This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Moneybrother

Popular

 1. 1.
  They're Bulding Walls Around Us
  3:090:30
 2. 2.
  Anita
  4:080:30
 3. 3.
  Kunde inte sluta tänka på dig då
  3:190:30
 4. 4.
  Stannar om du ber mig
  3:440:30
 5. 5.
  It's Been Hurting All The Way With You Joanna
  4:240:30
Under det tidiga 2000-talet blåste en vind över rocksverige. Inte en sådan där ljum bris, utan något som kanske bäst beskrivs som en orkan.
Det var eufori, svett och soul. Det var blås, Springsteens 70-tal och Dexys Midnight Runners. En av förgrundsgestalterna för denna extroverta vändning var Anders ”Moneybrother” Wendin. En punkare från Ludvika som hade upptäckt att han älskade Motown lika mycket som han någonsin älskat The Clash och som därtill lyckades med konststycket att kanalisera soulens energi utan att slipa bort de vassa hörn som punken gett honom. Musiken fick såväl kritiker som publik att gå upp i en brygga som varade i många år. 2017 var det dags för den breda massan att lära känna Anders ”Moneybrother” Wendin i programmet Så Mycket Bättre. Där framförde han med sin sedvanliga själfulla uttrycksfullhet sina tolkningar och sjöng sig därmed än djupare in i de svenska vardagsrummen.
Nu är det dags för nästa steg. Ett nytt album ser dagens ljus inom kort och i höst åker Moneybrother på en akustisk turné i trioformat. Den internationellt erkände fotokonstnären Jacob Felländer står bakom turnéns stage design och kommer gästa konserterna för att från scenen med hjälp av projektioner ge showen ett starkt visuellt uttryck. Det blir nya och gamla låtar, det blir hits och tolkningar och som publik kommer man än närmre den alltid inlevelsefulla artisten som trots otaliga spelningar i ryggen fortsätter sjunga med en debutants hunger.

101,713

Monthly Listeners

31,139

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Moneybrother now.

Listen to Moneybrother in full in the Spotify app