This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Roos Blufpand

Popular

 1. 1.
  Ik Heb Je Lief
  3:430:30
 2. 2.
  Ja Natuuuuuuuurlijk
  2:320:30
 3. 3.
  Ontplof
  3:280:30
 4. 4.
  In De Knoop
  2:380:30
 5. 5.
  Ik Weet Dat Dit Niet Helpt - Paul de Munnik
  5:280:30
Roos, het meisje aan de piano. Roos, de filosofische stuiterbal. En nu is hier Roos, met haar nieuwe album ‘Kleed me uit’.
Haar indringende teksten zijn rauw en eerlijk en worden gezongen over beats en grooves, synths en diepe bassen. De wereld van Roos is veranderd. ‘Ik ben gek maar jij bent normaal’ zingt ze. En Roos is niet bang om te laten zien wie ze nu is. Met hulp van producers Marnix Dorrestein (o.a. gewerkt met Herman van Veen & Perquisite) en David Hoogerheide (ook bekend als toetsenist van Kovacs) heeft zij een album gemaakt waarin haar prachtige sprankelende stem omlijst wordt met duistere elektronische soundscapes. Live heeft Roos zich omringd met een groep muzikanten die haar teksten feilloos aanvoelt en elk lied precies geeft wat het nodig heeft. Roos die als een fee over puinhopen dartelt. Ze is duidelijk geïnspireerd door onder meer de eigenzinnige Björk en de power woman Fever Ray.
Roos neemt je mee in haar wereld. Maar als je uitgedanst bent moet je zelf weer de weg terugvinden. Roos = Roos, dat kun je niet uitleggen. Dat moet je gewoon zelf ervaren.
Quotes
“Roos Blufpand weet als geen ander haar diepste zielenroerselen te verwoorden én bloot te geven [...] een fraaie stap, die verrassend goed uitpakt” OOR
“Met eerlijke en soms rauwe of gekke teksten waar je best over mag (of moet) nadenken.”
**** Dagblad De Limburger

“Met dit album laat ze met een grote dosis lef haar volwassen kant zien”  **** Zing Magazine

1,045

Monthly Listeners

1,363

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Roos Blufpand now.

Listen to Roos Blufpand in full in the Spotify app