This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

OKRA

Popular

  1. 1.
    Heimwee
    2:160:30
  2. 2.
    Alles of Niets - EDDIETHEHOST
    3:330:30
Onthoud de naam: OKRA. Een nieuw project met een eigentijds geluid. Met de eerste single Alles Of Niets, een liedje dat op een bijzondere manier tot stand kwam, verovert een nieuwe Nederlandstalige zangeres met fluwelen stem haar plek in muziekland.
OKRA is het project van zangeres en componiste Maaike Adegeest, met haar 23 jaar al een ervaren muzikante. Ze vindt het moeilijk om haar geluid te omschrijven; elektronische pop komt er misschien nog het dichtst bij. “Helemaal Nederlandstalig, daar heb ik bewust voor gekozen”, zegt ze. “Ik hou ervan om met de taal bezig te zijn en ben er geloofwaardiger in, merk ik.”
Haar eerste single Alles Of Niets sprong voort uit de Muzikale Snelkookpan op Buma NL 2018, afgelopen oktober. Drie teams, elk onder leiding van een bekende producer, maakten daarvoor in enkele uren een compleet liedje. Maaike won met het team van Holger Schwedt. “Het is een liefdesliedje”, legt ze uit. “Over dat je graag helemaal voor iemand wil gaan, maar dat niet van diegene terugkrijgt en daardoor onzeker wordt. In het nummer zeg ik: óf je zegt nu ‘Alles’ en we gaan ervoor, of het wordt ‘Niets’…” Ze nam het nummer uiteindelijk op met rapper EDDIETHEHOST.

2,192

Monthly Listeners

157

Followers

Where people listen

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to OKRA now.

Listen to OKRA in full in the Spotify app