This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Davine

Popular

 1. 1.
  L'amant
  3:120:30
 2. 2.
  A Bicyclette
  3:370:30
 3. 3.
  Paris mon amour
  3:260:30
 4. 4.
  Laisse-toi faire
  3:100:30
 5. 5.
  Dans cette ville
  3:170:30
“RENAISSANCE is een krachtig woord dat precies past bij mijn gevoel alsof de artieste in mij opnieuw is geboren,” zegt Davine.
De Nederlandse chansonnière spreekt vol trots over haar nieuwe album RENAISSANCE, een album met twaalf eigen, zeer persoonlijke liedjes die allen worden gezongen in de door haar zo geliefde Franse taal. Davine heeft ruim de tijd genomen voor het maken van dit album waarop zij zowel haar respect aan het traditionele Franse chanson betuigt als kiest voor een eigen sound binnen de huidige Franstalige muziek.
In de zomer van 2016 begon Davine samen met producer Jan van Eerd (@Wende @Ellen ten Damme @Spinvis @Hadewych Minis) en de Parijse tekstschrijfster Cristal G. te werken aan de liedjes voor haar nieuwste album RENAISSANCE. De inspiratie voor het album wordt gevormd door het dagelijkse leven. Het leven in al z’n eenvoud met voor iedereen herkenbare momenten van liefde, geluk, verdriet en verlies.
“Onder invloed van de ontwikkelingen in de Franse muziek met relatieve nieuwkomers als @Stromae en Christine and the Queen heb ik op RENAISSANCE gekozen voor een eigen stijl met een knipoog naar het traditionele Franse chanson,” legt Davine uit. Die eigen stijl straalt ook in de coverfoto van het album RENAISSANCE. Davine: “Die foto verwijst naar de naaktheid bij de geboorte. En dat is exact het gevoel dat RENAISSANCE mij geeft: alsof ik opnieuw ben geboren!”

1,109

Monthly Listeners

247

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Davine now.

Listen to Davine in full in the Spotify app