This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Nicolay Leganger

Popular

 1. 1.
  Noen Engler - Heidi Lambach
  4:150:30
 2. 2.
  Se meg
  3:400:30
 3. 3.
  Gi meg mer
  5:330:30
 4. 4.
  Solsangen (Nå er det søndag og sol)
  4:020:30
 5. 5.
  You'r so ...
  3:060:30
Nicolay Leganger er en singersongwriter fra Hundvin i Lindås nær Bergen. Se www.nicolaylegagnger.no
Musikk
Nicolay Legangers musikk er melodiske stykker som er rolige eller rytmiske. Noen med klare røtter i vise-tradisjonen - der tekstens innhold skal forsterkes av musikken. Andre har typiske trekk fra pop, der melodi og rytme står sentralt - med vers, refreng og stikk. Også pop-tekstene er historiefortellinger med et underliggende budskap. Det er musikalske trekk fra klassiske viser, jazz, latin, blues og rock, med melodier og akkorder som noen ganger overrasker.
Minner om:
Med bergensk dialekt minner det litt om Eggum, men er ikke så nært. Noen sier litt Bjørn Eidsvåg. Nicolay sier han har latt seg påvirke mye av mange, men at han laget sine første viser før han hadde hørt Eggum.
Vant Skandinavisk tekstkonkurranse
Nicolay Leganger er en stødig tekstforfatter som på dette albumet forteller historier på norsk om relasjoner, skjebner, og kjærlighet. I 2014 vant han en skandinavisk visetekst konkurranse med teksten "Et eventyr".
Ble oppdaget av visekongen
Han ble "oppdaget" av Lars Martin Myhre i 2015. Les mer om dette møtet på hjemmesidens blog. Myhre produserte hans deby CD "KjÆrlig Talt" .
Godt mottatt i NRK
De fire singlene som er sluppet i høst er blitt tatt godt mot. Leganger er spilt 4 ganger i Norsk på Norsk, og er intervjuet der og i kveldsåpent. Alle singlene er spilt, og Du er så.." ble listet i NRK. "Piken i gresset" fikk innpass i P1+.

74

Monthly Listeners

879

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Listen to Nicolay Leganger now.

Listen to Nicolay Leganger in full in the Spotify app