Aflevering 4: Klaas van Egmond over o.a. geldcreatie, groeidwang, de balans vinden, duurzaamheid en de financialisering van de wereld.

By DE VERLEIDERS

George van Houts spreekt met Klaas van Egmond, hoogleraar Geowetenschappen en lid van het Sustainable Finance Lab. In zijn boek 'Homo Universalis' stelt hij dat momenteel materialistische en individualistische waarden overgewaardeerd worden en gaat hij op zoek naar het evenwicht van onze fundamentele waarden. Hij gelooft dat als geldschepping niet meer in handen ligt van private banken, maar in die van de overheid, er een stabiel financieel-economisch bestel kan worden gerealiseerd. In een kritisch maar ook hoopvol gesprek hebben George en Klaas het o.a. over groeidwang, duurzaamheid, de gevolgen van ons financieel bestel op het klimaat, de verstrengeling van politiek en het bedrijfsleven en de problematiek binnen ons huidige geldstelsel. Dit gesprek is opgenomen op 13 januari 2021.

Listen to Aflevering 4: Klaas van Egmond over o.a. geldcreatie, groeidwang, de balans vinden, duurzaamheid en de financialisering van de wereld. now.

Listen to Aflevering 4: Klaas van Egmond over o.a. geldcreatie, groeidwang, de balans vinden, duurzaamheid en de financialisering van de wereld. in full in the Spotify app