Zanten De Podcast zelf ook een kraamkamer is voor goede recepten en eetsuggesties, is al langer bekend. Chef Dolf trakteert ons op een krentenbol die net zo luchtig is als de aflevering, welke we combineren met een heerlijke huisgemaakte glühwein. Jingle all the way! Als je nog niet helemaal weet hoe je deze unieke kerstdagen door gaat komen, hebben we ook nog enkele goede tips. Namens de podcast-crew alvast hele fijne dagen en tot in het nieuwe jaar met onze oud en nieuw-aflevering op 1 januari. Cheers!

Dec 2020

1 hr 47 min

Oh kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind: een nieuwe aflevering van Van Zanten De Podcast! Je eigen goedheiligmannen chef Dolf, tafelheer Waldo en kastelein Tobias, nemen je weer mee op een heerlijk avondje. Of middagje natuurlijk, want waarom zou je nog wachten met luisteren?! Grote kop warme choco, al dan niet voorzien van een scheutje gezelligheid, benen omhoog en laat dat weekend maar beginnen! In deze aflevering ontvangen de mannen één van Amersfoorts bekende ondernemers: Roel Scheerder. Op jonge leeftijd werd hij al voor de leeuwen geworpen en heeft hij in de afgelopen jaren steeds meer zijn weg en rust gevonden. We praten met Roel over die reis en nemen een paar mooie levenslessen mee. Maar we blikken niet alleen terug, we nemen ook een kijkje in de toekomst... Het eten en drinken is weer van uitzonderlijke kwaliteit. Chef Dolf trakteert op een zelfgemaakte erwtensoep. Of is het nou snert? Daarbij doen we een proeverij van de nieuwste hype die uit Amerika is over komen waaien: Hard Seltzer. Laat het maar aan een baas van een kroeg en een drankengroothandel over, om daar wat over te vertellen. Verder voorzien we je weer van je periodieke portie ongevraagd advies en wetenswaardigheden. Wees geen kapoentje en tune in vanaf 17:00 uur via het vaste Spotify-kanaal!

Dec 2020

1 hr 46 min

Daarrrrrrr zijn we weer! Dé podcast om je weekend mee in te luiden, terug van even weggeweest. Vanuit Kafé Van Zanten brengen chef Dolf en kastelein Waldo je de laatste (lokale) nieuwtjes, culinaire inspiratie en het overall kroeggevoel. Uiteraard bespreken we de huidige stand van het land en de laatste ontwikkelingen in de horeca- en evenementen sector. Maar we duiken ook de wereld van het makelaarsgilde in met onze gast Arne Hopstaken, eigenaar van Govaert Makelaardij. Hoe kan het dat het klad nog niet in de woningmarkt zit, wat zijn de trends en ontwikkelingen in de bouwsector en wat is zijn connectie met de Amersfoortse Kei? Je hoort het allemaal in het boeiende gesprek dat we met deze betrokken en bevlogen Amersfoortse ondernemer hadden. We bellen met onze broeder overzees: Jim Dolman. Opgesloten in zijn hotel in Nieuw-Zeeland, bereid hij zich voor op een corona-vrije wereld. De Dolf heeft heerlijke zelfgemaakte broden meegenomen en we drinken een simpele maar doeltreffende herfst-cocktail. Kortom; wil je weer helemaal op de hoogte komen en houd je er van om 10 minuten naar drie smakkende en slurpende mannen te luisteren? Dan is Podcast Van Zanten weer je beste vriend voor een middag of avond op de bank! Uiteraard best te genieten met een (alcoholische) versnapering.

