Yentl en de Boer

Yentl en de Boer

Popular

Popular releases

Albums

Singles and EPs

Featuring Yentl en de Boer

Fans also like

Artist Playlists

About

22,596 monthly listeners

Yentl en de Boer is een Nederlands muzikaal-absurdistisch cabaretduo bestaande uit Yentl Schieman en Christine de Boer. Het duo ontving tweemaal de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het seizoen, in 2014 voor Ik Heb Een Man Gekend en in 2020 voor Het is begonnen . 
 In 2014 verscheen ook hun debuutalbum De Plaat en in 2016 volgde de live-cd M'n snoep: Live in Het Concertgebouw, opgenomen tijdens hun concerten in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. 
 Op 9 november 2018 verscheen het derde album van het duo: 'Morph'. De cd bevat dertien nieuwe liedjes uit de voorstellingen Magie en Yentl en de Boer in Concert. In aanloop naar de release van Morph zijn de singles Zitten in de trein en Meemaken of niet uitgebracht. Het openingsnummer van het album, Stop de tijd, was genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2018 voor het beste lied van het theaterseizoen. 
 In April 2020 verscheen de gecombineerde single Het is over / Het is begonnen, samen met met grand dame van de kleinkunst Jenny Arean. In Mei volgde de single Aanraking - NPO Radio 1 Lockdown Sessions en in augustus het nummer Deze Zomer. 
 In 2021 is het duo weer in het theater te zien met hun nieuwe voorstelling De Kampvuursessies: yentlendeboer.nl/speellijst 
 Alle muziek van Yentl en de Boer in één playlist? Volg Dit is Yentl en de Boer Nieuwe kleinkunstliedjes ontdekken? Volg Kleinkunst van nu

8,569

Followers