This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Björns vänner

Popular

 1. 1.
  Åkrar Och Himmel
  7:160:30
 2. 2.
  Vad Ska Jag Med Ett Foto På Dig?
  6:410:30
 3. 3.
  Print screen
  4:480:30
 4. 4.
  Kbh Singel
  6:530:30
 5. 5.
  Svart på vitt
  5:570:30
Här står nu de skånska legenderna, smått ovetande om att somliga kanske ifrågasätter deras relevans 2018.
Fem medelålders män med gitarr, trummor, bas och klaviatur som bjuder in med personliga funderingar kring patriarkatet, mänskliga relationer och döden. Ur dessa tankar kommer kanske den bästa skiva som Björns vänner någonsin gjort. Det kanske låter som en överdrift och alla kommer inte att hålla med. Men lyssnar man riktigt noga så hör man en mångbottnad, intensiv, ärlig och melodisk skiva som går djupare in och når längre än vad de tidigare gjort.
Undantag finns, Björns vänner har aldrig varit ett konceptband. Bandet har alltid kretsat kring fantastiska, lite aviga melodier tillsammans med Richard Schickes texter som tar lyssnaren långt ut i världen och långt in i vardagen. Brillianta one-liners som förmedlar ett komplett känsloregister i bara några ord.
Björns vänner lade grunden till sin existens redan i mitten av 2000-talet med låtar som ”Åkrar och himmel” och ”Vad ska jag med ett foto på dig?”. Bandet lade aldrig riktigt av, även om det blev en paus när sångaren Richard flyttade till London för att studera något som ingen fattade något av, och 2014 släppte de det fantastiska albumet ”Ni har stulit våra drömmar” med bl.a. låten ”Print screen”.
<br>

3,919

Monthly Listeners

1,236

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Björns vänner now.

Listen to Björns vänner in full in the Spotify app