This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Silent War

Popular

  1. 1.
    Animals
    3:240:30
  2. 2.
    Nightfall
    2:210:30
Silent War is een vijfmansformatie uit Amsterdam. Na stad en land afgespeeld te hebben tijdens Popronde – top 10 meest geboekte bands – en een knallend optreden bij DWDD heeft de band ervoor gekozen om in 2017 een stap terug te nemen en zich te focussen op het schrijven van een nieuwe EP.
Voor deze EP is de band dieper gegaan dan ooit tevoren, om vervolgens tot de kern van Silent War te komen.
Silent War heeft een ware evolutie ondergaan. Nieuwe songs, een nieuwe formatie en een compleet nieuwe sound. De grootse, bombastische songs hebben ruimte gemaakt voor dansbare grooves met elektronische invloeden. Een fris, rauw en energiek geluid, met als inspiratiebron het nachtleven. De band omschrijft de nieuwe sound als een mix tussen indie en elektronische muziek. De energie van een Club, gecombineerd met een stevige live drums, synths en puntige gitaren. ‘Dit komt omdat we steeds meer affiniteit met elektronische muziek hebben gekregen. Daarnaast heeft ook het gebruik van synthesizers een steeds grotere betekenis gekregen binnen de band’, vertelt gitarist Dennis.
De nieuwe EP staat dichter bij de band dan ooit. Binnenkort brengt Silent War de nieuwe EP Echo uit. Benieuwd naar het eerste geluid van Silent War? Check dan de nieuwe single Animals op Itunes of Spotify ◑

10,486

Monthly Listeners

497

Followers

Where people listen

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Silent War now.

Listen to Silent War in full in the Spotify app