This browser doesn't support Spotify Web Player. Switch browsers or download Spotify for your desktop.

Niklas von Arnold

Popular

 1. 1.
  Medan jag ler?
  3:460:30
 2. 2.
  Superman
  3:460:30
 3. 3.
  Dina händer
  3:180:30
 4. 4.
  Don’t Do Nothing
  3:540:30
 5. 5.
  Söta Du
  4:390:30
För alltid själfull tycks Niklas von Arnold aldrig ge löften om att hålla sig lika sann till genren Soul som på hans debutalbum Superman (2011).
Framgången med singeln Dont do nothing gav trots det Niklas von Arnolds musik stämpeln `Västkust-Soul`.
Samtidigt som von Arnold arbetade fram uppföljaren till Superman samarbetade han i olika riktningar med allt från Petter (En Räddare i Nöden), Anton Kristianssons (Och Jag). När uppföljaren Relations (2012) väl kom var von Arnold väl etablerad som artist, låtskrivare och producent. Med Relations tog han ut svängarna stilmässigt men höll som alltid fokus på sången.
För att bryta sig ur rollen som representant för Soul-Sverige - eller för att omdana det musikaliska uttrycket - släppte han år 2014 Svenska 1. Albumet som den här gången var på svenska flirtade med pop-scenen på ett sätt som von Arnold inte hade gjort tidigare. Under tiden följde fler samarbeten med artister som Min Stora Sorg och Joel Alme. Albumets singlar spelades flitigt på radio och samarbetet med det mindre skivbolaget RecRec utvidgades för albumet Svenska 1 till en kollaboration med det betydligt större bolaget Cosmos Music.
Ett betydligt längre uppehåll blev sedan oundvikligt men välbehövligt för såväl honom som de samhällsinsatser han under tiden för avbrottet uppehöll sig med. 2017 kom första varningen om ett steg in i musiken igen - den här gången under egen etikett och med ett nytt försök till omdaning av musik och sig själv. ~ Unn Warlenius, Rovi.

9,021

Monthly Listeners

1,430

Followers

Where people listen

Albums

Singles

Discovered On

Related Artists

Listen to Niklas von Arnold now.

Listen to Niklas von Arnold in full in the Spotify app