Willie Wartaal

Willie Wartaal

Popular

Popular releases

Albums

Singles and EPs

Featuring Willie Wartaal

Fans also like

Appears On

Artist Playlists

About

49,044 monthly listeners

De veelzijdige woordkunstenaar Willie Wartaal maakt onderdeel uit van supergroep De Jeugd Van Tegenwoordig en brak door in 2005 met hun debuut single ‘Watskeburt?!’. De track werd een instant cult hit en belandde op nummer 1 in alle relevante hitlijsten. De formatie werd door critici bestempeld als eendagsvlieg, echter groeide de track uit tot een ‘evergreen’ en het titelwoord is vervolgens samen met woorden als ‘patta’ opgenomen in het Woordenboek. Met ‘De Jeugd’ heeft WiWa de daaropvolgende jaren meerdere succesvolle albums gereleased, die gezamenlijk goed waren voor meer dan 350.000 verkochte exemplaren. 
 Andere succesvolle muzikale samenwerkingen van WiWa: ‘Konijntje’ van Aka The Junkies, ‘Dom, Lomp & Famous’ met The Opposites, ‘Wat Wil Je Doen’ met The Partysquad, ‘Barry Hayze’ met Donnie en talloze clubhits met collega rappers Bokoesam, Sef en Murda. WiWa ken je misschien ook als acteur uit films als ‘Blackout’ of als presentator van ‘Villa‘, de jaarlijkse ‘Lowlands’ registratie en ‘Expeditie Robinson’. Naast hiphop entrepreneur is WiWa ook volledig in zijn element als house / eclectische dj. 
 
 
 Al deze invloeden uit zijn carrière hebben WiWa gemotiveerd een volledig solo a te maken genaamd ‘Enkel Bangers’ (2020). 2021 was het jaar waarin de artiest creatief zijn tweede solo album 'Nieuwe Kunst' uitbracht.

3,494

Followers