Nov 2020

2 hr 10 min

We kondigden het eerder al aan: het wordt een bewogen uitzending. Het land (en de wereld) staat weer volledig in het teken van besmettingscijfers en thuisblijven. Het voelt als een deja vu, met enkel telefonische interviews, drie mannen in een gesloten Kafé Van Zanten en veel corona-gerelateerde verhalen. We blikken dan ook met enige weemoed terug op de voorgaande podcast-periode, niet in de laatste plaats als saluut naar onze vertrekkende karrentrekker Jim Dolman, die voor een periode van 5 maanden aan de bak gaat in Nieuw-Zeeland en zich na de noeste arbeid mag onderdompelen in het 1,5 meter-vrije feestgedruis op dat eiland. Wie zich ook onderdompelde, is onze telefonische gast Paul Klinkhamer. Maar dan in een bad van ijs, als onderdeel van de cursus van Wim Hof (The Iceman). Ook aan de telefoon: Lisa Beckman, coördinerend begeleider bij Amerpoort. We praten met haar over de uitdagingen van deze tijd voor werknemers en cliënten van deze zorginstelling én het mooie initiatief van hoofdkastelein Tobias 'Zorgen Voor De Zorg'. Ook onze chef Dolf moeten we inbellen, aangezien hij op fietsvakantie is en zich een weg baant van Zuid-Limburg naar Amersfoort. Hij vertelt weer bevlogen over de lekkernijen die hij onderweg heeft geproefd. Uiteraard ontbreekt ook onze drankenproeverij niet, al pakken we het dit keer ietsje anders aan. Kortom; pure infotainment van de bovenste plank! En dat voor ongeveer 2 uur lang. Schoon aan de haak. Dus laat het buiten maar storen en regenen: trek die sloffen aan en je biertje maar open en ga er lekker voor zitten!

Oct 2020

2 hr 1 min

Turbulente tijden voor Van Zanten De Podcast! We zaten afgelopen woensdag met gemengde gevoelens weer op de plek waar we in maart zijn gestart: Kafé van Zanten. Heerlijk toch, zou je denken. Waarom dan met gemengde gevoelens? Omdat het een gesloten Kafé betreft, en dat al om 22 uur. Tobias was er ziek van en bleef thuis, maar belde nog wel even in voor "de Waan van de Dag". In deze drieëntwintigste aflevering is Amersfoortse kunstliefhebber en -professional Adinda van Wely te gast. We spraken met haar o.a. over het belang van kunst en musea en de waarde van de sector. Wie daar over mee kan praten is stamgast Dirk Tuizenga. Hij bezocht 22 musea in zeven dagen en vertelde over zijn ervaringen. Chef Dolf verklaarde andermaal zijn liefde voor Italië en leert ons het één en ander over de focaccia. Het toeval wilde dat Waldo net zijn eerste exemplaar had gebakken dus er kon direct geproefd en gerecenseerd worden. En het is oktober dus er mag weer bockbier gedronken worden, D’n Ossebock werd geproefd in de Alles Behalve Corona Dranktest mét expert-advies van Jauk Hellevoort van Bierwinkel Hop. Een druk programma dus! Vanaf nu weer te checken via Spotify en iTunes. Vanaf de toog wensen we jullie weer een mooi weekend!

Oct 2020

1 hr 41 min

#23 "“Herinner je gisteren, droom van morgen maar leef vandaag”

Sep 2020

1 hr 36 min

Na drie weken afwezigheid zijn we er weer! Je favoriete kroegzitters Tobias, Waldo, Dolf en Jim achter de microfoon. Met deze keer een primeur in de podcast! Niet één, niet twee maar drie gasten aan tafel. Antal Bos, Marisja Smit en Thijs Trompert schoven aan. Van kleine miniatuur-bouwwerken tot reusachtige constructies op Mysteryland. Alles kwam aan bod! Dolf dook de vis in en vertelt ons hoe je met een zakje en wat ingrediënten het lekkerste visgerecht klaarmaakt. We vroegen Coen Witteveen aan de telefoon alles over KOSMIK en het drankje van de week was een Chablis, maar waar wat voor druif is dat toch? Luister de aflevering in je favoriete podcast app en geniet van het weekend!

Sep 2020

1 hr 37 min

Geen Lowlands, maar gelukkig wel je favoriete podcast! Onze opper-kastelein Tobias is weer terug van een welverdiende vakantie en doet verslag. Wat bleek? Het had weinig om het lijf. Jim en Waldo gingen er weer eens lekker voor zitten en spuwden niet-alledaagse nieuwtjes en tips. We vroegen onze hoofdgast Caroline Michelet (graag met Franse tongval uitspreken) het hemd van het lijf over haar werk in de muziekindustrie. Collectieve zorgen over de toekomst van de event-sector gingen over tafel, net als een glas heerlijke Japanse whisky. Chef Dolf gaat wederom niet over een nacht ijs en vertelt ons uitgebreid hoe we de beste pasta carbonara kunnen bereiden. Aan de telefoon hebben we de vrolijkste barman van Amersfoort, Sjakko Stronks. Hij beantwoord voor ons de eeuwenoude vraag: kasi of kano?! Het was weer lachen, gieren brullen, dit maal vanuit de Eetkamer. Kom maar door met dat weekend!

