This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Herriemenie Miserabel

Popular

 1. 1.
  2:500:30
 2. 2.
  2:520:30
 3. 3.
  Wat is dat Lekker! - Bart Storcken, Emil Szarkowicz
  3:400:30
 4. 4.
  Wat Neet Is...
  3:250:30
 5. 5.
  Klezmer Karnaval
  4:360:30
Herriemenie Miserabel werd in 1979 opgericht door een stel oude studievrienden die, weer terug in de provincie, het carnaval wilde vieren met een missie: op straat en met echte muziek.
Miserabel is altijd een zondagskind geweest. Zo schreef Wim Kleinen o.a. de hit ‘due Italiani’, ook wel bekend als ‘op de lolly’, speciaal voor Miserabel. En waren muziekhelden als Marc Huynen en Emil Szarkowicz jarenlang dirigent van de herriemenie. Dit gecombineerd met plezier en liefde voor muziek zorgde er voor dat Miserabel de zaate hermeniekes crisis makkelijk kon overleven.
Maar er is meer. Miserabel bleef zichzelf met succes opnieuw uitvinden. carnavalsmuziek werd steeds meer ook funk, tango, jazz en balkan. Wederom lacht het geluk de herriemenie toe omdat talenten als meesterarrangeur Roel van Wijk en de geboren frontman Louis Bonné de club hierbij op sleeptouw namen.
Het hart blijft onveranderd ook bij het carnaval liggen. Samen met muziekvrienden Bart Storcken en Emil Szarkowicz eindigde Miserabel de afgelopen jaren op een 2de en 3de plek in de prestigieuze LVK carnavals liedjeswedstrijd. Hiermee maakt de herriemenie furore in de provincie en over de landsgrenzen. Echter zonder de eigen herkomst te verloochenen: het echte carnaval is op straat en met echte muziek. Wel is er een missie bij gekomen: hoe krijgen we onze kinderen weer massaal aan het musiceren ? Het liefst natuurlijk met een toeter, op straat en tijdens het carnaval. Ook over 50 jaar.

4,555

Monthly Listeners

189

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Herriemenie Miserabel now.

Listen to Herriemenie Miserabel in full in the Spotify app