This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Mummy's a Tree

Popular

 1. 1.
  Mellotron
  0:390:30
 2. 2.
  Road Song
  6:320:30
 3. 3.
  Air Pocket
  5:120:30
 4. 4.
  These Hands
  5:280:30
 5. 5.
  Face Wash
  2:450:30
Nooit maakte singer-songwriter Stefan van den Berg zo’n compromisloze indie-rock als op de laatste plaat Goodbye Stratosphere.
De muzikanten die de oprichter van de band om zich heen verzamelde zorgden voor tal van onvoorziene invloeden. Het resultaat? Een geluid dat moeilijk is vast te pinnen op een genre en een band die live en in de studio onbevreesder is dan ooit. De muziek van Mummy's a Tree is geworteld in de jeugd van Stefan. De ontdekking van the Beatles Moviemedley op een LP van broer Jeroen, de soundtrack van Jesus Christ Superstar en het vroege overlijden van zijn moeder vormen de voedingsbodem van de sfeervolle en tegelijkertijd experimentele liedjes van de singer songwriter.
Inmiddels is Mummy’s a Tree uitgegroeid tot een band en speelt overal in het Nederlandse club- en festivalcircuit. De drie uitgebrachte CD’s Strange Darling, Loft Music for Millions yet Unaware en Cadmium, laten alle drie een andere bezetting horen en belichten een ander deel van Stefans muzikale wereld.
De huidige incarnatie van Mummy’s a Tree bestaat naast oprichter Stefan van den Berg (gitaar/zang) uit Martin Luiten (gitaar), Rick Weren (bas) en Imre Elzer (drums). Avontuurlijke muzikanten met een gedeelde voorliefde voor de emotionele zeggingskracht van geluid. Inspiratie wordt geput uit Radiohead, The Beatles, David Bowie, Captain Beefheart, John Frusciante, vader en zoon Buckley en Tame Impala.
Foto's: Ann Elzer, Monique de Groot, edu@rt

68

Monthly Listeners

38

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Mummy's a Tree now.

Listen to Mummy's a Tree in full in the Spotify app