This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Skanky Fred & the Finnish Flames

Popular

 1. 1.
  Inte vara din darling
  2:540:30
 2. 2.
  Den stora sorgen
  4:440:30
 3. 3.
  Tysta skriket
  2:490:30
 4. 4.
  Mellan mig och josefin
  2:360:30
 5. 5.
  Hört och sett
  3:560:30
Skanky Fred eller Fredrik Karlsson som är hans riktiga namn. Är ursprungligen från arbetarstaden Norrköping, samma kvarter som det legendariska bandet Eldkvarn.
Fredrik var med och startade upp framgångssagan Lisa Lystam Family Band, där han fortfarande jobbar som sideman. Skanky Fred har vunnit ett otaliga tävlingar, turnérat i norden/europa och spelat med hjältar som Clas Yngström, Roffe Wikström, Mike Zito. Hans röst brukar beskrivas som hans gitarrspel: skitig och soulig. Fredrik är på detta en av grundarna till Bluespodden, som är en podcast om Blues & Roots-musik.
I en tid där det enbart skrivs och framförs låtar på engelska valde Fredrik att göra motsatsen. Att enbart framföra och skriva musik på svenska. Skanky Fred & the Finnish Flames är en urkraft som med explosivitet och energiska liveshower fångar sin publik.
the Finnish Flames som består av (Surjo Benigh och Jonas Backman) är två musiker som har lång och mycket erfarenhet i musikbranschen. De är en stor anledning till att den självbetitlade debut EPn låtar som den gör. Skanky Fred & the Finnish Flames är ett projekt där man försöker sudda ut gamla former och bredda Bluesmusiken.
För kontakt besök facebooksidan
https://www.facebook.com/Fredrikfredkarlsson
Bandet
Skanky Fred – Sång & Gitarr
Surjo Benigh – Gitarr/Bas/
Jonas Backman – Trummor/

77

Monthly Listeners

67

Followers

Where people listen

Singles

Related Artists

Listen to Skanky Fred & the Finnish Flames now.

Listen to Skanky Fred & the Finnish Flames in full in the Spotify app