This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Björn Lycklig

Popular

 1. 1.
  Det snöar i stockholm
  5:110:30
 2. 2.
  Hemingway Bar
  5:400:30
 3. 3.
  Katten (Dansar på din madrass)
  2:370:30
 4. 4.
  Morfar (Smaka på tant)
  2:280:30
BJÖRN LYCKLIG - Katten (dansar på din madrass) och en turné som aldrig tar slut!
En gång i tiden var han General; frontman och sångare i det minst sagt energiska popbandet Generalerna. Med hundratals spelningar och trots att detta var före “streamingåldern” mer än en miljon streams på Spotify med hits som “Jockes kalas”.
Formellt avdankad men i praktiken peppad som aldrig förr står Björn Lycklig nu på egna ben. Det första egna albumet är inspelat och mixas och färdigställs i detta nu för släpp senare under året.
Personliga texter på svenska och med gitarrdrivna refränger laddade för folkfest är albumet ett löfte om just “Lycka”. Under åren efter att vi lagt ner bandet har jag jobbat mer bakom scenen som arrangör och som någon kallat det impressario. Ska jag nämna någon så måste det bli Amanda Ginsburg som knappa två år efter att vi inlett vårt samarbete fick ta emot en Grammis tidigare i år. Givetvis slutade jag aldrig med egen musik, och jag har skrivit låtar hela tiden; I fjol hyrde vi en stuga på landet utanför Glanshammar, jag fick med mig några av mina absoluta favoritmusiker och med ingen mindre än Zebo Hillborg - som för tjugo år sedan själv var något av en fixstjärna “Bakom dina solglasögon” utnämnd till producent spelade vi in rakt upp och ner för att fånga live-känslan och direktheten som jag ville åt.

78

Monthly Listeners

63

Followers

Where people listen

Singles

Listen to Björn Lycklig now.

Listen to Björn Lycklig in full in the Spotify app