This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Bas Bons

Popular

 1. 1.
  Kom in Mijn Armen
  3:150:30
 2. 2.
  Lieve Jongen
  2:580:30
 3. 3.
  Sprakeloos
  2:560:30
 4. 4.
  Lege Handen
  3:340:30
 5. 5.
  Kleine Elisabeth
  3:340:30
Hij was al een veelgevraagd sessiemuzikant, maar toch besloot Bas Bons (1984) dat het anders moest en dat het tijd was voor zijn eigen verhaal.
Dat bleek een gouden greep: binnen no-time zat de Amersfoorter aan tafel bij De Wereld Draait Door, deed hij mee aan een tv-programma van Giel Beelen en zat hij bij laatstgenoemde in de radio uitzending. Op 5 maart 2017 verscheen zijn debuutalbum ‘WAKKER’, met elf Nederlandstalige popliedjes, in de traditie van De Dijk, Acda & De Munnik en Marco Borsato.
Sinds Bas Bons naar buiten treedt met zijn eigen muziek, staat hij al direct in de spotlights. Op het internet groeit zijn groep volgers in rap tempo, wat ik zich ook vertaalt in ticketverkoop; de premiere van de muziektheatervoorstelling ‘WAKKER’ (november 2015) was stijf uitverkocht. Naast zijn muzikaliteit, is Bons’ openheid, eerlijkheid en benaderbaarheid ook reden voor zijn succes: “Mensen lijken zich te herkennen in mijn liedjes. Ik heb bijvoorbeeld honderden prachtige reacties gekregen op ‘Kleine Elisabeth’ en ‘Lieve Jongen’, over mijn (toen aanstaande) vaderschap. Ook na mijn optreden bij DWDD liep mijn telefoon en e-mail over van de mooie woorden.”

73

Monthly Listeners

113

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Listen to Bas Bons now.

Listen to Bas Bons in full in the Spotify app