This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Willie Wartaal

Popular

 1. 1.
  Daia - Vjèze Fur
  2:520:30
 2. 2.
  Partij Voor De Schapen - Rockywhereyoubeen, Vlado,
  2:440:30
 3. 3.
  Behalve Ik - Dio
  3:440:30
 4. 4.
  Minister President - Willem
  3:030:30
 5. 5.
  Mootje
  3:110:30
De veelzijdige woordkunstenaar Willie Wartaal maakt onderdeel uit van supergroep De Jeugd Van Tegenwoordig en brak door in 2005 met hun debuut single ‘Watskeburt?!’.
De track werd een instant cult hit en belandde op nummer 1 in alle relevante hitlijsten. De formatie werd door critici bestempeld als eendagsvlieg, echter groeide de track uit tot een ‘evergreen’ en het titelwoord is vervolgens samen met woorden als ‘patta’ opgenomen in het Woordenboek. Met ‘De Jeugd’ heeft WiWa de daaropvolgende jaren meerdere succesvolle albums gereleased, die gezamenlijk goed waren voor meer dan 350.000 verkochte exemplaren.
Andere succesvolle muzikale samenwerkingen van WiWa: ‘Konijntje’ van Aka The Junkies, ‘Dom, Lomp & Famous’ met The Opposites, ‘Wat Wil Je Doen’ met The Partysquad, ‘Barry Hayze’ met Donnie en talloze clubhits met collega rappers Bokoesam, Sef en Murda. WiWa ken je misschien ook als acteur uit films als ‘Blackout’ of als presentator van ‘Villa‘, de jaarlijkse ‘Lowlands’ registratie en ‘Expeditie Robinson’. Naast hiphop entrepreneur is WiWa ook volledig in zijn element als house / eclectische dj.
Al deze invloeden uit zijn carrière hebben WiWa gemotiveerd een volledige solo EP te maken genaamd ‘Enkel Bangers’ (2020). De titel is geïnspireerd door een periode waarin de basis gelegd werd voor een eerste Album; namelijk toen WiWa een langere periode aan huis gekluisterd zat met een gebroken enkel dankzij een val van het podium tijdens een optreden.
WiWa is coming trough!

8,731

Monthly Listeners

2,848

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Willie Wartaal now.

Listen to Willie Wartaal in full in the Spotify app