This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Maaike Ouboter

Popular

 1. 1.
  Dat Ik Je Mis
  4:160:30
 2. 2.
  Lijmen
  3:440:30
 3. 3.
  23 April
  2:520:30
 4. 4.
  Vanaf Nu
  3:300:30
 5. 5.
  Jij De Koning
  2:240:30
‘Vanaf nu is het van jou’ is het tweede album van Maaike Ouboter. Na haar debuut ‘En hoe het dan ook weer dag wordt’ uit 2015.
Na de clubtour, de theatertours, de festivals. Na het moment waarop ze op een maandagochtend wakker werd en dacht: en nu?
‘Het is te sterk om te zeggen: het was op’, zegt Maaike. ‘Ik heb tijdens de tours wel geschreven aan nieuwe liedjes, maar het was goed om weer de tijd te hebben om na te denken. Om nieuwe inspiratie op te doen.’ Zoals Maaike rustig aan haar debuut schaafde na het overweldigde succes van ‘Dat ik je mis’ (negen miljoen streams op Spotify), zo nam ze nu weer de tijd.
‘Mijn hobby is mensen ontmoeten. Want, en dat is mijn diepste overtuiging, er bestaan geen saaie mensen. Iedereen heeft een verhaal. Ik ben benieuwd naar die verhalen, en wat ze met mij doen. Op mijn eerste album staan liedjes over verhoudingen en relaties, in alle vormen. Mijn perspectief op die relaties, mijn reflectie.
‘In plaats van het grote park bij mijn huis in te lopen en wildvreemden aan te spreken, in de hoop dat ze hun verhaal wilden delen, bedacht ik iets anders. Ik heb een lijst gemaakt van mensen die een blijvende indruk op mij hebben gemaakt. Familie, collega muzikanten, vrienden van vrienden. Ik vroeg hen: wie is jou bijgebleven, wie heeft jou geïnspireerd, je leven of je gedachten beïnvloed? En vervolgens vroeg ik: wil je hen vragen of ik langs mag komen, om naar ze te luisteren, met ze te praten?’
De plaat is geproduceerd door Dries Bijlsma.

144,375

Monthly Listeners

35,079

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Maaike Ouboter now.

Listen to Maaike Ouboter in full in the Spotify app