This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Arka Noego

Popular

  1. 1.
    ŚWIEĆ GWIAZDECZKO ŚWIEĆ
    3:320:30
  2. 2.
    GORE GWIAZDA JEZUSOWI
    3:270:30
  3. 3.
    PRZYBIEŻELI DO BETLEJEM
    2:520:30
  4. 4.
    CHOJKA
    2:140:30
  5. 5.
    DZISIAJ W BETLEJEM
    3:090:30
ARKA NOEGO zespół dziecięcy prowadzony przez Roberta „Litzę” Friedricha. Początki działalności to rok 1999 i współpraca z dziecięcym programem „Ziarno” emitowanym w TVP1.
W skład zespołu zaangażowanych było wielu uznanych polskich muzyków wraz ze swoimi dziećmi: Marcin Pospieszalski, Mateusz Pospieszalski. Dariusz Malejonek, Joszko Broda, Maciej Starosta, Piotr Żyżelewicz, Mazzol. Obecnie Arkę Noego wspiera muzycznie grupa Luxtorpeda. Na przestrzeni 17 lat istnienia zespołu do rąk słuchaczy w Polsce trafiło ponad siedem milionów płyt.
Różnego rodzaju wyróżnienia i nagrody: 5 Fryderyków (2000), 1 miejsce w Top Trendy (2003). Pojawiło się też kilka tłumaczeń na inne języki: Noah’s Kidss (wersja niemiecka), Arca de Noe (wersja hiszpańska, zespół działający w Peru), Kovczer Noia (wersja ukraińska), Next Generation (wersja szwedzka).
Setki koncertów w Polsce i za granicami kraju oraz tysiące ludzi na koncertach do dnia dzisiejszego to efekt ogromnej popularności prostych piosenek o rodzinie, życiu i problemach dziecka, a przede wszystkim ogromnej miłości i pomocy Boga w codziennym życiu.
Dyskografia:
„A GU GU” (2000)
„MAMA TATA MAM 2 LATA” (2001)
„ARKA NOEGO I PRZYJACIELE piosenki i kolędy na żywo” (2000)
„ZNÓW SIĘ RODZI MOC TRUCHLEJE” (2001)
„HIPHIP HURRA ALLELUJA” (2002)
„DAJ NA ZGODĘ” (2003)
„OD RANA DO WIECZORA” (2005)
„GADU GADU” (2008)
„PAN KRAKERS” (2011)
„PETARDA” (2014)
„WYJĄTKOWY OSIOŁ” (2017)

104,051

Monthly Listeners

1,744

Followers

Where people listen

Albums

Discovered On

Related Artists

Listen to Arka Noego now.

Listen to Arka Noego in full in the Spotify app