Aug 2020

1 hr 33 min

Trek die halve Leo maar open en ga languit op je bank, tuinstoel of in het opblaasbad; het is weer tijd voor je favoriete podcast! Met nog steeds het grote gemis van head honcho Tobias, maar wederom subliem ingevuld door uw vaste barzitters Dolf, Jim en Waldo. Deze aflevering mag met recht borrelpraat genoemd worden, want we hebben Van Zanten bedrijfsleider Jos Oosterhof te gast! We praten over zijn levenskeuzes, de impact van COVID en de trends in de horeca. Chef Dolf legt ons uit wat 'sous vide' betekent en we bellen heel kallumaan met productietijger Alette Niezen. We praten, we lachen en we drinken naast een sloot bier ook een heerlijke witte wijn; een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika. Met het pinkje omhoog natuurlijk. Kortom; alles dat een goede kroegavond behoeft. En het bleef nog lang onrustig op onze nieuwe podcast-locatie aan de Bloemendalsestraat... Schuif bij ons aan en vier de zomer!

Aug 2020

1 hr 20 min

Vrijdag blijdag, tijd voor Van Zanten de Podcast! Man man, wat was het weer gezellig op de Bombari boot. Onze kapitein-kastelein Tobias glansde in afwezigheid vanwege een welverdiende vakantie, maar Jim, Waldo en Dolf weten er evengoed een sprankelende uitzending van te maken. Niet in de laatste plaats door de bijdrage van hoofdgast Thijs Tomassen. Deze razende reporter, boeken- en tekstschrijver is niet alleen vlot met de pen, maar ook met zijn stem. We praten over zijn carrièreverloop, de passie voor zijn onderwerpen en zijn aanstaande boek over ATM Model Art. Er passeren weer diverse opvallende nieuwtjes de revue en we drinken een heerlijke (en gevaarlijke) binnenlandse Tripel van de Haagse brouwerij Kompaan. Kafékarakter Martin Honings vertelt over zijn nieuwe hobby en bijkomende besluiteloosheid en chef Dolf laat ons zien hoe je risotto net even anders kunt maken. We sluiten een geweldige avond af met - jawel - een drankje en daarna konden we de lachspieren weer even wat rust gunnen. Schuif aan de toog en start je weekend goed. Volume op 10 en waan je in het Kafé!

Jul 2020

1 hr 26 min

We zijn er weer. Van Zanten en Pizza Bombari presenteren: Van Zanten de Podcast! Je tweewekelijkse dosis nieuws, achtergrond en culinaire inspiratie, verpakt in een dosis humor en een zweempje alcohol. Nadat we drie afleveringen heerlijk buiten in het zonnetje konden opnemen moesten we deze aflevering naar het benedendek van de BombarieBoot! Tijdens deze aflevering hadden was Pien van Deursen te gast. Pien, afgestudeerd cultureel antropoloog en nu docent maatschappijleer. Liset Nauta vertelt vol passie over Roer! De nieuwe horeca parel aan de Eem! We spraken over digitalisering in het onderwijs en hoe het is om les te geven op afstand. Chef Dolf verraste  ons met een proeverij van 8 kazen. Dit samen met de port die Tobias had meegenomen maakte het een culinair hoogtepunt in de geschiedenis van Van Zanten de Podcast! Check je podcast app en luister naar je favoriete kroegzitters Tobias Bosman,  Jim Dolman, Dolf Schoonaard en deze aflevering Pien van Deursen! Fijn weekend!

