This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Nielson

Popular

 1. 1.
  Diamant
  3:050:30
 2. 2.
  Doen, Durven of de Waarheid
  3:190:30
 3. 3.
  Hotelsuite - Jiggy Dje
  3:450:30
 4. 4.
  Hoe - Miss Montreal ,
  2:510:30
 5. 5.
  Sexy Als Ik Dans
  3:380:30
Nielson is terug. En zijn nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en ís anders: elektronisch, volwassen en internationaal.
Nielsons teksten komen rechtstreeks uit zijn hart en zijn persoonlijker dan ooit. En dat is precies de bedoeling.
"Ik wilde met mijn muziek persoonlijker worden, meer over mezelf vertellen in mijn nummers. Ik ben er klaar voor om te laten zien wie ik echt ben, wat ik belangrijk vind. Het lukt me nu veel beter om woorden te geven aan grote gebeurtenissen, zonder het uit te schreeuwen. Omdat ik als mens ben gegroeid, wilde ik mezelf als muzikant opnieuw uitvinden. Om weer de connectie met mijn muziek te voelen, en om nog dieper te connecten met de mensen die naar mijn muziek luisteren."
Samen met producer Lodewijk Martens en schrijvers Matthijs de Ronden en Don Zwaaneveld neemt Nielson een jaar de tijd voor dat proces. Om te focussen op de boodschap, neemt hij tijdens het schrijven een ingrijpend besluit: de gitaar gaat af. Doodeng, maar het moet. "Het is verleidelijk om vast te houden aan wat je gewend bent, maar ik wil niet over vijf jaar terugkijken en zien dat ik te bang was om de volgende stap te zetten."
Op de nieuwe tracks maken akoestische klanken plaats voor elektronische beats. Als de tekst daarom vraagt, past Nielson zijn zangtechniek aan. Minder volume, meer beleving: "Kwetsbaarheid is mijn kracht geworden". Elke track is een zoektocht naar een diepere laag die de muziek nog meer "smoel" geeft.

583,884

Monthly Listeners

86,802

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Nielson now.

Listen to Nielson in full in the Spotify app