This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Wally Mckey

Popular

 1. 1.
  Ga Niet Weg - Radio versie
  2:580:30
 2. 2.
  Jij Bent Het Beste
  2:480:30
 3. 3.
  Ga Niet Weg - Album Versie
  3:080:30
 4. 4.
  De Weg Naar Jou
  3:040:30
 5. 5.
  De Zon Ziet Nooit De Nacht
  3:140:30
Wally Mckey startte zijn veelzijdige muziekcarriere half jaren zeventig als leadzanger en performer van de legendarische popband Lemming.
Deze band scoorde tal van opvallende hits die een nieuw tijdperk inluidde in de Glam and Gothicrock. Ze durfden grenzen te verleggen en deden gewoon wat anderen ook wel wilden doen maar de stap niet hebben gezet. Dat bracht hen bij Vara’s popscene, Avro’s Toppop en radio en TV Veronica. Hun hits raakte in de top 10 van meerdere landen.
In 1982 lastte de band een pauze in. Deze zou 20 jaar duren. Sedert 2002 laat de band opnieuw van zich horen met een prachtig en opvallend comeback-album “ Worldwide ”.
Ergens bleef hun Gothic achtergrond hangen wat zich uitte in een spetterend Halloween album, “Gotha’s Halloween”, wat hen tot de eerste band maakte met Halloweenmuziek.
Wally is echter een kameleon en zo uiterst veelzijdig dat hij het niet kon laten andere horizonten te verkennen. Zo kwam hij op een gegeven moment in de stroom van Nederlandstalige muziek. In 2011 vertaalde zich dat in het conceptalbum “Horizon” met als eerste single hit “Mama Lorraine”.
Horizon kreeg een vervolg: het album “Avalon”, dat nog niet digitaal is uitgebracht. Wally Mckey is hierbij geevolueerd naar een Nederpopartiest.
Ga Niet Weg is de nieuwe single, die zijn weg nu al weet te vinden mede dankzij zijn deelname aan het nieuwe programma “Ik Geloof In Mij” op SBS6.
Dit nummer zal eveneens op het komende album BesTof staan.

10,290

Monthly Listeners

148

Followers

Where people listen

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Wally Mckey now.

Listen to Wally Mckey in full in the Spotify app