Jul 2020

1 hr 14 min

Vrijdagmiddag, tijd om weer de boot in te gaan met z’n allen. Van Zanten en Pizza Bombari presenteren: Van Zanten de Podcast! Je tweewekelijkse dosis nieuws, achtergrond en culinaire inspiratie, verpakt in een dosis humor en een zweempje alcohol. Precies zoals het hoort in de kroeg! In deze aflevering is bioloog en duurzaamheidsdenker Jesse de Graaff onze hoofdgast. We praten met hem over de kansen en bedreigingen van deze tijd, lijpe kwallen en rietjes van papier. Chef Dolf klapt er een overheerlijke  paella in, die we wegspoelen met een heerlijk licht gekoelde Spätburgunder. De wattes? Lekkere Duitse Rotwein jonguh! Gewoon luisteren en je overgeven aan de zwoele stemmen van je gastheren Jim Dolmen, Waldo Volmer en rots in de branding Tobias Bosman. Spring op dat schip en vier het weekend!

Jun 2020

1 hr 18 min

We zijn er weer! De podcast kiest het ruime sop en wordt vanaf nu opgenomen op de Bombari boot op de Eem! In deze aflevering - die we buiten hebben opgenomen - is de ontluikende zomer voelbaar. Jim nodigde Tyas Bijlholt uit, fractievoorzitter van D66 en met zijn 26 jaar het jongste raadslid in de gemeente. Hoe is het eigenlijk om als jong talent te opereren in het gemeentehuis? Uiteraard wordt ook de stand van het land besproken en voorzien van een politiek kader. We belden Kafékarakter Adinda van Wely die graag wil kamperen. Maar is haar wederhelft het daar wel mee eens? In “Wil Je Menu Of Wil Je Me Later” onthult Chef Dolf de geheimen van een goede pasta, waarna we volgens goed gebruik de avond afsluiten met een drankje: een heerlijke limoncello, perfect voor bij de pasta. Schuif aan en tune in voor je favoriete podcast!

Jun 2020

1 hr 8 min

Back to the future! In deze aflevering van Van Zanten de Podcast zetten we de blik vooruit. Met wat meer vrijheid en (beweging)ruimte, durven we hoopvol te zijn. Kastelein Tobias kijkt uit naar een gevuld terras vanaf 1 juni, maar ziet ook uitdagingen. Tafelheer Waldo Volmer vraagt zich hardop af in hoeverre de technologische ontwikkelingen die we zien in de kunstensector, het veld steeds meer zullen bepalen. Antwoorden en inzichten worden geboden door interactief kunstenaar Lucas Steenhuis, tevens mede-eigenaar van tentenbouwer en -verhuurder Brandwacht. Ook zij zitten niet bij de pakken neer en komen met verrassende nieuwe initiatieven. Net als Kafékarakter Boris Acket trouwens, die als we hem bellen onderweg naar huis is van een stoere klus met de band Klangstof. Chef Dolf trakteert ons op een lekkere volle pan mosselen, waar we een heerlijk rokerige Islay whiskey bij drinken. En het bleef nog lang onrustig… Schuif aan en tune weer in voor je favoriete podcast!

May 2020

1 hr 15 min

Aflevering 14 vanuit je favoriete kafé. Na een klein uitstapje gewoon weer vertrouwt in de avond opgenomen! Met als gast Frank Koopmans, niet alleen de broer van onze Hilde maar ook eigenaar van en licht & geluidsbedrijf. Een gesprek over de noodzaak tot verenigen en het omschakelen naar nieuwe manieren van ondernemen. We spraken vaste gast Carmen Timmermans over haar nieuwe bezigheid, het maken van mondkapjes! Hoeveel maak je er op en dag en hoe blij word je van de hele dag achter de naaimachine zitten. We blijven met Dolf in de Franse hoek, het gerecht van de week is een Sa­la­de ni­çoi­se, is tonijn nou een verplicht ingrediënt? Gecombineerd met de witte wijn uit de alles-behalve-corona-dranktest zaten we in onze gedachten op de Franse Rivièra. Last but not least! We hebben een nieuwe rubriek! Op de praatstoel! Hilde praat met Fleur Oosterhof over stiekem knuffelen. Neem een drankje, zet je volume op 10 en waan je in het kafé.

