This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Guus Meeuwis

Popular

 1. 1.
  Nacht - Kraantje Pappie,
  3:330:30
 2. 2.
  Brabant
  3:300:30
 3. 3.
  Het Is Een Nacht... (Levensecht) - Vagant
  3:450:30
 4. 4.
  Kom We Gaan
  3:240:30
 5. 5.
  Nooit Niet Verliefd - Sunnery James & Ryan Marciano
  2:500:30
Met een koffer vol bekroonde platen en een recordaantal stadionconcerten op zijn naam, is Guus Meeuwis een van de grootste artiesten van ons land.
Zijn verhaal begint in 1995 als hij uit het niets op #1 in de hitlijsten opduikt met een liedje dat hij in eerste instantie voor zichzelf had willen houden. Per ongeluk in het artiestenvak gerold, maar bijna 25 jaar en ruim 50 stadionconcerten later niet meer weg te denken uit de Nederlandse top. “Meeuwis zoekt niet het grote drama, maar de alledaagse pracht, schoonheid en het gewone. Hij behoort tot de absolute top van de makers van het Nederlandse lied”, aldus het juryrapport bij de toekenning van de Edison voor Beste Mannelijke Popartiest.
Op zijn discografie prijken drie albums met Vagant, acht soloalbums, twee best of albums, verschillende live cd’s en DVD’s en het album Hollandse Meesters waarop Meeuwis een ode brengt aan zijn muzikale helden. Stuk voor stuk bekroond met een gouden, platina of dubbel platina status. In 2017 heeft de zanger zijn management- en productiehuis Modestus uitgebreid met een eigen platenmaatschappij. Zodoende heeft hij niet alleen zijn management en live activiteiten in huis, maar nu ook zijn muziek. Het album “GELUK” is het eerste album dat hij volledig in eigen beheer uit heeft gebracht en heeft geproduceerd en wordt direct bekroond met de gouden status en komt uit niets op nummer 1 binnen in de GfK Album Top-100.

1,193,669

Monthly Listeners

250,379

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Guus Meeuwis now.

Listen to Guus Meeuwis in full in the Spotify app