Mariusz

Popular

 1. 1.
  Draai My Rûn (Take This Walz)
  6:280:30
 2. 2.
  Ik bin in Amsterdammer - de Muzikanten
  3:070:30
 3. 3.
  Wisto wat leafde is - de Muzikanten
  3:470:30
 4. 4.
  Ik sjong foar dy - de Muzikanten
  4:380:30
 5. 5.
  Farwol - de Muzikanten
  3:440:30
Marius de Boer is zijn muzikale carrière begonnen als zanger en gitarist in de new wave band Elected.
Na verloop van tijd is alleen muziek maken niet meer voldoende en gaat hij gedichten schrijven. Hier wordt de basis gelegd voor de songteksten die hij zal schrijven. Al schrijvend en componerend- Mariusz is ondertussen zanger van de legendarische Friese band Reboelje- groeit de liefde voor conceptalbums. Met tekst en muziek experimenteren en de diepte in, dat is wat Mariusz wil.
Met Reboelje maakt hij een aantal conceptalbums (o.a. Magysk Teater, over het boek ‘Der Steppenwolf’ van Hermann Hesse) en het totaaltheaterspektakel ‘De Brulloft’, waarin tijdens een heuse bruiloft het opgewarmde publiek het verhaal te horen krijgt van de jeugdherinneringen van twee zusjes van het platteland.
In 2003 trekt Mariusz zich terug uit de actieve muziek. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een korte solocarrière formeert Mariusz in 2010 een nieuwe band : Mariusz en de Muzikanten. In 2012 verschijnt het album ‘De Nacht Wachtet’ dat prima recensies haalt.
In 2013 voert de band samen met een aantal muzikanten, waaronder Mirjam Timmer(Twarres), de Rockopera ‘Swart Langstme’ (idee en tekst: Bart Kingma) op. Er komen nog vier singles uit met muziek van dit project die allen veel airplay krijgen. Na een muzikaal rustige periode pakt verschijnt hij na lange tijd weer op het podium, nu solo achter de piano, met een repertoire van oudere en nieuwe nummers uit zijn uitgebreide oeuvre.

205

Monthly Listeners

45

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Listen to Mariusz now.

Listen to Mariusz in full in the Spotify app