This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Frida Braxell

Popular

 1. 1.
  Silvertejp
  1:540:30
 2. 2.
  Parkerna och lundarna i stan
  3:010:30
 3. 3.
  Medan vi väntar på livet
  3:470:30
 4. 4.
  Man känner aldrig sig så fri - Jamboreelåten 2017
  3:410:30
 5. 5.
  Dagarna vi minns
  4:500:30
Frida Braxell utmärker sig med sina berättande texter, direkt tagna ur livet. Hon skriver allt själv och alla texter är på svenska.
Den nya musiken är mer självbiografisk än någonsin. För första gången får de berättande texterna möta poppen och det är utan tvekan det bästa hon har gjort hittills.
Det blev höst och trots att nya låtar var på gång var Frida inte säker på att hon skulle kunna lägga den energin på ny musik som hon önskade. Mamma var fortfarande dålig och så länge det var så ville Frida vara hos henne så mycket hon kunde. Under vintern blev hon ännu sämre och en vecka in i 2018 stod det klart att hon inte hade lång tid kvar. Redan dagen efter lades hon in på hospice i Göteborg och Frida tog beslutet att bo kvar där under hela vistelsen. Hon fick lakan till bäddsoffan i rummet och stannade där i åtta dagar tills mamma somnade in. 
 
Förlusten innebar en stor sorg men också en lättnad, oron släppte och för första gången på många år såg Frida möjligheten att ge sig själv och musiken en ärlig chans. Våren 2018 tog Frida plats i studion för att spela in musiken som släpps nu i höst. De nya låtarna är ärligare än någonsin, hon har mycket att berätta och den här gången gör hon det fullt ut. Texterna har många lager och varje låt har element av både ljus och mörker, precis som hennes eget liv. Dystert och vackert på samma gång berättar hon om ensamheten, friheten, sorgen, döden, om livet och ångesten och om att se ljuset på andra sidan. 

963

Monthly Listeners

564

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Frida Braxell now.

Listen to Frida Braxell in full in the Spotify app