This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Virginia And The Flood

Popular

 1. 1.
  These Birds
  4:390:30
 2. 2.
  Dear God
  4:130:30
 3. 3.
  You Will Never Know a River
  4:190:30
Virginia And The Flood är kommen ur en kombination av nervkläm, tandagnisslan och örontortyr. En långresa och en påstridig tinderdejt planterade en övertygelse där tvivel helt ogenerat hade vuxit fast; musik kunde spelas in för att kunna släppas ut, annars väntade helvetets portar.
En 3-årsprocess slogs på. En trögflytande sörja. Som ett resultat växte behovet av att födas på nytt; mitt i allt såg en zebra dagens ljus. En flytt från 10 Stockholmsår till Göteborg, gav Virginia och zebran luft att andas igen och musiken kan nu slutligen få gå. Skärande, snäll, vacker, hård. Lyssna och gråt."
Virginia And The Flood är Cornelia Adamssons musikunge. Med sin intressanta countrysättning landar VATF i Ghost folk/Southern goth. Medan rösten för tankarna till både Emmylou Harris och PJ Harvey så drar musikinfluenserna fram över ett ljudlandskap som pendlar mellan vackert, mörkt och hjärtskärande.
Hösten 2017 öppnade Virginia And The Flood för Daniel Romano på Debaser Strand i Sthlm och i juni 2018. delade hon scen med Nicolai Dunger och Peter Morén på Kvarteret (Slaktkyrkan) i Sthlm.

853

Monthly Listeners

167

Followers

Where people listen

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Virginia And The Flood now.

Listen to Virginia And The Flood in full in the Spotify app