This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Erik Segerstedt

Popular

 1. 1.
  hear me
  3:370:30
 2. 2.
  if it's alright, if it's ok
  3:470:30
 3. 3.
  Ända in i Kaklet
  3:280:30
 4. 4.
  I Don't Wanna Be
  3:330:30
 5. 5.
  traveling band - Tennessee Tears
  3:390:30
Första gången vi fick chansen att lära känna Erik Segerstedt var på Idolaudition 2006. Lovorden haglade från en enig jury.
Det slutade med en andraplats i finalen. Det var början på en framgångsrik popkarriär. Redan i februari 2007 släpptes det guldsäljande debutalbumet ”A Different Shade”. Senare samma år bildade han, tillsammans med Danny Saucedo och Mattias Andréasson, E.M.D, ett av Sveriges mest framgångsrika pojkband. Som soloartist och gruppmedlem har Erik sålt både guld och platina många gånger om och vunnit Grammis för årets låt.
Han är även den svenska rösten bakom Prins Hans i Disneys mest framgångsrika film genom tiderna, ”Frost”.
Efter tvåfaldig medverkan i Melodifestivalen, där han tillsammans med E.M.D. knep en tredjeplats i finalen och mycket turnerande är Erik redo för att än en gång satsa på sig själv och sin egen musik.
Eriks vackra poplåtar, i kombination med sin uttrycksfulla röst ger den mest svårflirtade gåshud. Men han briljerar lika stort när han tar sig an andra musikstilar så som det traditionella amerikanska soundet som ligger Erik varmt om hjärtat. Både pianot och gitarren har hängt med sen barnsben och du kan praktiskt taget sätta vilket instrument som helst i handen på Erik och ljuv musik uppstår. I arrangemangen av sina låtar använder han sig gärna av både stämsång och stråkar. Lägg till Eriks känsla för starka melodier så förstår du varför alla kan se fram emot att höra guldkornen han just nu skriver och spelar in.

40,851

Monthly Listeners

3,317

Followers

Where people listen

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Erik Segerstedt now.

Listen to Erik Segerstedt in full in the Spotify app