May 2020

1 hr 4 min

Ja het is alweer tijd voor aflevering 13 van de podcast en dat op de vrijdagmiddag, als dat maar goed gaat. Dit keer met aan de toog op veilige afstand Laura van der Ploeg, zakelijk leider van Orkater en tafelgast Hilde. Kan dat eigenlijk theater op 1,5 meter afstand en waar moet je dan beginnen? Laura legt het ons uit. Verder hebben we het over onze laatste knuffel met een ander dan je partner en bellen we met Kafékarakter Diede, die een zomer zonder festivals ingaat.. hoe houdt hij het vol? Dolf neemt ons mee naar de Franse cuisine en bereidt Coq au Biere. De alles-behalve-corona-biertest gaat voortaan door het leven als de alles-behalve-corona-dranktest en we drinken PUNKtuur van TUUR. Pak hem er maar bij en zet je volume op tien voor je wekelijkse dosis kafé in de huiskamer.

May 2020

52 min 7 sec

Vrijheid, blijheid! Naast de viering van 75 jaar vrijheid deze week, werd ook duidelijk dat we ons binnenkort weer wat vrijheden mogen permitteren in ons dagelijkse leven. Voorzichtigheid blijft geboden, maar we kunnen ons straks weer een fatsoenlijke coupe laten aanmeten en op gepaste afstand proosten op een terras. Koren op de molen natuurlijk voor Van Zanten de Podcast! Kastelein Tobias weet wel raad met de nieuwe maatregelen en Amersfoortse kapper Jill Oostveen ziet de agenda vol lopen. En ze heeft er zin in! Kafé karakter Alard Bergmans vertelt over zijn rottende nieuwe avontuur en chef Dolf verblijdt ons wederom met zijn culinaire kennis en kunde. En alsof dat niet genoeg is, lichten tafelheren Waldo Volmer en Jim Dolman een tipje van een vernieuwde podcastsluier op. Cliffhanger! Snel intunen dus via Spotify, laat dat weekend maar beginnen!

May 2020

1 hr 29 min

Het is vrijdagmiddag 17u tijd voor je wekelijkse dosis Kafé in je huiskamer. Tobias, Hilde en Jim evalueren de Koningsdagborrel van 2020. En hoe gaat het met Kafékarakter Sebastiaan Versteeg? Verder bellen we met Istvan Kovi, journalist van het AD Amersfoort. Hij vertelt over hoe het is om journalist te zijn coronatijd en of de niet-corona-stukken wel een beetje gelezen worden. Op het menu staat een afhaalmaaltijd van Rauw en Dolf geeft de ultieme risottotip. Pak je Thai Thai er maar bij en waan je voor even in het kafé.

May 2020

1 hr 26 min

De zon is niet weg te branden, tijd om de bloemetjes buiten te zetten met Van Zanten de Podcast! Een lekkere lange aflevering om heerlijk het weekend mee in te glijden. Tobias neemt met co-hosts Waldo Volmer en Jim Dolman weer uitvoerig de actualiteit door. En wat gaan we eigenlijk doen tijdens Koningsdag dit jaar? Kafé Karakter Herrold van de Brug heeft wel een heel originele manier gevonden om het Van Zanten gevoel thuis hoog te houden, maar we geven ook andere handige thuistips voor iedereen die zich begint te vervelen. We kijken wederom over de grenzen, o.a. met onze correspondent Remco Volmer vanuit de Canadese hoofdstad Ottawa, en bespreken de stand van zaken in de cultuursector met theaterdirecteur en trotse Amersfoortse Mirjam Barendrecht. Wat een line-up! Deze aflevering dient best genoten te worden met een goed glas Duvel Tripel Hop Citra. Goed weekend iedereen!

Apr 2020

1 hr 46 min

Hang de vlag maar vast uit want daar is die weer: Van Zanten de Podcast! Toch weer een heerlijke vrijdag-editie, om extra lang van te genieten tijdens de borrel. Kastelein Tobias Bosman neemt de actualiteit door met Hilde Koopmans & Jim Dolman, die niet meer achter de microfoon weg te denken is. We checken hoe het is met Kafékarakter Esther van Doorne en bespreken de stand van zaken in het 'vrije' Zweden met onze correspondent Tomas. Ook bellen we met de Amersfoortse artiest Diggy Dex om te vragen hoe het gaat in zijn sector, in de rubriek ‘Creatief met Covid’ laven ons wederom aan de culinaire tips en tricks van chef Dolf Schoonaard die een pannenkoek heeft gegeten van Pannekoekenhuys Den Potsenmaeker. En een kijktip van Hilde. Pak snel je Imperial Baltic Porter erbij en tune via Spotify!

