This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

MahRoot

Popular

 1. 1.
  Gränser
  4:210:30
 2. 2.
  Tröst (Så så)
  4:050:30
 3. 3.
  Öppna Händer (Sammanlagt)
  3:270:30
 4. 4.
  Väntan På Regn
  3:410:30
 5. 5.
  Karmablues
  4:420:30
MahRoot startade hösten 2015, efter att vi tillbringat en sommar med att spela Jimmy Cliff och the Clash-covers i en källare.
Reggae/ska/baktakt är vår grej, men musikaliskt kommer influenser från många genrer. MaMahRoot (Eva Karman) sjunger och skriver låtar med texterna i fokus. En producent beskrev MahRoots sound ”som om Stefan Sundström och Eva Dahlgren hade ett reggaeband ihop”, vilket är en fantastisk komplimang.
Att spela live är det bästa som finns, och vi gjorde ca femton gigs med egna låtar på små sköna ställen innan vi gav ut första singeln Karmablues. Samma år spelade vi på festivalen Hamnreggaen (Ska n’ska, Governor Andy) och avslutade sommaren med en egen stor utomhuskonsert på industrimuseet Pythagoras, Norrtälje.
Låten Tröst (Så, så) playlistades på Spotify’s Svensk Reggae, och så även Öppna Händer (Sammanlagt) och Gränser! Hur Skulle Vi Leva? fick strålande betyg av Swedish Reggae Lions, som också gillade Väntan På Regn.
Vi såg väldigt mycket fram emot att spela på Öland Roots 2020, men tyvärr kom Corona emellan. Förhoppningsvis kommer nya tillfällen. Snart kommer det i alla fall mer musik.
Följ oss gärna här på Spotify, så får du våra låtreleaser först av alla. Tack för att du lyssnar! ☮️❤️💛💚 @mahrootband

1,793

Monthly Listeners

241

Followers

Where people listen

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to MahRoot now.

Listen to MahRoot in full in the Spotify app