This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Rowwen Hèze

Popular

 1. 1.
  Bestel Mar (edit)
  3:060:30
 2. 2.
  Limburg
  4:060:30
 3. 3.
  November - Live
  5:090:30
 4. 4.
  De Peel In Brand - Live
  3:230:30
 5. 5.
  Auto, Vleegtuug - Live
  4:080:30
America
Sinds de oprichting (1985) is Rowwen Hèze uitgegroeid tot de onbetwiste trots van Limburg. Voor hun Slotconcerten – op het einde van elk seizoen – reizen jaarlijks 25.000 fans vanuit het hele land naar het Limburgse America. Daar wordt een groene wei omgetoverd tot een tentendorp. Drie dagen lang is America de hoofdstad van de Nederlandse folkmuziek.
Tot heel Holland Limburgs lult
In 1992 speelde de band voor de eerste keer op Pinkpop. Het bleek hun grote doorbraak en ze groeiden uit tot een van de grootste acts in de Nederlandse popmuziek. Vele podia volgden; de HMH verkocht meerdere malen uit, Reading rock in Denemarken en het voorprogramma van The Stones. De band wisselt optredens in grote feesttenten en festivals af met unieke theatervoorstellingen.
Ereburgers
Rowwen Hèze werd gelauwerd met een groot aantal muziekprijzen waaronder een Edison Oeuvreprijs, de Zilveren en Gouden Harp. De heren zijn ereburgers van de gemeente Horst en Leden van Verdiensten voor de provincie Limburg. Elke onderscheiding is voor de band een nieuwe aansporing om de liedjes daar neer te leggen waar ze thuishoren. Bij het publiek.

211,265

Monthly Listeners

37,949

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Rowwen Hèze now.

Listen to Rowwen Hèze in full in the Spotify app