Apr 2020

1 hr 33 min

Het moment die je wist dat zou komen… Nee, niet nog een hemeltergend BN-ers lied, maar Van Zanten de Podcast! Er is weer voldoende gebeurd en kastelein Tobias en tafelheer Jim vinden er het nodige van. Er wordt gebeld met stamgast Laurie Drieënhuizen, die op creatieve wijze de crisis het hoofd biedt. Hoofdgast is niemand minder dan FC Utrecht trainer John van de Brom. Van hem horen we wat de stand van zaken is op de Nederlandse velden. Verder de vaste rubrieken Creatief met Covid en de Alles Behalve Corona Biertest. En chef Dolf geeft niet enkel kook- en besteltips, maar gooit ook een lijn uit naar een familielid in Italië. Mama Mia wat een aflevering weer!

Apr 2020

1 hr 21 min

Als er één ding is dat je zeker kunt weten, is dat je nooit zeker weet wanneer ‘ie komt: Van Zanten de Podcast! Toch weer een heerlijke zondag-editie, om extra lang van te genieten. Kastelein Tobias neemt de actualiteit door met Amersfoortse boemerang Waldo Volmer, die na de eerste worp weer terug is gekomen. We checken hoe het is met Kafékarakter Liset Nauta en bespreken de stand van zaken in de hoofdstad met onze Amsterdamse correspondent Max Schäder. Supermarkt expert Pim van de Hengel vertelt ons alles over lege schappen en schone winkelwagens, we introduceren de nieuwe rubriek ‘Creatief met Covid’ en laven ons wederom aan de culinaire tips en tricks van chef Dolf. Pak snel je Hoegaarden Grand Cru erbij en waan je in het Kafé! 

Apr 2020

1 hr 21 min

Van Zanten de Podcast! Pak je Flink bier van Brouwerij ’t IJ maar uit je koelkast en ga weer lekker zitten voor aflevering nummer zes! Met in deze aflevering: tafelgast Hilde Koopmans. En aan de telefoon Lisette van den Tweel, verpleegkundige op de spoedeisende hulp in het Diaconesse ziekenhuis in Utrecht. Hoe hangt de vlag erbij na de persconferentie van de premier? We bellen met Luc van de Broek in Madrid over hoe het hem vergaat in totale lockdown. En hoe is het met Kafékarakter en huisdj Anne Marijn Meyer? Dolf gaat dit keer niet met hamstervoer, maar hamsterdrank aan de slag én eet maar liefst drie thuisbezorgde gangen van Tollius in ‘wil je me nu of wil je me later’. 
Tot zo aan de virtuele toog!

Apr 2020

52 min 54 sec

#5 ''Pessimisme is een win‑win situatie: of je hebt gelijk, of het valt mee.''

Mar 2020

1 hr 8 min

Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd.

Mar 2020

56 min 53 sec

Na de overweldigende reacties op de eerste aflevering  kun je nu luisteren naar deel twee van Van Zanten de Podcast! Met o.a. Kafékarakter Jim Dolman en onze burgervader Lucas Bolsius. Verder komen uiteraard de vaste rubrieken weer voorbij en belt kastelijn Tobias even met Kees “kapitein” Welten over de situatie in Indonesië (Lombok). Ga er maar weer lekker voor zitten!

Mar 2020

53 min 6 sec

JAWEL DAAR ISSIE! De eerste volledige Van Zanten de Podcast (Verhalen Voor en Achter de Toog).  Deze uitzending gaat barmeester eerste klas Tobias Bosman onder de noemer 'als je geschoren wordt moet je stilzitten', in gesprek met Kafé karakter Waldo Volmer (werkzaam in de culturele- en festivalsector). We halen de Amersfoortse citymarketeer Dennis Sille via live-verbinding in de uitzending en laven ons aan de APA van Rockcity Beers.  Met tevens de vaste rubrieken van kok Dolf Schoonaard en sportkenner Sjakko stronks. Dus ga er maar lekker voor zitten en waan je voor en half uurtje in je favoriete kroeg. Where everybody knows your name! 

Mar 2020

30 min 55 sec