This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Raske Penge

Popular

 1. 1.
  Faxe Kondi - Klumben,
  4:200:30
 2. 2.
  Fridag! - Klumben
  4:200:30
 3. 3.
  Skru Op - Klumben
  3:270:30
 4. 4.
  Rundt - Klumben
  3:390:30
 5. 5.
  Prøv Igen - Klumben, TopGunn
  2:410:30
Raske Penge er navnet på den dobbelt platin-sælgende og prisbelønnede rapper/sanger og sangskriver Rasmus Poulsen.
Han debuterede i 2011 med sangen "Bor Her" som gik nr. 1 på Det Elektriske Barometer (DR P3) og dernæst "Rundt" som indledte hans samarbejde med Klumben, der indbragte dem Steppeulven-prisen som Årets Livenavn og en række priser for sangen Faxe Kondi (feat. Raske Penge) som hittede stort i 2012.<br><br>Siden har han udgivet en lang række singler, EPer, videoer og vinyler - alene og sammen med folk som TopGunn, Benny Jamz, Højer Øye, 2000F, Fresh-I og franske O.B.F.
Hans genre er reggae - herunder dancehall, steppas og roots. Han har dog også lavet jungle, pop, soca og et enkelt techo-nummer.
Han er især anerkendt for sine tekster, der ofte kommenterer på aktuelle emner og ikke er bange for at være holdningsprægede. Et eksempel er nummeret "Narko" som blev spillet i flere debatprogrammer, da den argumenterer for legal regulering af alle rusmidler. Sangen udkom også i en norsk udgave (med Joddski og OnklP). 14 dage efter den udgivelse besluttede Stortinget i Norge, at afkriminalisere alle forbudte rusmidler efter portugisisk forbillede, præcis som sangen anbefaler.<br><br>Sammen med Klumben og deres liveband har han optrådt i hele Skandinavien og desuden turneret i Brasilien.
<br>Hans udgivelser udkommer på hans helt eget uafhængige pladeselskab Raske Plader, der også udgiver produceren 2000F og den internationalt anerkendte modaljazz-dub duo Bremer/McCoy.

47,771

Monthly Listeners

26,475

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Raske Penge now.

Listen to Raske Penge in full in the Spotify app