This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

De Likt

Popular

 1. 1.
  Ja Dat Bedoel Ik
  3:410:30
 2. 2.
  Bloed Aan De Muur
  4:200:30
 3. 3.
  Finidi George
  5:160:30
 4. 4.
  Zelf Doen
  4:040:30
 5. 5.
  Rotterdam
  3:180:30
Hét Rotterdamse sloopbedrijf
Wie het over De Likt heeft, heeft het over de futuristische funk van Giorgi Kuiper en John van Beek, door frontman Jordy Dijkshoorn voorzien van de nodige scherpe teksten. Dit drietal, dat elkaar op de popacademie leerde kennen, verscheen eind 2013 voor het eerst op de radar na het winnen van de titel Beste Muzikant bij de Grote Prijs van Nederland en is daar sindsdien niet meer van verdwenen.
In de Maasstad verkreeg de groep al kort na hun ontstaan een cultstatus en er was een sterke drive om ook de rest van het land eens flink aan te pakken. De release van het gelijknamige debuut in 2015 waar succesvolle singles als Ja, Dat Bedoel Ik, Bloed Aan De Muur en Finidi George op te vinden zijn, was dan ook het startschot voor een tour die meer dan honderd optredens telde. Het unieke geluid van De Likt bleek in combinatie met Jordy’s extravagante voorkomen en eindeloze energie op het podium ook buiten de stadsgrenzen garantie voor compleet afgebroken zalen. Inmiddels heeft de groep op bijna ieder denkbaar podium, festival en platform laten zien wat ze waard zijn. Zo zijn Jordy, Giorgi en John graag geziene gasten bij 3FM en De Wereld Draait Door.
In 2017 moest het trio helaas flink op de rem trappen, al gaf dit de mannen weer wat ruimte om de studio in te duiken. Opvolger De Derde, het bewijs dat De Likt onverwoestbaar is, staat vol met nieuw materiaal en diverse samenwerkingen met artiesten als De Staat, Jack Parow en Akwasi.

15,254

Monthly Listeners

8,960

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to De Likt now.

Listen to De Likt in full in the Spotify app